• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Tui-na (basiskennis)Leer mensen in balans brengen met tui-na therapie!

Cursus Tui-na (basiskennis)
Voordelen
€ 335
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Tui-na massage is diep geworteld in de Traditionele Chinese Geneeskunde en heeft door de tijd heen zijn weg gevonden naar het westen. Wil je ook deze bijzondere oosterse drukpuntmassage leren om de levenskracht van mensen te stimuleren? Volg dan onze cursus tui-na. 

Help mensen één te worden met de natuur!

Tui-na onderscheidt zich van westerse massages, doordat er niet de nadruk ligt op het behandelen van spieren en gewrichten, maar op het stimuleren van de levensenergie of qi, die door het hele lichaam stroomt. In plaats van direct op de spieren te werken focus je je bij tui-na op het inwerken op meridianen en acupunten waar de qi doorheen stroomt. Wanneer qi vrijelijk stroomt, is er sprake van balans, gezondheid en welbevinden. De mens is één met de natuur! Wil jij als massagetherapeut dit doel nastreven? Schrijf je dan hier in voor onze cursus tui-na (basis).

In de cursus tui-na leer je mensen met drukpuntmassages in balans te brengen!

Programma cursus tui-na

We nemen je in deze cursus tui-na mee naar de tijd van de Gele Keizer, die meer dan 4000 jaar geleden heerste in China. Hij wordt beschouwd als de grondlegger van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het is belangrijk dat je basiskennis hebt van het theoretisch kader van tui-na, om het straks goed in de praktijk te kunnen brengen. Je doet basiskennis op van de meridianen en acupunten en leert ze op te sporen. Vervolgens leer je de belangrijkste drukpunttechnieken. We laten je ook kennismaken met het uitvoeren van een tongdiagnose, de myofasciale reactiepunten. Aan het einde van de cursus ben je in staat om een basisbehandeling tui-na uit te voeren.

Bekom een certificaat tui-na (basiskennis)

Onze cursus tui-na wordt gegeven door een docent die met passie en enthousiasme zijn uitgebreide expertise overbrengt. Dit komt nog beter tot zijn recht dankzij de kleine lesgroepen, waardoor elke deelnemer verzekerd is van veel aandacht. Doordat je binnen de cursus meteen veel mag oefenen, maak je gemakkelijk de overstap naar het professionele werkveld. Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat tui-na.

Lesindeling

2-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van meridianen- & elementenleer

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis tui-na
 • Theoretische achtergrond tui-na
 • Basiskennis meridianenleer
 • Lokaliseren van de acupunten
 • Basis massagetechnieken tui-na
 • Basiskennis tongdiagnose
 • Myofasciale reactiepunten
 • Basisbehandeling tui-na

335 euro

Inbegrepen:

 • Online Syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat
Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Weekendreeks

Startdatum: 6 juli 2024
Alle data: 06/07 & 07/07 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 25 januari 2025
Alle data: 25/01 & 26/01 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Alexandra Kroeg
Alexandra KroegDocent in Hasselt

Alexandra Kroeg had ruim 10 jaar gewerkt als re-integratie consulente, toen ze in 2004 het roer omgooide. Ze volgde haar hart en startte haar carrière binnen de wellness branche door zich te scholen in de voetreflexzonetherapie. Daarnaast volgde ze eveneens een medische basisstudie op HBO-niveau. Inmiddels was ook haar interesse gewekt in de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Ze ontdekte dat de zienswijze achter deze geneesleer sterk aansloot bij haar eigen visie. Daarom ging ze zich verdiepen in de Chinese geneeskunde. Inmiddels had Alexandra haar eigen praktijk opgericht, waar deze kennis een mooie verrijking bood op haar werkzaamheden. In haar praktijk combineert ze diverse wellness therapieën en behandelingen met beweging. Ze geeft hier onder meer pilateslessen.

Alexandra heeft tot doel om de mensen in haar praktijk en lessen bewuster te laten worden van zichzelf en om weer te leren om naar hun eigen lichaam en gevoel te luisteren. Ze groeide uit tot een ervaren therapeute en wil nu graag ook anderen helpen om dit inspirerende pad in te slaan. Deze missie verwezenlijkt ze nu als docente bij Wellness Academie, waar ze vol enthousiasme en toewijding haar kennis en ervaring overdraagt op haar studenten.

Caroline HoekendijkDocent in Amsterdam

Caroline Hoekendijk was op jonge leeftijd al een fanatieke sporter. Dit zorgde ervoor dat ze gefascineerd raakte door het menselijk lichaam. Ze speelde onder meer op hoog niveau volleybal en kwam daardoor ook in aanraking met haar eerste (sport)massages en het belang van een gezonde levensstijl.

Ze startte haar professionele carrière eerst in een andere hoek. Na haar studie bedrijfskunde werkte ze vele jaren in het internationale bedrijfsleven. Toch liet haar passie voor het menselijk lichaam, masseren en gezond leven haar niet los. Enkele jaren geleden besloot ze haar hart te volgen. Ze ging zich volledig wijden aan datgene wat ze het allerliefste doet: masseren! Ze volgde een uitgebreide training bij Jolie Ennik, eveneens docente bij Wellness Academie, die haar alle facetten van zowel het massagevak als het docentschap bijbracht.

Ondertussen runt Caroline met veel succes en plezier haar eigen massagepraktijk. ‘Massages werken helend en zorgen ervoor dat je dichter bij jezelf komt.’ Deze visie straalt ze niet alleen uit op haar klanten, maar geeft ze ook door aan de studenten van haar massagecursussen bij Wellness Academie. Zij vinden in Caroline een deskundige en bevlogen docente!

9,7

Op 2 dagen veel gezien en geleerd. Kregen de tijd om te oefenen en vragen te stellen.

PetraHasselt
9,5

Leuke, leerzame dag met aandacht voor iedereen! Top! Echt een aanrader!

KarinAmsterdam
9,0

Jos Koch was zoals gewoonlijk scherp en vriendelijk in zijn lesgeven. Heeft heel veel kennis en ervaring en een prettige manier van bepaalde dingen uitleggen.

LodewijkHasselt
9,6

Zeer interessant, divers door een gedreven gepassioneerd docent met enorm veel kennis.

AngeliqueHasselt
10,0

Veel geleerd bij top-leerkracht Jos Koch. Zijn kennis en gedrevenheid werken zeer inspirerend. Het is een voorrecht om bij hem les te kunnen volgen.

EddyHasselt
8,4

Ik ben zeer tevreden over de cursus en de docent.

EllyHasselt
8,7

Het enthousiasme van Jos, de kennis die deze man draagt is verslavend. Je wilt meer en meer weten

JordiHasselt
9,3

Jos is een super docent. Hij heeft zoveel kennis ongelooflijk. Hij kan ook met zoveel enthousiasme iets duidelijk maken.

PatriceHasselt
9,5

Heerlijk om nogmaals deze cursus te volgen en nog meer bij te leren.Altijd top!

NickyHasselt
8,3

Prima cursus, heel interessant, veel geleerd. Uitstekende docent, heel gedreven en duidelijk in de uitleg. Weet dit ook goed over te brengen op de cursisten.

MHasselt
9,2

Zoveel nuttige dingen geleerd. Direct bruikbaar in de praktijk. Een echte aanrader !!

SandraHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wat is de leeftijd van de studenten?

De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).

Wat vereist de school van mij als student?

Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:

 • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
 • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
 • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
 • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies.

Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie