Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Orthomanipulatie therapie (Dorn)

Heilzame behandeling bij scheefstand en blokkades!
Cursus Orthomanipulatie therapie (Dorn)
Voordelen
€ 349€ 314,10
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Scheefstand van gewrichten kan tot klachten in het bewegingsapparaat leiden. In onze cursus orthomanipulatie therapie leer je afwijkingen in de symmetrie van het lichaam op te sporen en te herstellen met zachte, corrigerende manuele behandelingen. Je kunt hiermee veel betekenen voor mensen met langdurige pijnklachten in onder meer de rug, nek, schouders, armen, bekken en benen.

Wat is orthomanipulatie therapie?

‘Ortho’ staat voor ‘juist’ of ‘recht’. Orthomanipulatie therapie betekent het beïnvloeden van het lichaam om het terug in de juiste houding te krijgen om klachten van het bewegingsapparaat te verhelpen. Binnen de orthomanipulatie therapie gaat men ervanuit dat het menselijk lichaam in aanleg symmetrisch is. Gedurende het leven kunnen hierin door allerlei invloeden (verkeerde werkhouding, stress, etc.) scheefstand en blokkades ontstaan. Denk aan beenlengteverschil en scheve wervels en bekken. In deze cursus leer je deze problemen op te sporen en te behandelen met milde manipulaties en massages. Orthomanipulatie therapie wordt ook vaak de onderbouwde versie van de Dorn therapie en Breuss massage genoemd.

In de cursus orthomanipulatie therapie leer je om het lichaam uit te balanceren.

Programma cursus orthomanipulatie therapie

Onze cursus orthomanipulatie therapie is zeer praktijkgericht. Je leert hoe je controles uitvoert om te checken of de gewrichten en spieren die verantwoordelijk zijn voor de lichaamshouding goed functioneren. Daarnaast krijg je technieken aangeleerd om afwijkingen te corrigeren. Denk aan het controleren en corrigeren van beenlengteverschil, het knie- en spronggewricht, de wervelkolom, het heiligbeen en de gewrichten van de schouders, ellebogen, polsen en vingers. Je leert allerlei oefeningen waarmee je invloed kan uitoefenen op de energiebalans in de spier. Verder ga je aan de slag met massages, stretchoefeningen en leren we je meer over het belang en de factoren die van invloed zijn op de lenigheid van het lichaam.

Bekom een certificaat orthomanipulatie therapie

Word je als massagetherapeut vaak geconfronteerd met klachten met betrekking tot het bewegingsapparaat? Wil je deze mensen graag nog beter kunnen helpen? Dan is een cursus orthomanipulatie therapie een echte aanrader. Met de kennis en technieken die je in deze cursus opdoet, kun je als een professionele orthomanipulatie therapeut van start gaan. Je wordt op en top begeleid door een gedreven en deskundige docent. Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat orthomanipulatie therapie. Deze cursus kan ook een interessante aanvulling zijn op onze Opleiding Massagetherapeut en de Opleiding Sportmasseur.

Verplichte voorkennis

Om deel te nemen aan de cursus orthomanipulatie therapie dien je voldoende basiskennis van anatomie te hebben. Volg daarom bijvoorbeeld eerst onze Cursus Anatomie, Pathologie & Fysiologie.

Lesindeling

2-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van cursus anatomie, pathologie & fysiologie

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Inleiding en geschiedenis
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Functionele anatomie van de behandelde zones
 • Toepassingen
  • Beenlengteverschil
  • Bekkenscheefstand
  • Sacrumsubluxatie
  • Dislocatie staartbeen
  • Ischialgie
  • Claviculaire subluxatie
 • Zachte manipulatie technieken
 • Orthomanipulatie massagetechnieken
 • Stretchoefeningen
 • Iso-metrische oefeningen

349 euro € 314,10

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat
Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Weekendreeks

Startdatum: 1 maart 2025
Alle data: 01/03 & 02/03 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 14 september 2024
Alle data: 14/09 & 15/09 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00
Nog maar enkele vrije plaatsen

Inschrijven met 10% korting

Startdatum: 26 april 2025
Alle data: 26/04 & 27/04 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Jauke van Klinken
Jauke van KlinkenDocent in Amsterdam

Jauke van Klinken heeft van gezond leven zijn levensstijl gemaakt. Sport, gezondheid en vitaliteit lopen als een rode draad door zijn leven. Al vanaf jonge leeftijd werkte hij als fitness docent en werd hij zich ervan bewust dat beweging een belangrijke stap is naar een gezonde leefstijl, maar hij ontdekte ook dat goed bewegen nog beter was. Daarom ging hij op zoek naar manieren om zich hierin nog verder te ontwikkelen.

Jauke volgde onder meer een opleiding tot vitaliteitstherapeut. Deze opleiding focust niet alleen op de juiste manier bewegen, maar vulde voor Jauke ook de overige ontbrekende puzzelstukjes in die belangrijk zijn voor een vitale leefstijl, zoals kennis over gezonde voeding, revalidatie, personal training, lichaamshouding en mentale weerbaarheid. Deze weg leidde tot het oprichten van zijn eigen bedrijf FIT by Jauke; een bedrijf met een uniek concept dat mensen op persoonlijke wijze begeleidt in het aanwennen van een gezonde leefstijl.

Maar de puzzel was voor Jauke nog niet compleet en daarom heeft hij zich de laatste jaren ook bekwaamd in diverse massagevormen en therapieën, om zijn klanten nog beter van dienst te zijn. Dit inspireerde hem vervolgens ook om zijn kennis en ervaringen aan anderen door te geven en aan de slag te gaan als docent aan de Wellness Academie. Op deze manier wil hij nog meer mensen warm maken voor een gezonde leefstijl!

9,0

Zéér interessante benadering van therapie, gaf onmiddellijk verlichting

LynnHasselt
9,8

na de theorie, die ook noodzakelijk is, toch héél wat praktijkervaring op te doen dmv oefenen op elkaar. Ook handig dat dit gedeeld wordt via een whatsapp groepje.

DickHasselt
9,4

Erg gevarieerde inhoud die breed kan worden ingezet in massagetherapie

BartHasselt
10,0

Heel veel geleerd dit weekend. Veel meer dan ik had verwacht. Mario heeft heel veel kennis gedeeld en is een zeer gedreven persoonlijkheid. Hij heeft heel veel geduld en liefde voor het vak. Top!

DianaHasselt
9,2

Wat een ongelooflijke cursus ! De passie en gedrevenheid van Mario straalt af op de cursisten. Hij heeft mij alvast geïnspireerd om meer therapeutisch te gaan masseren. Echt een toppertje !

IlsHasselt
9,9

De cursus is een mooie aanvulling op triggerpoint, bindweefsel en sportmassage.

JonaHasselt
9,8

Super cursus die meer inzicht geeft in de anatomie van het menselijk lichaam

JeanHasselt
9,0

Een aanrader!!!Mario is de perfecte docent, voor deze opleiding.

StijnHasselt
8,6

Bijzonder veel geleerd in die 2 dagen. 3 dagen zou beter zijn om de massage een extra dag te kunnen geven. Vakkundig zeer goede opleiding.

MartinaHasselt
9,5

Mario is een zeer gepassioneerde, goed onderlegde cursusleider.

VictorHasselt
8,8

Het was een hele interessante en leerzame cursus. Heel veel geleerd!

ManonHasselt
9,8

Hele goede cursus gegeven door een zeer deskundige docent.

AnnemieHasselt
9,0

Het was een super cursus veel gezien en geleerd.De uren vlogen voorbij.Zeker met een super lesgever.

VeerleHasselt
9,6

De cursus is een goede aanvulling op de cursus sportmassage.Ik heb er veel van opgestoken en er zat een goede mix in van behandeling en diagnose.

JohanHasselt
8,3

Geweldige docent. Heeft veel kennis en is super enthousiast. Vooral als hij je kent. Leuke manier van les geven

PatriceHasselt
8,9

Een heel interessante en boeiende cursus, gebracht door een zeer enthousiaste docent!!!

NadineHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie