Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Japanse gezichtsmassage (Ko Bi Do)Dit Japans ritueel gebruikt men als natuurlijke face-lift!

Cursus Japanse gezichtsmassage (Ko Bi Do)
Voordelen
€ 335
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Wil je alles leren over gezondheid en schoonheid? In deze cursus Japanse gezichtsmassage zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verweven. Een andere benaming voor deze massage is ‘Ko Bi Do’. Dit is Japans voor ‘het pad van de schoonheid’. Wie gezond is, straalt dit ook uit!  De Japanse gezichtsmassage heeft dan ook vele positieve effecten op de gezondheid en schoonheid van mensen. Kortom, een ideale massagebehandeling om meer klanten mee aan te trekken!

Eeuwenoude massage aangepast aan onze tijd

De Japanse gezichtsmassage kent een eeuwenoude geschiedenis. De massage die je in onze cursus Japanse gezichtsmassage leert, is helemaal bij de tijd. Door de jaren heen zijn er vele toevoegingen en verbeteringen doorgevoerd, zodat er een unieke massage is ontstaan, waarmee veel klachten van nu behandeld kunnen worden. De basis van de massage wortelt nog steeds diep in de traditionele Japanse geneeskunde. Het gaat hier namelijk vooral om het inwerken op de meridianen en acupunten in het hoofd-halsgebied, met als doel zowel huidverbetering als het verbeteren van de algehele gezondheid!

Bewandel ‘het pad van de schoonheid’ met een cursus Japanse gezichtsmassage!

Inhoud Cursus Japanse gezichtsmassage

Onze cursus Japanse gelaatsmassage is een praktijkgerichte cursus. Vooraf aan de praktijkoefening gaan we eerst kort in op de basisbeginselen van de traditionele Japanse geneeskunde met aandacht voor de acupunten (tsubo’s), meridianen (energiebanen) en de levensenergie ‘ki’. Ook leer je meer over de indicaties en contra-indicaties van Japanse gezichtsmassages. Het praktijkgedeelte is gericht op het aanleren van massagetechnieken, zoals drukpunttechnieken en lymfedrainage. Je leert om de bloedcirculatie te stimuleren, waardoor de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar het gelaat verbetert. Tegelijkertijd worden afvalstoffen beter weggeleid en dode huidcellen verwijderd. Je leert om volledige massages te geven van schouder tot kruin, met veel aandacht voor het stimuleren van de doorstroom van ki!

Bekom een certificaat Japanse gezichtsmassage

Kies je voor een cursus Japanse gezichtsmassage van Wellness Academie, dan kies je voor veel voordelen. Je krijgt les in beperkte lesgroepen, waardoor je de technieken goed kunt oefenen onder nauwgezette begeleiding van een topdocent. Aan het einde van de cursus kun je dan ook daadwerkelijk aan de slag als professional in Japanse gezichtsmassages. Deze massage komt goed tot zijn recht in zowel de massagepraktijk als in het beauty salon! Na afloop van de cursus bekom je een volwaardig certificaat Japanse gezichtsmassage (ko bi do)! Bekijk hier ook onze Cursus Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage en de Cursus Indiase Hoofdmassage.

Lesindeling

2-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Principes traditionele Japanse geneeskunst
 • Ki, meridianen en acupunten
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Aandachtspunten behandeling
 • Nekmassage
 • Gezichtsmassage
 • Drukpunttechnieken
 • Lymfedrainage
 • Hoofdmassage

335 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat
Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Weekendreeks

Startdatum: 24 mei 2025
Alle data: 24/05 & 25/05 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 22 februari 2025
Alle data: 22/02 & 23/02 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven

Startdatum: 29 juni 2024
Alle data: 29/06 & 30/06 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Wachtlijst vol
Caroline HoekendijkDocent in Amsterdam en Hasselt

Caroline Hoekendijk was op jonge leeftijd al een fanatieke sporter. Dit zorgde ervoor dat ze gefascineerd raakte door het menselijk lichaam. Ze speelde onder meer op hoog niveau volleybal en kwam daardoor ook in aanraking met haar eerste (sport)massages en het belang van een gezonde levensstijl.

Ze startte haar professionele carrière eerst in een andere hoek. Na haar studie bedrijfskunde werkte ze vele jaren in het internationale bedrijfsleven. Toch liet haar passie voor het menselijk lichaam, masseren en gezond leven haar niet los. Enkele jaren geleden besloot ze haar hart te volgen. Ze ging zich volledig wijden aan datgene wat ze het allerliefste doet: masseren! Ze volgde een uitgebreide training bij Jolie Ennik, eveneens docente bij Wellness Academie, die haar alle facetten van zowel het massagevak als het docentschap bijbracht.

Ondertussen runt Caroline met veel succes en plezier haar eigen massagepraktijk. ‘Massages werken helend en zorgen ervoor dat je dichter bij jezelf komt.’ Deze visie straalt ze niet alleen uit op haar klanten, maar geeft ze ook door aan de studenten van haar massagecursussen bij Wellness Academie. Zij vinden in Caroline een deskundige en bevlogen docente!

8,9

Veel gezien op 2 dagen tijd. Komt vooral door een ervaren en super enthousiaste leerkracht!

JoyceHasselt
9,2

Cursus was super en Mieke heeft de cursus heel goed gegeven.

IsabelHasselt
8,9

Wat een geweldige docent is Mieke!!Dankbaar dat ik bij haar de cursus KoBiDo heb mogen volgen!!

BrigitteHasselt
9,6

deze cursus is perfect toepasbaar in de praktijk, de leerkracht is zeer betrokken en behulpzaam. Top!

BettyHasselt
8,2

Het was een fijne weekend en de docent is zeker een aanrader!

ChristiaanHasselt
8,8

Docente hield vanaf het begin iedereen bij de les en gaf geen ruimte om af te dwalen. Dat spreekt mij aan. Docente had gedegen kennis van zaken en wist deze over te brengen.

AliciaHasselt
8,9

Zeer praktische cursus; gedreven docent met passie voor haar zaak. Zeker aan te bevelen

ChantalHasselt
8,9

In een woord: geweldig!

NathalieHasselt
9,2

Anja is een super docente! Heel veel bijgeleerd! Zij kent haar vak door en door!

PeggyHasselt
8,0

Aangenaam verrast, zalige cursus, totaly relaxed back home! Leren en ondertussen jezelf laten swanjeren... perfecte match!

NeleHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie