Inschrijven

Opleiding Jing Luo therapeut

Pak moderne westerse kwalen aan met oude oosterse massages!
Pak moderne westerse kwalen aan met oude oosterse massages!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 2152

Beoordeling

Inschrijven voor deze Opleiding

Algemene informatie

Ben je gefascineerd door de wijsheid van de traditionele oosterse geneeskunde? Wil je graag leren om uiteenlopende Chinese massages en therapieën toe te passen om het welzijn van mensen te bevorderen? Dan is deze volwaardige opleiding Jing Luo therapeut op jouw lijf geschreven. Je wordt opgeleid tot een expert in het meridianenstelsel. In deze modulaire opleiding leer je een waaier aan behandelwijzen, waarmee je de mens op lichamelijk en geestelijk vlak in balans kunt brengen! Ga jij deze uitdaging aan? Schrijf je vandaag nog in!

Bestudeer de ‘grote lijnen’ tot in de details!

Een jing luo therapeut is een expert in het meridianenstelsel. In deze cursus leer je om dit stelsel optimaal te doorgronden. De meridianen lopen als grote lijnen of energiebanen door ons lichaam met vervolgens ook allerlei kleine vertakkingen. Door dit uitgebreide stelsel stroomt onze levenskracht (Qi). Het is belangrijk dat deze ongehinderd kan stromen. Er zijn echter allerlei invloeden in ons dagelijkse leven die tot blokkades in de doorstroom kunnen leiden. Dit uit zich vervolgens in lichamelijke of geestelijke klachten. Als Jing luo therapeut weet jij straks om de problemen op te sporen en te verhelpen met een op het individu afgestemd behandelplan.

In de Opleiding Jing Luo therapeut leer je een waaier aan Chinese behandelwijzen!

Inhoud Opleiding Jing Luo therapeut

Onze opleiding Jing Luo therapeut bestaat uit acht modules. Leer om als Jing Luo therapeut oude oosterse behandelwijzen in te zetten bij het in balans brengen van de moderne, westerse mens. Hiervoor is het op de eerste plaats van belang dat je beschikt over voldoende kennis van de menselijke anatomie. Dit leer je in de module Anatomie, Pathologie & Fysiologie. In de module Meridianen- en Elementenleer word je ingewijd in de oosterse benadering van gezondheid. Vervolgens staan er vele interessante modules voor je klaar, namelijk: Chinese voedingsleer, Moxatherapie, Cupping, Guasha therapie, Tui-na (basis) en Tui-na voor gevorderden. Met de uitgebreide kennis en vaardigheden die je in deze opleiding opdoet, kun je vele lichamelijke en geestelijke gezondheidsklachten aanpakken!

Hoe werkt het examen?

Je bent tijdens onze opleiding jing luo therapeut verzekerd van kleine lesgroepen met veel praktijkoefening en veel persoonlijke begeleiding door topdocenten. Tijdens elke module zal je docent jouw voortgang steeds goed bijhouden en beoordelen of je alle technieken als een pro in de vingers hebt. Je hoeft daarom geen praktijkexamen af te leggen. Je legt wel een theoretisch examen af via een digitaal examenplatform. Je kunt dit examen gewoon thuis of waar je maar wilt afleggen. Je dient 30 meerkeuzevragen te beantwoorden met tijdsklok. Je weet na afloop direct of je wel of niet bent geslaagd. Slaag je niet meteen de eerste keer? Dan mag je gewoon onbeperkt en gratis herkansen, met wel steeds twee weken wachttijd tussen de examens. 

Bekom een diploma Jing Luo therapeut

Heb je alle modules met succes afgerond en het theoretisch examen gehaald? Dan bekom je een volwaardig diploma Jing Luo therapeut. Je kunt hiermee terecht in massagepraktijken, wellnesscentra en kuuroorden, maar je kunt ook aan de slag als zelfstandig jing luo therapeut en je eigen praktijk opstarten. Kortom, deze opleiding biedt je vele mooie carrièremogelijkheden.

 • Anatomie, pathologie & fysiologie

  Kennis van anatomie, pathologie & fysiologie is fundamenteel voor wellness en beauty professionals. Gezondheid en veiligheid staan voorop!

  Meer info

 • Chinese voedingsleer

  Chinese voedingsleer focust op de energetische werking van voeding en het in balans brengen van het lichaam. Gewichtsverlies is bijkomstigheid.

  Meer info

 • Cupping

  Cupping is een behandeling met behulp van vacuüm gezogen cups om verstorende energieën en gifstoffen aan het lichaam te onttrekken.

  Meer info

 • Guasha therapie

  Bij deze Chinese schraaptherapie wordt de huid geschraapt ter bevordering van de bloedcirculatie en doorstroom van levensenergie.

  Meer info

 • Meridianen- en elementenleer

  Fundamentele kennis voor het uitvoeren van alle therapieën die zich richten op het deblokkeren van de levensenergie in meridianen en acupunten.

  Meer info

 • Moxatherapie

  Fijngestampte moxa of bijvoetkruid wordt tot een "sigaar" gerold en boven de huid gebrand om de doorstroom van levensenergie te stimuleren.

  Meer info

 • Wai chuai

  Wai chuai is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunst met vier basismethoden om het lichaam van buitenaf te analyseren.

  Meer info

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie, pathologie & fysiologie
 • Therapeutische tui-na
 • Therapeutische tui-na voor gevorderden
 • Cupping
 • Moxa-therapie
 • Guasha-therapie
 • Meridianen & elementenleer
 • Chinese voedingsleer

Prijs

2.152 euro

 

Recensies

J. Van Bost (16-05)

Gevolgd in Gent

Marlies Blocken is top!!

B. Camps (16-05)

Gevolgd in Gent

Meer massagegericht, welke spieren je best masseert, welke richting….

B. Alenis (25-04)

Gevolgd in Hasselt

De docente was gedreven, humoristisch en had aandacht voor iedere cursist.

B. Van Grunderbeek (19-04)

Gevolgd in Antwerpen

Gaat voornamelijk over de energetische benadering van cupping, super interessant! Alexandra is een erg gedreven en aangename docente

S. Pillot (18-04)

Gevolgd in Antwerpen

Top docent!

H. Agterberg-Rovers (01-04)

Gevolgd in Nijmegen

Prima basiscursus anatomie, waardoor ook ruimte was om bij sommige onderdelen wat dieper op de stof in te gaan.

H. Spijkstra (30-03)

Gevolgd in Nijmegen

Was een hele leerzame cursus met een bijzonder goeie uitleg. Ook veel tips gekregen over masseren, voeding etc.

E. de Bièvre (29-03)

Gevolgd in Eindhoven

Het was helemaal in lijn van mijn verwachtingen. Ik zocht een cursus echt om te masseren met cups, niet om mensen vol "blauwe stempel" te zetten. IDEAAL dan deze cursus! Ook terugkoppeling naar de TCM was heel waardevol.

P. Bouwmeester (29-03)

Gevolgd in Nijmegen

Het is veel theorie maar door de docent hoe zei vertelt blijf je aandachtig luisteren en snap je het goed. Het is erg leerzaam.

B. Bree (29-03)

Gevolgd in Eindhoven

Was een hele leuke leerzame cursus. Op we. Leuke manier gegeven door Alexandra.

K. Derks (21-03)

Gevolgd in Amsterdam

Leuke, leerzame dag met aandacht voor iedereen! Top! Echt een aanrader!

J. van Dongen (14-03)

Gevolgd in Amsterdam

Top cursus! Erg geïnspireerd door Mario, hij wist de stof enorm gedreven en duidelijk over te brengen.

L. van den broek (14-03)

Gevolgd in Amsterdam

Ging er met gemengde verwachtingen heen, maar Mario heeft er voor gezorgd dat ik van de 1e tot de laatste minuut aandachtig heb geluisterd en geleerd van wat hij heeft verteld en uitgelegd....Deze cursus saai??? Nee hoor door Mario Blokken niet!!!

G. Jansen (02-03)

Gevolgd in Eindhoven

Kan een lang verhaal gaan typen maar ben zo klaar !! Marlies wat ben je een geweldig mens, je geeft met passie les en met veel gedrevenheid!! Je maakte van de saaiste stof een geweldige twee dagen van!!! Heb buik pijn van het lachen gehad!!!

S. Es Salhi (28-02)

Gevolgd in Hasselt

Jos is een fantastische leraar! de cursus is een goede basismodule ivm Merdianen en elementleer. Samengevat: Passie, humor en kennis.

A. Ransdorp (28-02)

Gevolgd in Eindhoven

Zeer goede diepgang voor de kennis van het menselijke lichaam. De docente was en is zeer bevlogen en door haar fijne manier van lesgeven raak je steeds verder geïnteresseerd in de materie.

M. Melaard (21-02)

Gevolgd in Rotterdam

Mario kan de pittige stof duidelijk en speels, met een dosis humor goed overbrengen. Hij gebruikt hierbij herkenbare voorbeelden, waardoor het beter te begrijpen is en beter blijft hangen.

M. Van Driessche (21-02)

Gevolgd in Antwerpen

Lesgeefster met enorm veel gedrevenheid en weet deze ietswat saaiere theoretische materie vlot te brengen.

R. Hathie (21-02)

Gevolgd in Rotterdam

Bijzonder en leerzaam cursus

D. Braet (15-02)

Gevolgd in Hasselt

Aanrader! Zoveel bijgeleerd van een zo gedreven en ‘alleswetende’ specialist ter zake. Dankjewel!

P. Vervoort (15-02)

Gevolgd in Hasselt

Al meerdere cursussen van Jos Koch gehad en het blijft steeds heel inspirerend, hij geeft heel veel kennis door op een zeer aangename en verstaanbare manier, steeds weer sta je versteld en ook nu weer een heel andere blik op ons leven, is een top docent

I. Vleugels (02-02)

Gevolgd in Hasselt

Zeer interessante cursus met een supertoffe docente die haar vak door en door kent. De leerstof wordt op zo'n luchtige manier gegeven dat het helemaal niet aanvoelt als zware materie. Helemaal top !

W. Hendrix (31-01)

Gevolgd in Hasselt

Ik kwam als iemand die er 0 verstand van had en ben dankzij de cursus wijzer geworden. Vond het ook interessant.

C. Ben ahmed (20-12)

Gevolgd in Eindhoven

Fantastische boeiende opleiding. Met een zeer fijne docente die weet waar over ze spreekt.

C. Marks (13-12)

Gevolgd in Nijmegen

Een mooie dag gehad, veel plezier en geleerd. Kundig en goede uitleg. Dankzij de docent.

J. Monsieurs (05-12)

Gevolgd in Hasselt

Het was een TOP-ervaring. Boeiend en zeer professioneel gegeven met de nodige humor. Dank

B. Verholen (01-12)

Gevolgd in Hasselt

De cursus is veel meer dan louter een overzicht van de anatomische structuren (botten, spieren, pezen, stelsels). De docent legt op een heel inspirerende manier verbanden en stelt veel klassieke 'kennis' en gebruiken in vraag. Heel leerrijk!

Y. Vanlier (01-12)

Gevolgd in Hasselt

Geweldige uitleg met veel praktijkcasuistiek door een zeer gedreven en respectvolle docent

A. Simons (29-11)

Gevolgd in Hasselt

De cursus wordt met veel passie gegeven. Mario geeft heel begrijpelijk uitleg over de materie met voorbeelden uit de praktijk.

F. HAFIDI (29-11)

Gevolgd in Hasselt

Heel leerrijk

D. Verbeke (29-11)

Gevolgd in Hasselt

Prima cursus en in het weekend. De droge materie wordt levendig voorgesteld. Prima lesgever!

M. Kaczorowska (24-11)

Gevolgd in Utrecht

Great teacher, good knowledge, happy with the choice.

R. Alberda (23-11)

Gevolgd in Eindhoven

Weer een goede cursus !!

H. Geboers (23-11)

Gevolgd in Hasselt

Ik vond het weer een hele fijne cursus en kijk al uit naar de cursus acupunctuur therapeut van Jos

F. Bait (23-11)

Gevolgd in Hasselt

Interessante materie, gegeven door een enthousiaste docent!

A. Sels (23-11)

Gevolgd in Hasselt

Goed

G. Vandersteen (22-11)

Gevolgd in Eindhoven

Super interessante cursus, ook heel duidelijk gegeven door de docent! De cursus is zeker een aanrader.

A. Spooren (22-11)

Gevolgd in Eindhoven

Heel interessante cursus die mij veel inzichten heeft gegeven. Goede motivator voor vervolgcursussen! Jos legt het heel goed uit en is een inspirerend verteller! Zelfs droge stof maakt hij levendig met zeer goede voorbeelden.

K. Campo (22-11)

Gevolgd in Antwerpen

Super docent! Ze verdient een 11/10. Heel gedreven in wat ze geeft, weet ook heel goed waarover ze het heeft. Past zich aan aan elke leerling!

C. Regterschot (16-11)

Gevolgd in Hasselt

Ik heb genoten van deze opleiding. Soms verschijnt er geen docent maar een meester. Bedankt voor deze verrijking aan kennis en toepasbaarheid in het goeds wij creëren voor een ieders welbevinden.

A. Rubens (16-11)

Gevolgd in Hasselt

Heel leuk en interessant. Leukste therapievorm die ik tot nu toe heb gevolgd.

B. Yasar (15-11)

Gevolgd in Amsterdam

Mario blokken is een top docent. Ik kan uren lang blijven luisteren naar hem. ❤️❤️❤️

G. Sanders (15-11)

Gevolgd in Amsterdam

Alexsandra bedankt voor deze leerzame dag en je kennis en jou ervaring te delen met je cursisten

N. van der Horst (15-11)

Gevolgd in Eindhoven

Ik vond de cursus erg leuk. Het is vooral veel droge materie maar mede door de docent wordt je meegenomen zonder dat het saai wordt. Er wordt veel materie besproken en door het enthousiasme wordt je daarin meegenomen.

T. Rokven (15-11)

Gevolgd in Amsterdam

Dhr M Blokken ....zeer gedreven persoonlijkheid , passie voor zijn beroep . Zeer prettig om naar te luisteren ,passie gedrevenheid en humor maar ook luisterend oor en geduld, komt zeer duidelijk over ondanks de pittige leerstof .

I. Ruyssen (01-11)

Gevolgd in Antwerpen

Geen droge aframmeling van de cursus maar veel praktijkvoorbeelden, tips en trics en bakken humor! Verder op een verstaanbare manier gebracht zoals ik me de leerrijke tekenfilms herinner van \'Er was eens.. de mens, het lichaam, spijsvertering,...\"

O. Austin (01-11)

Gevolgd in Antwerpen

Ik kijk er naar uit voor mijn volgende les. Ik heb zeker niet negatief te zeggen. En ieder die zou twijfelen om zich in te schrijven zou ik juist bemoedigen om het wel te doen. Toppers!!

S. Finé (01-11)

Gevolgd in Antwerpen

Interessante cursus gegeven door een gepassioneerd docent, hoewel het 2dagen theorie waren bleef Mario onze aandacht trekken.

N. de Bruijn (25-10)

Gevolgd in Hasselt

hele fijne praktische cursus van een ervaren leraar.

S. van der Star (25-10)

Gevolgd in Utrecht

Bij deze cursus vond ik het heel mooi uitgelegd met verdiepingen waarbij je de juiste link kon leggen waar het voor zou zijn. Bijvoorbeeld hoe werkt het brein samen met het lichaam. En zo was er nog veel meer wat op deze manier uitgelegd

P. Borgmans (25-10)

Gevolgd in Utrecht

Marlies is een enthousiaste "juf". De leerstof is interessant maar kan wel taai zijn. Marlies wist dit op een goede en inzichtelijke manier uit te leggen. De vele tips die ze ons gaf zijn waardevol. Al onze vragen werden enthousiast en kundig beantwoord.

J. Frank (25-10)

Gevolgd in Utrecht

Heel veel geleerd en het was een leuke les met goede verhalen en niet te droog en theoretisch. Dank jullie wel! :)

H. Meyers (20-10)

Gevolgd in Hasselt

Alexandra was vlot en vriendelijk in de omgang. De dag is omgevlogen. Veel bijgeleerd, het was interessant en het proeft naar meer!

L. Goettsch-Verwijs (20-10)

Gevolgd in Rotterdam

Voor mij was het een goede opfriscursus, eerder had ik bij een andere opleider de opleiding sportmassage gevolgd, en veel van de kennis over het lichaam was weggeëbd. Deze cursus is waardevol en smaakt naar meer verdieping

R. Deurloo (19-10)

Gevolgd in Rotterdam

Mevr. Blocken weet op een bruisende manier de aandacht vast te houden van de toch wat droge kost. er werden ook leuke weetjes verteld. ik vond het erg interessant.

K. Klassen (19-10)

Gevolgd in Hasselt

Top docente. Heel vriendelijk, goedlachs en behulpzaam. Gaf veel tips en tricks, do's & don´ts mee

S. Wielders (19-10)

Gevolgd in Hasselt

Mooie cursus door een zeer enthousiaste docente gebracht.

S. Roosemont (19-10)

Gevolgd in Hasselt

Een interessante & waardevolle opleiding

P. De Bruyn (19-10)

Gevolgd in Hasselt

Fijne cursus, fijne docent, fijne groep.

S. Amrani (18-10)

Gevolgd in Rotterdam

Gewoon top docent

D. Sekesdi (30-09)

Gevolgd in Hasselt

.

L. Kouwenhoven (28-09)

Gevolgd in Rotterdam

Ik heb de lerares als zeer prettig ervaren! Complimenten

L. Man (20-09)

Gevolgd in Hasselt

Jos Koch was zoals gewoonlijk scherp en vriendelijk in zijn lesgeven. Heeft heel veel kennis en ervaring en een prettige manier van bepaalde dingen uitleggen.

L. Clement (20-09)

Gevolgd in Hasselt

Top cursus! Top docent, iedere les van Jos is een ongelooflijke meerwaarde. Heel veel nuttige randinformatie, duidelijk uitgelegd, stuurt bij, heeft uitgebreid antwoord op vragen tot je begrijpt. En gaat zeer respectvol om met cursisten!

M. Uyterwijk (27-07)

Gevolgd in Eindhoven

gaf inspiratie, gedreven en goede uitleg. Voelde niet als een cursus terwijl je toch veel informatie ontving. Gedreven manier van overbrengen en heb het als prettig, leerzaam en leuk ervaren.

A. van Leeuwen (26-07)

Gevolgd in Eindhoven

fantastiche docent met veel kennis

M. van der Horst Eijkemans (26-07)

Gevolgd in Eindhoven

Deze cursus werd door Mario Blokken gegeven op een super leuke, interessante, goed onderbouwde manier waardoor je het beter kan onthouden en je goed bij de les blijft ondanks de lange zit van 10:00-17:00. Top docent!

A. Brink (26-07)

Gevolgd in Eindhoven

Wat kan Mario goed doseren, de dagen vlogen om en wat heb ik veel geleerd!

D. van Kooten (18-07)

Gevolgd in Amsterdam

Topweekend gehad! Ingewikkelde materie op duidelijke wijze uitgelegd. Marlies was een goede en gezellige docent.

D. Hinds (14-07)

Gevolgd in Amsterdam

Ik vond de cursus heel fijn en behulpzaam. De verhalen die de docente bij bepaalde onderwerpen er bij vertelde was handig want zo bleef de moeilijke materie beter hangen.

L. Van Woensel (12-07)

Gevolgd in Hasselt

Prachtige cursus, Alexandra gedreven vrouw in haar werk en werkt heel correct . Dankjewel

L. Clement (21-06)

Gevolgd in Hasselt

Zeer boeiende cursus om een eerste degelijk inzicht te krijgen over de visie van TCM mbt voeding. Dit is geen praktijkgerichte les waar praktische combinaties aan bod komen. Heel interessant. Super docent, zo kennen we Jos.

M. Verbeek (21-06)

Gevolgd in Hasselt

Het was super om deze te volgen omdat voeding mij heel erg interesseert. Ik ben met mijn voetjes terug op de grond gezet omdat ik dacht, je doet het toch goed maar het kan nog beter en veel bijgeleerd! Top ook voor Jos, zoveel passie!

A. de Haas (21-06)

Gevolgd in Amsterdam

Ik had van te voren niet gedacht dat Moxa zo effectief zou zijn. Doordat je op elkaar oefent, ervaar je zelf de kracht van Moxa en ik stond versteld! Ik ga het absoluut gebruiken! Iedereen die op dit vlak bezig is, zou hier kennis mee moeten maken.

H. Demurie (21-06)

Gevolgd in Hasselt

Jos kan het heel goed en eenvoudig uitleggen. Hij bezit een enorme kennis.

L. Clement (15-06)

Gevolgd in Antwerpen

Zeer goede basisles cupping. Fantastische docente, heel respectvol en empatich, doch met de nodige kordaatheid.

S. Parton (14-06)

Gevolgd in Hasselt

Mario geeft de cursus Anatomie op een boeiende en begrijpende manier, top!

B. van Nieuwburg (14-06)

Gevolgd in Amsterdam

De trainer, Jos Koch, heeft zoveel kennis. Hij brengt hetgeen over naar de groep en doet dit met vol enthousiasme en humor.. De stof vind ik ontzettend interessant, dus dat ik bij Jos nog een keer een cursus ga volgen om te blijven ontwikkelen, staat vast!

N. Druyts (11-06)

Gevolgd in Antwerpen

Top cursus. Heleboel om te verwerken. Even laten bezinken dan aan de samenvatting beginnen en dan "leren". Ik ben alvast gemotiveerd! Marlies is een waterval van beeldende spraak, info donatie. Soms ook grappige linken om tot onderwerp door te dringen .

K. Eeckels (08-06)

Gevolgd in Antwerpen

De cursus was goed en duidelijk gegeven. De toch wel zware materie werd op een luchtige maar toch op een ernstige manier gegeven. De cursus was van begin tot het einde boeiend.

A. Colin (07-06)

Gevolgd in Hasselt

In twee dagen tijd de meest interessante materie mogen bijleren op een ongelooflijk motiverende manier. Zeer dankbaar.

E. Van Heijgen (07-06)

Gevolgd in Hasselt

Geweldig vol passie ...veel geleerd

C. Ceustermans (07-06)

Gevolgd in Hasselt

De cursus werd op een zeer boeiende en begeesterende manier gegeven!

L. Clement (07-06)

Gevolgd in Hasselt

Formidabele docent, een wandelende TCCM encyclopedie. Loopt over van enthousiame. Weet heel geanimeerd de leerstof over te brengen, maar tegelijkertijd perfect structuur en overzicht te houden. Wijkt niet af. Zeer vriendelijk met de nodige kordaatheid. Top.

B. Van Grunderbeek (07-06)

Gevolgd in Antwerpen

Hoewel ik vreesde dat de cursus erg theoretisch was, werd hij super enthousiast overgebracht. De 2 dagen zijn voorbij gevlogen! Dikke merci Marlies Blocken

M. De Mos (31-05)

Gevolgd in Rotterdam

Onze docent Mario Blokken is een hele bijzondere man! Zoveel kennis die hij op een fijne en mooie manier aan de student overbrengt. Het waren twee hele leerzame dagen die voorbij vlogen! Met dank aan Mario Blokken!

V. Vervecken (18-05)

Gevolgd in Hasselt

Zeer leerrijke cursus gegeven door een Jos die een top-leraar is.

S. Vanwinckel (04-05)

Gevolgd in Hasselt

Heel interessante cursus gegeven door een zeer gepassioneerde docent met tonnen kennis.

K. Leekens (03-05)

Gevolgd in Hasselt

Zeer leerrijk vanuit zeer verschillende invalshoeken

T. Riedel (03-05)

Gevolgd in Hasselt

Mario heeft de toch wel moeilijkere materie in een verstaanbare taal omgezet. Dit door zijn oneindige kennis, talloze voorbeelden, afbeeldingen en een gezonde dosis humor. Hij heeft ervoor gezorgd dat het een aangename, fijne en zeer leerrijke opleiding was. Een man met passie voor zijn vak.

R. de Waardt (27-04)

Gevolgd in Hasselt

Een docent met passie, En zo leer je TCM het best!! Guasha wordt zo meer bijzonder dan ik had verwacht en direct bruikbaar in de praktijk. Dit was een weekend met veel mooie inzichten.

J. Poelen (21-04)

Gevolgd in Amsterdam

Ik had al eerder een cursus bindweefselmassage gevolgd en de cupping is een hele fijne aanvulling hierop! Fijne lerares!

V. van Werd (13-04)

Gevolgd in Amsterdam

Super interessante en leerzame training. Jos brengt zijn kennis met veel passie over.

N. Verbeek (12-04)

Gevolgd in Amsterdam

Jos weet gewoon waar hij het over heeft. Fijne didactiek. Bevlogen, maar niet te. Fijne manier van presenteren waardoor je niet moe wordt. Maar steeds geprikkeld.

N. Cox (04-04)

Gevolgd in Hasselt

Jos is een topdocent! Enorme kennis die hij met veel passie overbrengt. Benieuwd naar zoveel meer van de TCM Bedankt!

K. Vanderstraeten (05-03)

Gevolgd in Hasselt

Heel interessante cursus, ideaal als basis voor cupping.

M. Cornelis (28-02)

Gevolgd in Hasselt

BESTE docent in Tcm, met veel passie gegeven en vol overtuigingen met een vleugje humor. Na deze les kan je de andere oosterse lessen optimaal volgen.

D. van der Wielen (19-02)

Gevolgd in Eindhoven

Het was een heel interssante en leerzame cursus De leraar was geweldig Hij maakte grapjes en de les werd zeer eenvoudig uitgelegd Waardoor het voor iedereen volgbaar was Dit was een een echte aanrader

A. Huisman (19-02)

Gevolgd in Eindhoven

Saaie materie die door een top docent veranderd in een super leuk en leerzaam geheel. Dit smaakt naar meer.

A. van Vliet (17-02)

Gevolgd in Amsterdam

Wat een TOP docent is Mario!! het is een feestje om bij hem in de les te zitten.

A. Schreurs (30-10)

Gevolgd in Hasselt

Zeer interessant, divers door een gedreven gepassioneerd docent met enorm veel kennis.

Z. Huinen (30-10)

Gevolgd in Amsterdam

Zeer leerzame cursus waar de tijd voorbij vloog. Dankzij de docent totaal geen droge stof!

E. Allaert (30-10)

Gevolgd in Hasselt

Veel geleerd bij top-leerkracht Jos Koch. Zijn kennis en gedrevenheid werken zeer inspirerend. Het is een voorrecht om bij hem les te kunnen volgen.

E. CHI MUTAH (29-10)

Gevolgd in Eindhoven

Ik heb met heel veel plezier de cursus gevolgd. Mario Blokken is zeer kundig, hij brengt de stof met enthousiasme duidelijk over. Ik heb veel van hem geleerd.

M. van Buul (27-10)

Gevolgd in Eindhoven

Ik denk dat Mario deze cursus maakt! De manier hoe hij deze materie uitlegt is fenomenaal! Het is niet te geloven hoeveel er dankzij deze manier van uitleggen is blijven hangen!

I. Van den Braak (26-10)

Gevolgd in Eindhoven

Mario is een erg sympathieke en kundige man. Zijn enthousiasme over de anatomie, maakt deze "saaie" materie erg interessant. De 2 dagen waren erg leerzaam. Top docent!

D. van Gerven-Roefs (25-10)

Gevolgd in Eindhoven

Mario is een goede spreker! Enthousiast, gedreven, veel kennis van zaken, veel verhalen uit de praktijk, humor en gelijke aandacht voor alle cursisten. Erg plezierig om naar te luisteren.

A. Hoek (23-10)

Gevolgd in Eindhoven

Mario is een gedreven docent met zeer veel kennis van de meest saaie materie die er is op de Wellness Academie. Door de uitleg van Mario wil je alleen maar meer meer meer infomatie. Geweldig wat kan die man goed les geven. Bedankt voor de overgedragen kennis Mario.

P. Cloostermans (23-10)

Gevolgd in Hasselt

Enorm interessante cursus. Ik heb zoveel geleerd in 2 dagen ... Jos is een fantastische docent.

H. De Breucker (23-10)

Gevolgd in Hasselt

Beste leeraar ooit... enorme kennis die hij perfect kan overbrengen

J. Canjels (23-10)

Gevolgd in Hasselt

Een inspirerend docent met veel kennis van zaken. duidelijke uitleg

E. Thieme Groen (23-10)

Gevolgd in Eindhoven

Motiverende cursus waar "conventionele wijsheid" eindelijk een keer goed wordt uitgedaagd!

J. Stomps (23-10)

Gevolgd in Eindhoven

Vond het weer uitermate leerzaam.!

J. Ploeg-Zwaanswijk (09-10)

Gevolgd in Apeldoorn

Ik heb een meer dan fantastisch weekend gehad en de meest fantastische docent die ik me maar kon wensen. Was zo blij met haar en ook haar omgang en contact. Echt een schitterende opleiding die absoluut de basis is van een goed vervolg!!! Top Academie. Gr. Joop

P. Broothaerts (19-10)

Gevolgd in Antwerpen

Was. Heel leerrijk en goed verstaanbaar gebracht de docent was heel goed bedankt voor jullie inzet

K. Pepermans (19-10)

Gevolgd in Antwerpen

Moeilijke materie op een gedreven manier gegeven verandert op slag in een leuk vak!

G. Uytdehaag (17-10)

Gevolgd in Antwerpen

Super leerzame cursus, uiterst boeiend en overtuigend gebracht door Mario. Een hele goede gedreven docent. Hij heeft zeer veel kennis, een eigen mening nav eigen opgedane kennis. Ik zou graag nogmaals training bij hem willen volgen.

N. Verniers (17-10)

Gevolgd in Antwerpen

Complexe materie op een boeiende, duidelijke manier gebracht door een gedreven docent.

A. Bos (03-05)

Gevolgd in Utrecht

Boeiende stof en een bevlogen docent. Aanrader!

D. Batsleer (20-04)

Gevolgd in Hasselt

topcursus voor uitleg ideale lesgever

V. Vanneste (04-04)

Gevolgd in Hasselt

Het was een super interessante les van een ongelooflijk gedreven en gepassioneerd docent.

S. De Becker (04-04)

Gevolgd in Hasselt

Jos Koch is een topdocent. Hij heeft enorm veel kennis en kan deze op een begrijpelijke manier overbrengen. Als je iets niet begrijpt, legt hij het opnieuw uit. Hij staat open voor allerlei vragen. Echt top!

I. Vaessen (14-02)

Gevolgd in Antwerpen

Mario weet deze theorie zo te brengen dat je op het eind hoopte dat deze cursus nog meer dagen zou duren.

J. Herdewyn (14-02)

Gevolgd in Antwerpen

Wat een saaie cursus zou moeten zijn, is een echt boeiende cursus geworden. Mario is een gedreven docent die zijn vak goed kent en de leerstof zeer duidelijk overbrengt.

E. Asselt (09-02)

Gevolgd in Hasselt

Ik ben zeer tevreden over de cursus en de docent.

G. Vermeiren (25-01)

Gevolgd in Hasselt

Interessante cursus, gegeven door een gepassioneerde docent. Top !

S. De Dobbeleer (17-01)

Gevolgd in Hasselt

Kijk er al naar uit voor de tui-na cursus.

S. Wienen (17-01)

Gevolgd in Hasselt

Heel interessante en boeiende cursus gegeven door een man die zijn vak kent. Ik hing letterlijk aan zijn lippen en heb nu drang naar meer kennis.

A. Couwenberg (28-12)

Gevolgd in Eindhoven

Top cursus met een heel goed nivo, humor en simpele uitleg van de stof. Een must als je kennis van anatomie, pathologie en fysiologie wilt opnemen. Bijzonder prettige ervaring!

D. van de Ven (27-12)

Gevolgd in Eindhoven

Goede uitleg van de stof Het was heel leerzaam Is echt een aanrader

B. Taalman (23-12)

Gevolgd in Eindhoven

De stof werd heel goed en duidelijk uitgelegd. Mario vertelde met passie over de materie, hierdoor blijft de kennis veel beter hangen. Een leuke en zeer leerzame cursus.

H. Kraan (20-12)

Gevolgd in Eindhoven

Geweldige docent. Inspirerend met humor en een brede kennis.

D. Cauberg (20-12)

Gevolgd in Hasselt

Top lesgever, en leuke accomodatie

J. Leblanc (20-12)

Gevolgd in Eindhoven

Mario weet van redelijk saaie leerstof toch interessante materie te maken. Het was een leerzaam weekend met de nodige dosis humor. Zeker een aanrader!

L. van Steenkiste (14-12)

Gevolgd in Rotterdam

Mario is een uiterst gedreven leraar/instructeur met passie voor wat hij doet. Hij weet het lesmateriaal op een zo dusdanig interessante, spannende en begrijpelijke manier te verpakken dat het voor iedereen interessant en zelfs leuk blijft/wordt. Een uiterst prettige en leerzame ervaring!

D. Cauberg (01-12)

Gevolgd in Hasselt

Was super

G. Vermeiren (01-12)

Gevolgd in Gent

De cursus 'Anatomie, pathologie en fysiologie was voor mij een eerste opleiding in het pad naar massagoloog en wellnoloog. De cursus werd op een boeiende manier gebracht, was leerrijk en op een detailniveau dat je mag verwachten van een 2-daagse opleiding. Op naar de volgende opleiding !

N. Princen (29-11)

Gevolgd in Hasselt

Was enorm leerrijk en boeiend. De tijd is omgevlogen. Na deze dag ben ik in staat om een volwaardige en correcte cuppingmassage te geven. Een aanrader!

H. Wiegand (29-11)

Gevolgd in Gent

Men krijgt een knap staaltje theorie die voor iedereen toegankelijk is. Na 2 dagen cursus zit een mens boordevol energie met een mooie bagage lichaamskennis.

U. Cosiolkofsky (28-11)

Gevolgd in Hasselt

De cursus was heel interessant, de informatie compact en duidelijk .De uitleg van de behandelde stof was goed.

T. Van Camp (23-11)

Gevolgd in Hasselt

Dit is mijn 2de cursus in de Wellness academie en ik ben echt zeer verrast van de kwaliteit en de docenten! Zeer tevreden, dikke pluim!

P. Visser (10-11)

Gevolgd in Rotterdam

de informatie was gegeven die zeer begrijpelijk en goed uitgelegd ,maar ook op een manier waardoor je bleef luisteren en gelukkig zat er ook wat humor in ,mario bleef zeer gedreven en is een uitstekende spreker.top gedaan .

M. Anink (10-11)

Gevolgd in Rotterdam

Mario heeft alles goed en duidelijk uitgelegd. Nam de tijd voor alle cursisten.

M. Kondrashova (09-11)

Gevolgd in Rotterdam

Was een goede en heel leerzaam weekend

S. beelen (08-11)

Gevolgd in Hasselt

het is heel boeiend en wist niet dat je zoveel kan mee behandelen.jos is altijd super om les van te krijgen.

A. roex (24-10)

Gevolgd in Hasselt

Goede cursus van topdocent. Hij heeft ongelooflijk veel Kennis!

J. Jansen-Ermans (24-10)

Gevolgd in Hasselt

Hele leuke cursus, top docent!!

F. Brone (24-10)

Gevolgd in Hasselt

Topdocent! Ik kom zeker terug voor andere opleidingen van Jos.

J. van Eijsden (22-10)

Gevolgd in Hasselt

Het enthousiasme van Jos, de kennis die deze man draagt is verslavend. Je wilt meer en meer weten

J. Wiegers (19-10)

Gevolgd in Hasselt

Jos heeft heel veel kennis, brengt zowel de theorie als de praktijk met veel passie! Hij is duidelijk, niet betuttelend, staat open voor inbreng van de groep. Is betrokken en houdt professionele afstand. Hij legt goed uit, gebruikt praktijkvoorbeelden. Een topper!!

W. Tijhuis (18-10)

Gevolgd in Utrecht

Mario weet ontzettend veel en bracht het op een leuke en begrijpelijke manier voor een leek zoals ik. Hele boeiende cursus!

P. Kockelkorn (18-10)

Gevolgd in Hasselt

Jos is een super docent. Hij heeft zoveel kennis ongelooflijk. Hij kan ook met zoveel enthousiasme iets duidelijk maken.

A. Steehouwer (11-10)

Gevolgd in Amsterdam

Ik vond het een super leerzaam weekend en de docent was top, hele goede cursus om te doen!

P. Groen (11-10)

Gevolgd in Amsterdam

De manier waarop deze cursus gegeven wordt is zeer professioneel en in een ontspannen sfeer. Het sluit goed aan op mijn leermogelijkheid. Ik zou deze cursus zeker bij andere mensen aanbevelen.

G. Van den Broeck (09-10)

Gevolgd in Antwerpen

Heel boeiend gegeven. Veel informatie samengebald op weinig tijd, maar op zo'n manier gedoceerd dat het nooit saai werd.

T. van Schaijk (09-10)

Gevolgd in Antwerpen

Mario weet zijn cursisten te enthousiasmeren, mee te nemen in de materie op een vlotte en humorvolle wijze. Zijn kennis en standpunten stemmen tot nadenken. De uren/dagen vlogen voorbij.

M. Bijekic-Mikic (04-10)

Gevolgd in Antwerpen

Top docent (Mario Blokken). Heel fanatiek/gedreven maar op een leuke manier les gegeven. Heel prettig ervaren hoe docent theorie Anatomie Pathologie en Fysiologie met psychologische effekten in verband brengt. Ook veel voorbleelden en uitleggen vanuit dagelijkste maatschappelijke problematiek mbt lichaam, stelsel.... enz. Ook de invloeden van commerciele wereld op onze gezondheid.

E. Allaert (20-09)

Gevolgd in Hasselt

Interessant, verhelderend en verrijkend. Gebracht door een docent die zijn eigen bezieling overbrengt op zijn cursistenpubliek. Bovendien was dhr Koch zeer vriendelijk in de omgang en stond open voor alle vragen. Zijn professionaliteit staat garant voor de kwaliteit van de opleiding. Bedankt en gefeliciteerd!

T. Van Camp (20-09)

Gevolgd in Hasselt

Een boeiende en interessante cursus gegeven door een gedreven docent met veel kennis van zaken! Top!

L. Wijnands (15-09)

Gevolgd in Hasselt

Een echte belevenis als leek en aanrader voor ieder die eens een andere kant van voedingsleer durft te bekijken.

J. Silva Lopez (14-09)

Gevolgd in Hasselt

Het was een verklarende, dynamische en praktische cursus.

W. de Jonge -Sponselee (13-09)

Gevolgd in Hasselt

ik hoop hier in onze salon iets mee te kunnen doen. Er is zeer goed les gegeven in ieder geval.

E. Berx (13-09)

Gevolgd in Hasselt

Topdocent! Niet zo evidente leerstof op een zeer aangename, inzichtelijke, nuchtere manier gebracht. Het heeft de interesse voor anatomie etc enkel maar aangewakkerd. Absolute meevaller. De aanpak was echt top. Nog meer van dat graag ;-)

A. Tournois (14-08)

Gevolgd in Hasselt

Uitstekend!

G. Copermans (11-08)

Gevolgd in Hasselt

Zeer begrijpbaar in 'Jip en Janneke taal' gebracht zodanig ook toegankelijk voor personen met een niet-wetenschappelijke achtergrond zoals ikzelf. Onderbouwde commentaar.

N. Vandekerkhove (05-07)

Gevolgd in Hasselt

Schitterende cursus die de interesse voor TCM nog meer aanwakkert! Gedreven lesgever die enorme kennis heeft!

S. Clerinx (15-06)

Gevolgd in Hasselt

Veel opgestoken van super docent

J. Heleven (14-06)

Gevolgd in Hasselt

Super gedreven docent die de materie zeer boeiend kan brengen! Een aanrader!!

N. Van Roosbroeck (07-06)

Gevolgd in Hasselt

Heerlijk om nogmaals deze cursus te volgen en nog meer bij te leren.Altijd top!

M. Hoogstraate (06-06)

Gevolgd in Hasselt

Prima cursus, heel interessant, veel geleerd. Uitstekende docent, heel gedreven en duidelijk in de uitleg. Weet dit ook goed over te brengen op de cursisten.

S. Heirbaut (31-05)

Gevolgd in Hasselt

Zoveel nuttige dingen geleerd. Direct bruikbaar in de praktijk. Een echte aanrader !!

J. Dekkers Los-den Ouden (18-04)

Gevolgd in Hasselt

Weer een heerlijke inspirerende dag met heel veel informatie

P. Grehl (29-03)

Gevolgd in Hasselt

Zeker de moeite waard, heeft mij mede doen besluiten om voor de gehele opleiding Jing Luo in te schrijven. Ik zal deze cursus en uw instituut aanbevelen bij anderen in mijn branche en kennissenkring. Hoop dat andere modules net zo tof zijn.

I. Maes (28-03)

Gevolgd in Hasselt

Super interessant, zeer goed gegeven, smaakt naar meer.

J. Goethals (28-03)

Gevolgd in Hasselt

Jos is een topdocent!!!

M. Voet (22-03)

Gevolgd in Hasselt

Ik heb enorm veel bijgeleerd in deze cursus en voor mij was dit terug een superweekend les. Het wordt op zo'n bruikbare en inzetbare manier aangeleerd dat je de kost prijs zo hebt weer verdiend. Echt de moeite waard om te volgen hoewel het bijna twee rijden is.

N. Vandekerkhove (16-12)

Gevolgd in Hasselt

Iedereen zou dergelijke cursus moeten volgen om te beseffen hoe ziek we onszelf kunnen maken door verkeerde dingen te eten!

S. MOENS (15-12)

Gevolgd in Hasselt

Wederom een heeeel interessante cursus. Voor iedereen aan te raden.

D. Vanhaeren (08-12)

Gevolgd in Hasselt

Zeer leerrijke en boeiende cursus, gegeven door een docent die weet waarover hij spreekt en het eveneens goed kan overbrengen. Zeker aan te raden!

K. Verstraete (14-10)

Gevolgd in Hasselt

Geboeid vanaf de eerste minuut en dit gedurende de hele lesdag. Zeer waardevolle cursus, met veel randinformatie en direct toepasbaar in de praktijk.

N. Lambrix (29-06)

Gevolgd in Hasselt

Enorme hoeveelheid informatie! Maar zeker heel boeiend en toepasbaar. Ideaal voor voedingsadvies indien er nood aan is.

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Moet ik uit de kleren tijdens de massage les?+

  Enkel voor de massagecursussen die worden uitgevoerd met olie dien je je te ontdoen van je kledij. Je mag je ondergoed uiteraard aanhouden.
 • Wanneer start de opleiding Jing Luo Therapeut?+

  Dit is een modulaire vakopleiding. Dit betekent dat de vakopleiding een combinatie is van verschillende cursussen (= modules). De modules u kan volgen naar gelang uw eigen kalender en uw eigen budget. De juiste data kan u terugvinden onder de tab "opleidingsdata".
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.