Inschrijven

Cursus Moxatherapie

Leer acupunten behandelen met een warme moxa kruidenrol
Leer acupunten behandelen met een warme moxa kruidenrol

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 149

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Op zoek naar een verwarmende en heilzame behandeling, die pijnklachten verlicht, vele kwalen aanpakt en mensen diep laat ontspannen? Schrijf je dan in voor onze cursus moxatherapie. Dit is een eeuwenoude oosterse warmtebehandeling, die een goede aanvulling biedt op diverse massages en wellness therapieën, maar die ook uitstekend als afzonderlijke behandeling toe te passen is. Ontdek hier wat je van onze cursus moxatherapie kunt verwachten!

Leer energetische verstoringen oplossen

Moxatherapie is een behandelvorm met zijn wortels in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Voor deze behandeling wordt van de gedroogde bladeren van bijvoetkruid (Artemisia vulgaris) moxa gemaakt, dat wordt vermalen en waarvan moxa staven worden geperst. Deze worden tijdens de behandeling aangestoken; ze worden ontzettend heet en branden zeer traag. De staven worden boven de meridianen en acupunten op het lichaam gebrand. De stralingswarme werkt diep in op het lichaam en zorgt voor een weldadig gevoel. De levensenergie (Qi) wordt aangewakkerd en energetische verstoringen worden opgeheven.

Een cursus moxatherapie staat voor het leren aanwakkeren van de levensenergie!

Wat leer ik in de cursus moxatherapie?

We leren je in deze cursus meer over de geschiedenis van moxatherapie, de helende en ontspannende werking van bijvoetkruid en de meridianen en acupunten die je hiermee kunt behandelen. Je leert alles over de benodigdheden voor moxatherapie en speciale kruiden die je kunt gebruiken om een specifiek effect te bekomen. Je gaat oefenen met het geven van ontspannende moxabehandelingen, littekenbehandelingen en moxatherapie bij energiegebrek, verkoudheid, kneuzingen, stijve spieren en gewrichten en spijsverteringsklachten. Kortom, je leert om klanten te verwennen met warmtebehandelingen die veel klachten verhelpen, de levensenergie aanwakkeren en nieuwe energie geven.

Eisen voor deelname aan deze cursus

Het is aanbevolen om voor deelname aan onze cursus moxatherapie eerst basiskennis op te doen van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Dit kan bijvoorbeeld via onze Cursus Meridianen- en Elementenleer.

Bekom een certificaat moxatherapie

Onze cursus moxatherapie is een praktijkgerichte cursus waarin je deze behandeling perfect in de vingers krijgt. Je wordt begeleid door een topdocent. Je docent zal tijdens de lessen beoordelen of je de technieken goed beheerst. Er is dan ook geen examen nodig. Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat moxatherapie en ben je in staat om deze behandeling als een professional uit te voeren!

Lesindeling

1-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Inhoud

 • Oorsprong
 • Basisprincipes
 • Toepassingsgebieden
 • Werking
 • Benodigdheden
 • Voorwaarden voor een goede behandeling
 • Klachten en de te behandelen acupunten
 • Volledige behandeling geven

Prijs

149 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 18 juni 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zondagreeks

Datum: zondag 23 januari 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Koen Reynders

Docent in Amsterdam & Hasselt

Koen Reynders had altijd een grote interesse in astrologie. Hij maakte eerst kennis met de klassieke westerse astrologie, maar ging al gauw op zoek naar andere astrologische systemen, die dichter bij de natuur stonden. Zijn interesse werd gewekt door de oude Chinese astrologie van de negen huizen (Jui Gong Ming Li), die later in Japan de Nine Star Ki werd genoemd.

Binnen de Nine Star Ki numerologie vond Koen precies wat hij zocht. Hij neemt binnen dit systeem mensen mee op zoek naar de diepere betekenis van de gebeurtenissen en de ziekteverschijnselen die op hun pad komen. Hij ziet zijn werk als coach als een roeping. Het is zijn missie om mensen te leren om hun zelfhelend vermogen aan te spreken. Zijn lessen en workshops staan in het teken van het tegengaan van stagnaties en het vullen van ruimtes met energie.

Koen volgende opleidingen in de Traditionele Chinese Geneeskunde onder de vleugels van Jos Koch. Nu is het zijn beurt om deze rijke expertise op anderen over te brengen als coach en docent. Koen startte zijn eigen praktijk, bundelde zijn kennis en ervaring in een boek en staat nu ook klaar als docent van Wellness Academie voor het overbrengen van de taoïstische filosofie. Deze filosofie is erop gericht om mensen dichter bij hun ‘Wezenlijke Natuur’ te brengen.

Lees verderInklappen

Recensies

D. Batsleer (20-04)

Gevolgd in Hasselt

topcursus voor uitleg ideale lesgever

S. beelen (08-11)

Gevolgd in Hasselt

het is heel boeiend en wist niet dat je zoveel kan mee behandelen.jos is altijd super om les van te krijgen.

P. Grehl (29-03)

Gevolgd in Hasselt

Zeker de moeite waard, heeft mij mede doen besluiten om voor de gehele opleiding Jing Luo in te schrijven. Ik zal deze cursus en uw instituut aanbevelen bij anderen in mijn branche en kennissenkring. Hoop dat andere modules net zo tof zijn.

I. Maes (28-03)

Gevolgd in Hasselt

Super interessant, zeer goed gegeven, smaakt naar meer.

J. Goethals (28-03)

Gevolgd in Hasselt

Jos is een topdocent!!!

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.