10% korting op alle inschrijvingen t/m 25/10!

Inschrijven

Cursus Orthomanipulatie therapie (Dorn)

Heilzame behandeling bij scheefstand en blokkades!
Heilzame behandeling bij scheefstand en blokkades!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 289

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Scheefstand van gewrichten kan tot klachten in het bewegingsapparaat leiden. In onze cursus orthomanipulatie therapie leer je afwijkingen in de symmetrie van het lichaam op te sporen en te herstellen met zachte, corrigerende manuele behandelingen. Je kunt hiermee veel betekenen voor mensen met langdurige pijnklachten in onder meer de rug, nek, schouders, armen, bekken en benen.

Wat is orthomanipulatie therapie?

‘Ortho’ staat voor ‘juist’ of ‘recht’. Orthomanipulatie therapie betekent het beïnvloeden van het lichaam om het terug in de juiste houding te krijgen om klachten van het bewegingsapparaat te verhelpen. Binnen de orthomanipulatie therapie gaat men ervanuit dat het menselijk lichaam in aanleg symmetrisch is. Gedurende het leven kunnen hierin door allerlei invloeden (verkeerde werkhouding, stress, etc.) scheefstand en blokkades ontstaan. Denk aan beenlengteverschil en scheve wervels en bekken. In deze cursus leer je deze problemen op te sporen en te behandelen met milde manipulaties en massages. Orthomanipulatie therapie wordt ook vaak de onderbouwde versie van de Dorn therapie en Breuss massage genoemd.

In de cursus orthomanipulatie therapie leer je om het lichaam uit te balanceren.

Programma cursus orthomanipulatie therapie

Onze cursus orthomanipulatie therapie is zeer praktijkgericht. Je leert hoe je controles uitvoert om te checken of de gewrichten en spieren die verantwoordelijk zijn voor de lichaamshouding goed functioneren. Daarnaast krijg je technieken aangeleerd om afwijkingen te corrigeren. Denk aan het controleren en corrigeren van beenlengteverschil, het knie- en spronggewricht, de wervelkolom, het heiligbeen en de gewrichten van de schouders, ellebogen, polsen en vingers. Je leert allerlei oefeningen waarmee je invloed kan uitoefenen op de energiebalans in de spier. Verder ga je aan de slag met massages, stretchoefeningen en leren we je meer over het belang en de factoren die van invloed zijn op de lenigheid van het lichaam.

Bekom een certificaat orthomanipulatie therapie

Word je als massagetherapeut vaak geconfronteerd met klachten met betrekking tot het bewegingsapparaat? Wil je deze mensen graag nog beter kunnen helpen? Dan is een cursus orthomanipulatie therapie een echte aanrader. Met de kennis en technieken die je in deze cursus opdoet, kun je als een professionele orthomanipulatie therapeut van start gaan. Je wordt op en top begeleid door een gedreven en deskundige docent. Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat orthomanipulatie therapie. Deze cursus kan ook een interessante aanvulling zijn op onze Opleiding Massagetherapeut en de Opleiding Sportmasseur.

Verplichte voorkennis

Om deel te nemen aan de cursus orthomanipulatie therapie dien je voldoende basiskennis van anatomie te hebben. Volg daarom bijvoorbeeld eerst onze Cursus Anatomie, Pathologie & Fysiologie.

Lesindeling

2-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Inhoud

 • Inleiding en geschiedenis
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Functionele anatomie van de behandelde zones
 • Toepassingen
 • Beenlengteverschil
 • Bekkenscheefstand
 • Sacrumsubluxatie
 • Dislocatie staartbeen
 • Ischialgie
 • Claviculaire subluxatie
 • Zachte manipulatie technieken
 • Orthomanipulatie massagetechnieken
 • Stretchoefeningen
 • Iso-metrische oefeningen

Prijs

289 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Startdatum: 5 maart 2022
Alle data: 05/03 & 06/03 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Startdatum: 2 juli 2022
Alle data: 02/07 & 03/07 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Mario Blokken

Docent in Hasselt

Recensies

J. Herdewyn (26-02)

Gevolgd in Hasselt

Super cursus die meer inzicht geeft in de anatomie van het menselijk lichaam

S. van der Sterren (26-02)

Gevolgd in Hasselt

Een aanrader!!! Mario is de perfecte docent, voor deze opleiding.

M. Grote (26-02)

Gevolgd in Hasselt

Bijzonder veel geleerd in die 2 dagen. 3 dagen zou beter zijn om de massage een extra dag te kunnen geven. Vakkundig zeer goede opleiding.

V. Westbroek (13-10)

Gevolgd in Hasselt

Mario is een zeer gepassioneerde, goed onderlegde cursusleider.

M. Lammers (15-11)

Gevolgd in Hasselt

Het was een hele interessante en leerzame cursus. Heel veel geleerd!

A. Johannesma (15-11)

Gevolgd in Hasselt

Hele goede cursus gegeven door een zeer deskundige docent.

V. Messiaen (15-11)

Gevolgd in Hasselt

Het was een super cursus veel gezien en geleerd. De uren vlogen voorbij. Zeker met een super lesgever.

J. Bruyninx (15-07)

Gevolgd in Hasselt

De cursus is een goede aanvulling op de cursus sportmassage. Ik heb er veel van opgestoken en er zat een goede mix in van behandeling en diagnose.

P. Kockelkorn (12-07)

Gevolgd in Hasselt

Geweldige docent. Heeft veel kennis en is super enthousiast. Vooral als hij je kent. Leuke manier van les geven

N. Smeets (12-07)

Gevolgd in Hasselt

Een heel interessante en boeiende cursus, gebracht door een zeer enthousiaste docent!!!

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.