Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding Massagoloog

Behaal de titel Massagoloog en word meester in de massage!
Opleiding Massagoloog
Voordelen
€ 4.014€ 3.612,60
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Onze opleiding massagoloog is de meest volledige massageopleiding binnen de branche. Binnen deze modulaire opleiding leer je zeer uiteenlopende massagebehandelingen en therapieën. Als ware meester in de massage weet jij straks voor iedereen een op de persoon afgestemde behandeling samen te stellen. Bovendien mag je na het slagen voor het examen de gedeponeerde titel ‘Massagoloog’ voeren, waarmee je je op ultieme wijze kunt onderscheiden binnen de branche!

Leef jij voor massages?

Ben je gefascineerd door massages en door wat je hiermee allemaal voor anderen kunt betekenen? Kortom, leef jij voor massages? Dan is onze opleiding massagoloog op jouw lijf geschreven. De opleiding bestaat uit 14 modules, die je naar gelang je eigen agenda kunt volgen. Je kunt ze dus snel na elkaar volgen om zo gauw mogelijk je diploma te behalen, maar je kunt de modules ook over een langere termijn uitspreiden. Na het volgen van elke module kun je het geleerde direct als professional in de praktijk brengen. Zo groei je stap voor stap in het beroep van massagoloog; een verrassend en inspirerend pad, waarmee je veel voor anderen kunt betekenen! 

De opleiding massagoloog is de meest complete massageopleiding in de branche! 

Inhoud opleiding massagoloog

De opleiding massagoloog is een flexibele modulaire opleiding. De basis van deze opleiding wordt gevormd door de modules anatomie, pathologie & fysiologie, anamnese en ontspanningsmassage. Heb je eenmaal dit stevige fundament gelegd voor je carrière door deze modules te volgen, dan liggen er nog vele interessante massages en therapieën op je te wachten om ontdekt te worden.

In de module ayurvedische massage leer je meer over de traditionele gezondheidsleer de ayurveda uit India. In de modules shiatsu en tui-na komen de oosterse drukpuntmassages aan bod. In de module meridianen en elementenleer brengen we je de basisprincipes van de Traditional Chinese Medicine (TCM) bij. Of wat dacht je van de populaire hot stone massage? Je leert ook om deze warme en intense massage te geven. Het gebruik van kruiden en essentiële oliën maken je massages nog heilzamer. We leren je er alles over in de module kruidenstempel massage en aromatherapie.

Andere waardevolle behandelwijzen die je in onze opleiding massagoloog leert, zijn; manuele lymfedrainage, orthomanipulatie therapie (Dorn), sportmassage en voetreflexologie. Met het beheersen van al deze massages en therapieën, beschik je over een waaier aan behandelmethoden om de levenskwaliteit van mensen naar een hoger niveau te tillen.

Examen

Tijdens het volgen van elke module word je begeleid door een topdocent, die jouw voortgang in de gaten houdt en beoordeelt of je alle kennis en vaardigheden beheerst. Daarom wordt er geen praktijkexamen afgenomen. Heb je alle modules succesvol afgerond? Dan volgt er wel een theoretisch examen, bestaande uit 30 meerkeuzevragen (met tijdsklok). Je legt dit examen af via een digitaal examenplatform. Dit betekent dat je gewoon thuis examen kunt doen. Je weet direct of je het examen hebt gehaald. Niet geslaagd? Dan mag je kosteloos en onbeperkt herkansen, wel met steeds twee weken wachttijd tussen de examens.

Behaal de gedeponeerde titel massagoloog

Geslaagd voor het examen? Dan bekom je een diploma massagoloog en mag je de gedeponeerde titel massagoloog voeren. Dit maakt onze opleiding massagoloog extra bijzonder. Met deze titel kun je je nog beter profileren als meester in de massage en een succesvolle carrière tegemoet gaan binnen de wellness branche. Je kunt het beroep van massagoloog uitoefenen in loondienst, maar de meesten kiezen ervoor om een eigen praktijk te starten.

Heb je bepaalde modules al gevolgd? Geen probleem!

 • Als je deze modules binnen de Wellness Academie gevolgd hebt, moet je deze uiteraard niet opnieuw volgen.
 • Heb je elders vergelijkbare modules gevolgd? Helaas kun je in dat geval geen vrijstellingen aanvragen. Aangezien wij het diploma uitreiken, is het vereist dat alle modules bij de Wellness Academie zijn gevolgd.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie, pathologie & fysiologie
 • Aromatherapie
 • Ontspanningsmassage
 • Lymfedrainage
 • Shiatsu (1-A)
 • Therapeutische tui-na
 • Voetreflexologie
 • Orthomanipulatie-therapie
 • Meridianen & elementenleer
 • Hot stone massage
 • Kruidenstempel massage
 • Sportmassage
 • Ayurvedische massage
 • Anamnese

4.014 euro € 3.612,60

Gespreide betaling is voor deze opleiding helaas niet mogelijk. Wel kan je er mogelijk voor kiezen om per module apart te betalen en de termijn waarin u de modules volgt ook te spreiden naar gelang uw eigen agenda en budget.

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma
10,0

Leerzame dag, Caroline is een leuke, enthousiaste docent.Veel extra informatie.

MarciaRotterdam
8,5

Veel geleerd, veel kunnen oefenen op elkaar. We kregen van de docente veel nuttige informatie.

MarynaRotterdam
10,0

Mario geeft deze cursus met « hart en ziel » en dat is gewoon leuk om het op zo’n manier te volgen!!

WillyHasselt
10,0

Een heel nuttige, aangename cursus. Cindy geeft de lessen met heel veel praktische info, duidelijke uitleg en prima begeleiding.

NadineHasselt
10,0

Deze cursus was top Cindy is een super geweldige docent met veel kennis, geeft duidelijke instructies

FabienneHasselt
9,5

Veel bijgeleerd ivm basistechnieken massage en ben volop aan het oefenen.

WillyHasselt
9,4

Ik vond het heel interessant en leuk gegeven! Smaakt naar meer.

JulieDrongen
10,0

Heel erg tevreden.

Petronella CorneliaAmsterdam
9,5

Prima cursus als basis voor een (sport)masseur.

CedricAmsterdam
9,7

Op 2 dagen veel gezien en geleerd. Kregen de tijd om te oefenen en vragen te stellen.

PetraHasselt
8,9

Lang geleden dat ik nog les gevolgd had maar het vloog voorbij dankzij variatie, praktische interactie en super enthousiaste lesgeefster !

AnnDrongen
8,9

Top cursus,weer hoop geleerd

PetraApeldoorn
9,8

Ontspanningsmassage cursus was voor mij zeer leerzaam

MarcAmsterdam
8,5

Leuke leerzame cursus

TonAmsterdam
7,5

Ik kreeg een goed beeld van hoe een ontspanningsmassage kan verlopen in de praktijk. Er was ook aandacht voor de beleving van de klant en hoe je die ervaring kan waarmaken.

PeterDrongen
9,3

Heel leerzame curcus gegeven door een zeer goede vakdocent met aandacht voor de curcist

SayanaEindhoven
9,1

De docent Mario beheerst de materie voortreffelijk en weet hoe hij de soms wat droge stof kan omtoveren tot een boeiend verhaal dat nog lang bij blijft.

BartHasselt
8,8

Geweldige cursus, gedreven docent, veel kennis van zaken.

MignonRotterdam
10,0

Jolie is een hele fijne, lieve docent. Straalt rust uit en laat je jezelf zijn.

MiekeAmsterdam
9,5

De cursus werd met veel passie en kennis gegeven. Het is een droge materie maar Mario weet de inhoud op een leuke manier te brengen zodat je aandacht erbij blijft.

NadineHasselt
9,2

Paul Freedman is gewoon een goede lesgever met gevoel voor humor en zeker een aanrader

JanAmsterdam
8,6

Gedreven docente, heldere uitleg, aandacht voor de cursist. Geweldige cursus en ervaring.

MignonAmsterdam
8,3

Super interessante cursus waarin een mooie basis gelegd wordt voor hot stone massages. Hoewel 1 dag kort kan lijken ben ik tevreden deze gevolgd te hebben.

SamWilrijk
8,1

Gewoon goed, in alles

JaapAmsterdam
10,0

Ik vond het een prettige ervaring

MercyAmsterdam
9,5

Hele fijne cursus om de basis van masseren onder de knie te krijgen. Goede en duidelijke uitleg en waar nodig krijg je feedback. Zeker een aanrader! Bedankt

MarkHasselt
10,0

Zeer duidelijk uitleg en in ieders waarde gehouden. Onder het motto niets moet alles mag. Je voelt je op je gemak ook ben je met iemands lichaam bezig.

MarcoHasselt
9,5

Top cursus zeer interessant !

VesselinaWilrijk
9,1

Veel bijgeleerd op een zeer gepassioneerde wijze door een zeer gedreven cursist.

JensHasselt
10,0

Deze cursus werd met zeer grote kennis van de materie gegeven door topdocent Jauke van Klinken. Goed uitgelegd en in de praktijk gebracht.

PeterHasselt
Is de volgorde waarin ik de modules volg belangrijk?

Omdat de opleiding in modules kan gevolgd worden, ben je vrij de cursussen in te plannen volgens locatie en tijdstip die voor jou past. Let wel ! Voor sommige modules is een vooropleiding vereist. Dit staat dan ook duidelijk vermeld in omschrijving bij elke cursus op deze website.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wanneer start de opleiding Massagoloog?

Dit is een modulaire vakopleiding. Dit betekent dat de vakopleiding een combinatie is van verschillende cursussen (= modules). De modules u kan volgen naar gelang uw eigen kalender en uw eigen budget. De juiste data kan u terugvinden onder de tab "opleidingsdata".

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie