• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus FibromyssageLeer hoe klachten van Fibromyalgie patiënten te verlichten!

Cursus Fibromyssage
Voordelen
€ 335
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Fibromyalgie is een veelvoorkomende aandoening, die de levenskwaliteit van mensen flink kan aantasten. Wil je deze mensen graag helpen met massages gericht op hun specifieke fibromyalgie klachten? Dan leren we je er graag alles over in deze cursus fibromyssage. Zeker omdat fibromyalgie patiënten zich vaak onbegrepen voelen, is er des te meer behoefte aan professionele massagetherapeuten, die met deze unieke massagebehandeling de symptomen kunnen verlichten en de levenskwaliteit van deze patiënten kunnen vergroten.

Leer fibromyalgie klachten verlichten met massage

Fibromyalgie of ‘weke-delen reuma’ is een reumatische aandoening, die gepaard gaat met zware spierpijn en stijfheid in het lichaam. Kenmerkend hierbij is dat de pijn vooral voorkomt op 18 specifieke pijnpunten, die we tender points noemen. Door deze aandoening staat het lichaam voortdurend onder stress, wat op zijn beurt weer leidt tot klachten als slapeloosheid, concentratieproblemen, verzwakt immuunsysteem, darmklachten, hoofdpijn en sombere en angstige gevoelens. Je leert in deze cursus fibromyssage om middels massages de pijn te verzachten en de negatieve gevoelens te verminderen.

Leer massages die specifiek gericht zijn op het verlichten van fibromyalgie klachten

Lesprogramma cursus fibromyssage

De cursus fibromyssage start met een inleiding waarin wordt uitgelegd wat fibromyalgie precies is en wat de mogelijke symptomen zijn. Daarna besteden we aandacht aan de oorzaken van fibromyalgie en gaan we kijken naar de 18 tender points. Naast massage kunnen ook diëten en supplementen een waardevolle bijdrage leveren aan het verminderen van de klachten. Ook hier leer je in deze cursus meer over. Vervolgens gaan we over naar het praktijkgedeelte, waarin je de massagetechnieken leert om fibromyalgie klachten mee te behandelen. Je leert drie basisbehandelingen; fibromyssage om de nachtrust mee te bevorderen, om pijn in het algemeen te verlichten en fibromyssage gericht op het verminderen van hoofdpijn.

Bekom een certificaat fibromyssage!

Steeds meer massagetherapeuten worden in hun praktijk geconfronteerd met mensen met fibromyalgie. Met deze bijscholing kun je de klachten beter herkennen en behandelen. De cursus fibromyssage wordt gegeven door een deskundige in massages gericht op fibromyalgie klachten. Dankzij de kleine lesgroepen ben je in staat om onder professionele begeleiding uitgebreid te oefenen. Na afloop bekom je een certificaat fibromyalgie; het bewijs dat jij fibromyalgie serieus neemt en de juiste kennis en vaardigheden in huis hebt om mensen met fibromyalgie adequaat te behandelen! 

Lesindeling

2-daagse weekendcursus van 10:00 tot 17:00.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van anatomie basiskennis

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Introductie fibromyalgie
 • Oorzaken en symptomen
 • De 18 tender points
 • Doorstroom levensenergie (qi)
 • Meridianen en meridiaanstretching
 • Basisbehandeling bij pijn, hoofdpijn en slaapproblemen
 • Voeding, dieet en supplementen

335 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat
Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Weekendreeks

Startdatum: 23 november 2024
Alle data: 23/11 & 24/11 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 21 september 2024
Alle data: 21/09 & 22/09 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven

Startdatum: 29 maart 2025
Alle data: 29/03 & 30/03 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Alexandra Kroeg
Alexandra KroegDocent in Amsterdam en Hasselt

Alexandra Kroeg had ruim 10 jaar gewerkt als re-integratie consulente, toen ze in 2004 het roer omgooide. Ze volgde haar hart en startte haar carrière binnen de wellness branche door zich te scholen in de voetreflexzonetherapie. Daarnaast volgde ze eveneens een medische basisstudie op HBO-niveau. Inmiddels was ook haar interesse gewekt in de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Ze ontdekte dat de zienswijze achter deze geneesleer sterk aansloot bij haar eigen visie. Daarom ging ze zich verdiepen in de Chinese geneeskunde. Inmiddels had Alexandra haar eigen praktijk opgericht, waar deze kennis een mooie verrijking bood op haar werkzaamheden. In haar praktijk combineert ze diverse wellness therapieën en behandelingen met beweging. Ze geeft hier onder meer pilateslessen.

Alexandra heeft tot doel om de mensen in haar praktijk en lessen bewuster te laten worden van zichzelf en om weer te leren om naar hun eigen lichaam en gevoel te luisteren. Ze groeide uit tot een ervaren therapeute en wil nu graag ook anderen helpen om dit inspirerende pad in te slaan. Deze missie verwezenlijkt ze nu als docente bij Wellness Academie, waar ze vol enthousiasme en toewijding haar kennis en ervaring overdraagt op haar studenten.

9,1

Op 2 dagen enorm veel bijgeleerd.Top cursiste Alexandra! Zeer tevreden en aanrader!

FemkeHasselt
8,8

Koen heeft veel passie voor zijn vak en draagt dit ook over aan de cursisten.

EvaHasselt
10,0

Fijne cursus en leerrijke cursus! Zelfs voor 'groentjes' was er veel aandacht!

AnnickHasselt
8,5

Cursus wordt met passie gegeven door Koen Reynders. Veel aandacht voor elke cursist.

ClaudiaAmsterdam
9,6

was een geweldige leerzame cursus heel blij mee.

DianaAmsterdam
8,3

ik vond het een hele interessante cursus

EvyHasselt
8,8

Fijne, gezellige les. Leraar Koen bezit veel kennis en weet dat goed over te brengen met een rustige energie/stem.

MeryamHasselt
9,5

Jos geeft zeer gedreven de cursus, zeer aangenaam om van hem les te hebben.

LindaHasselt
8,4

Super gewoon. Boeiend weekend!

NathalieHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie