10% korting op alle inschrijvingen t/m 25/10!

Inschrijven

Cursus Indiase hoofdmassage (Indian head massage)

Leer blokkades in de nek, schouders en het hoofd opheffen!
Leer blokkades in de nek, schouders en het hoofd opheffen!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 169

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Interesse in de ayurveda en massage? Ben je op zoek naar een toegankelijke massage, die je gemakkelijk overal kunt uitvoeren? Wil je een relevante bijdrage leveren in het vergroten van het welzijn van mensen? Ontdek dan hier onze cursus Indiase hoofdmassage. We laten je in deze cursus kennismaken met het eeuwenoude en fascinerende gezondheidssysteem de ayurveda en je leert op praktische wijze Indiase hoofdmassages uitvoeren,

Dagelijks een massage is geen luxe!

In onze cursus Indiase hoofdmassage maak je kennis met de achtergronden van de oude Indiase gezondheidsleer de Ayurveda, wat staat voor ‘levenswijsheid’. Het gaat om een holistisch concept. Massage vormt binnen deze leer een essentieel onderdeel, om de mens gezond te houden en klachten te verlichten. Binnen de Ayurveda wordt dagelijks een massage aanbevolen, bijvoorbeeld de Indiase hoofdmassage, die vermoeidheid tegengaat, ontspanning biedt, het haar en de huid verbetert en de levenskracht (prana) verbetert! Onder het motto van ‘dagelijks een massage is geen luxe’ kun je je klanten ervan overtuigen om regelmatig een massage te ondergaan! Meer gezondheidsvoordelen voor je klant, meer inkomsten voor jou.

Met een cursus Indiase hoofdmassage kun je de levenskracht van mensen vergroten!

Wat leer ik in de cursus Indiase hoofdmassage? 

Onze cursus Indiase hoofdmassage is een praktische cursus, maar voordat je de technieken gaat oefenen, leer je meer over de basisprincipes van de Ayurveda. Denk hierbij aan de 3 guna’s, de 3 dosha’s Pitta, Vata en Kapha en de 5 elementen water, ether, lucht, vuur en aarde. We gaan in op de vele toepassingen van Indiase hoofdmassage en op massageolie recepten waarmee je specifieke klachten kunt verminderen. Je leert ook meer over de marmapunten op het hoofd; dit zijn de centra van vitale levenskracht. Door op de juiste punten in te werken kun je zowel blokkades in nek, schouders en het hoofd als elders in het lichaam opheffen. Je leert om de ayurvedische Indiase hoofdmassage stap voor stap uit te voeren, zodat je na afloop zelfstandig volledige hoofdmassages kunt geven.

Voor wie is de cursus bedoeld?

Er is geen speciale vooropleiding vereist voor de deelname aan deze cursus. Iedereen met interesse in de ayurveda en massage is welkom. Het is daarnaast ook een ideale bijscholing voor massagetherapeuten, schoonheidsspecialisten en kappers die graag hun diensten willen uitbreiden met een toegankelijke hoofd- en gelaatsmassage. Je wordt begeleid door een topdocent, je krijgt les in een kleine groep en je ontvangt een instructievideo en lesboek.

Bekom een certificaat Indiase hoofdmassage

Aan het einde van de cursus bekom je het certificaat Indiase hoofdmassage, waarmee je meteen als professional aan de slag kunt in wellness en beauty salons of als zelfstandige massagetherapeut. Wil je je verder verdiepen in de ayurveda? Dan kun je  bij Wellness Academie ook de Cursus Ayurvedische Massage of de Opleiding Ayurvedisch Behandelaar volgen!

Inhoud

 • Introductie ayurveda
 • Rol van massage in de ayurveda
 • Toepassingen Indiase hoofdmassage
 • Introductie marmapunten
 • Gebruik van essentiële olie
 • Massagetechnieken
 • Uitvoeren complete behandeling

Prijs

169 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat
 • Instructiefilm

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 5 februari 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zondagreeks

Datum: zondag 8 mei 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: zondag 14 november 2021
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docenten

Jolié Ennik

Docent in Amsterdam

Jolié Ennik maakte in haar leven enkele bijzondere gebeurtenissen mee (3 x door bliksem geraakt, vele ongevallen en mystieke ervaringen). Dit zette haar aan om haar pad op het gebied van communicatie en accountmanagement rigoureus om te gooien. Ze ging zich richten op wellness en therapieën en speelde op een ondernemende manier in op de nieuwe kansen die op haar pad kwamen.

Sinds 1999 is het haar missie om de oosterse en westerse visie op geneeskracht te verbinden via een compilatie van massage, lichaamsbeweging, coaching, bewegingsvrijheid en de kracht terugbrengen in lichaam en geest. Ze volgde vele opleidingen en trainingen op het gebied van natuurgeneeskunde, INCA PAQO trainingen, sportmassage, klassieke ontspanningsmassage, shiatsu, coaching, healing, energetische therapie, zwangerschapsmassage, jadesteenmassage, Ko Bi Do, hamam, yoga en meditatie. Daarna deed ze 9 jaar praktijkervaring op in spa’s, sauna’s en yogastudio’s.

Toch miste ze in de trainingen en therapieën de technieken en werkwijze om nu ook anderen, net zoals zij voor zichzelf deed, te helpen herstellen en revalideren. Daarom ontwikkelde ze haar eigen therapie, de Quint Therapie. Ondertussen past ze deze therapie al 15 jaar met succes toe. ‘Geen minuut voelt als werk. Iedere minuut is een openbaring, een leermoment.’ Dit gevoel gunt zij iedereen en daarom traint ze graag haar studenten van Wellness Academie. Dit doet ze nuchter doch passievol, visionair doch commercieel verantwoord, vernieuwend doch medisch verklaarbaar. ‘Het is bijzonder om te zien hoe anderen hun eigen weg vinden binnen dit prachtige vakgebied!’

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.