Inschrijven

Cursus Guasha therapie

Met Guasha therapie laat je de levensenergie stromen!
Met Guasha therapie laat je de levensenergie stromen!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Geen extra kosten
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 280

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Al ooit gehoord van guasha therapie? Deze unieke behandelwijze heeft zijn wortels in de Traditional Chinese Medicine (TCM) en kan veel voor het welbevinden van de mens betekenen. Je kunt hiermee namelijk pijnklachten en negatieve emoties wegleiden uit het lichaam door met een jadesteen in te werken op de acupunten en meridianen. Ontdek hier wat je van onze cursus guasha therapie kunt verwachten!

Maak kennis met de oude Chinese guasha therapie

De TCM bestaat uit vele behandelwijzen, die allemaal gericht zijn op het lichamelijk en geestelijk in balans brengen van de mens en het aanspreken van het zelfherstellend vermogen. ‘Guasha’ staat voor het ‘wegschrapen van pijn’. Pijnklachten en overige gezondheidsproblemen ontstaan volgens de TCM door blokkades in de doorstroom van de levensenergie. Door met een gepolijste jadesteen met olie op de juiste plekken op het lichaam te schrapen, kun je deze blokkades opheffen. Deze behandeling is niet pijnlijk en volledig veilig. 

In de cursus guasha leer je om met een jadesteen de levensenergie te stimuleren

Inhoud cursus guasha

Nog niet bekend met de basisbeginselen van de TCM? Geen probleem! In deze cursus guasha nemen we je mee in de geschiedenis van de guasha therapie en maak je tegelijkertijd kennis met de traditionele Chinese Geneeskunde. Je leert alles over de toepassingen van guasha therapie, de indicaties en contra-indicaties en de benodigdheden. Vervolgens ga je zelf de guasha therapie oefenen met aandacht voor zowel de toniserende als sederende en neutraliserende effecten. Je leert eveneens hoe je guasha kunt toepassen in beauty behandelingen. Ook voeding en guasha vormen een belangrijk onderdeel van de cursus. We gaan uitgebreid in op de reacties na het schrapen. De huid kan flink verkleuren, afhankelijk van de intensiteit van de klachten. Dit trekt vanzelf weg en is niet pijnlijk of schadelijk!

Bekom een certificaat guasha!

Je kunt tijdens onze cursus guasha rekenen op optimale begeleiding van een topdocent met zelf jarenlange ervaring met het toepassen van guasha therapie en vele andere TCM behandelingen. Vanwege de kleine lesgroepen ben je verzekerd van veel persoonlijke aandacht, voldoende ruimte om te oefenen en een prettige lessfeer. Aan het einde van cursus ben je in staat om zelfstandig guasha therapie uit te voeren. Een therapie die overigens uitstekend te combineren is met andere TCM behandelingen en massages, zoals tui-na en moxatherapie. Na afloop van de cursus bekom je het certificaat guasha!

Lesindeling

1-daagse cursus van 10:00 tot 17:00.

Inhoud

 • Geschiedenis guasha therapie
 • Inleiding Traditionele Chinese Geneeskunst
 • Zeven guasha schraapmethoden
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Toepassingen (toniseren, sederen en neutraliseren)
 • Reacties na het schrapen
 • Guasha als schoonheidsbehandeling
 • Voeding en guasha

Prijs

280 euro

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Startdatum: 4 november 2019
Alle data: 04/11 & 18/11 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Startdatum: 25 april 2020
Alle data: 25/04 & 26/04 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Jos Koch

Docent in Hasselt

Jos is een gediplomeerde TCM (Traditional Chinese Medicine) therapeut en Lau shi (leermeester) in Chinese krijgskunst Tai Chi Chuan en medicinale Qi gong. Hij heeft ondertussen ruim 30 jaar ervaring en heeft zich gespecialiseerd in acupunctuur, ooracupunctuur, tui-na, wai chuai, moxa, cupping, guasha, anti-aging en Chinese voedingsleer, Hara; buikpalpatie en Chinese bone setting.

Op 16-jarige leeftijd startte Jos met de Chinese Krijgskunst Tai Chi Chuan en Qi gong. Van daaruit groeide zijn passie voor Chinese geneeskunst. In 1995 vertrok hij voor 5 jaar naar China om TCM te studeren. Met een Chinees diploma op zak begon hij een eigen praktijk. Door de wetgeving was hij gedwongen om opnieuw te studeren, daar het Chinees diploma niet geldig was in Nederland. Daardoor werd zijn kennis zo breed, dat hij zijn passie wilde gaan delen, zodat deze eeuwenoude kennis doorgegeven kon worden. Hij is ruim 10 jaar werkzaam bij Wellness Academie en geeft nog steeds met veel passie, humor en enthousiasme les.

Jos probeert zijn studenten op een meer holistische manier te laten kijken naar de mens en de natuur, zoals de Chinezen dat al meer dan 3000 jaar doen. Hij wil hen inspireren en wegwijs maken in de Chinese geneeskunst. Van daaruit kunnen ze zelf een keuze maken welke richting ze uit gaan. De TCM is namelijk zeer veelzijdig. Jos geeft diverse vakken uit de TCM bij Wellness Academie. Kortom, Jos is een vakbekwame professional die met veel Qi zijn studenten begeleidt en het beste uit ze haalt!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Moet ik uit de kleren tijdens de massage les?+

  Enkel voor de massagecursussen die worden uitgevoerd met olie dien je je te ontdoen van je kledij. Je mag je ondergoed uiteraard aanhouden.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.