• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding Jing Luo therapeutPak moderne westerse kwalen aan met oude oosterse massages!

Opleiding Jing Luo therapeut
Voordelen
€ 2.152
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Ben je gefascineerd door de wijsheid van de traditionele oosterse geneeskunde? Wil je graag leren om uiteenlopende Chinese massages en therapieën toe te passen om het welzijn van mensen te bevorderen? Dan is deze volwaardige opleiding Jing Luo therapeut op jouw lijf geschreven. Je wordt opgeleid tot een expert in het meridianenstelsel. In deze modulaire opleiding leer je een waaier aan behandelwijzen, waarmee je de mens op lichamelijk en geestelijk vlak in balans kunt brengen! Ga jij deze uitdaging aan? Schrijf je vandaag nog in!

Bestudeer de ‘grote lijnen’ tot in de details!

Een jing luo therapeut is een expert in het meridianenstelsel. In deze cursus leer je om dit stelsel optimaal te doorgronden. De meridianen lopen als grote lijnen of energiebanen door ons lichaam met vervolgens ook allerlei kleine vertakkingen. Door dit uitgebreide stelsel stroomt onze levenskracht (Qi). Het is belangrijk dat deze ongehinderd kan stromen. Er zijn echter allerlei invloeden in ons dagelijkse leven die tot blokkades in de doorstroom kunnen leiden. Dit uit zich vervolgens in lichamelijke of geestelijke klachten. Als Jing luo therapeut weet jij straks om de problemen op te sporen en te verhelpen met een op het individu afgestemd behandelplan.

In de Opleiding Jing Luo therapeut leer je een waaier aan Chinese behandelwijzen!

Inhoud Opleiding Jing Luo therapeut

Onze opleiding Jing Luo therapeut bestaat uit acht modules. Leer om als Jing Luo therapeut oude oosterse behandelwijzen in te zetten bij het in balans brengen van de moderne, westerse mens. Hiervoor is het op de eerste plaats van belang dat je beschikt over voldoende kennis van de menselijke anatomie. Dit leer je in de module Anatomie, Pathologie & Fysiologie. In de module Meridianen- en Elementenleer word je ingewijd in de oosterse benadering van gezondheid. Vervolgens staan er vele interessante modules voor je klaar, namelijk: Chinese voedingsleer, Moxatherapie, Cupping, Guasha therapie, Tui-na (basis) en Tui-na voor gevorderden. Met de uitgebreide kennis en vaardigheden die je in deze opleiding opdoet, kun je vele lichamelijke en geestelijke gezondheidsklachten aanpakken!

Hoe werkt het examen?

Je bent tijdens onze opleiding jing luo therapeut verzekerd van kleine lesgroepen met veel praktijkoefening en veel persoonlijke begeleiding door topdocenten. Tijdens elke module zal je docent jouw voortgang steeds goed bijhouden en beoordelen of je alle technieken als een pro in de vingers hebt. Je hoeft daarom geen praktijkexamen af te leggen. Je legt wel een theoretisch examen af via een digitaal examenplatform. Je kunt dit examen gewoon thuis of waar je maar wilt afleggen. Je dient 30 meerkeuzevragen te beantwoorden met tijdsklok. Je weet na afloop direct of je wel of niet bent geslaagd. Slaag je niet meteen de eerste keer? Dan mag je gewoon onbeperkt en gratis herkansen, met wel steeds twee weken wachttijd tussen de examens. 

Bekom een diploma Jing Luo therapeut

Heb je alle modules met succes afgerond en het theoretisch examen gehaald? Dan bekom je een volwaardig diploma Jing Luo therapeut. Je kunt hiermee terecht in massagepraktijken, wellnesscentra en kuuroorden, maar je kunt ook aan de slag als zelfstandig jing luo therapeut en je eigen praktijk opstarten. Kortom, deze opleiding biedt je vele mooie carrièremogelijkheden.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie, pathologie & fysiologie
 • Therapeutische tui-na
 • Therapeutische tui-na voor gevorderden
 • Cupping
 • Moxa-therapie
 • Guasha-therapie
 • Meridianen & elementenleer
 • Chinese voedingsleer

2.152 euro

9,1

Enorm interessant, veel bijgeleerd en je kan het meteen gaan omzetten in de praktijk. 2 dagen zijn te kort voor mij, er is nog zoveel over te vertellen!

EvyHasselt
9,3

wat een fijne cursus, dacht van te voren saai!! .... maar het waren twee zeer boeiende dagen!!!!

CarolienAmsterdam
8,6

Een heel interessante cursus die meer diepgang had dan verwacht, dit kwam zeker door de docent die heel veel extra informatie op een zeer boeiende manier met ons deelde!

MarionRotterdam
9,5

Top docente heel vriendelijk en gedreven!

RianneEindhoven
9,5

Docent; geweldig! Gedreven man, verteld vol passie over het vak en meer!

CézanneRotterdam
9,1

Uitstekende dicent. Hoog niveau les. Byzonder prettige manier van lesgeven

OrlandoRotterdam
7,8

Aangename en leerrijke opleiding, proeft naar meer..

SilvieHasselt
9,7

Ik heb veel bijgeleerd tijdens dit weekend en een geweldige man die het leuk laat worden om deze cursus te volgen ik vindt het echt een aanrader

RebeccaWilrijk
8,4

Goede docent met veel kennis welke ze graag deelt

JessyWilrijk
9,4

een heel gedreven docent met super veel kennis!

EviHasselt
9,2

Zeer interessante lessen.

SarinaHasselt
10,0

1 woord GEWELDIG

YaniHasselt
9,4

Heel interessant, boeiende docent die zijn ruime kennis op een aangename manier weet over te brengen.

HarmkeHasselt
9,0

Zeer tevreden over deze cursus. Mario is een zeer goede kundig docent, weet alles van het menselijk lichaam en kan er zeer boeiend over vertellen.

DennisHasselt
8,5

Met een hart voor de materie werd er les gegeven dat is altijd top.

SoenenHasselt
8,9

Ik ben echt blij dat ik de cursus gedaan heb, heb toch wel weer een boel geleerd

JanNijmegen
10,0

Ik vond het een heel interessante materie! Dingen te weten gekomen die je kunnen helpen in het dagelijks leven!Les gehad met veel humor en aandacht voor de cursisten.

RosalbaHasselt
9,8

Top docent die de stof goed weet te brengen door de cursisten aan het denken te zetten en interactief bezig te zijn

NataschaHasselt
10,0

de docent spreekt met veel passie en gedrevenheid

MaikelHasselt
9,2

Ik vond het best een pittige cursus maar wel heel interessant.Marlies heeft alles ook heel duidelijk en goed uitgelegd.

MandyEindhoven
7,7

Zoals reeds hierboven beschreven zijn de cursusdagen omgevlogen. De behandelde stof in combinatie met het enthousiasme, de gedrevenheid en kennis van Marlies maakten de dagen erg leuk.

LeonieEindhoven
9,7

De cursus is super leerzaam. Hier ga ik heel veel aan hebben in de toekomst. Mario is een gedreven docent met heel veel kennis.

CesariaAmsterdam
8,8

Op een leuke manier wordt de inhoud verteld, waarbij de verschillende aspecten met elkaar verbonden worden, wat ook natuurlijk is. Alles werkt op elkaar in.

JettieUtrecht
8,5

Aardige docent met veel kennis over het menselijk lichaam. Interessante cursus.

LotteUtrecht
10,0

Zeer leerrijke ervaring en zeer goede lesgeefster.

AlessandroHasselt
9,2

Of je deze cursus nu wel of niet volgt met het oog op een loopbaan in de massagewereld, het loont sowieso de moeite om het menselijk lichaam (opnieuw) te leren kennen in al haar facetten.

TomHasselt
9,6

Heel interessant

DanielaHasselt
10,0

Marlies Blocken is top!!

JohannaDrongen
8,5

Meer massagegericht, welke spieren je best masseert, welke richting….

BrigitteDrongen
8,7

De docente was gedreven, humoristisch en had aandacht voor iedere cursist.

BettyHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wanneer start de opleiding Jing Luo Therapeut?

Dit is een modulaire vakopleiding. Dit betekent dat de vakopleiding een combinatie is van verschillende cursussen (= modules). De modules u kan volgen naar gelang uw eigen kalender en uw eigen budget. De juiste data kan u terugvinden onder de tab "opleidingsdata".

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie