Inschrijven

Cursus Indiase hoofdmassage (Indian head massage)

Leer blokkades in de nek, schouders en het hoofd opheffen!
Leer blokkades in de nek, schouders en het hoofd opheffen!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 169

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Interesse in de ayurveda en massage? Ben je op zoek naar een toegankelijke massage, die je gemakkelijk overal kunt uitvoeren? Wil je een relevante bijdrage leveren in het vergroten van het welzijn van mensen? Ontdek dan hier onze cursus Indiase hoofdmassage. We laten je in deze cursus kennismaken met het eeuwenoude en fascinerende gezondheidssysteem de ayurveda en je leert op praktische wijze Indiase hoofdmassages uitvoeren, die een weldaad zijn voor lichaam en geest.

Dagelijks een massage is geen luxe!

In onze cursus Indiase hoofdmassage maak je kennis met de achtergronden van de oude Indiase gezondheidsleer de Ayurveda, wat staat voor ‘levenswijsheid’. Het gaat om een holistisch concept, waarbij lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Massage vormt binnen deze leer een essentieel onderdeel, om de mens gezond te houden en klachten te verlichten. Binnen de Ayurveda wordt dagelijks een massage aanbevolen, bijvoorbeeld de Indiase hoofdmassage, die vermoeidheid tegengaat, ontspanning biedt, het haar en de huid verbetert en de levenskracht (prana) verbetert! Onder het motto van ‘dagelijks een massage is geen luxe’ kun je je klanten ervan overtuigen om regelmatig een massage te ondergaan! Meer gezondheidsvoordelen voor je klant, meer inkomsten voor jou.

Met een cursus Indiase hoofdmassage kun je de levenskracht van mensen vergroten!

Wat leer ik in de cursus Indiase hoofdmassage? 

Onze cursus Indiase hoofdmassage is een praktische cursus, maar voordat je de technieken gaat oefenen, leer je meer over de basisprincipes van de Ayurveda. Denk hierbij aan de 3 guna’s, de 3 dosha’s Pitta, Vata en Kapha en de 5 elementen water, ether, lucht, vuur en aarde. We gaan in op de vele toepassingen van Indiase hoofdmassage en op massageolie recepten waarmee je specifieke klachten kunt verminderen. Je leert ook meer over de marmapunten op het hoofd; dit zijn de centra van vitale levenskracht. Door op de juiste punten in te werken kun je zowel blokkades in nek, schouders en het hoofd als elders in het lichaam opheffen. Je leert om de ayurvedische Indiase hoofdmassage stap voor stap uit te voeren, zodat je na afloop zelfstandig volledige hoofdmassages kunt geven.

Voor wie is de cursus bedoeld?

Er is geen speciale vooropleiding vereist voor de deelname aan deze cursus. Iedereen met interesse in de ayurveda en massage is welkom. Het is daarnaast ook een ideale bijscholing voor massagetherapeuten, schoonheidsspecialisten en kappers die graag hun diensten willen uitbreiden met een toegankelijke hoofd- en gelaatsmassage. Je wordt begeleid door een topdocent, je krijgt les in een kleine groep en je ontvangt een instructievideo en lesboek.

Bekom een certificaat Indiase hoofdmassage

Aan het einde van de cursus bekom je het certificaat Indiase hoofdmassage, waarmee je meteen als professional aan de slag kunt in wellness en beauty salons of als zelfstandige massagetherapeut. Wil je je verder verdiepen in de ayurveda? Dan kun je  bij Wellness Academie ook de Cursus Ayurvedische Massage of de Opleiding Ayurvedisch Behandelaar volgen!

Inhoud

 • Introductie ayurveda
 • Rol van massage in de ayurveda
 • Toepassingen Indiase hoofdmassage
 • Introductie marmapunten
 • Gebruik van essentiële olie
 • Massagetechnieken
 • Uitvoeren complete behandeling

Prijs

169 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat
 • Instructiefilm

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 6 februari 2021
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 24 oktober 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: zaterdag 15 mei 2021
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Caroline Hoekendijk

Docent in Amsterdam

Caroline Hoekendijk was op jonge leeftijd al een fanatieke sporter. Dit zorgde ervoor dat ze gefascineerd raakte door het menselijk lichaam. Ze speelde onder meer op hoog niveau volleybal en kwam daardoor ook in aanraking met haar eerste (sport)massages en het belang van een gezonde levensstijl.

Ze startte haar professionele carrière eerst in een andere hoek. Na haar studie bedrijfskunde werkte ze vele jaren in het internationale bedrijfsleven. Toch liet haar passie voor het menselijk lichaam, masseren en gezond leven haar niet los. Enkele jaren geleden besloot ze haar hart te volgen. Ze ging zich volledig wijden aan datgene wat ze het allerliefste doet: masseren! Ze volgde een uitgebreide training bij Jolie Ennik, eveneens docente bij Wellness Academie, die haar alle facetten van zowel het massagevak als het docentschap bijbracht.

Ondertussen runt Caroline met veel succes en plezier haar eigen massagepraktijk. ‘Massages werken helend en zorgen ervoor dat je dichter bij jezelf komt.’ Deze visie straalt ze niet alleen uit op haar klanten, maar geeft ze ook door aan de studenten van haar massagecursussen bij Wellness Academie. Zij vinden in Caroline een deskundige en bevlogen docente!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.