• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Guasha therapieMet Guasha therapie laat je de levensenergie stromen!

Cursus Guasha therapie
Voordelen
€ 335
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Al ooit gehoord van guasha therapie? Deze unieke behandelwijze heeft zijn wortels in de Traditional Chinese Medicine (TCM) en kan veel voor het welbevinden van de mens betekenen. Je kunt hiermee namelijk pijnklachten en negatieve emoties wegleiden uit het lichaam door met een jadesteen in te werken op de acupunten en meridianen. Ontdek hier wat je van onze cursus guasha therapie kunt verwachten!

Maak kennis met de oude Chinese guasha therapie

De TCM bestaat uit vele behandelwijzen, die allemaal gericht zijn op het lichamelijk en geestelijk in balans brengen van de mens en het aanspreken van het zelfherstellend vermogen. ‘Guasha’ staat voor het ‘wegschrapen van pijn’. Pijnklachten en overige gezondheidsproblemen ontstaan volgens de TCM door blokkades in de doorstroom van de levensenergie. Door met een gepolijste jadesteen met olie op de juiste plekken op het lichaam te schrapen, kun je deze blokkades opheffen. Deze behandeling is niet pijnlijk en volledig veilig. 

In de cursus guasha leer je om met een jadesteen de levensenergie te stimuleren

Inhoud cursus guasha

Nog niet bekend met de basisbeginselen van de TCM? Geen probleem! In deze cursus guasha nemen we je mee in de geschiedenis van de guasha therapie en maak je tegelijkertijd kennis met de traditionele Chinese Geneeskunde. Je leert alles over de toepassingen van guasha therapie, de indicaties en contra-indicaties en de benodigdheden. Vervolgens ga je zelf de guasha therapie oefenen met aandacht voor zowel de toniserende als sederende en neutraliserende effecten. Je leert eveneens hoe je guasha kunt toepassen in beauty behandelingen. Ook voeding en guasha vormen een belangrijk onderdeel van de cursus. We gaan uitgebreid in op de reacties na het schrapen. De huid kan flink verkleuren, afhankelijk van de intensiteit van de klachten. Dit trekt vanzelf weg en is niet pijnlijk of schadelijk!

Bekom een certificaat guasha!

Je kunt tijdens onze cursus guasha rekenen op optimale begeleiding van een topdocent met zelf jarenlange ervaring met het toepassen van guasha therapie en vele andere TCM behandelingen. Vanwege de kleine lesgroepen ben je verzekerd van veel persoonlijke aandacht, voldoende ruimte om te oefenen en een prettige lessfeer. Aan het einde van cursus ben je in staat om zelfstandig guasha therapie uit te voeren. Een therapie die overigens uitstekend te combineren is met andere TCM behandelingen en massages, zoals tui-na en moxatherapie. Na afloop van de cursus bekom je het certificaat guasha!

Lesindeling

2-daagse cursus van 10:00 tot 17:00.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis guasha therapie
 • Inleiding Traditionele Chinese Geneeskunst
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Toepassingen (toniseren, sederen en neutraliseren)
 • Reacties na het schrapen
 • Guasha als schoonheidsbehandeling
 • Voeding en guasha

335 euro

Inbegrepen:

 • Guasha jadesteen
 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 19 oktober 2024
Alle data: 19/10 & 20/10 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven

Startdatum: 12 april 2025
Alle data: 12/04 & 13/04 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Alexandra Kroeg
Alexandra KroegDocent in Hasselt

Alexandra Kroeg had ruim 10 jaar gewerkt als re-integratie consulente, toen ze in 2004 het roer omgooide. Ze volgde haar hart en startte haar carrière binnen de wellness branche door zich te scholen in de voetreflexzonetherapie. Daarnaast volgde ze eveneens een medische basisstudie op HBO-niveau. Inmiddels was ook haar interesse gewekt in de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Ze ontdekte dat de zienswijze achter deze geneesleer sterk aansloot bij haar eigen visie. Daarom ging ze zich verdiepen in de Chinese geneeskunde. Inmiddels had Alexandra haar eigen praktijk opgericht, waar deze kennis een mooie verrijking bood op haar werkzaamheden. In haar praktijk combineert ze diverse wellness therapieën en behandelingen met beweging. Ze geeft hier onder meer pilateslessen.

Alexandra heeft tot doel om de mensen in haar praktijk en lessen bewuster te laten worden van zichzelf en om weer te leren om naar hun eigen lichaam en gevoel te luisteren. Ze groeide uit tot een ervaren therapeute en wil nu graag ook anderen helpen om dit inspirerende pad in te slaan. Deze missie verwezenlijkt ze nu als docente bij Wellness Academie, waar ze vol enthousiasme en toewijding haar kennis en ervaring overdraagt op haar studenten.

8,7

De docente was gedreven, humoristisch en had aandacht voor iedere cursist.

BettyHasselt
9,1

hele fijne praktische cursus van een ervaren leraar.

NataschaHasselt
9,8

Een docent met passie, En zo leer je TCM het best!! Guasha wordt zo meer bijzonder dan ik had verwacht en direct bruikbaar in de praktijk. Dit was een weekend met veel mooie inzichten.

RoaldHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie