• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding ShiatsubehandelaarBehaal hier je diploma shiatsubehandelaar !

Opleiding Shiatsubehandelaar
Voordelen
€ 2.073
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Wil je je profileren als expert in oosterse massages? Heb je een grote interesse in shiatsu therapie? Volg dan onze modulaire opleiding shiatsubehandelaar, waarin je stap voor stap wordt opgeleid tot een volwaardige expert in shiatsu therapie!

Aan de slag als shiatsubehandelaar!

Shiatsubehandelaar is een beroep met mooie carrièremogelijkheden. Je leert om traditionele Japanse drukpuntmassages te geven voor het uitbalanceren van de energiedoorstroom door het lichaam. Hiermee spreek je het zelfherstellend vermogen van de mens aan en kun je vele fysieke en psychische problemen behandelen en voorkomen. Je kunt als shiatsubehandelaar veel voor mensen betekenen. Naast het geven van heerlijke ontspannende massages, kun je met shiatsu onder meer de volgende klachten aanpakken: rugpijn, hoofdpijn, verzwakt immuunsysteem, vermoeidheid, concentratieproblemen en spijsverteringsklachten.

Behaal een volwaardig diploma shiatsubehandelaar! 

Lesprogramma opleiding shiatsubehandelaar

Onze opleiding shiatsubehandelaar bestaat uit de modules: Anatomie, pathologie & fysiologie, Shiatsu Cyclus 1-A en Shiatsu Cyclus 1-B. Stap voor stap breid je je kennis en vaardigheden uit en groei je uit tot een volleerde shiatsubehandelaar. In de module anatomie doe je basiskennis op over de opbouw en werking van het menselijk lichaam. Dit is essentieel zodat je straks verantwoorde en veilige behandelingen kunt geven, waar je klanten veel baat bij zullen hebben.

De modules shiatsu cyclus 1-A en 1-B bestaan uit een mooie mix van theorie en praktijk. Door de stapsgewijze opbouw, begrijpbare taal, de goede begeleiding door een vakdocent en veel praktijkoefening groei je moeiteloos in het vak van shiatsubehandelaar. Aan het einde van de opleiding kun je ontspannende drukpuntmassages geven en kun je ook door middel van drukpuntmassage uiteenlopende klachten verminderen. Hieronder vind je een overzicht van de modules en meer informatie over de inhoud per module.

Voordelen van onze opleiding

Dankzij de modulaire opzet kun je deze opleiding aanpassen aan jouw agenda. Je volgt de modules wanneer jou dat uitkomt; met veel of juist het liefst zo weinig mogelijk tijd tussen de afzonderlijke modules. Verder kun je rekenen op de beste docenten binnen de branche, die vol toewijding en passie hun kennis en ervaring met je delen. De lessen worden steeds gegeven in kleine groepjes, zodat voldoende persoonlijke aandacht en veel praktijkoefening gegarandeerd zijn. Verder biedt Wellness Academie veel mogelijkheden om verder te studeren. Bekijk hier ook onze Cursus Heup- en nekcorrecties (Shiatsu Shin Tai).

Bekom een volwaardig diploma shiatsubehandelaar

Na het afronden van de drie afzonderlijke modules volgt een examen. Het examen wordt afgenomen op de Wellness Academie door de Belgische Shiatsu Federatie (BSF). Na het slagen voor het examen bekom je een diploma shiatsubehandelaar. Hiermee is de weg vrij om in dienstverband aan het werk te gaan in massagepraktijken en wellness centra, maar je kunt ook je eigen shiatsu praktijk starten! Niet geslaagd? Dan kun je in overleg met het secretariaat op een later moment herexamen doen.

Heb je bepaalde modules al gevolgd? Geen probleem!

 • Als je deze modules binnen de Wellness Academie gevolgd hebt, moet je deze uiteraard niet opnieuw volgen.
 • Heb je elders vergelijkbare modules gevolgd? Helaas kun je in dat geval geen vrijstellingen aanvragen. Aangezien wij het diploma uitreiken, is het vereist dat alle modules bij de Wellness Academie zijn gevolgd.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie, pathologie & fysiologie
 • Achtergronden en visie
 • Shiatsu massagetechnieken
 • Basisbehandeling rugzijde
 • Basisbehandeling voorzijde
 • Yin & Yang
 • Vijf elementenleer
 • Meridianen
 • Meridiaanklok
 • Gezichtsdiagnose
 • Biologische evaluatie
 • Hara massage
 • Rockingtechnieken

2.073 euro

Gespreide betaling is voor de module Shiatsu cyclus I-A, I-B en Anatomie, Pathologie en Fysiologie helaas niet mogelijk. Wel kan je er voor kiezen om per module apart te betalen.

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma

Dit is een modulaire opleiding en bestaat uit 3 modules. Deze modules kun je volgen naar gelang je eigen agenda en op eender welke opleidingslocatie.

10,0

Mario geeft deze cursus met « hart en ziel » en dat is gewoon leuk om het op zo’n manier te volgen!!

WillyHasselt
9,4

Ik vond het heel interessant en leuk gegeven! Smaakt naar meer.

JulieDrongen
9,3

Fantastisch

SharonHasselt
9,5

Prima cursus als basis voor een (sport)masseur.

CedricAmsterdam
9,7

Ik ben razend enthousiast en vind dit ook terug bij mijn medecursisten en bij Mireille en haar team. Doe zo verder.

StijnHasselt
8,9

Lang geleden dat ik nog les gevolgd had maar het vloog voorbij dankzij variatie, praktische interactie en super enthousiaste lesgeefster !

AnnDrongen
9,1

De docent Mario beheerst de materie voortreffelijk en weet hoe hij de soms wat droge stof kan omtoveren tot een boeiend verhaal dat nog lang bij blijft.

BartHasselt
9,5

De cursus werd met veel passie en kennis gegeven. Het is een droge materie maar Mario weet de inhoud op een leuke manier te brengen zodat je aandacht erbij blijft.

NadineHasselt
9,5

Top cursus zeer interessant !

VesselinaWilrijk
9,5

Zeer kundige docente, vriendelijk en sympathiek

HortenseEindhoven
8,6

Het was een geslaagde cursus met een gedreven enthousiaste docent met veel kennis in huis.

BrigitteEindhoven
9,4

Marlies wist de vele informatie op een leuke, interessante manier te vertellen. Met duidelijke voorbeelden onderbouwt. Leerzame lessen op een prettige manier gegeven.

RitaEindhoven
9,0

Marlies heeft en taaie lesstof heel luchtig en goed begrijpbaar uitgelegd.

MaddyEindhoven
9,3

Mario is een zeer kundige docent met veel passie voor zijn vak. Veel interactie met de studenten en hij weet de theorie begrijpelijk, boeiend en met humor tussendoor goed te over te brengen.

JudithNijmegen
8,4

Ik vond de cursus erg leerzaam, taaie stof die in hapbare brokken met beeldmateriaal verduidelijkt werd. Veel informatie, veel bijgeschreven en veel geleerd.

IreneNijmegen
8,9

Ongelooflijk knap hoe deze docent zo'n droge materie met zoveel passie, energie, humor en eigen kennis over kan dragen.

EugenieNijmegen
9,3

wat een fijne cursus, dacht van te voren saai!! .... maar het waren twee zeer boeiende dagen!!!!

CarolienAmsterdam
8,6

Een heel interessante cursus die meer diepgang had dan verwacht, dit kwam zeker door de docent die heel veel extra informatie op een zeer boeiende manier met ons deelde!

MarionRotterdam
9,5

Docent; geweldig! Gedreven man, verteld vol passie over het vak en meer!

CézanneRotterdam
9,1

Uitstekende dicent. Hoog niveau les. Byzonder prettige manier van lesgeven

OrlandoRotterdam
10,0

Fantastisch, ik heb heel veel geleerd en kan zelfverzekerd te werk gaan

SharonHasselt
10,0

De passie en kennis die Mireille kan overbrengen en de manier waarop is zo goed en mooi! Dankbaar dat ik dit mocht ervaren en meenemen. Top!

NatalieHasselt
9,7

Ik heb veel bijgeleerd tijdens dit weekend en een geweldige man die het leuk laat worden om deze cursus te volgen ik vindt het echt een aanrader

RebeccaWilrijk
9,4

een heel gedreven docent met super veel kennis!

EviHasselt
9,2

Zeer interessante lessen.

SarinaHasselt
10,0

1 woord GEWELDIG

YaniHasselt
9,4

Heel interessant, boeiende docent die zijn ruime kennis op een aangename manier weet over te brengen.

HarmkeHasselt
9,0

Zeer tevreden over deze cursus. Mario is een zeer goede kundig docent, weet alles van het menselijk lichaam en kan er zeer boeiend over vertellen.

DennisHasselt
9,8

Top docent die de stof goed weet te brengen door de cursisten aan het denken te zetten en interactief bezig te zijn

NataschaHasselt
10,0

de docent spreekt met veel passie en gedrevenheid

MaikelHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wanneer start de opleiding Shiatsu behandelaar?

Dit is een modulaire vakopleiding. Dit betekent dat de vakopleiding een combinatie is van verschillende cursussen (= modules). De modules u kan volgen naar gelang uw eigen kalender en uw eigen budget. De juiste data kan u terugvinden onder de tab "opleidingsdata".

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie