Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding Holistisch therapeut

Leer via diverse therapieën om de mens in zijn geheel te behandelen
Opleiding Holistisch therapeut
Voordelen
€ 2.546
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Onze opleiding holistisch therapeut is een modulaire opleiding, waarin je je verdiept in diverse holistische behandelingen, die je leert inzetten om mensen lichamelijk en geestelijk in balans te brengen. Als holistisch therapeut benader je de mens in zijn totaliteit, waarbij lichaam en geest op veel niveaus met elkaar in verbinding staan. Je leert om met diverse therapieën invloed uit te oefenen op de continue wisselwerking tussen lichaam, gedachten, emoties en energie.

Leer om vanuit je eigen kracht anderen te helpen!

‘Alleen als je goed voor jezelf zorgt, kun je ook goed voor anderen zorgen.’ Dat is een belangrijk motto binnen deze opleiding. Om je missie als holistisch therapeut goed uit te kunnen voeren, is het essentieel dat je zelf goed in evenwicht bent en jouw zelfinzicht en intuïtie goed is ontwikkeld. Ook daarvoor is in deze opleiding voldoende ruimte. Vooral in de module chakratherapie komt dit aspect van holistische therapie ruim aanbod. Dit is echter nog maar één van de acht boeiende modules binnen deze complete opleiding. Schrijf je vandaag nog in voor onze opleiding holistisch therapeut en maak een inspirerende verkenningstocht naar jezelf en leer hoe je anderen kunt begeleiden om evenwichtig te leven!

Leer hoe je als holistisch therapeut mensen kunt begeleiden om evenwichtig te leven!

Wat leer ik in de opleiding holistisch therapeut?

Onze opleiding holistisch therapeut is een uitgebreide modulaire opleiding. De modules die je dient te volgen voor het behalen van je diploma holistisch therapeut zijn: Chakratherapie (basis), Aromatherapie, Moxatherapie, Oorkaarstherapie, Holistic Pulsing, Shiatsu Therapie, Cranio-Sacraal Therapie en Klankmassage. Elke module bestaat uit een korte theoretische inleiding met informatie over de geschiedenis en toepassingen van de betreffende behandelwijze. Vervolgens is er in elke module veel tijd en ruimte voor praktijkoefening. Je leert alle therapieën en massages uitoefenen als een professional. Vervolgens is het zaak om als holistisch therapeut voor elke klant een individueel behandelplan samen te stellen met die behandelingen die het meest geschikt zijn voor het aanpakken van de specifieke klacht of hulpvraag.

Voordelen van onze opleiding

Een groot voordeel van onze modulaire opleiding holistisch therapeut is dat je de acht modules naar gelang je eigen agenda kunt inplannen. Je kunt alle modules vlot na elkaar volgen als je snel je diploma wilt behalen, maar je kunt ze ook over een langere termijn verspreiden en daarmee onder meer ook de kosten spreiden. Alle lessen worden gegeven in kleine groepjes en door betrokken en inspirerende docenten. Je bent steeds verzekerd van optimale persoonlijke begeleiding en veel ruimte voor praktijkoefening. 

Behaal je diploma holistisch therapeut!

Na het volgen van elke module kun je meteen met de betreffende behandeling als professional in de praktijk aan de slag. Elke nieuwe stap op weg naar je diploma holistisch therapeut is een verrijking voor je persoonlijke en professionele leven. Tijdens de praktijklessen zal je docent erop toezien dat je alle praktijkvaardigheden goed beheerst en je waar nodig bijsturen. Een bijkomend praktijkexamen is dus niet van toepassing.

Je legt enkel digitaal een theoretisch examen af. Dit doe je van thuis uit op je computer of tablet. Het examen bestaat uit een reeks meerkeuzevragen (met tijdsklok). Na afloop weet je meteen of je geslaagd bent of niet. Niet geslaagd? Geen probleem! Je mag ongelimiteerd en kosteloos herkansen met een wachttijd van 14 dagen tussen elke poging. Geslaagd? Dan ontvang je het diploma holistisch therapeut.

Heb je bepaalde modules al gevolgd? Geen probleem!

 • Als je deze modules binnen de Wellness Academie gevolgd hebt, moet je deze uiteraard niet opnieuw volgen.
 • Heb je elders vergelijkbare modules gevolgd? Helaas kun je in dat geval geen vrijstellingen aanvragen. Aangezien wij het diploma uitreiken, is het vereist dat alle modules bij de Wellness Academie zijn gevolgd.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Chakratherapie basis
 • Oorkaarstherapie
 • Cranio-sacraal therapie
 • Holistic pulsing
 • Klankmassage
 • Moxa therapie
 • Aromatherapie
 • Shiatsu

2.546 euro

Gespreide betaling is voor deze opleiding helaas niet mogelijk. Wel kan je er mogelijk voor kiezen om per module apart te betalen en de termijn waarin u de modules volgt ook te spreiden naar gelang uw eigen agenda en budget.

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma
8,6

Is een prachtige cursus. Marc vertelde vol passie over al zijn klank materialen.

WendyHasselt
8,0

En super leuke cursus.. De docent is enthousiast en brengt het geheel heel duidelijk en goed over.. Ik heb genoten van deze heerlijke dag en cursus..

SandraAmsterdam
9,3

Een leuke leerzame kennismaking met Moxa!

LiekeAmsterdam
9,6

leuke leerzame cursus

DianaAmsterdam
10,0

Jolie is een uitstekende leraar die grappig en energiek is. Zoek een evenwichtspunt en bijbehorend gebruik van etherische oliën voor het fysieke ongemak van de leerlingen. Ik heb leerzaam.

NingAmsterdam
9,6

Zeer interessante cursus, heel veel mooie inzichten verkregen dankzij de passie en kennis van docente Jolié

MarjonAmsterdam
9,0

Was heel interessant en leerrijk. Heel vriendelijke en gedreven docenten.

VanessaHasselt
9,9

Ik vond het een heel interessante materie, mooie ervaring en een heel vriendelijke docente

RosalbaHasselt
9,3

De cursus werd goed opgebouwd, met een lesgever die veel kennis heeft over de materie

FrankyHasselt
10,0

Fantastisch, ik heb heel veel geleerd en kan zelfverzekerd te werk gaan

SharonHasselt
10,0

De passie en kennis die Mireille kan overbrengen en de manier waarop is zo goed en mooi! Dankbaar dat ik dit mocht ervaren en meenemen. Top!

NatalieHasselt
7,8

Aangename en leerrijke opleiding, proeft naar meer..

SilvieHasselt
9,3

Fantastische cursus gegeven door een fantastische docent. Voor mij de beste opleiding die ik al gevolgd heb op de academie. Echt een aanrader!

IlsHasselt
10,0

Top ervaring! Docent geeft met heel veel passie de lessen. Dank je wel hiervoor Michel.

NatalieHasselt
9,0

Joke is een bevlogen docente met oog voor de cursist. Met veel passie voor het "vak" en afgestemd op de groep geeft ze les. Het was een waardevol weekend!

TomHasselt
9,5

Heel fijn lesgeefster. Lessen waren boeiend en de hele groep deed open mee.

PatrikHasselt
10,0

Top cursus! Een meerwaarde voor het leven van iedereen!

VeerleHasselt
9,7

Zeer fijne positieve mensen (echte toppers!)die deze cursus geven, vol met wijsheid die me zeer veel inzichten hebben meegegeven. Zeer gedreven en motiverend... fijne cursus, een echte aanrader!

PatriciaHasselt
9,7

Top docente, verzorgde cursus met heel duidelijke uitleg.

AnHasselt
8,9

Topcursus en Karin was ook super. Gaf extra uitleg buitenom de cursus en heeft echt passie voor de aromatherapie.

IsabelHasselt
9,0

Zeer tevreden over deze cursus! De docent is zeer gedreven en weet echt waarover ze praat. Een zeer leerzame cursus. En de inhoud was ruim boven verwachting.

DebbieHasselt
10,0

Prachtige onderdompeling in de wereld van klanken

IngeHasselt
9,1

Wie verdwaald is , kan zichzelf hier terug vinden

SandraHasselt
9,4

Zeer goed

NancyHasselt
9,8

Mooie basis die uitnodigen naar de vervolgopleidingen.

DominiqueHasselt
9,5

Top!!!

TomHasselt
9,8

Een leuke en unieke cursus voor een andere kijk op het gebruik van oorkaarsen en de werking hiervan.

DeniceAmsterdam
10,0

Topdocenten, topmensen!

AnnickHasselt
9,0

Leerzaam! Heel veel informatie

DagmarAmsterdam
8,6

een zalige opleiding, zelfs al doe je hier niets professioneels mee, een weekend om volledig te ontspannen en bijleren

MarielleHasselt
Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie