Inschrijven

Cursus Cranio-sacraal therapie

Leer energieblokkades op te lossen met cranio-sacraal therapie
Leer energieblokkades op te lossen met cranio-sacraal therapie

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 559

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

In de cursus cranio-sacraal therapie leer je om spanningen en disbalans in het lichaam in te voelen en te verlichten met behulp van milde manuele technieken gericht op het cranio-sacraal systeem. Hiermee kun je inwerken op het hele lichaam en daarmee tegelijkertijd ook op de emoties en mentale blokkades die hieraan gerelateerd zijn. Ontdek hier wat je van onze cursus cranio-sacraal therapie kunt verwachten!

Leer de ‘ademhaling’ van het zenuwstelsel invoelen

De cranio-sacraal therapie vindt zijn oorsprong in de osteopathie. We vertellen je er graag meer over in deze cursus. Het cranio-sacraal systeem omvat de hersenen, het ruggenmerg, het vlies eromheen, het hersenvocht, de schedel (cranium) en de wervelkolom tot aan het heiligbeen (sacrum). Hierbinnen bevindt zich een ritme dat ontstaat via een pompsysteem in de hersenen. Deze subtiele pulserende beweging is voelbaar door het hele lichaam. Het wordt ook wel de ‘ademhaling’ van het zenuwstelsel genoemd. In de cursus cranio-sacraal therapie leer je om blokkades in dit systeem in te voelen, bijvoorbeeld als gevolg van stress, ongevallen en trauma’s, om vervolgens deze disbalans weer in evenwicht te brengen met manuele technieken. Je leert om klachten bij hun oorsprong aan te pakken en het zelfgenezend vermogen te stimuleren! 

Leer in de cursus cranio-sacraal therapie klachten bij hun oorsprong aan te pakken!

Inhoud cursus cranio-sacraal therapie

De cursus start met een korte introductie over de herkomst en achtergrond van de cranio-sacraal therapie, de toepassingsmogelijkheden, contra-indicaties, anatomie en het fenomeen energie. Daarna ga je het cranio-sacraal systeem leren voelen en ervaren. Je leert om dit systeem goed te doorgronden, voordat je zelf behandelingen bij anderen leert uit te voeren. Je leert diverse technieken om klachten op te sporen en uiteenlopende manuele technieken om in te werken op het cranio-sacraal ritme en klachten te verminderen. Na afloop van de cursus ben je in staat om zelfstandig een volledige therapiesessie uit te voeren. Cranio-sacraal therapie wordt onder andere met succes ingezet bij: stressklachten, herstel na operatie, artritis, hoofdpijn, migraine, whiplash en kinderen met autisme.

Persoonlijke begeleiding

In deze cursus cranio-sacraal therapie leer je niet alleen om anderen te helpen, je leert ook veel over jezelf. We vinden het belangrijk dat elke cursist zich op zijn gemak voelt door de lesgroepjes klein te houden en een prettige leeromgeving te creëren. Er is voldoende tijd en ruimte voor reflectie en het uitwisselen van ervaringen. Iedereen krijgt uitgebreid de mogelijkheid om alle technieken te oefenen en elke cursist kan rekenen op veel persoonlijke begeleiding van een topdocent. Aan het einde van de cursus ontvang je het certificaat cranio-sacraal therapie. Wil je verder studeren, dan is mogelijk onze Cursus Manuele Lymfedrainage interessant voor jou!

Lesindeling

4-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Inhoud

 • Inleiding en geschiedenis cranio-sacraal therapie
 • Zelf cranio-sacraal therapie ondergaan
 • Cranio-sacraal systeem bij anderen voelen
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Diagnosetechnieken
 • Manuele technieken
 • Uitvoeren volledige behandeling

Prijs

559 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Startdatum: 13 maart 2022
Alle data: 13/03, 20/03, 26/03 & 27/03 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Michel Bouts

Docent in Hasselt

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.