• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding VoetreflexoloogDeze opleiding leidt je op tot volwaardig voetreflexoloog!

Opleiding Voetreflexoloog
Voordelen
€ 1.596
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Wil je alles leren over voetreflexologie? Ontdek dan hier onze modulaire opleiding voetreflexologie en behaal een volwaardig diploma. Uniek aan onze opleiding is dat je niet alleen de klassieke voetreflexologie leert, maar ook de verticale reflextherapie. Lees hier gauw meer en schrijf je vandaag nog in!

Voetreflexoloog, een beroep met mooie carrièrekansen!

Volg je hart en bekwaam je hier tot voetreflexoloog. Als voetreflexoloog liggen er mooie carrièrekansen op je te wachten binnen een aangename en ontspannen branche. Steeds meer mensen hunkeren naar natuurlijke behandelwijzen, die hun welzijn ondersteunen en stimuleren. Als voetreflexoloog kun je aan het werk in massagepraktijken, pedicurepraktijken, wellness centra, kuuroorden en hotels. Je kunt ook je eigen praktijk opstarten of als freelancer bij de mensen thuis langsgaan. Of wat dacht je van het geven van workshops en cursussen? Kortom, met een volwaardige opleiding voetreflexologie gaat er een wereld voor je open! 

Leer niet alleen de klassieke voetreflexologie, maar ook de verticale reflextherapie!

Programma opleiding voetreflexologie

Het programma van onze modulaire opleiding voetreflexologie bestaat uit vier modules: de module Anatomie, pathologie & fysiologie, Voetreflexologie (basis), Voetreflexologie voor gevorderden en Verticale reflextherapie (VRT). Het voordeel van deze opzet is dat je zelf het tempo bepaalt waarin je de opleiding volgt. Je kunt de modules snel achter elkaar volgen en vlot je diploma behalen. Je kunt er daarentegen ook langer over doen en zo eventueel de kosten spreiden. Hieronder vind je een overzicht van alle modules met informatie over het lesprogramma per module.

Voordelen van onze voetreflexologie opleiding

Door de modulaire opzet groei je stap voor stap in het vak. Je kunt na elke module de opgedane kennis en vaardigheden direct in de praktijk brengen en ervaring opdoen. Uniek aan deze opleiding voetreflexologie is dat er sprake is van een directe kennisoverdracht. Je docente is opgeleid door een van de beste meesters in de klassieke voetreflexologie. Daarnaast is je docente ook opgeleid in de verticale reflextherapie. Ook met deze bijzondere behandelwijze maak je in deze opleiding kennis. Op die manier kun jij je klanten meerwaarde bieden en jezelf onderscheiden.

Examen en diploma

Een praktisch examen is niet nodig. Je docente volgt tijdens de praktijklessen nauwgezet jouw voortgang en beoordeelt of je alle vaardigheden goed beheerst. Wel dien je na het volgen van alle modules een theoretisch examen af te leggen. Je maakt via ons digitaal examenplatform 30 meerkeuzevragen met tijdsklok. Je kunt dus gewoon thuis via je computer of tablet online je examen maken. Na afloop weet je meteen het resultaat. Ben je geslaagd, dan bekom je een volwaardig diploma voetreflexoloog. Slaag je niet direct, dan mag je onbeperkt en gratis herkansen, wel met steeds twee weken wachttijd tussen de examens.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie, pathologie & fysiologie
 • Grondleggers en geschiedenis
 • Reflexpunten ontdekken
 • Reflexpunten behandelen
 • Ontspannende reflexzone massage
 • Energieblokkades opsporen en opheffen
 • Specifieke aandoeningen behandelen aan:
  • Hoofd
  • Zintuigen
  • Beenderstelsel
  • Hart en bloedvaten
  • Ademhalingsstelsel
  • Endocrien stelsel
  • Spijsverteringsstelsel
  • Lymfatisch systeem
  • Geslachtsorganen
  • Uitscheidingsstelsel
 • Verticale reflexologie

1.596 euro

Gespreide betaling is voor deze opleiding helaas niet mogelijk. Wel kan je er voor kiezen om per module apart te betalen en de termijn waarin u de modules volgt ook te spreiden naar gelang uw eigen agenda en budget.

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma

Dit is een modulaire opleiding en bestaat uit 4 modules. Deze modules kun je volgen naar gelang je eigen agenda en op eender welke opleidingslocatie.

9,8

Top docent die de stof goed weet te brengen door de cursisten aan het denken te zetten en interactief bezig te zijn

NataschaHasselt
10,0

de docent spreekt met veel passie en gedrevenheid

MaikelHasselt
9,2

Ik vond het best een pittige cursus maar wel heel interessant.Marlies heeft alles ook heel duidelijk en goed uitgelegd.

MandyEindhoven
7,7

Zoals reeds hierboven beschreven zijn de cursusdagen omgevlogen. De behandelde stof in combinatie met het enthousiasme, de gedrevenheid en kennis van Marlies maakten de dagen erg leuk.

LeonieEindhoven
9,7

De cursus is super leerzaam. Hier ga ik heel veel aan hebben in de toekomst. Mario is een gedreven docent met heel veel kennis.

CesariaAmsterdam
8,8

Op een leuke manier wordt de inhoud verteld, waarbij de verschillende aspecten met elkaar verbonden worden, wat ook natuurlijk is. Alles werkt op elkaar in.

JettieUtrecht
9,5

Super docente. Duidelijk en opbouwend, veel tips, goede begeleiding!

NadineHasselt
8,5

Aardige docent met veel kennis over het menselijk lichaam. Interessante cursus.

LotteUtrecht
10,0

Bedankt voor de leuke cursus !

NickyHasselt
9,5

De cursus staat vol met nuttige informatie. De docent staat open voor communicatie, laat alles zien en legt uit. Ik vond het erg leuk

JuliaRotterdam
10,0

Docente Suzy geeft met veel passie de cursus. Zij legt alles heel geduldig uit. het is heel aangenaam om bij haar les te volgen.

KatrienWilrijk
10,0

Zeer leerrijke ervaring en zeer goede lesgeefster.

AlessandroHasselt
9,2

Of je deze cursus nu wel of niet volgt met het oog op een loopbaan in de massagewereld, het loont sowieso de moeite om het menselijk lichaam (opnieuw) te leren kennen in al haar facetten.

TomHasselt
9,6

Heel interessant

DanielaHasselt
10,0

Marlies Blocken is top!!

JohannaDrongen
8,5

Meer massagegericht, welke spieren je best masseert, welke richting….

BrigitteDrongen
9,5

Vriendelijk en gedreven leerkracht. Uitleg duidelijk en goed te volgenVoor basis voetreflex een aanrader

MireilleHasselt
10,0

Een hele boeiende en interessante cursus. Je leert al heel veel op die 2 dagen. Een super gedreven docente.

AnnemieHasselt
9,5

Prima basiscursus anatomie, waardoor ook ruimte was om bij sommige onderdelen wat dieper op de stof in te gaan.

HannekeNijmegen
9,1

Was een hele leerzame cursus met een bijzonder goeie uitleg. Ook veel tips gekregen over masseren, voeding etc.

HenkNijmegen
9,7

Het is veel theorie maar door de docent hoe zei vertelt blijf je aandachtig luisteren en snap je het goed. Het is erg leerzaam.

PriscillaNijmegen
10,0

Top cursus! Erg geïnspireerd door Mario, hij wist de stof enorm gedreven en duidelijk over te brengen.

JonatanAmsterdam
8,9

Zeer goede diepgang voor de kennis van het menselijke lichaam. De docente was en is zeer bevlogen en door haar fijne manier van lesgeven raak je steeds verder geïnteresseerd in de materie.

AlexEindhoven
9,0

Mario kan de pittige stof duidelijk en speels, met een dosis humor goed overbrengen. Hij gebruikt hierbij herkenbare voorbeelden, waardoor het beter te begrijpen is en beter blijft hangen.

MarlyRotterdam
8,2

Lesgeefster met enorm veel gedrevenheid en weet deze ietswat saaiere theoretische materie vlot te brengen.

MathieuWilrijk
10,0

Bijzonder en leerzaam cursus

RakeshRotterdam
9,3

Zeer interessante cursus met een supertoffe docente die haar vak door en door kent. De leerstof wordt op zo'n luchtige manier gegeven dat het helemaal niet aanvoelt als zware materie. Helemaal top !

IlsHasselt
7,9

Ik kwam als iemand die er 0 verstand van had en ben dankzij de cursus wijzer geworden. Vond het ook interessant.

WhitneyHasselt
8,7

Top cursus. Zeer leerzaam. Suzy is een top docent met veel kennis van zaken en zeer geduldig.

MarjelleEindhoven
10,0

Suzy is zo’n gedreven docente, en kundig en professioneel. Topvrouw.

AnnemariekeEindhoven
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wanneer start de opleiding Voetreflexoloog?

Dit is een modulaire vakopleiding. Dit betekent dat de vakopleiding een combinatie is van verschillende cursussen (= modules). De modules u kan volgen naar gelang uw eigen kalender en uw eigen budget. De juiste data kan u terugvinden onder de tab "opleidingsdata".

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Kom eens kennismakenVolgende
infoavonden

Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.

Meer over onze infoavonden

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie