• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding Massagetherapeut / MasseurMet onze massageopleiding leer je de "knepen" van het vak

Opleiding Massagetherapeut / Masseur
Voordelen
€ 548
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

In onze opleiding massagetherapeut leer je om ontspannende massages te geven van top tot teen! Wil je een positieve bijdrage leveren aan de ontspanning van anderen? Dan is het volgen van onze modulaire opleiding massagetherapeut een uitstekende zet! Schrijf je vandaag nog in en maak werk van deze mooie missie!

Breng rust en ontspanning in het hectische leven!

Momenten van rust en ontspanning zijn in het drukke leven van alledag schaars. Als massagetherapeut / masseur kun jij klanten allerlei ontspannende massages laten ervaren. Steeds meer mensen zien een bezoek aan de massagetherapeut / masseur dan ook niet meer als luxe, maar als noodzaak. Daarom liggen hier veel mooie carrièrekansen voor jou. Met het diploma van deze opleiding kun je aan het werk in massagepraktijken, wellness centra, hotels en kuuroorden, maar je kunt ook je eigen massagepraktijk opstarten!

Behaal je diploma en sluit je aan bij de Belgische Massage Federatie!

Wat leer ik in de opleiding massagetherapeut / masseur?

De opleiding massagetherapeut bestaat uit de Module Anatomie, Pathologie & Fysiologie en de Module Ontspanningsmassage. Omdat je als massagetherapeut direct op het menselijk lichaam werkt, is kennis van de anatomie van de mens essentieel. Je leert alles over de lichaamsstelsels, de huid en veelvoorkomende aandoeningen die je als massagetherapeut tegen kunt komen. Je moet precies weten wanneer je wel en niet mag masseren. De gezondheid van je klant is altijd topprioriteit!

In de Module Ontspanningsmassage leggen we je uit wat de voorwaarden zijn voor een ontspannende massage, met aandacht voor de behandelruimte, materialen en producten en hygiëne. Vervolgens leren we je alles over de basis massagetechnieken, waaronder effleurages, duimrollen, petrissages, fricties, tapotementen en schommelen. Hoe voer je ze correct uit? Wat zijn de effecten? En hoe kun je ze combineren om een evenwichtige ontspannende massage op te bouwen? Er is in deze opleiding ook veel aandacht voor de correcte houding van de masseur. Na afloop van de opleiding ben je in staat om volledige ontspannende massages uit te voeren als een pro!

Voordelen Wellness Academie

De massageopleiding van Wellness Academie biedt veel voordelen. Je krijgt les in kleine groepjes, waardoor je verzekerd bent van uitstekende begeleiding. Je krijgt les van topdocenten, die betrokkenheid, enthousiasme en passie uitstralen. Alle kennis en vaardigheden worden op een zeer toegankelijke en inspirerende manier overgedragen. Binnen deze ontspannen en leerrijke sfeer krijg je het masseren snel in de vingers. Je kunt de twee modules Anatomie, pathologie & fysiologie en Ontspanningsmassage naar eigen wens inplannen. Eenmaal je diploma gehaald, dan biedt Wellness Academie veel bijscholingen, waarmee je je verder kunt verdiepen in de massagebranche. Bekijk hier ons volledige aanbod aan Massage Opleidingen!

Examen en diploma

Tijdens het volgen van de beide modules word je nauwgezet begeleid door je docent. Deze zal je veel feedback en tips geven en beoordelen of je de kennis en technieken voldoende beheerst. Je hoeft daarom geen praktisch examen te doen. Je dient wel een kosteloos theoretisch examen af te leggen, dat bestaat uit 30 meerkeuzevragen met tijdsklok. Dit gebeurt via een digitaal examenplatform en kan dus gewoon thuis. Je weet direct of je het examen hebt gehaald. Geslaagd? Dan bekom je een diploma massagetherapeut, waarmee je je kunt aansluiten bij de  Belgische Massage Federatie. Niet geslaagd? Dan mag je gratis en onbeperkt herkansen, met steeds twee weken wachttijd tussen de examens.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Basiskennis menselijk lichaam
 • Lichaamsstelsels
 • Veelvoorkomende klachten
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Vereisten voor goede massage
 • Materialen
 • Hygiëne
 • Effleurages
 • Petrissages
 • Fricties
 • Tapotementen
 • Schommelen
 • Duimrollen
 • Uitvoeren volledige massage

548 euro

Gespreide betaling is voor deze opleiding helaas niet mogelijk. Wel kan je er voor kiezen om per module apart te betalen en de termijn waarin u de modules volgt ook te spreiden naar gelang uw eigen agenda en budget.

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma

Dit is een modulaire opleiding en bestaat uit 2 modules. Deze modules kun je volgen naar gelang je eigen agenda en op eender welke opleidingslocatie.

9,1

Door de cursusleidster Jolie, welke super enthousiast en gedreven haar kennis overbracht, maakte dit tot een waardevolle cursus.

Koolen-MackusEindhoven
10,0

De cursus werd zeer duidelijk en vakkundig gebracht . Vriendelijke en enthousiaste docent,top!

VitalWilrijk
10,0

Geweldig, Leerzaam

NingUtrecht
8,6

Top docent!!!!

SandraRotterdam
8,9

Goede cursus met gedreven docente, heel praktijk gericht en veel geleerd in 2 dagen.

AnnemarieAmsterdam
9,7

Wederom een mooie opleiding gegeven door Jolie, haar passie werkt aanstekelijk. Ze heeft heel veel kennis en is zeer kundig in het lesgeven

MarjonAmsterdam
9,8

Top docent die de stof goed weet te brengen door de cursisten aan het denken te zetten en interactief bezig te zijn

NataschaHasselt
10,0

de docent spreekt met veel passie en gedrevenheid

MaikelHasselt
8,3

Goede cursus, alles heel duidelijk uitgelegd

GerardAmsterdam
9,9

Ontzettend leerzame en leuke cursus, en prima toepasbaar voor mij als zorgvrijwilliger in het Hospice waar ik ga starten

JohanAmsterdam
9,2

Ik vond het best een pittige cursus maar wel heel interessant.Marlies heeft alles ook heel duidelijk en goed uitgelegd.

MandyEindhoven
7,7

Zoals reeds hierboven beschreven zijn de cursusdagen omgevlogen. De behandelde stof in combinatie met het enthousiasme, de gedrevenheid en kennis van Marlies maakten de dagen erg leuk.

LeonieEindhoven
8,1

Super leuke dagen gehadLeerzaam en perfecte uitleg

MarcoHasselt
9,2

Heel leerrijk en op een leuke manier gebracht!

KimHasselt
9,7

De cursus is super leerzaam. Hier ga ik heel veel aan hebben in de toekomst. Mario is een gedreven docent met heel veel kennis.

CesariaAmsterdam
8,8

Op een leuke manier wordt de inhoud verteld, waarbij de verschillende aspecten met elkaar verbonden worden, wat ook natuurlijk is. Alles werkt op elkaar in.

JettieUtrecht
8,5

Aardige docent met veel kennis over het menselijk lichaam. Interessante cursus.

LotteUtrecht
10,0

De cursus werd op een leuke boeiende manier gegeven. Jauke had aandacht voor iedereen en heeft alles met rust uitgelegd. Ik heb veel geleerd van de cursus.

CarmenNijmegen
9,6

Superleuke gast die boeiend les geeft met veel kennis en humor! Oog voor de cursisten.Top!

LotteNijmegen
8,2

Veel geleerd in de praktijk was erg nuttig

FransNijmegen
9,1

Zeer duidelijke lesinhoud, zeer duidelijk gebracht door leerkracht. Haar passie geeft motivatie.

ClaudiaHasselt
9,5

zeer goede docent met aandacht voor iedereen en zeer goede uitleg en bijstand.

BarryHasselt
9,9

Zeer fijne cursus gegeven door een topdocente! Een aanrader!

NatasjaHasselt
9,6

De docente Elke was echt super !Ze kent haar vak, gaf extra info kwam bijspringen waar nodig en zeer vriendelijk.Was zeer aangenaam om deze cursus te volgen.

PascaleDrongen
10,0

Heel leerrijk

DanielaHasselt
10,0

Zeer leerrijke ervaring en zeer goede lesgeefster.

AlessandroHasselt
10,0

Geweldig en super docent. Heel mooi en goed uitgelegd. Heel veel geleerd, Bedank Jolie.

RakeshRotterdam
9,2

Of je deze cursus nu wel of niet volgt met het oog op een loopbaan in de massagewereld, het loont sowieso de moeite om het menselijk lichaam (opnieuw) te leren kennen in al haar facetten.

TomHasselt
9,6

Heel interessant

DanielaHasselt
9,2

Zeer tevreden van hoeveel we op deze 2 dagen geleerd hebben, ook is Cindy echt een heel gemotiveerde docent waar wij van hebben genoten!

DinaHasselt
Is de volgorde waarin ik de modules volg belangrijk?

Omdat de opleiding in modules kan gevolgd worden, ben je vrij de cursussen in te plannen volgens locatie en tijdstip die voor jou past. Let wel ! Voor sommige modules is een vooropleiding vereist. Dit staat dan ook duidelijk vermeld in omschrijving bij elke cursus op deze website.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Kan ik via de school ook deelnemen aan losse stageopdrachten?

Als school nemen we regelmatig deel aan evenement waar beroep wordt gedaan op cursisten om wat extra ervaring op te doen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en / of volg ons via Facebook. Zo blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste stageopdrachten!

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wanneer start de opleiding Masseur?

Dit is een modulaire vakopleiding. Dit betekent dat de vakopleiding een combinatie is van verschillende cursussen (= modules). De modules u kan volgen naar gelang uw eigen kalender en uw eigen budget. De juiste data kan u terugvinden onder de tab "opleidingsdata".

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Kom eens kennismakenVolgende
infoavonden

Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.

Meer over onze infoavonden

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie