Inschrijven

Cursus Aromatherapie

Leer alles over de werking van Aromatherapie in deze cursus!
Leer alles over de werking van Aromatherapie in deze cursus!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 269

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Wat kunnen aroma’s betekenen voor het welzijn van de mens? Dat is waar je je in deze cursus aromatherapie in gaat verdiepen. Het gebruik van geuren om invloed uit te oefenen op het welzijn is al zo oud als de mensheid! In oude beschavingen werden essentiële oliën van kruiden, planten, bloemen en aromatische houtsoorten gebruikt in allerlei rituelen vanwege hun heilzame werking. Tijd om deze kennis opnieuw naar boven te halen en te ontdekken hoe essentiële olie in de moderne wellness- en massagepraktijk van pas kan komen!

Hoe kunnen geuren de gezondheid bevorderen?

Wist je dat het reukzin van de mens het meest primaire zintuig is? Het is direct verbonden met je hersenen. Om die reden hebben sommige geuren ook direct invloed op je welbevinden. Maar ook op fysiek vlak kunnen natuurlijke essentiële oliën diep inwerken. De moleculen in deze olie zijn zo klein dat ze via de huid of de longen het lichaam kunnen binnenkomen. Voordat je hiermee aan de slag gaat, is het van groot belang om eerst een cursus aromatherapie te volgen, want je moet wel heel verantwoord met deze sterk geconcentreerde oliën omgaan. Daarnaast bestaan er vele soorten essentiële olie; allemaal met hun eigen uitwerkingen. We leren je er in deze cursus graag meer over!

In deze cursus ontrafelen we de vele verrassende toepassingen van aromatherapie!

Wat leer ik in de cursus aromatherapie?

Om veilig te kunnen werken met aromatherapie, is het belangrijk dat je essentiële olie van goede kwaliteit leert herkennen. Daarom nemen we je mee op een korte ontdekkingsreis naar hoe de olie wordt gewonnen, met onder meer aandacht voor prijs en houdbaarheid. We besteden eveneens aandacht aan de belangrijkste contra-indicaties van aromatherapie. We gaan vervolgens dieper in op de vraag hoe geur inwerkt op emoties en op het fysieke lichaam. Je leert om essentiële olie toe te passen via verstuiving, in baden en tijdens massagebehandelingen. Ook de mogelijkheden van hydrolaten, oftewel natuurlijk aromatisch water, worden besproken.

Er worden in deze cursus vele soorten essentiële oliën uitgelicht, met de focus op hoe je ze kunt gebruiken en wat hun effecten zijn op de gezondheid op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. Zo leer je bijvoorbeeld welke essentiële oliën een heilzame uitwerking hebben op luchtwegproblemen, spier- en gewrichtspijn, uiteenlopende huidproblemen, slapeloosheid, lusteloosheid en somberheid. Essentiële oliën kunnen ook van pas komen als EHBO. Kortom, in deze cursus ontrafelen we de vele verrassende toepassingen van aromatherapie!

Bekom een certificaat aromatherapie!

De cursus aromatherapie is een tweedaagse cursus die in het teken staat van leren, ervaren en doen! Je krijgt les van een ervaren aromatherapeut, die je laat kennismaken met de vele facetten van aromatherapie. Dit alles binnen een gemoedelijke sfeer. De lesgroepen worden bewust klein gehouden, zodat je kunt rekenen op een rijke leerervaring. De cursus aromatherapie is ideaal als eerste kennismaking met de wellness branche, maar het is ook een uitstekende bijscholing voor elke wellness- en massagetherapeut. Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat aromatherapie. Het bewijs voor je klanten, dat jij veilige behandelingen geeft! PS je kunt bij Wellness Academie ook een Thuisstudie Aromatherapie volgen.

Lesindeling

2-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Inhoud

 • Inleiding en achtergronden aromatherapie
 • Werking essentiële oliën
 • Soorten essentiële oliën
 • Toepassing via verstuiving
 • Toepassing via massage
 • Toepassing via baden
 • Ontspannende aroma´s
 • Opwekkend aroma´s
 • EHBO-aroma´s
 • Hydrolaten
 • Zelf recepten maken met essentiële oliën

Prijs

269 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Antwerpen (Wilrijk)
Adres tonen
Boomsesteenweg 135, 2610 Wilrijk (België)
Gratis parking Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Startdatum: 6 november 2021
Alle data: 06/11 & 07/11 2021
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Startdatum: 22 januari 2022
Alle data: 22/01 & 23/01 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Startdatum: 7 mei 2022
Alle data: 07/05 & 08/05 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Startdatum: 2 april 2022
Alle data: 02/04 & 03/04 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docenten

Jolié Ennik

Docent in Amsterdam & Rotterdam

Jolié Ennik maakte in haar leven enkele bijzondere gebeurtenissen mee (3 x door bliksem geraakt, vele ongevallen en mystieke ervaringen). Dit zette haar aan om haar pad op het gebied van communicatie en accountmanagement rigoureus om te gooien. Ze ging zich richten op wellness en therapieën en speelde op een ondernemende manier in op de nieuwe kansen die op haar pad kwamen.

Sinds 1999 is het haar missie om de oosterse en westerse visie op geneeskracht te verbinden via een compilatie van massage, lichaamsbeweging, coaching, bewegingsvrijheid en de kracht terugbrengen in lichaam en geest. Ze volgde vele opleidingen en trainingen op het gebied van natuurgeneeskunde, INCA PAQO trainingen, sportmassage, klassieke ontspanningsmassage, shiatsu, coaching, healing, energetische therapie, zwangerschapsmassage, jadesteenmassage, Ko Bi Do, hamam, yoga en meditatie. Daarna deed ze 9 jaar praktijkervaring op in spa’s, sauna’s en yogastudio’s.

Toch miste ze in de trainingen en therapieën de technieken en werkwijze om nu ook anderen, net zoals zij voor zichzelf deed, te helpen herstellen en revalideren. Daarom ontwikkelde ze haar eigen therapie, de Quint Therapie. Ondertussen past ze deze therapie al 15 jaar met succes toe. ‘Geen minuut voelt als werk. Iedere minuut is een openbaring, een leermoment.’ Dit gevoel gunt zij iedereen en daarom traint ze graag haar studenten van Wellness Academie. Dit doet ze nuchter doch passievol, visionair doch commercieel verantwoord, vernieuwend doch medisch verklaarbaar. ‘Het is bijzonder om te zien hoe anderen hun eigen weg vinden binnen dit prachtige vakgebied!’

Lees verderInklappen

Karin van Dun

Docent in Antwerpen (Wilrijk) & Hasselt

Recensies

R. Isenborghs (17-05)

Gevolgd in Hasselt

Aromatherapie... wat een verrijkende cursus! Gegeven door een inspirerende docente! Prachtig! Het heeft me geprikkeld en wil meer! Laat die gevorderden cursus maar komen! =)

D. Metten (20-04)

Gevolgd in Hasselt

Zeer interessante cursus, het heeft me aangenaam verrast!

S. Dooms (20-04)

Gevolgd in Hasselt

Heel leerrijk, mooie cursus. De docente heeft heel veel kennis en weet waarover ze praat. Er wordt gebruik gemaakt van kwaliteitsvolle didactische materialen en er wordt ook gewerkt met voorbeelden.

M. Bongers (19-04)

Gevolgd in Hasselt

Het was een leerzame cursus. En als je met de lessen bezig bent geeft het je het enthousiasme om de gevorderden te gaan doen

M. Van Espen (19-04)

Gevolgd in Hasselt

Ik heb een nieuwe wereld en meteen ook een nieuw doel ontdekt. Als aromatherapeute kan je het lijden of problemen van mensen verzachten op een aangename manier. Tevens kan je jezelf helpen, zowel op geestelijk als fysiek gebied. Ideaal in combinatie met ayurvedische massages.

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.