Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding Sportmasseur

Leer hoe je sporters kunt helpen om topprestaties te leveren!
Opleiding Sportmasseur
Voordelen
€ 1.942
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Wil je werken binnen een inspirerende branche en met gemotiveerde mensen die het beste uit zichzelf willen halen? Ontdek dan hier onze modulaire opleiding sportmasseur. Binnen dit vak is het jouw goal om sporters te helpen om hun prestaties naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen met behulp van sportmassages. Ontdek hier wat je kunt verwachten van onze opleiding sportmassage. 

Sportmasseur, een vak met mooie carrièrekansen!

Als sportmasseur ga je sporters en mensen die op andere wijze lichamelijke inspanningen leveren begeleiden met massages om hun lichamelijke conditie te verbeteren en mogelijke blessures of kwaaltjes te verzachten. Onze opleiding sportmasseur zal je carrière een inspirerende draai geven, want dit vak biedt vele mooie carrièrekansen. Ga na het behalen van je diploma aan de slag in een massagepraktijk of start je eigen praktijk. De opleiding sportmasseur is ook een interessante bijscholing voor sportcoaches en personal trainers!

In onze modulaire opleiding sportmasseur groei je stap voor stap in het vak!

Programma opleiding sportmasseur

Onze opleiding sportmasseur bestaat uit vier afzonderlijke modules. De basis wordt gelegd tijdens de modules anatomie, pathologie & fysiologie en ontspanningsmassage. Vervolgens word je ingewijd in de sportmassage in de module sportmassage basis en ga je je kennis en vaardigheden uitdiepen in de module sportmassage voor gevorderden. Hieronder vind je een overzicht van de modules en krijg je meer informatie over de inhoud van elke afzonderlijke cursus.

Aan het einde van de opleiding weet jij als geen ander om sporters te begeleiden naar de top met behulp van ontspannende en herstellende sportmassages. Je weet met welke technieken je vastzittende spieren los masseert, de bloedcirculatie stimuleert en de sporter lichamelijk en geestelijk laat ontspannen. Daarnaast beheers je de technieken voor het aanleggen van sporttape en medical tape en weet je hoe je moet handelen bij sportongevallen en blessures.

Voordelen van onze opleiding

Sportmasseur is een vak dat je leert door veel te oefenen. Daarom is er in onze opleiding sportmasseur veel ruimte voor praktijk! De lesgroepen worden bewust klein gehouden. Je wordt begeleid door een topdocent, die echt de tijd neemt voor elke student. Daarnaast wordt de modulaire opzet van de opleiding als zeer prettig ervaren. Je kunt de modules snel achter elkaar volgen of juist over een langere tijd verspreiden. Jij bepaalt zelf het tempo! Na elke module kun je het geleerde direct als professional in de praktijk brengen, waardoor je stap voor stap in het vak van sportmasseur groeit!

Bekom een diploma sportmasseur

Doordat je docent steeds nauwgezet evalueert of je alle technieken goed beheerst, is een praktisch examen niet nodig. Na het volgen van alle modules volgt wel een theoretisch examen via ons digitaal examenplatform. Je kunt het examen dus gewoon thuis op je computer of tablet maken. Je dient 30 meerkeuzevragen met tijdsklok te beantwoorden. Na afloop weet je direct of je bent geslaagd. Ben je geslaagd? Dan bekom je een diploma sportmasseur. Ben je niet geslaagd, dan mag je onbeperkt en gratis herkansen, wel met steeds twee weken wachttijd tussen de examens.

Heb je bepaalde modules al gevolgd? Geen probleem!

 • Als je deze modules binnen de Wellness Academie gevolgd hebt, moet je deze uiteraard niet opnieuw volgen.
 • Heb je elders vergelijkbare modules gevolgd? Helaas kun je in dat geval geen vrijstellingen aanvragen. Aangezien wij het diploma uitreiken, is het vereist dat alle modules bij de Wellness Academie zijn gevolgd.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie, pathologie & fysiologie
 • Anatomie belangrijkste spiergroepen
 • Effleurages
 • Petrissages
 • Fricties
 • Tapotementen
 • Soorten sportmassage
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Blessurepreventie
 • Eerste hulp bij sport-ongevallen (EHSO)
 • Taken sportmasseur
 • Taping

1.942 euro

Gespreide betaling is voor deze opleiding helaas niet mogelijk. Wel kan je er mogelijk voor kiezen om per module apart te betalen en de termijn waarin u de modules volgt ook te spreiden naar gelang uw eigen agenda en budget.

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma

Dit is een modulaire opleiding en bestaat uit 4 modules. Deze modules kun je volgen naar gelang je eigen agenda en op eender welke opleidingslocatie.

10,0

Een heel boeiende cursus, enorm gemotiveerd gegeven door de docente!Je herleest de cursus met plezier.

IlkaHasselt
8,6

Dynamische en beeldende les. Mooie balans tussen kennisoverdracht en oefening.

RamonAmsterdam
10,0

Mario geeft deze cursus met « hart en ziel » en dat is gewoon leuk om het op zo’n manier te volgen!!

WillyHasselt
10,0

Een heel nuttige, aangename cursus. Cindy geeft de lessen met heel veel praktische info, duidelijke uitleg en prima begeleiding.

NadineHasselt
10,0

Deze cursus was top Cindy is een super geweldige docent met veel kennis, geeft duidelijke instructies

FabienneHasselt
9,5

Veel bijgeleerd ivm basistechnieken massage en ben volop aan het oefenen.

WillyHasselt
9,4

Ik vond het heel interessant en leuk gegeven! Smaakt naar meer.

JulieDrongen
9,5

Prima cursus als basis voor een (sport)masseur.

CedricAmsterdam
9,3

Goede cursus met een bevlogen docent.

HuibAmsterdam
8,9

Lang geleden dat ik nog les gevolgd had maar het vloog voorbij dankzij variatie, praktische interactie en super enthousiaste lesgeefster !

AnnDrongen
8,9

Top cursus,weer hoop geleerd

PetraApeldoorn
9,8

Ontspanningsmassage cursus was voor mij zeer leerzaam

MarcAmsterdam
8,5

Leuke leerzame cursus

TonAmsterdam
7,5

Ik kreeg een goed beeld van hoe een ontspanningsmassage kan verlopen in de praktijk. Er was ook aandacht voor de beleving van de klant en hoe je die ervaring kan waarmaken.

PeterDrongen
9,3

Heel leerzame curcus gegeven door een zeer goede vakdocent met aandacht voor de curcist

SayanaEindhoven
9,1

De docent Mario beheerst de materie voortreffelijk en weet hoe hij de soms wat droge stof kan omtoveren tot een boeiend verhaal dat nog lang bij blijft.

BartHasselt
8,8

Geweldige cursus, gedreven docent, veel kennis van zaken.

MignonRotterdam
9,5

De cursus werd met veel passie en kennis gegeven. Het is een droge materie maar Mario weet de inhoud op een leuke manier te brengen zodat je aandacht erbij blijft.

NadineHasselt
8,1

Gewoon goed, in alles

JaapAmsterdam
10,0

Ik vond het een prettige ervaring

MercyAmsterdam
9,5

Hele fijne cursus om de basis van masseren onder de knie te krijgen. Goede en duidelijke uitleg en waar nodig krijg je feedback. Zeker een aanrader! Bedankt

MarkHasselt
10,0

Zeer duidelijk uitleg en in ieders waarde gehouden. Onder het motto niets moet alles mag. Je voelt je op je gemak ook ben je met iemands lichaam bezig.

MarcoHasselt
9,5

Top cursus zeer interessant !

VesselinaWilrijk
9,1

Veel bijgeleerd op een zeer gepassioneerde wijze door een zeer gedreven cursist.

JensHasselt
10,0

Deze cursus werd met zeer grote kennis van de materie gegeven door topdocent Jauke van Klinken. Goed uitgelegd en in de praktijk gebracht.

PeterHasselt
8,0

Fijne cursus om me te doen.Leerzaam en goede uitleg op leuke manier

MarcoHasselt
9,5

Zeer kundige docente, vriendelijk en sympathiek

HortenseEindhoven
10,0

Deze cursus was top een hoop geleerd. En Jolie je bent een schat en een geweldige docent.

J.W.Rotterdam
9,9

Top

LiesbethWilrijk
9,7

Leerrijk

VesselinaWilrijk
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wanneer start de opleiding Sportmasseur?

Dit is een modulaire vakopleiding. Dit betekent dat de vakopleiding een combinatie is van verschillende cursussen (= modules). De modules u kan volgen naar gelang uw eigen kalender en uw eigen budget. De juiste data kan u terugvinden onder de tab "opleidingsdata".

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie