• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding SportmasseurLeer hoe je sporters kunt helpen om topprestaties te leveren!

Opleiding Sportmasseur
Voordelen
€ 1.276
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Wil je werken binnen een inspirerende branche en met gemotiveerde mensen die het beste uit zichzelf willen halen? Ontdek dan hier onze modulaire opleiding sportmasseur. Binnen dit vak is het jouw goal om sporters te helpen om hun prestaties naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen met behulp van sportmassages. Ontdek hier wat je kunt verwachten van onze opleiding sportmassage. 

Sportmasseur, een vak met mooie carrièrekansen!

Als sportmasseur ga je sporters en mensen die op andere wijze lichamelijke inspanningen leveren begeleiden met massages om hun lichamelijke conditie te verbeteren en mogelijke blessures of kwaaltjes te verzachten. Onze opleiding sportmasseur zal je carrière een inspirerende draai geven, want dit vak biedt vele mooie carrièrekansen. Ga na het behalen van je diploma aan de slag in een massagepraktijk of start je eigen praktijk. De opleiding sportmasseur is ook een interessante bijscholing voor sportcoaches en personal trainers!

In onze modulaire opleiding sportmasseur groei je stap voor stap in het vak!

Programma opleiding sportmasseur

Onze opleiding sportmasseur bestaat uit vier afzonderlijke modules. De basis wordt gelegd tijdens de modules anatomie, pathologie & fysiologie en ontspanningsmassage. Vervolgens word je ingewijd in de sportmassage in de module sportmassage basis en ga je je kennis en vaardigheden uitdiepen in de module sportmassage voor gevorderden. Hieronder vind je een overzicht van de modules en krijg je meer informatie over de inhoud van elke afzonderlijke cursus.

Aan het einde van de opleiding weet jij als geen ander om sporters te begeleiden naar de top met behulp van ontspannende en herstellende sportmassages. Je weet met welke technieken je vastzittende spieren los masseert, de bloedcirculatie stimuleert en de sporter lichamelijk en geestelijk laat ontspannen. Daarnaast beheers je de technieken voor het aanleggen van sporttape en medical tape en weet je hoe je moet handelen bij sportongevallen en blessures.

Voordelen van onze opleiding

Sportmasseur is een vak dat je leert door veel te oefenen. Daarom is er in onze opleiding sportmasseur veel ruimte voor praktijk! De lesgroepen worden bewust klein gehouden. Je wordt begeleid door een topdocent, die echt de tijd neemt voor elke student. Daarnaast wordt de modulaire opzet van de opleiding als zeer prettig ervaren. Je kunt de modules snel achter elkaar volgen of juist over een langere tijd verspreiden. Jij bepaalt zelf het tempo! Na elke module kun je het geleerde direct als professional in de praktijk brengen, waardoor je stap voor stap in het vak van sportmasseur groeit!

Bekom een diploma sportmasseur

Doordat je docent steeds nauwgezet evalueert of je alle technieken goed beheerst, is een praktisch examen niet nodig. Na het volgen van alle modules volgt wel een theoretisch examen via ons digitaal examenplatform. Je kunt het examen dus gewoon thuis op je computer of tablet maken. Je dient 30 meerkeuzevragen met tijdsklok te beantwoorden. Na afloop weet je direct of je bent geslaagd. Ben je geslaagd? Dan bekom je een diploma sportmasseur. Ben je niet geslaagd, dan mag je onbeperkt en gratis herkansen, wel met steeds twee weken wachttijd tussen de examens.

Vrijstelling aanvragen

Wanneer je een van de modules al gevolgd hebt, bij Wellnesse Academie of ergens anders, is het mogelijk om vrijstelling te krijgen:

 • Heb je een module al eerder bij Wellness Academie gevolgd, dan hoef je deze natuurlijk niet nog een keer te volgen.
 • Volgde je een module al ergens anders, dan kun je vrijstelling vragen. We verlenen vrijstelling tot maximaal 30% van de totale opleiding (berekend over het totaal aantal opleidingsdagen). Wil je vrijstelling aanvragen, neem dan contact met ons op via: info@wellnessacademie.com.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie, pathologie & fysiologie
 • Anatomie belangrijkste spiergroepen
 • Effleurages
 • Petrissages
 • Fricties
 • Tapotementen
 • Soorten sportmassage
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Blessurepreventie
 • Eerste hulp bij sport-ongevallen (EHSO)
 • Taken sportmasseur
 • Taping

1.276 euro (+ 59 euro verbruikskosten)

Gespreide betaling is voor deze opleiding helaas niet mogelijk. Wel kan je er voor kiezen om per module apart te betalen en de termijn waarin u de modules volgt ook te spreiden naar gelang uw eigen agenda en budget.

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma

Dit is een modulaire opleiding en bestaat uit 4 modules. Deze modules kun je volgen naar gelang je eigen agenda en op eender welke opleidingslocatie.

8,9

Goed en fijne les, veilige ontspannen sfeer.

DorothyAmsterdam
9,1

Door de cursusleidster Jolie, welke super enthousiast en gedreven haar kennis overbracht, maakte dit tot een waardevolle cursus.

Koolen-MackusEindhoven
10,0

De cursus werd zeer duidelijk en vakkundig gebracht . Vriendelijke en enthousiaste docent,top!

VitalWilrijk
10,0

Geweldig, Leerzaam

NingUtrecht
8,6

Top docent!!!!

SandraRotterdam
8,9

Goede cursus met gedreven docente, heel praktijk gericht en veel geleerd in 2 dagen.

AnnemarieAmsterdam
9,7

Wederom een mooie opleiding gegeven door Jolie, haar passie werkt aanstekelijk. Ze heeft heel veel kennis en is zeer kundig in het lesgeven

MarjonAmsterdam
9,8

Top docent die de stof goed weet te brengen door de cursisten aan het denken te zetten en interactief bezig te zijn

NataschaHasselt
10,0

de docent spreekt met veel passie en gedrevenheid

MaikelHasselt
8,3

Goede cursus, alles heel duidelijk uitgelegd

GerardAmsterdam
9,9

Ontzettend leerzame en leuke cursus, en prima toepasbaar voor mij als zorgvrijwilliger in het Hospice waar ik ga starten

JohanAmsterdam
9,2

Ik vond het best een pittige cursus maar wel heel interessant.Marlies heeft alles ook heel duidelijk en goed uitgelegd.

MandyEindhoven
7,7

Zoals reeds hierboven beschreven zijn de cursusdagen omgevlogen. De behandelde stof in combinatie met het enthousiasme, de gedrevenheid en kennis van Marlies maakten de dagen erg leuk.

LeonieEindhoven
8,1

Super leuke dagen gehadLeerzaam en perfecte uitleg

MarcoHasselt
9,2

Heel leerrijk en op een leuke manier gebracht!

KimHasselt
9,7

De cursus is super leerzaam. Hier ga ik heel veel aan hebben in de toekomst. Mario is een gedreven docent met heel veel kennis.

CesariaAmsterdam
10,0

het was een goede docent en goede materie

MaikelHasselt
10,0

Zeer interessante, intensieve cursus

SigridHasselt
10,0

Jauke heeft de cursus super gegeven met de nodige humor tussendoor

PeggyHasselt
8,8

Op een leuke manier wordt de inhoud verteld, waarbij de verschillende aspecten met elkaar verbonden worden, wat ook natuurlijk is. Alles werkt op elkaar in.

JettieUtrecht
8,5

Aardige docent met veel kennis over het menselijk lichaam. Interessante cursus.

LotteUtrecht
10,0

De cursus werd op een leuke boeiende manier gegeven. Jauke had aandacht voor iedereen en heeft alles met rust uitgelegd. Ik heb veel geleerd van de cursus.

CarmenNijmegen
9,6

Superleuke gast die boeiend les geeft met veel kennis en humor! Oog voor de cursisten.Top!

LotteNijmegen
8,2

Veel geleerd in de praktijk was erg nuttig

FransNijmegen
9,1

Zeer duidelijke lesinhoud, zeer duidelijk gebracht door leerkracht. Haar passie geeft motivatie.

ClaudiaHasselt
9,5

zeer goede docent met aandacht voor iedereen en zeer goede uitleg en bijstand.

BarryHasselt
9,9

Zeer fijne cursus gegeven door een topdocente! Een aanrader!

NatasjaHasselt
9,6

De docente Elke was echt super !Ze kent haar vak, gaf extra info kwam bijspringen waar nodig en zeer vriendelijk.Was zeer aangenaam om deze cursus te volgen.

PascaleDrongen
9,5

Fantastische docent. Zeer goede cursus.

PeterHasselt
10,0

Heel leerrijk

DanielaHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wanneer start de opleiding Sportmasseur?

Dit is een modulaire vakopleiding. Dit betekent dat de vakopleiding een combinatie is van verschillende cursussen (= modules). De modules u kan volgen naar gelang uw eigen kalender en uw eigen budget. De juiste data kan u terugvinden onder de tab "opleidingsdata".

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Kom eens kennismakenVolgende
infoavonden

Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.

Meer over onze infoavonden

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie