Inschrijven

Cursus Manuele lymfedrainage

Deze behandeling bevordert de werking van het lymfesysteem
Deze behandeling bevordert de werking van het lymfesysteem

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 319

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

In onze cursus manuele lymfedrainage leer je massagebehandelingen die gericht zijn op het bevorderen van de gezondheid van het lymfestelsel. Je ontdekt in deze cursus waarom een optimaal functionerend lymfesysteem zo belangrijk is voor onze algehele gezondheid, welke veelvoorkomende klachten hieraan gerelateerd zijn en hoe je als massagetherapeut hier een positieve bijdrage aan kunt leveren. Een cursus manuele lymfedrainage is een waardevolle aanvulling op je diensten als massagetherapeut!

Massage bevordert de doorstroom van lymfevocht

Het lymfestelsel heeft diverse functies. Zo is een goede doorstroom van het lymfevocht belangrijk voor het wegleiden van overtollig vocht en afvalstoffen uit ons lichaam. Daarnaast is het lymfestelsel cruciaal voor het bestrijden van ziekteverwekkers. Kort gezegd heeft het lymfestelsel een zuiverende en verdedigende functie. Veelvoorkomende symptomen, die duiden op een verminderde werking van het lymfestelsel, zijn: vochtophopingen, vermoeid en zwaar gevoel en tintelingen. Met manuele lymfedrainages kun je deze problemen aanpakken. We leren je er alles over in onze cursus manuele lymfedrainage.

Manuele lymfedrainage biedt ontspanning en versterkt het immuunsysteem!

Wat leer ik in de cursus manuele lymfedrainage?

Je leert in onze cursus manuele lymfedrainage meer over het ontstaan van deze behandelwijze en haar grondleggers Emil en Estrid Vodder. We vertellen je meer over welke klachten je er mee kunt behandelen en wanneer manuele lymfedrainage juist niet aangewezen is. Vervolgens ga je onder deskundige begeleiding de verschillende lymfedrainage technieken oefenen. Het doel van de cursus is dat je aan het einde volledige lichaamsbehandelingen kunt uitvoeren ter ontspanning, voor het reinigen van het lichaam en het versterken van het immuunsysteem. Je zult ontdekken dat het een zeer milde en harmoniserende behandeling is, waarmee je veel mensen van dienst kunt zijn!

Bekom een certificaat manuele lymfedrainage

De cursus manuele lymfedrainage is voor iedereen toegankelijk. Het is bovenal een waardevolle bijscholing voor elke massagetherapeut, omdat deze behandeling te combineren is met vrijwel elke massagevorm. Vanwege de zachte en milde aanpak is de massage voor veel mensen geschikt. Waarom kiezen voor onze cursus? Je krijgt les in kleine groepjes, er is veel ruimte voor praktijkoefening, je wordt begeleid door een topdocent en na afloop bekom je een certificaat manuele lymfedrainage! Bekijk hier ook onze volwaardige Opleiding Massagetherapeut.

Lesindeling

2-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Achtergronden en geschiedenis
 • De grondleggers Emil en Estrid Vodder
 • Lymfestelsel en lymfevocht
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Oedemen
 • Basisbewegingen
 • Voorwaarden goede behandeling
 • Massagetechnieken per lichaamsdeel
 • Uitvoeren volledige behandeling

Prijs

319 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 28 oktober 2023
Alle data: 28/10 & 29/10 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 11 mei 2024
Alle data: 11/05 & 12/05 2024
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 14 oktober 2023
Alle data: 14/10 & 15/10 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 25 mei 2024
Alle data: 25/05 & 26/05 2024
Tijd: 10:00u tot 17:00

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 25 november 2023
Alle data: 25/11 & 26/11 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Jauke van Klinken

Docent in Hasselt & Rotterdam

Jauke van Klinken heeft van gezond leven zijn levensstijl gemaakt. Sport, gezondheid en vitaliteit lopen als een rode draad door zijn leven. Al vanaf jonge leeftijd werkte hij als fitness docent en werd hij zich ervan bewust dat beweging een belangrijke stap is naar een gezonde leefstijl, maar hij ontdekte ook dat goed bewegen nog beter was. Daarom ging hij op zoek naar manieren om zich hierin nog verder te ontwikkelen.

Jauke volgde onder meer een opleiding tot vitaliteitstherapeut. Deze opleiding focust niet alleen op de juiste manier bewegen, maar vulde voor Jauke ook de overige ontbrekende puzzelstukjes in die belangrijk zijn voor een vitale leefstijl, zoals kennis over gezonde voeding, revalidatie, personal training, lichaamshouding en mentale weerbaarheid. Deze weg leidde tot het oprichten van zijn eigen bedrijf FIT by Jauke; een bedrijf met een uniek concept dat mensen op persoonlijke wijze begeleidt in het aanwennen van een gezonde leefstijl.

Maar de puzzel was voor Jauke nog niet compleet en daarom heeft hij zich de laatste jaren ook bekwaamd in diverse massagevormen en therapieën, om zijn klanten nog beter van dienst te zijn. Dit inspireerde hem vervolgens ook om zijn kennis en ervaringen aan anderen door te geven en aan de slag te gaan als docent aan de Wellness Academie. Op deze manier wil hij nog meer mensen warm maken voor een gezonde leefstijl!

Lees verderInklappen

Recensies

N. Baiwir (01-02)

Gevolgd in Hasselt

Zeer interessante materie Tijd voldoende om techniek aan te leren Docent kent zijn vak, geeft duidelijk uitleg en is begaan met cursisten

S. Wange (09-12)

Gevolgd in Rotterdam

Ik heb heel veel geleerd. Jauke heeft alles goed uitgelegd en laten zien en heeft mijn vele vragen beantwoord. Hij heeft de cursus ingericht op onze huidige praktijken en wensen.

M. van der Staak (05-12)

Gevolgd in Rotterdam

was weer een fijne cursus

C. Luitjes-Kool (01-11)

Gevolgd in Amsterdam

De gedrevenheid van Jauke maakte de training interessant.

A. Bossuyt (24-05)

Gevolgd in Hasselt

Deze cursus was heel leerrijk, goed gegeven, met gevoel voor humor. Het is zeker geen saaie bedoening geworden.

D. van der Zwan (16-10)

Gevolgd in Amsterdam

Zeer goede en proffesionele didactisch bekwame les.

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.