• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Shiatsu cyclus I - A (basiskennis)Krijg de kunst van de Japanse drukpuntmassage in de vingers!

Cursus Shiatsu cyclus I - A (basiskennis)
Voordelen
€ 305
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Ben je gefascineerd door oosterse massages en therapieën? Dan mag een cursus shiatsu niet op je cv ontbreken. We laten je in deze cursus shiatsu cyclus 1-A graag kennismaken met de basiskennis en -behandelingen van shiatsu therapie. Shiatsu is een eeuwenoude traditionele gezondheidsleer uit Japan, die bedoeld is om de mens op zowel fysiek als psychisch vlak in evenwicht te brengen om gezondheidsklachten buiten de deur te houden of te verlichten. 

Leer de basisprincipes van de shiatsu!

Binnen de shiatsu ziet men de mens als een totaliteit: lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De focus ligt op het behouden en herstellen van een evenwichtige energiedoorstroom middels drukpuntmassages op de meridianen en meridiaanpunten. ‘Shi’ staat voor ‘vingers’ en ‘atsu’ voor druk. Kortom, ‘shiatsu’ betekent letterlijk ‘vingerdruk’. Je leert in deze cursus shiatsu cyclus 1-A alle basistechnieken voor het correct uitvoeren van deze drukpuntmassage, waarbij niet alleen de vingers en duimen worden gebruikt, maar ook ellebogen, voeten, armen of het volledige lichaam.

Na afloop van de cursus bekom je een certificaat shiatsu 1-A!

Lesprogramma cursus shiatsu cyclus 1-A

Wat is shiatsu? Wat wordt er bedoeld met begrippen als ki, yin & yang en meridianen? In deze cursus shiatsu cyclus 1-A vertellen we alles over de basisprincipes en achtergronden van deze therapie. Vervolgens leer je om jezelf in balans te brengen met shiatsu massage. Dit noemen we ‘do-in’. Je wordt je bewust van je eigen energie, leert blokkades bij jezelf oplossen en je werkt aan een zo goed mogelijke houding om shiatsu te geven. Je leert ook meditatieoefeningen en meridiaanstrekkingen. Je leert hoe je een behandeling goed voorbereidt en we gaan uitgebreid oefenen met het geven van een shiatsu massage gericht op de rug, schouders, nek en het hoofd.

Bekom een certificaat shiatsu 1-A!

De praktijkgerichte werkwijze, de vakbekwame en gedreven docent, de kleine lesgroepjes en goed uitgeruste leslocaties zorgen voor een leerrijke ervaring. Na afloop van de cursus ben je in staat om een basisbehandeling shiatsu te geven en bekom je een certificaat shiatsu 1-A, waarmee je je kunt aansluiten bij de Belgische Shiatsu Federatie (BSF). Heb je daarna honger naar meer? Volg dan ook nog een Cursus Shiatsu 1-B of de volledige Opleiding Shiatsubehandelaar!

Lesindeling

2-daagse weekendcursus van 09:30 tot 17:30

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Wat is shiatsu?
 • Meridianen
 • Do-in
 • Meditatie
 • Meridiaanstrekkingen
 • Opwarmoefeningen
 • Voorbereiding op de behandeling
 • Massagetechnieken
 • Behandeling rug, schouders, nek en hoofd

305 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat
Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Weekendreeks

Startdatum: 23 november 2024
Alle data: 23/11 & 24/11 2024
Tijd: 09:30 tot 17:30

Inschrijven
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 16 november 2024
Alle data: 16/11 & 17/11 2024
Tijd: 09:30 tot 17:30

Inschrijven
Jolié Ennik
Jolié EnnikDocent in Amsterdam

Jolié Ennik maakte in haar leven enkele bijzondere gebeurtenissen mee (3 x door bliksem geraakt, vele ongevallen en mystieke ervaringen). Dit zette haar aan om haar pad op het gebied van communicatie en accountmanagement rigoureus om te gooien. Ze ging zich richten op wellness en therapieën en speelde op een ondernemende manier in op de nieuwe kansen die op haar pad kwamen.

Sinds 1999 is het haar missie om de oosterse en westerse visie op geneeskracht te verbinden via een compilatie van massage, lichaamsbeweging, coaching, bewegingsvrijheid en de kracht terugbrengen in lichaam en geest. Ze volgde vele opleidingen en trainingen op het gebied van natuurgeneeskunde, INCA PAQO trainingen, sportmassage, klassieke ontspanningsmassage, shiatsu, coaching, healing, energetische therapie, zwangerschapsmassage, jadesteenmassage, Ko Bi Do, hamam, yoga en meditatie. Daarna deed ze 9 jaar praktijkervaring op in spa’s, sauna’s en yogastudio’s.

Toch miste ze in de trainingen en therapieën de technieken en werkwijze om nu ook anderen, net zoals zij voor zichzelf deed, te helpen herstellen en revalideren. Daarom ontwikkelde ze haar eigen therapie, de Quint Therapie. Ondertussen past ze deze therapie al 15 jaar met succes toe. ‘Geen minuut voelt als werk. Iedere minuut is een openbaring, een leermoment.’ Dit gevoel gunt zij iedereen en daarom traint ze graag haar studenten van Wellness Academie. Dit doet ze nuchter doch passievol, visionair doch commercieel verantwoord, vernieuwend doch medisch verklaarbaar. ‘Het is bijzonder om te zien hoe anderen hun eigen weg vinden binnen dit prachtige vakgebied!’

Mireille Gybels
Mireille GybelsDocent in Hasselt

Mireille Gybels (1952) maakte in 2002 de beslissing om haar levenspatroon te veranderen; ze volgde een opleiding tot shiatsubeoefenaar. Dit was het begin van een boeiende carrière, waarin ze de zelfhelende kracht van het lichaam ontdekte.

In 2005 behaalde Mireille haar diploma als volwaardige shiatsubeoefenaar, waarmee ze zich aansloot bij de Belgische Shiatsu Federatie. Vanwege haar talent werd ze aangenomen als assistent aan de Internationale Shiatsu School in Westmalle. In 2007 voldeed ze aan de voorwaarden om aan de slag te gaan als volwaardige shiatsu docente. Vervolgens zette ze voor de Wellness Academie de Shiatsu Opleiding op.

Mireille bleef zich bijscholen door cursussen te volgen als structurele shiatsu en shiatsu door Saul Goodman. Ze interesseerde zich ook voor andere facetten van de oosterse en complementaire geneeswijzen en volgde tevens de cursussen: shin tai, oosterse geneeskunde, kooklessen macrobiotiek, shiatsu en kinderen, dorn, cupping en moxa.

Mireille is lid van de Algemene Vergadering en lid van de Werkgroep Scholing in de schoot van de Belgische Shiatsu Federatie. Ze heeft scholing en aandacht voor de individuele student hoog in het vaandel staan. Ze is daarom de aangewezen docente voor de Opleiding Shiatsubehandelaar aan de Wellness Academie.

10,0

Fantastisch, ik heb heel veel geleerd en kan zelfverzekerd te werk gaan

SharonHasselt
10,0

De passie en kennis die Mireille kan overbrengen en de manier waarop is zo goed en mooi! Dankbaar dat ik dit mocht ervaren en meenemen. Top!

NatalieHasselt
9,7

De basiscursus is top, met een zeer kundig en professionele docent. Heel veel geleerd en ik overweeg om Shiatsu 1B ook te gaan doen.

JudithAmsterdam
9,1

Het was een zeer leerzame cursus waarbij de begeleiding van de docente heel goed was samen met de assistente van de zondag.Kan iedereen aanraden een cursus bij jullie te volgen.

ConnyHasselt
9,5

Een geweldig gedreven en enthousiaste docent. Dit werkt zo aanstekelijk dat je me zeker terug zal zien in Shiatsu 1B!!!

NadineHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie