Inschrijven

Cursus Ayurvedische massage

Leer de kneepjes van het vak van een topdocent!
Leer de kneepjes van het vak van een topdocent!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 289

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Onze cursus ayurvedische massage is meer dan zomaar een massagecursus. Je leert ook de belangrijkste principes van de ayurveda doorgronden; een eeuwenoud traditioneel gezondheidssysteem, afkomstig uit India. De wijsheden zijn jarenlang van generatie op generatie overgebracht en hebben veel invloed uitgeoefend op de gezondheidsleer uit andere culturen. Ook in de moderne westerse samenleving heeft de ayurveda een belangrijke plaats veroverd en is niet meer weg te denken uit de moderne wellness en massagepraktijk!

Evenwichtiger leven met Ayurveda

In de ayurveda draait alles om evenwicht op lichamelijk, geestelijk, spiritueel en energetisch vlak. Er wordt dus ook gekeken naar het in evenwicht leven met de wereld om je heen. In deze cursus ayurvedische massage laten we je kennismaken met de belangrijkste principes van de ayurveda. Met kennis van de drie dosha’s, Pitta, Vata en Kapha, verschaf je meer inzicht in de constitutie van elk individu. Ook kennis van de drie hoofdguna’s, satva, rajas en tamas, is onmisbaar, evenals kennis van de 5 elementen: water, aarde, vuur, lucht en ether. Door deze principes te doorgronden maak je betere keuzes, die jou op jouw levensweg ondersteunen en zul je straks ook anderen beter kunnen helpen op hun levensweg!

Ontdek de voordelen van ayurvedische massages in de moderne massagepraktijk!

Ayurveda in de moderne massagepraktijk

Veel wijsheden uit de oude Ayurveda, kunnen toegepast worden voor het aanpakken van moderne, westerse klachten, zoals stress-gerelateerde klachten. Je leert in deze cursus om ayurvedische massages te geven, geïnspireerd op dit gezondheidssysteem. Er is veel aandacht voor zelfzorg, want om anderen te helpen, is het noodzakelijk dat je zelf in optimale conditie bent. Je leert zowel de behandelruimte als jezelf goed voor te bereiden op de behandeling. Daarnaast leer je de ayurvedische massage af te stemmen op het seizoen, het tijdstip en de lichamelijke gesteldheid van de klant. Je leert meer over verwarmende rajasieke massages, activerende tamasieke massages en sterk balancerende sattvische massages. Ook is er aandacht voor de anatomie van de huid, heilzame kruidenoliën, ayurvedische thee en voeding.

Voordelen Cursus Ayurvedische massage

Wat onze cursus ayurvedische massage zo uniek maakt, is de praktijkgerichte benadering, toegepast op de westerse massagepraktijk, maar zonder de diepe wortels te verliezen in het rijke verleden van deze massagevorm. Doordat de cursus wordt gegeven in kleine groepjes, is er altijd sprake van een prettige sfeer, waarin de docent veel aandacht heeft voor iedere cursist. Je gaat de technieken uitgebreid oefenen, waardoor je binnen korte tijd goed voorbereid wordt op de praktijk. Aan het einde van de cursus bekom je het certificaat Ayurvedische massage. Wil je alles weten over de ayurveda, dan mag je onze Opleiding Ayurvedisch Behandelaar niet missen!

Lesindeling

2-daagse cursus van 10:00 tot 18:00

Inhoud

 • Geschiedenis ayurveda
 • Dosha’s
 • Guna’s
 • Afschermen
 • Soorten massage
 • Soorten oliën
 • Ayurvedische thee
 • Dynacharia
 • Uitvoeren sattvische massage
 • Uitvoeren rajasieke massage

Prijs

289 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Weekendreeks

Startdatum: 12 februari 2022
Alle data: 12/02 & 13/02 2022
Tijd: 10:00u tot 18:00

Startdatum: 23 oktober 2021
Alle data: 23/10 & 24/10 2021
Tijd: 10:00u tot 18:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Startdatum: 12 maart 2022
Alle data: 12/03 & 13/03 2022
Tijd: 10:00u tot 18:00

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Startdatum: 25 juni 2022
Alle data: 25/06 & 26/06 2022
Tijd: 10:00u tot 18:00

Docenten

Jolié Ennik

Docent in Amsterdam & Rotterdam

Jolié Ennik maakte in haar leven enkele bijzondere gebeurtenissen mee (3 x door bliksem geraakt, vele ongevallen en mystieke ervaringen). Dit zette haar aan om haar pad op het gebied van communicatie en accountmanagement rigoureus om te gooien. Ze ging zich richten op wellness en therapieën en speelde op een ondernemende manier in op de nieuwe kansen die op haar pad kwamen.

Sinds 1999 is het haar missie om de oosterse en westerse visie op geneeskracht te verbinden via een compilatie van massage, lichaamsbeweging, coaching, bewegingsvrijheid en de kracht terugbrengen in lichaam en geest. Ze volgde vele opleidingen en trainingen op het gebied van natuurgeneeskunde, INCA PAQO trainingen, sportmassage, klassieke ontspanningsmassage, shiatsu, coaching, healing, energetische therapie, zwangerschapsmassage, jadesteenmassage, Ko Bi Do, hamam, yoga en meditatie. Daarna deed ze 9 jaar praktijkervaring op in spa’s, sauna’s en yogastudio’s.

Toch miste ze in de trainingen en therapieën de technieken en werkwijze om nu ook anderen, net zoals zij voor zichzelf deed, te helpen herstellen en revalideren. Daarom ontwikkelde ze haar eigen therapie, de Quint Therapie. Ondertussen past ze deze therapie al 15 jaar met succes toe. ‘Geen minuut voelt als werk. Iedere minuut is een openbaring, een leermoment.’ Dit gevoel gunt zij iedereen en daarom traint ze graag haar studenten van Wellness Academie. Dit doet ze nuchter doch passievol, visionair doch commercieel verantwoord, vernieuwend doch medisch verklaarbaar. ‘Het is bijzonder om te zien hoe anderen hun eigen weg vinden binnen dit prachtige vakgebied!’

Lees verderInklappen

Recensies

M. Depuydt (16-10)

Gevolgd in Hasselt

Deze docente is door haar passie, kennis, ervaring de juiste dame op de juiste plaats.

M. Nijs (01-11)

Gevolgd in Hasselt

een aanrader, net wat ik zocht!

B. Schaller (26-04)

Gevolgd in Hasselt

Een holistische wijze van massage met een unieke achtergrond en levensfilosofie.

M. Van Espen (26-04)

Gevolgd in Hasselt

Het kan niet beter zijn. Bovendien heeft de lesgeefster mij op twee dagen tijd - als leek - kunnen klaarstomen voor de basismassage ayurvedische massage onder de knie te krijgen. Chapeau!

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.