• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding Jing Luo therapeutPak moderne westerse kwalen aan met oude oosterse massages!

Opleiding Jing Luo therapeut
Voordelen
€ 2.282
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Ben je gefascineerd door de wijsheid van de traditionele oosterse geneeskunde? Wil je graag leren om uiteenlopende Chinese massages en therapieën toe te passen om het welzijn van mensen te bevorderen? Dan is deze volwaardige opleiding Jing Luo therapeut op jouw lijf geschreven. Je wordt opgeleid tot een expert in het meridianenstelsel. In deze modulaire opleiding leer je een waaier aan behandelwijzen, waarmee je de mens op lichamelijk en geestelijk vlak in balans kunt brengen! Ga jij deze uitdaging aan? Schrijf je vandaag nog in!

Bestudeer de ‘grote lijnen’ tot in de details!

Een jing luo therapeut is een expert in het meridianenstelsel. In deze cursus leer je om dit stelsel optimaal te doorgronden. De meridianen lopen als grote lijnen of energiebanen door ons lichaam met vervolgens ook allerlei kleine vertakkingen. Door dit uitgebreide stelsel stroomt onze levenskracht (Qi). Het is belangrijk dat deze ongehinderd kan stromen. Er zijn echter allerlei invloeden in ons dagelijkse leven die tot blokkades in de doorstroom kunnen leiden. Dit uit zich vervolgens in lichamelijke of geestelijke klachten. Als Jing luo therapeut weet jij straks om de problemen op te sporen en te verhelpen met een op het individu afgestemd behandelplan.

In de Opleiding Jing Luo therapeut leer je een waaier aan Chinese behandelwijzen!

Inhoud Opleiding Jing Luo therapeut

Onze opleiding Jing Luo therapeut bestaat uit acht modules. Leer om als Jing Luo therapeut oude oosterse behandelwijzen in te zetten bij het in balans brengen van de moderne, westerse mens. Hiervoor is het op de eerste plaats van belang dat je beschikt over voldoende kennis van de menselijke anatomie. Dit leer je in de module Anatomie, Pathologie & Fysiologie. In de module Meridianen- en Elementenleer word je ingewijd in de oosterse benadering van gezondheid. Vervolgens staan er vele interessante modules voor je klaar, namelijk: Chinese voedingsleer, Moxatherapie, Cupping, Guasha therapie, Tui-na (basis) en Tui-na voor gevorderden. Met de uitgebreide kennis en vaardigheden die je in deze opleiding opdoet, kun je vele lichamelijke en geestelijke gezondheidsklachten aanpakken!

Heb je bepaalde modules al gevolgd? Geen probleem!

 • Als je deze modules binnen de Wellness Academie gevolgd hebt, moet je deze uiteraard niet opnieuw volgen.
 • Heb je elders vergelijkbare modules gevolgd? Helaas kun je in dat geval geen vrijstellingen aanvragen. Aangezien wij het diploma uitreiken, is het vereist dat alle modules bij de Wellness Academie zijn gevolgd.

Bekom een diploma Jing Luo therapeut

Heb je alle modules met succes afgerond en het theoretisch examen gehaald? Dan bekom je een volwaardig diploma Jing Luo therapeut. Je kunt hiermee terecht in massagepraktijken, wellnesscentra en kuuroorden, maar je kunt ook aan de slag als zelfstandig jing luo therapeut en je eigen praktijk opstarten. Kortom, deze opleiding biedt je vele mooie carrièremogelijkheden.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie, pathologie & fysiologie
 • Therapeutische tui-na
 • Therapeutische tui-na voor gevorderden
 • Cupping
 • Moxa-therapie
 • Guasha-therapie
 • Meridianen & elementenleer
 • Chinese voedingsleer

2.282 euro

Gespreide betaling is voor deze opleiding helaas niet mogelijk. Wel kan je er voor kiezen om per module apart te betalen en de termijn waarin u de modules volgt ook te spreiden naar gelang uw eigen agenda en budget.

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma
10,0

Mario geeft deze cursus met « hart en ziel » en dat is gewoon leuk om het op zo’n manier te volgen!!

WillyHasselt
9,8

Zeer leerrijk. Extra inzichten en kennis opgedaan. Meesterlijk gegeven

AnoukHasselt
8,7

Voor mij was deze cursus een welgekomen aanvulling op alles wat ik al gestudeerd heb, ik heb veel opgestoken en nieuwe inzichten gekregen. Een geweldige docent Jos, eentje uit de duizend!

LynnHasselt
9,4

Ik vond het heel interessant en leuk gegeven! Smaakt naar meer.

JulieDrongen
9,5

Prima cursus als basis voor een (sport)masseur.

CedricAmsterdam
9,7

Op 2 dagen veel gezien en geleerd. Kregen de tijd om te oefenen en vragen te stellen.

PetraHasselt
8,9

Lang geleden dat ik nog les gevolgd had maar het vloog voorbij dankzij variatie, praktische interactie en super enthousiaste lesgeefster !

AnnDrongen
9,4

Hele leuke leerzame basis cursus.

GerlèneEindhoven
9,3

Een hele fijne cursus gegeven door een zeer gedreven docent

KarenEindhoven
9,1

De docent Mario beheerst de materie voortreffelijk en weet hoe hij de soms wat droge stof kan omtoveren tot een boeiend verhaal dat nog lang bij blijft.

BartHasselt
9,5

De cursus werd met veel passie en kennis gegeven. Het is een droge materie maar Mario weet de inhoud op een leuke manier te brengen zodat je aandacht erbij blijft.

NadineHasselt
9,2

Paul Freedman is gewoon een goede lesgever met gevoel voor humor en zeker een aanrader

JanAmsterdam
10,0

Echt een hele leerzame cursus, docente was geweldig hele goeie uitleg en in de praktijk was ze ook heel duidelijk ,heb echt super veel geleerd,ik zeg ga deze cursus volgen !!

BiancaRotterdam
8,7

Het was een fantastische cursus & met veel liefde gegeven.

NathalieRotterdam
9,5

Top cursus zeer interessant !

VesselinaWilrijk
9,5

Zeer kundige docente, vriendelijk en sympathiek

HortenseEindhoven
8,0

En super leuke cursus.. De docent is enthousiast en brengt het geheel heel duidelijk en goed over.. Ik heb genoten van deze heerlijke dag en cursus..

SandraAmsterdam
8,6

Het was een geslaagde cursus met een gedreven enthousiaste docent met veel kennis in huis.

BrigitteEindhoven
9,4

Marlies wist de vele informatie op een leuke, interessante manier te vertellen. Met duidelijke voorbeelden onderbouwt. Leerzame lessen op een prettige manier gegeven.

RitaEindhoven
9,0

Marlies heeft en taaie lesstof heel luchtig en goed begrijpbaar uitgelegd.

MaddyEindhoven
9,3

Een leuke leerzame kennismaking met Moxa!

LiekeAmsterdam
9,3

Mario is een zeer kundige docent met veel passie voor zijn vak. Veel interactie met de studenten en hij weet de theorie begrijpelijk, boeiend en met humor tussendoor goed te over te brengen.

JudithNijmegen
8,4

Ik vond de cursus erg leerzaam, taaie stof die in hapbare brokken met beeldmateriaal verduidelijkt werd. Veel informatie, veel bijgeschreven en veel geleerd.

IreneNijmegen
8,9

Ongelooflijk knap hoe deze docent zo'n droge materie met zoveel passie, energie, humor en eigen kennis over kan dragen.

EugenieNijmegen
9,1

Enorm interessant, veel bijgeleerd en je kan het meteen gaan omzetten in de praktijk. 2 dagen zijn te kort voor mij, er is nog zoveel over te vertellen!

EvyHasselt
9,3

wat een fijne cursus, dacht van te voren saai!! .... maar het waren twee zeer boeiende dagen!!!!

CarolienAmsterdam
8,6

Een heel interessante cursus die meer diepgang had dan verwacht, dit kwam zeker door de docent die heel veel extra informatie op een zeer boeiende manier met ons deelde!

MarionRotterdam
9,5

Top docente heel vriendelijk en gedreven!

RianneEindhoven
9,5

Docent; geweldig! Gedreven man, verteld vol passie over het vak en meer!

CézanneRotterdam
9,1

Uitstekende dicent. Hoog niveau les. Byzonder prettige manier van lesgeven

OrlandoRotterdam
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wanneer start de opleiding Jing Luo Therapeut?

Dit is een modulaire vakopleiding. Dit betekent dat de vakopleiding een combinatie is van verschillende cursussen (= modules). De modules u kan volgen naar gelang uw eigen kalender en uw eigen budget. De juiste data kan u terugvinden onder de tab "opleidingsdata".

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie