Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Triggerpoint massageLeer chronische ongemakken verzachten met triggerpoint massage

Cursus Triggerpoint massage
Voordelen
€ 335
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Hoe vaak hoor je mensen niet klagen over vage en/of chronische pijnklachten? Meestal hebben ze al van alles geprobeerd, maar zonder succes. Vooral massagetherapeuten worden hier regelmatig mee geconfronteerd. Wil je leren hoe je veel van deze klachten kunt verhelpen? Volg dan onze cursus triggerpoint massage!

Wat zijn triggerpoints?

Triggerpoint massage kan het antwoord zijn op vage klachten en chronische pijnen in spieren en gewrichten. Wanneer je begrijpt wat triggerpoints zijn, komen de klachten in een ander daglicht te staan en zijn ze wel goed behandelbaar. Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in een spier, die de doorbloeding en zuurstoftoevoer van dat gebied verslechteren, waardoor er een gevoelige plek ontstaat. Je kunt hier een spierknoopje of -strengetje voelen. Dit gaat gepaard met uitstralingspijn, waardoor de pijn elders gevoeld wordt. De verkrampingen kunnen ontstaan door stress, overbelasting, te weinig beweging, verkeerde houding of een ongeluk. We leren je er graag alles over in onze cursus triggerpoint massage.

Na een cursus triggerpoint massage maak je korte metten met vage pijnklachten!

Programma cursus triggerpoint massage

In onze cursus triggerpoint massage leren we je om het pijnpatroon van triggerpoints te begrijpen, zodat je beter de spierknopen kunt opsporen en je ze effectief kunt behandelen. Ook daarvoor leren we je alle massagetechnieken en je gaat hiermee volop oefenen onder begeleiding van je docent. Je leert hoe je gericht veelvoorkomende klachten kunt behandelen met triggerpoint massages. Met kennis van triggerpoint massage kun je veel mensen helpen om op een natuurlijke manier pijn te verhelpen. De cursus triggerpoint massage is daarom een mooie aanvulling op je diensten als massagetherapeut. Bekijk hier ook onze Opleiding Massagetherapeut.

Bekom een certificaat triggerpoint massage

Je krijgt les in een kleine groep en wordt begeleid door een gepassioneerde docent, die zijn expertise op een heldere manier overbrengt. In plaats van de pijn tijdelijk te verlichten, leer je in deze cursus triggerpoint massage de oorzaak op te sporen en weg te halen. Het probleem wordt op een natuurlijke manier opgelost. Steeds meer mensen gaan op zoek naar natuurlijke behandelwijzen. Met triggerpoint massages kun je op deze vraag inspelen. Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat triggerpoint massage. 

Lesindeling

 • 2-daagse cursus van 10:00 tot 17:00
 • Of: 4 avonden van 18:30 tot 22:30

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van basiskennis anatomie

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Triggerpoint: het hoe en waarom
 • Lokalisatie van triggerpoints
 • Massagetechnieken en toepassingsdomeinen
 • Zonale analyse van pijnen en problemen
 • Spanningsbevrijding
 • Practicum myofasciale therapie

335 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat
Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Weekendreeks

Startdatum: 2 november 2024
Alle data: 02/11 & 03/11 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 12 oktober 2024
Alle data: 12/10 & 13/10 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Antwerpen (Wilrijk)

Boomsesteenweg 135, 2610 Wilrijk (België)

 • Gratis parking
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 28 september 2024
Alle data: 28/09 & 29/09 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Jauke van Klinken
Jauke van KlinkenDocent in Amsterdam, Hasselt en Antwerpen (Wilrijk)

Jauke van Klinken heeft van gezond leven zijn levensstijl gemaakt. Sport, gezondheid en vitaliteit lopen als een rode draad door zijn leven. Al vanaf jonge leeftijd werkte hij als fitness docent en werd hij zich ervan bewust dat beweging een belangrijke stap is naar een gezonde leefstijl, maar hij ontdekte ook dat goed bewegen nog beter was. Daarom ging hij op zoek naar manieren om zich hierin nog verder te ontwikkelen.

Jauke volgde onder meer een opleiding tot vitaliteitstherapeut. Deze opleiding focust niet alleen op de juiste manier bewegen, maar vulde voor Jauke ook de overige ontbrekende puzzelstukjes in die belangrijk zijn voor een vitale leefstijl, zoals kennis over gezonde voeding, revalidatie, personal training, lichaamshouding en mentale weerbaarheid. Deze weg leidde tot het oprichten van zijn eigen bedrijf FIT by Jauke; een bedrijf met een uniek concept dat mensen op persoonlijke wijze begeleidt in het aanwennen van een gezonde leefstijl.

Maar de puzzel was voor Jauke nog niet compleet en daarom heeft hij zich de laatste jaren ook bekwaamd in diverse massagevormen en therapieën, om zijn klanten nog beter van dienst te zijn. Dit inspireerde hem vervolgens ook om zijn kennis en ervaringen aan anderen door te geven en aan de slag te gaan als docent aan de Wellness Academie. Op deze manier wil hij nog meer mensen warm maken voor een gezonde leefstijl!

9,5

Voor mij een prachtige aanvulling op opleiding massage therapeut en opleiding sportmasseur.

AlbertAmsterdam
9,5

Hele fijn cursus, erg leerrijk. Jauke is iemand om naar op te kijken, hij inspireert en zijn kennis rijkt erg ver!

JustineHasselt
9,3

Goede anatomie over het spierstelsel. Zeer nuttige training om het lichaam beter te laten functioneren. Niet verwacht dat er zoveel triggerpoints actief waren.

ToonHasselt
8,1

Leerzame cursus met een fijne docent die de kennis in pacht heeft en deze duidelijk en met enthousiasme overdraagt aan de cursisten!

ArienAmsterdam
8,5

zeer to the point techniek, die je goed kunt integreren in andere massage vormen, no pain no gain is hier wel van toepassing...

SusanneAmsterdam
10,0

Top docent en boeiende cursus. Heel tevreden!

KarlaHasselt
8,9

Interessant en goed gegeven

WilfriedHasselt
9,9

Zeer interessante opleiding die een mooie toevoeging geeft aan mijn basiskennis

BartHasselt
9,4

heel interessant om echt te gaan voelen en niet alleen maar theorie te zien

KarenHasselt
7,8

Praktijk gerichte cursus met de focus op zelf ervaren, opsporen en voelen van triggerpoints. Duidelijke instructies van de docent met een persoonlijke begeleiding voor iedere cursist.

DirkHasselt
9,8

Een leerzame cursus! Echt iets voor wie dat extra meer aan zijn klant wil bieden!

NathalieHasselt
9,8

boeiend, leerrijk, hands-on

LieselotteHasselt
9,5

Mario is een super docent blij dat ik veel van hem mag leren!!!

InnekeHasselt
Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie