• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding MassagoloogBehaal de titel Massagoloog en word meester in de massage!

Opleiding Massagoloog
Voordelen
€ 3.602
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Onze opleiding massagoloog is de meest volledige massageopleiding binnen de branche. Binnen deze modulaire opleiding leer je zeer uiteenlopende massagebehandelingen en therapieën. Als ware meester in de massage weet jij straks voor iedereen een op de persoon afgestemde behandeling samen te stellen. Bovendien mag je na het slagen voor het examen de gedeponeerde titel ‘Massagoloog’ voeren, waarmee je je op ultieme wijze kunt onderscheiden binnen de branche!

Leef jij voor massages?

Ben je gefascineerd door massages en door wat je hiermee allemaal voor anderen kunt betekenen? Kortom, leef jij voor massages? Dan is onze opleiding massagoloog op jouw lijf geschreven. De opleiding bestaat uit 14 modules, die je naar gelang je eigen agenda kunt volgen. Je kunt ze dus snel na elkaar volgen om zo gauw mogelijk je diploma te behalen, maar je kunt de modules ook over een langere termijn uitspreiden. Na het volgen van elke module kun je het geleerde direct als professional in de praktijk brengen. Zo groei je stap voor stap in het beroep van massagoloog; een verrassend en inspirerend pad, waarmee je veel voor anderen kunt betekenen! 

De opleiding massagoloog is de meest complete massageopleiding in de branche! 

Inhoud opleiding massagoloog

De opleiding massagoloog is een flexibele modulaire opleiding. De basis van deze opleiding wordt gevormd door de modules anatomie, pathologie & fysiologie, anamnese en ontspanningsmassage. Heb je eenmaal dit stevige fundament gelegd voor je carrière door deze modules te volgen, dan liggen er nog vele interessante massages en therapieën op je te wachten om ontdekt te worden.

In de module ayurvedische massage leer je meer over de traditionele gezondheidsleer de ayurveda uit India. In de modules shiatsu en tui-na komen de oosterse drukpuntmassages aan bod. In de module meridianen en elementenleer brengen we je de basisprincipes van de Traditional Chinese Medicine (TCM) bij. Of wat dacht je van de populaire hot stone massage? Je leert ook om deze warme en intense massage te geven. Het gebruik van kruiden en essentiële oliën maken je massages nog heilzamer. We leren je er alles over in de module kruidenstempel massage en aromatherapie.

Andere waardevolle behandelwijzen die je in onze opleiding massagoloog leert, zijn; manuele lymfedrainage, orthomanipulatie therapie (Dorn), sportmassage en voetreflexologie. Met het beheersen van al deze massages en therapieën, beschik je over een waaier aan behandelmethoden om de levenskwaliteit van mensen naar een hoger niveau te tillen.

Examen

Tijdens het volgen van elke module word je begeleid door een topdocent, die jouw voortgang in de gaten houdt en beoordeelt of je alle kennis en vaardigheden beheerst. Daarom wordt er geen praktijkexamen afgenomen. Heb je alle modules succesvol afgerond? Dan volgt er wel een theoretisch examen, bestaande uit 30 meerkeuzevragen (met tijdsklok). Je legt dit examen af via een digitaal examenplatform. Dit betekent dat je gewoon thuis examen kunt doen. Je weet direct of je het examen hebt gehaald. Niet geslaagd? Dan mag je kosteloos en onbeperkt herkansen, wel met steeds twee weken wachttijd tussen de examens.

Behaal de gedeponeerde titel massagoloog

Geslaagd voor het examen? Dan bekom je een diploma massagoloog en mag je de gedeponeerde titel massagoloog voeren. Dit maakt onze opleiding massagoloog extra bijzonder. Met deze titel kun je je nog beter profileren als meester in de massage en een succesvolle carrière tegemoet gaan binnen de wellness branche. Je kunt het beroep van massagoloog uitoefenen in loondienst, maar de meesten kiezen ervoor om een eigen praktijk te starten.

Vrijstelling aanvragen

Wanneer je een van de modules al gevolgd hebt, bij Wellnesse Academie of ergens anders, is het mogelijk om vrijstelling te krijgen:

 • Heb je een module al eerder bij Wellness Academie gevolgd, dan hoef je deze natuurlijk niet nog een keer te volgen.
 • Volgde je een module al ergens anders, dan kun je vrijstelling vragen. We verlenen vrijstelling tot maximaal 30% van de totale opleiding (berekend over het totaal aantal opleidingsdagen). Wil je vrijstelling aanvragen, neem dan contact met ons op via: info@wellnessacademie.com.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie, pathologie & fysiologie
 • Aromatherapie
 • Ontspanningsmassage
 • Lymfedrainage
 • Shiatsu (1-A)
 • Therapeutische tui-na
 • Voetreflexologie
 • Orthomanipulatie-therapie
 • Meridianen & elementenleer
 • Hot stone massage
 • Kruidenstempel massage
 • Sportmassage
 • Ayurvedische massage
 • Anamnese

3.587 euro (+ 15 euro verbruikskosten)

9,1

Enorm interessant, veel bijgeleerd en je kan het meteen gaan omzetten in de praktijk. 2 dagen zijn te kort voor mij, er is nog zoveel over te vertellen!

EvyHasselt
8,3

Goede cursus, docent met veel kennis en gaf duidelijke instructies en aanwijzingen

SanneAmsterdam
9,0

Een leerzame en goede cursus om te volgen, veel praktijk en oefenen na een beetje theorie. Perfecte combinatie in deze cursus.

LesleyAmsterdam
9,8

Het enthousiasme waarmee Jolié les gaf, werkte enorm aanstekelijk en stimulerend. Het was geweldig leuk en ik ben blij met alles wat ik geleerd heb.

MartineAmsterdam
9,3

wat een fijne cursus, dacht van te voren saai!! .... maar het waren twee zeer boeiende dagen!!!!

CarolienAmsterdam
8,8

Leuke cursus gegeven door een topdocente. Mooie inkijk in de wereld van de voetreflexologie.

DianaDen Haag
7,9

Gedreven persoonlijkheid die tevens de nodige rust uitstraalt voor het doorgeven van de gedegen kennis

GertHasselt
10,0

Super docent en zeer leuke opleiding! De moeite waard!

GloriaHasselt
8,6

Een heel interessante cursus die meer diepgang had dan verwacht, dit kwam zeker door de docent die heel veel extra informatie op een zeer boeiende manier met ons deelde!

MarionRotterdam
9,2

Duidelijke cursus, genoeg ruimte voor vragen. Docent stelt zelf ook goede vragen om te achterhalen waarom en wat je wil bereiken met de cursus. Hier wordt verder op ingespeeld tijdens de cursusdag.

AshleyRotterdam
9,6

leuke leerzame cursus

DianaAmsterdam
9,5

Wat ben ik gelukkig de Wellness academie te hebben mogen leren kennen. Heel fijn leren zo en zeer aangename lerares! Zeer kundig en alle aandacht voor iedereen.

TimDrongen
10,0

Jolie is een uitstekende leraar die grappig en energiek is. Zoek een evenwichtspunt en bijbehorend gebruik van etherische oliën voor het fysieke ongemak van de leerlingen. Ik heb leerzaam.

NingAmsterdam
9,5

Docent; geweldig! Gedreven man, verteld vol passie over het vak en meer!

CézanneRotterdam
9,6

Zeer interessante cursus, heel veel mooie inzichten verkregen dankzij de passie en kennis van docente Jolié

MarjonAmsterdam
9,1

Uitstekende dicent. Hoog niveau les. Byzonder prettige manier van lesgeven

OrlandoRotterdam
9,6

Duidelijk, theorie en praktijk en geweldige ondersteuning voor thuis door de video opnames

MarionNijmegen
7,8

Zeer leerzame en waardevolle cursus!

DNijmegen
8,8

De docenten waren top

HimwatieAmsterdam
10,0

Mario heeft veel kennis en is zeer bekwaam in het vertellen van het menselijk lichaam.

PetraAmsterdam
10,0

Fantastisch, ik heb heel veel geleerd en kan zelfverzekerd te werk gaan

SharonHasselt
10,0

De passie en kennis die Mireille kan overbrengen en de manier waarop is zo goed en mooi! Dankbaar dat ik dit mocht ervaren en meenemen. Top!

NatalieHasselt
8,8

Veel kennisoverdracht met aandacht voor cursist en praktijk. Mario en Marlies zijn fijne docenten met humor

PetraAmsterdam
8,7

Wat een geweldige cursus .. Ik heb volop genoten.. Ontzettend leuk om te doen, fijne docent die alles goed uitlegt en aandacht voor iedereen heeft.

SandraAmsterdam
9,6

Peter is een topdocenten. Hij doet echt moeite om iedereen een zeer goede begeleiding te geven en stuurt bij waar nodig. Daarenboven gaat de les goed vooruit

TinaDrongen
9,7

Ik heb veel bijgeleerd tijdens dit weekend en een geweldige man die het leuk laat worden om deze cursus te volgen ik vindt het echt een aanrader

RebeccaWilrijk
10,0

Een fijne cursus voor iedereen toegankelijk, goede uitleg en voldoende tijd en aandacht voor alle cursisten

INEHasselt
8,7

Zeer uitgebreide cursus duidelijk beknopt samengevat. Voldoende bijsturing waar nodig. Zeer aangename ervaring.

KatrienHasselt
8,7

Prima uitleg, goede opbouw, goede starterscursus

CornéHasselt
8,5

Fijne docent met veel kennis en aandacht

PascaleRotterdam
Is de volgorde waarin ik de modules volg belangrijk?

Omdat de opleiding in modules kan gevolgd worden, ben je vrij de cursussen in te plannen volgens locatie en tijdstip die voor jou past. Let wel ! Voor sommige modules is een vooropleiding vereist. Dit staat dan ook duidelijk vermeld in omschrijving bij elke cursus op deze website.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wanneer start de opleiding Massagoloog?

Dit is een modulaire vakopleiding. Dit betekent dat de vakopleiding een combinatie is van verschillende cursussen (= modules). De modules u kan volgen naar gelang uw eigen kalender en uw eigen budget. De juiste data kan u terugvinden onder de tab "opleidingsdata".

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie