10% korting op alle opleidingen t/m 31/03!

Inschrijven

Cursus Moxatherapie

Leer acupunten behandelen met een warme moxa kruidenrol
Leer acupunten behandelen met een warme moxa kruidenrol

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 169

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Op zoek naar een verwarmende en heilzame behandeling, die pijnklachten verlicht, vele kwalen aanpakt en mensen diep laat ontspannen? Schrijf je dan in voor onze cursus moxatherapie. Dit is een eeuwenoude oosterse warmtebehandeling, die een goede aanvulling biedt op diverse massages en wellness therapieën, maar die ook uitstekend als afzonderlijke behandeling toe te passen is. Ontdek hier wat je van onze cursus moxatherapie kunt verwachten!

Leer energetische verstoringen oplossen

Moxatherapie is een behandelvorm met zijn wortels in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Voor deze behandeling wordt van de gedroogde bladeren van bijvoetkruid (Artemisia vulgaris) moxa gemaakt, dat wordt vermalen en waarvan moxa staven worden geperst. Deze worden tijdens de behandeling aangestoken; ze worden ontzettend heet en branden zeer traag. De staven worden boven de meridianen en acupunten op het lichaam gebrand. De stralingswarme werkt diep in op het lichaam en zorgt voor een weldadig gevoel. De levensenergie (Qi) wordt aangewakkerd en energetische verstoringen worden opgeheven.

Een cursus moxatherapie staat voor het leren aanwakkeren van de levensenergie!

Wat leer ik in de cursus moxatherapie?

We leren je in deze cursus meer over de geschiedenis van moxatherapie, de helende en ontspannende werking van bijvoetkruid en de meridianen en acupunten die je hiermee kunt behandelen. Je leert alles over de benodigdheden voor moxatherapie en speciale kruiden die je kunt gebruiken om een specifiek effect te bekomen. Je gaat oefenen met het geven van ontspannende moxabehandelingen, littekenbehandelingen en moxatherapie bij energiegebrek, verkoudheid, kneuzingen, stijve spieren en gewrichten en spijsverteringsklachten. Kortom, je leert om klanten te verwennen met warmtebehandelingen die veel klachten verhelpen, de levensenergie aanwakkeren en nieuwe energie geven.

Eisen voor deelname aan deze cursus

Het is aanbevolen om voor deelname aan onze cursus moxatherapie eerst basiskennis op te doen van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Dit kan bijvoorbeeld via onze Cursus Meridianen- en Elementenleer.

Bekom een certificaat moxatherapie

Onze cursus moxatherapie is een praktijkgerichte cursus waarin je deze behandeling perfect in de vingers krijgt. Je wordt begeleid door een topdocent. Je docent zal tijdens de lessen beoordelen of je de technieken goed beheerst. Er is dan ook geen examen nodig. Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat moxatherapie en ben je in staat om deze behandeling als een professional uit te voeren!

Lesindeling

1-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Oorsprong
 • Basisprincipes
 • Toepassingsgebieden
 • Werking
 • Benodigdheden
 • Voorwaarden voor een goede behandeling
 • Klachten en de te behandelen acupunten
 • Volledige behandeling geven

Prijs

169 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Zaterdagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: zaterdag 17 juni 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zaterdagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: zaterdag 21 oktober 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Alexandra Kroeg

Docent in Amsterdam & Hasselt

Alexandra Kroeg had ruim 10 jaar gewerkt als re-integratie consulente, toen ze in 2004 het roer omgooide. Ze volgde haar hart en startte haar carrière binnen de wellness branche door zich te scholen in de voetreflexzonetherapie. Daarnaast volgde ze eveneens een medische basisstudie op HBO-niveau. Inmiddels was ook haar interesse gewekt in de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Ze ontdekte dat de zienswijze achter deze geneesleer sterk aansloot bij haar eigen visie. Daarom ging ze zich verdiepen in de Chinese geneeskunde. Inmiddels had Alexandra haar eigen praktijk opgericht, waar deze kennis een mooie verrijking bood op haar werkzaamheden. In haar praktijk combineert ze diverse wellness therapieën en behandelingen met beweging. Ze geeft hier onder meer pilateslessen.

Alexandra heeft tot doel om de mensen in haar praktijk en lessen bewuster te laten worden van zichzelf en om weer te leren om naar hun eigen lichaam en gevoel te luisteren. Ze groeide uit tot een ervaren therapeute en wil nu graag ook anderen helpen om dit inspirerende pad in te slaan. Deze missie verwezenlijkt ze nu als docente bij Wellness Academie, waar ze vol enthousiasme en toewijding haar kennis en ervaring overdraagt op haar studenten.

Lees verderInklappen

Recensies

D. Batsleer (20-04)

Gevolgd in Hasselt

topcursus voor uitleg ideale lesgever

S. beelen (08-11)

Gevolgd in Hasselt

het is heel boeiend en wist niet dat je zoveel kan mee behandelen.jos is altijd super om les van te krijgen.

P. Grehl (29-03)

Gevolgd in Hasselt

Zeker de moeite waard, heeft mij mede doen besluiten om voor de gehele opleiding Jing Luo in te schrijven. Ik zal deze cursus en uw instituut aanbevelen bij anderen in mijn branche en kennissenkring. Hoop dat andere modules net zo tof zijn.

I. Maes (28-03)

Gevolgd in Hasselt

Super interessant, zeer goed gegeven, smaakt naar meer.

J. Goethals (28-03)

Gevolgd in Hasselt

Jos is een topdocent!!!

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.