Inschrijven

Cursus Guasha therapie

Met Guasha therapie laat je de levensenergie stromen!
Met Guasha therapie laat je de levensenergie stromen!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 319

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Al ooit gehoord van guasha therapie? Deze unieke behandelwijze heeft zijn wortels in de Traditional Chinese Medicine (TCM) en kan veel voor het welbevinden van de mens betekenen. Je kunt hiermee namelijk pijnklachten en negatieve emoties wegleiden uit het lichaam door met een jadesteen in te werken op de acupunten en meridianen. Ontdek hier wat je van onze cursus guasha therapie kunt verwachten!

Maak kennis met de oude Chinese guasha therapie

De TCM bestaat uit vele behandelwijzen, die allemaal gericht zijn op het lichamelijk en geestelijk in balans brengen van de mens en het aanspreken van het zelfherstellend vermogen. ‘Guasha’ staat voor het ‘wegschrapen van pijn’. Pijnklachten en overige gezondheidsproblemen ontstaan volgens de TCM door blokkades in de doorstroom van de levensenergie. Door met een gepolijste jadesteen met olie op de juiste plekken op het lichaam te schrapen, kun je deze blokkades opheffen. Deze behandeling is niet pijnlijk en volledig veilig. 

In de cursus guasha leer je om met een jadesteen de levensenergie te stimuleren

Inhoud cursus guasha

Nog niet bekend met de basisbeginselen van de TCM? Geen probleem! In deze cursus guasha nemen we je mee in de geschiedenis van de guasha therapie en maak je tegelijkertijd kennis met de traditionele Chinese Geneeskunde. Je leert alles over de toepassingen van guasha therapie, de indicaties en contra-indicaties en de benodigdheden. Vervolgens ga je zelf de guasha therapie oefenen met aandacht voor zowel de toniserende als sederende en neutraliserende effecten. Je leert eveneens hoe je guasha kunt toepassen in beauty behandelingen. Ook voeding en guasha vormen een belangrijk onderdeel van de cursus. We gaan uitgebreid in op de reacties na het schrapen. De huid kan flink verkleuren, afhankelijk van de intensiteit van de klachten. Dit trekt vanzelf weg en is niet pijnlijk of schadelijk!

Bekom een certificaat guasha!

Je kunt tijdens onze cursus guasha rekenen op optimale begeleiding van een topdocent met zelf jarenlange ervaring met het toepassen van guasha therapie en vele andere TCM behandelingen. Vanwege de kleine lesgroepen ben je verzekerd van veel persoonlijke aandacht, voldoende ruimte om te oefenen en een prettige lessfeer. Aan het einde van cursus ben je in staat om zelfstandig guasha therapie uit te voeren. Een therapie die overigens uitstekend te combineren is met andere TCM behandelingen en massages, zoals tui-na en moxatherapie. Na afloop van de cursus bekom je het certificaat guasha!

Lesindeling

2-daagse cursus van 10:00 tot 17:00.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis guasha therapie
 • Inleiding Traditionele Chinese Geneeskunst
 • Zeven guasha schraapmethoden
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Toepassingen (toniseren, sederen en neutraliseren)
 • Reacties na het schrapen
 • Guasha als schoonheidsbehandeling
 • Voeding en guasha

Prijs

319 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 22 april 2023
Alle data: 22/04 & 23/04 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 28 oktober 2023
Alle data: 28/10 & 29/10 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Koen Reynders

Docent in Hasselt

Koen Reynders had altijd een grote interesse in astrologie. Hij maakte eerst kennis met de klassieke westerse astrologie, maar ging al gauw op zoek naar andere astrologische systemen, die dichter bij de natuur stonden. Zijn interesse werd gewekt door de oude Chinese astrologie van de negen huizen (Jui Gong Ming Li), die later in Japan de Nine Star Ki werd genoemd.

Binnen de Nine Star Ki numerologie vond Koen precies wat hij zocht. Hij neemt binnen dit systeem mensen mee op zoek naar de diepere betekenis van de gebeurtenissen en de ziekteverschijnselen die op hun pad komen. Hij ziet zijn werk als coach als een roeping. Het is zijn missie om mensen te leren om hun zelfhelend vermogen aan te spreken. Zijn lessen en workshops staan in het teken van het tegengaan van stagnaties en het vullen van ruimtes met energie.

Koen volgende opleidingen in de Traditionele Chinese Geneeskunde onder de vleugels van Jos Koch. Nu is het zijn beurt om deze rijke expertise op anderen over te brengen als coach en docent. Koen startte zijn eigen praktijk, bundelde zijn kennis en ervaring in een boek en staat nu ook klaar als docent van Wellness Academie voor het overbrengen van de taoïstische filosofie. Deze filosofie is erop gericht om mensen dichter bij hun ‘Wezenlijke Natuur’ te brengen.

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Moet ik uit de kleren tijdens de massage les?+

  Enkel voor de massagecursussen die worden uitgevoerd met olie dien je je te ontdoen van je kledij. Je mag je ondergoed uiteraard aanhouden.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.