• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding ShiatsubehandelaarBehaal hier je diploma shiatsubehandelaar !

Opleiding Shiatsubehandelaar
Voordelen
€ 2.037
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Wil je je profileren als expert in oosterse massages? Heb je een grote interesse in shiatsu therapie? Volg dan onze modulaire opleiding shiatsubehandelaar, waarin je stap voor stap wordt opgeleid tot een volwaardige expert in shiatsu therapie!

Aan de slag als shiatsubehandelaar!

Shiatsubehandelaar is een beroep met mooie carrièremogelijkheden. Je leert om traditionele Japanse drukpuntmassages te geven voor het uitbalanceren van de energiedoorstroom door het lichaam. Hiermee spreek je het zelfherstellend vermogen van de mens aan en kun je vele fysieke en psychische problemen behandelen en voorkomen. Je kunt als shiatsubehandelaar veel voor mensen betekenen. Naast het geven van heerlijke ontspannende massages, kun je met shiatsu onder meer de volgende klachten aanpakken: rugpijn, hoofdpijn, verzwakt immuunsysteem, vermoeidheid, concentratieproblemen en spijsverteringsklachten.

Behaal een volwaardig diploma shiatsubehandelaar! 

Lesprogramma opleiding shiatsubehandelaar

Onze opleiding shiatsubehandelaar bestaat uit de modules: Anatomie, pathologie & fysiologie, Shiatsu Cyclus 1-A en Shiatsu Cyclus 1-B. Stap voor stap breid je je kennis en vaardigheden uit en groei je uit tot een volleerde shiatsubehandelaar. In de module anatomie doe je basiskennis op over de opbouw en werking van het menselijk lichaam. Dit is essentieel zodat je straks verantwoorde en veilige behandelingen kunt geven, waar je klanten veel baat bij zullen hebben.

De modules shiatsu cyclus 1-A en 1-B bestaan uit een mooie mix van theorie en praktijk. Door de stapsgewijze opbouw, begrijpbare taal, de goede begeleiding door een vakdocent en veel praktijkoefening groei je moeiteloos in het vak van shiatsubehandelaar. Aan het einde van de opleiding kun je ontspannende drukpuntmassages geven en kun je ook door middel van drukpuntmassage uiteenlopende klachten verminderen. Hieronder vind je een overzicht van de modules en meer informatie over de inhoud per module.

Voordelen van onze opleiding

Dankzij de modulaire opzet kun je deze opleiding aanpassen aan jouw agenda. Je volgt de modules wanneer jou dat uitkomt; met veel of juist het liefst zo weinig mogelijk tijd tussen de afzonderlijke modules. Verder kun je rekenen op de beste docenten binnen de branche, die vol toewijding en passie hun kennis en ervaring met je delen. De lessen worden steeds gegeven in kleine groepjes, zodat voldoende persoonlijke aandacht en veel praktijkoefening gegarandeerd zijn. Verder biedt Wellness Academie veel mogelijkheden om verder te studeren. Bekijk hier ook onze Cursus Heup- en nekcorrecties (Shiatsu Shin Tai).

Bekom een volwaardig diploma shiatsubehandelaar

Na het afronden van de drie afzonderlijke modules volgt een examen. Het examen wordt afgenomen op de Wellness Academie door de Belgische Shiatsu Federatie (BSF). Na het slagen voor het examen bekom je een diploma shiatsubehandelaar. Hiermee is de weg vrij om in dienstverband aan het werk te gaan in massagepraktijken en wellness centra, maar je kunt ook je eigen shiatsu praktijk starten! Niet geslaagd? Dan kun je in overleg met het secretariaat op een later moment herexamen doen.

Vrijstelling aanvragen

Wanneer je een van de modules al gevolgd hebt, bij Wellnesse Academie of ergens anders, is het mogelijk om vrijstelling te krijgen:

 • Heb je een module al eerder bij Wellness Academie gevolgd, dan hoef je deze natuurlijk niet nog een keer te volgen.
 • Volgde je een module al ergens anders, dan kun je vrijstelling vragen. We verlenen vrijstelling tot maximaal 30% van de totale opleiding (berekend over het totaal aantal opleidingsdagen). Wil je vrijstelling aanvragen, neem dan contact met ons op via: info@wellnessacademie.com.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie, pathologie & fysiologie
 • Achtergronden en visie
 • Shiatsu massagetechnieken
 • Basisbehandeling rugzijde
 • Basisbehandeling voorzijde
 • Yin & Yang
 • Vijf elementenleer
 • Meridianen
 • Meridiaanklok
 • Gezichtsdiagnose
 • Biologische evaluatie
 • Hara massage
 • Rockingtechnieken

2.037 euro

Gespreide betaling is voor de module Shiatsu cyclus I-A, I-B en Anatomie, Pathologie en Fysiologie helaas niet mogelijk. Wel kan je er voor kiezen om per module apart te betalen.

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma

Dit is een modulaire opleiding en bestaat uit 3 modules. Deze modules kun je volgen naar gelang je eigen agenda en op eender welke opleidingslocatie.

9,8

Top docent die de stof goed weet te brengen door de cursisten aan het denken te zetten en interactief bezig te zijn

NataschaHasselt
10,0

de docent spreekt met veel passie en gedrevenheid

MaikelHasselt
9,2

Ik vond het best een pittige cursus maar wel heel interessant.Marlies heeft alles ook heel duidelijk en goed uitgelegd.

MandyEindhoven
7,7

Zoals reeds hierboven beschreven zijn de cursusdagen omgevlogen. De behandelde stof in combinatie met het enthousiasme, de gedrevenheid en kennis van Marlies maakten de dagen erg leuk.

LeonieEindhoven
9,7

De cursus is super leerzaam. Hier ga ik heel veel aan hebben in de toekomst. Mario is een gedreven docent met heel veel kennis.

CesariaAmsterdam
8,8

Op een leuke manier wordt de inhoud verteld, waarbij de verschillende aspecten met elkaar verbonden worden, wat ook natuurlijk is. Alles werkt op elkaar in.

JettieUtrecht
8,5

Aardige docent met veel kennis over het menselijk lichaam. Interessante cursus.

LotteUtrecht
10,0

Zeer leerrijke ervaring en zeer goede lesgeefster.

AlessandroHasselt
9,2

Of je deze cursus nu wel of niet volgt met het oog op een loopbaan in de massagewereld, het loont sowieso de moeite om het menselijk lichaam (opnieuw) te leren kennen in al haar facetten.

TomHasselt
9,6

Heel interessant

DanielaHasselt
10,0

Marlies Blocken is top!!

JohannaDrongen
8,5

Meer massagegericht, welke spieren je best masseert, welke richting….

BrigitteDrongen
9,5

Prima basiscursus anatomie, waardoor ook ruimte was om bij sommige onderdelen wat dieper op de stof in te gaan.

HannekeNijmegen
9,1

Was een hele leerzame cursus met een bijzonder goeie uitleg. Ook veel tips gekregen over masseren, voeding etc.

HenkNijmegen
9,7

Het is veel theorie maar door de docent hoe zei vertelt blijf je aandachtig luisteren en snap je het goed. Het is erg leerzaam.

PriscillaNijmegen
10,0

Top cursus! Erg geïnspireerd door Mario, hij wist de stof enorm gedreven en duidelijk over te brengen.

JonatanAmsterdam
8,9

Zeer goede diepgang voor de kennis van het menselijke lichaam. De docente was en is zeer bevlogen en door haar fijne manier van lesgeven raak je steeds verder geïnteresseerd in de materie.

AlexEindhoven
9,0

Mario kan de pittige stof duidelijk en speels, met een dosis humor goed overbrengen. Hij gebruikt hierbij herkenbare voorbeelden, waardoor het beter te begrijpen is en beter blijft hangen.

MarlyRotterdam
8,2

Lesgeefster met enorm veel gedrevenheid en weet deze ietswat saaiere theoretische materie vlot te brengen.

MathieuWilrijk
10,0

Bijzonder en leerzaam cursus

RakeshRotterdam
9,3

Zeer interessante cursus met een supertoffe docente die haar vak door en door kent. De leerstof wordt op zo'n luchtige manier gegeven dat het helemaal niet aanvoelt als zware materie. Helemaal top !

IlsHasselt
7,9

Ik kwam als iemand die er 0 verstand van had en ben dankzij de cursus wijzer geworden. Vond het ook interessant.

WhitneyHasselt
10,0

Het was een TOP-ervaring. Boeiend en zeer professioneel gegeven met de nodige humor. Dank

JacquelineHasselt
9,1

Geweldige uitleg met veel praktijkcasuistiek door een zeer gedreven en respectvolle docent

YvonneHasselt
9,5

De cursus wordt met veel passie gegeven. Mario geeft heel begrijpelijk uitleg over de materie met voorbeelden uit de praktijk.

AlbertHasselt
10,0

Heel leerrijk

FATIMAHasselt
9,1

Prima cursus en in het weekend. De droge materie wordt levendig voorgesteld.Prima lesgever!

DionHasselt
9,3

Mario blokken is een top docent. Ik kan uren lang blijven luisteren naar hem. ❤️❤️❤️

BehiyeAmsterdam
10,0

Ik kijk er naar uit voor mijn volgende les. Ik heb zeker niet negatief te zeggen. En ieder die zou twijfelen om zich in te schrijven zou ik juist bemoedigen om het wel te doen. Toppers!!

OgelveyWilrijk
9,5

Interessante cursus gegeven door een gepassioneerd docent, hoewel het 2dagen theorie waren bleef Mario onze aandacht trekken.

SergeWilrijk
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wanneer start de opleiding Shiatsu behandelaar?

Dit is een modulaire vakopleiding. Dit betekent dat de vakopleiding een combinatie is van verschillende cursussen (= modules). De modules u kan volgen naar gelang uw eigen kalender en uw eigen budget. De juiste data kan u terugvinden onder de tab "opleidingsdata".

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Kom eens kennismakenVolgende
infoavonden

Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.

Meer over onze infoavonden

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie