Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding Massagetherapeut / MasseurMet onze massageopleiding leer je de "knepen" van het vak

Opleiding Massagetherapeut / Masseur
Voordelen
€ 598
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

In onze opleiding massagetherapeut leer je om ontspannende massages te geven van top tot teen! Wil je een positieve bijdrage leveren aan de ontspanning van anderen? Dan is het volgen van onze modulaire opleiding massagetherapeut een uitstekende zet! Schrijf je vandaag nog in en maak werk van deze mooie missie!

Breng rust en ontspanning in het hectische leven!

Momenten van rust en ontspanning zijn in het drukke leven van alledag schaars. Als massagetherapeut / masseur kun jij klanten allerlei ontspannende massages laten ervaren. Steeds meer mensen zien een bezoek aan de massagetherapeut / masseur dan ook niet meer als luxe, maar als noodzaak. Daarom liggen hier veel mooie carrièrekansen voor jou. Met het diploma van deze opleiding kun je aan het werk in massagepraktijken, wellness centra, hotels en kuuroorden, maar je kunt ook je eigen massagepraktijk opstarten!

Behaal je diploma en sluit je aan bij de Belgische Massage Federatie!

Wat leer ik in de opleiding massagetherapeut / masseur?

De opleiding massagetherapeut bestaat uit de Module Anatomie, Pathologie & Fysiologie en de Module Ontspanningsmassage. Omdat je als massagetherapeut direct op het menselijk lichaam werkt, is kennis van de anatomie van de mens essentieel. Je leert alles over de lichaamsstelsels, de huid en veelvoorkomende aandoeningen die je als massagetherapeut tegen kunt komen. Je moet precies weten wanneer je wel en niet mag masseren. De gezondheid van je klant is altijd topprioriteit!

In de Module Ontspanningsmassage leggen we je uit wat de voorwaarden zijn voor een ontspannende massage, met aandacht voor de behandelruimte, materialen en producten en hygiëne. Vervolgens leren we je alles over de basis massagetechnieken, waaronder effleurages, duimrollen, petrissages, fricties, tapotementen en schommelen. Hoe voer je ze correct uit? Wat zijn de effecten? En hoe kun je ze combineren om een evenwichtige ontspannende massage op te bouwen? Er is in deze opleiding ook veel aandacht voor de correcte houding van de masseur. Na afloop van de opleiding ben je in staat om volledige ontspannende massages uit te voeren als een pro!

Voordelen Wellness Academie

De massageopleiding van Wellness Academie biedt veel voordelen. Je krijgt les in kleine groepjes, waardoor je verzekerd bent van uitstekende begeleiding. Je krijgt les van topdocenten, die betrokkenheid, enthousiasme en passie uitstralen. Alle kennis en vaardigheden worden op een zeer toegankelijke en inspirerende manier overgedragen. Binnen deze ontspannen en leerrijke sfeer krijg je het masseren snel in de vingers. Je kunt de twee modules Anatomie, pathologie & fysiologie en Ontspanningsmassage naar eigen wens inplannen. Eenmaal je diploma gehaald, dan biedt Wellness Academie veel bijscholingen, waarmee je je verder kunt verdiepen in de massagebranche. Bekijk hier ons volledige aanbod aan Massage Opleidingen!

Examen en diploma

Tijdens het volgen van de beide modules word je nauwgezet begeleid door je docent. Deze zal je veel feedback en tips geven en beoordelen of je de kennis en technieken voldoende beheerst. Je hoeft daarom geen praktisch examen te doen. Je dient wel een kosteloos theoretisch examen af te leggen, dat bestaat uit 30 meerkeuzevragen met tijdsklok. Dit gebeurt via een digitaal examenplatform en kan dus gewoon thuis. Je weet direct of je het examen hebt gehaald. Geslaagd? Dan bekom je een diploma massagetherapeut, waarmee je je kunt aansluiten bij de  Belgische Massage Federatie. Niet geslaagd? Dan mag je gratis en onbeperkt herkansen, met steeds twee weken wachttijd tussen de examens.


Wil je meer weten over de opleiding Massagetherapeut / Masseur in Amsterdam, Eindhoven, Gent, Hasselt, Nijmegen, Rotterdam of Utrecht?

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Basiskennis menselijk lichaam
 • Lichaamsstelsels
 • Veelvoorkomende klachten
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Vereisten voor goede massage
 • Materialen
 • Hygiëne
 • Effleurages
 • Petrissages
 • Fricties
 • Tapotementen
 • Schommelen
 • Duimrollen
 • Uitvoeren volledige massage

598 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma

Dit is een modulaire opleiding en bestaat uit 2 modules. Deze modules kun je volgen naar gelang je eigen agenda en op eender welke opleidingslocatie.

10,0

Mario geeft deze cursus met « hart en ziel » en dat is gewoon leuk om het op zo’n manier te volgen!!

WillyHasselt
10,0

Een heel nuttige, aangename cursus. Cindy geeft de lessen met heel veel praktische info, duidelijke uitleg en prima begeleiding.

NadineHasselt
10,0

Deze cursus was top Cindy is een super geweldige docent met veel kennis, geeft duidelijke instructies

FabienneHasselt
9,5

Veel bijgeleerd ivm basistechnieken massage en ben volop aan het oefenen.

WillyHasselt
9,4

Ik vond het heel interessant en leuk gegeven! Smaakt naar meer.

JulieDrongen
9,5

Prima cursus als basis voor een (sport)masseur.

CedricAmsterdam
8,9

Lang geleden dat ik nog les gevolgd had maar het vloog voorbij dankzij variatie, praktische interactie en super enthousiaste lesgeefster !

AnnDrongen
8,9

Top cursus,weer hoop geleerd

PetraApeldoorn
9,8

Ontspanningsmassage cursus was voor mij zeer leerzaam

MarcAmsterdam
8,5

Leuke leerzame cursus

TonAmsterdam
7,5

Ik kreeg een goed beeld van hoe een ontspanningsmassage kan verlopen in de praktijk. Er was ook aandacht voor de beleving van de klant en hoe je die ervaring kan waarmaken.

PeterDrongen
9,3

Heel leerzame curcus gegeven door een zeer goede vakdocent met aandacht voor de curcist

SayanaEindhoven
9,1

De docent Mario beheerst de materie voortreffelijk en weet hoe hij de soms wat droge stof kan omtoveren tot een boeiend verhaal dat nog lang bij blijft.

BartHasselt
9,5

De cursus werd met veel passie en kennis gegeven. Het is een droge materie maar Mario weet de inhoud op een leuke manier te brengen zodat je aandacht erbij blijft.

NadineHasselt
8,1

Gewoon goed, in alles

JaapAmsterdam
10,0

Ik vond het een prettige ervaring

MercyAmsterdam
9,5

Hele fijne cursus om de basis van masseren onder de knie te krijgen. Goede en duidelijke uitleg en waar nodig krijg je feedback. Zeker een aanrader! Bedankt

MarkHasselt
10,0

Zeer duidelijk uitleg en in ieders waarde gehouden. Onder het motto niets moet alles mag. Je voelt je op je gemak ook ben je met iemands lichaam bezig.

MarcoHasselt
9,5

Top cursus zeer interessant !

VesselinaWilrijk
9,5

Zeer kundige docente, vriendelijk en sympathiek

HortenseEindhoven
10,0

Deze cursus was top een hoop geleerd. En Jolie je bent een schat en een geweldige docent.

J.W.Rotterdam
9,9

Top

LiesbethWilrijk
9,7

Leerrijk

VesselinaWilrijk
7,8

Fijne cursus om de basis te leren

DaveEindhoven
9,7

Alex is een geweldige leraar. We kregen hele duidelijke uitleg en alle aandacht het was ook een gezellige les. Heb er echt van genoten en zeker veel geleerd.

BeaEindhoven
8,6

Het was een geslaagde cursus met een gedreven enthousiaste docent met veel kennis in huis.

BrigitteEindhoven
9,2

cursus en de uitleg van de docent waren top! veel geleerd in 2 dagen

MoniqueEindhoven
9,4

Marlies wist de vele informatie op een leuke, interessante manier te vertellen. Met duidelijke voorbeelden onderbouwt. Leerzame lessen op een prettige manier gegeven.

RitaEindhoven
9,0

Marlies heeft en taaie lesstof heel luchtig en goed begrijpbaar uitgelegd.

MaddyEindhoven
8,7

Heel goede cursus met veel rust en aandacht voor het individu van de cursist. Meer op vaardigheden dan theorie en dat spraak mij aan!

ArendApeldoorn
Is de volgorde waarin ik de modules volg belangrijk?

Omdat de opleiding in modules kan gevolgd worden, ben je vrij de cursussen in te plannen volgens locatie en tijdstip die voor jou past. Let wel ! Voor sommige modules is een vooropleiding vereist. Dit staat dan ook duidelijk vermeld in omschrijving bij elke cursus op deze website.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Kan ik via de school ook deelnemen aan losse stageopdrachten?

Als school nemen we regelmatig deel aan evenement waar beroep wordt gedaan op cursisten om wat extra ervaring op te doen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief en / of volg ons via Facebook. Zo blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste stageopdrachten!

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wanneer start de opleiding Masseur?

Dit is een modulaire vakopleiding. Dit betekent dat de vakopleiding een combinatie is van verschillende cursussen (= modules). De modules u kan volgen naar gelang uw eigen kalender en uw eigen budget. De juiste data kan u terugvinden onder de tab "opleidingsdata".

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie