• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding VoetreflexoloogDeze opleiding leidt je op tot volwaardig voetreflexoloog!

Opleiding Voetreflexoloog
Voordelen
€ 1.672
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Wil je alles leren over voetreflexologie? Ontdek dan hier onze modulaire opleiding voetreflexologie en behaal een volwaardig diploma. Uniek aan onze opleiding is dat je niet alleen de klassieke voetreflexologie leert, maar ook de verticale reflextherapie. Lees hier gauw meer en schrijf je vandaag nog in!

Voetreflexoloog, een beroep met mooie carrièrekansen!

Volg je hart en bekwaam je hier tot voetreflexoloog. Als voetreflexoloog liggen er mooie carrièrekansen op je te wachten binnen een aangename en ontspannen branche. Steeds meer mensen hunkeren naar natuurlijke behandelwijzen, die hun welzijn ondersteunen en stimuleren. Als voetreflexoloog kun je aan het werk in massagepraktijken, pedicurepraktijken, wellness centra, kuuroorden en hotels. Je kunt ook je eigen praktijk opstarten of als freelancer bij de mensen thuis langsgaan. Of wat dacht je van het geven van workshops en cursussen? Kortom, met een volwaardige opleiding voetreflexologie gaat er een wereld voor je open! 

Leer niet alleen de klassieke voetreflexologie, maar ook de verticale reflextherapie!

Programma opleiding voetreflexologie

Het programma van onze modulaire opleiding voetreflexologie bestaat uit vier modules: de module Anatomie, pathologie & fysiologie, Voetreflexologie (basis), Voetreflexologie voor gevorderden en Verticale reflextherapie (VRT). Het voordeel van deze opzet is dat je zelf het tempo bepaalt waarin je de opleiding volgt. Je kunt de modules snel achter elkaar volgen en vlot je diploma behalen. Je kunt er daarentegen ook langer over doen en zo eventueel de kosten spreiden. Hieronder vind je een overzicht van alle modules met informatie over het lesprogramma per module.

Voordelen van onze voetreflexologie opleiding

Door de modulaire opzet groei je stap voor stap in het vak. Je kunt na elke module de opgedane kennis en vaardigheden direct in de praktijk brengen en ervaring opdoen. Uniek aan deze opleiding voetreflexologie is dat er sprake is van een directe kennisoverdracht. Je docente is opgeleid door een van de beste meesters in de klassieke voetreflexologie. Daarnaast is je docente ook opgeleid in de verticale reflextherapie. Ook met deze bijzondere behandelwijze maak je in deze opleiding kennis. Op die manier kun jij je klanten meerwaarde bieden en jezelf onderscheiden.

Examen en diploma

Een praktisch examen is niet nodig. Je docente volgt tijdens de praktijklessen nauwgezet jouw voortgang en beoordeelt of je alle vaardigheden goed beheerst. Wel dien je na het volgen van alle modules een theoretisch examen af te leggen. Je maakt via ons digitaal examenplatform 30 meerkeuzevragen met tijdsklok. Je kunt dus gewoon thuis via je computer of tablet online je examen maken. Na afloop weet je meteen het resultaat. Ben je geslaagd, dan bekom je een volwaardig diploma voetreflexoloog. Slaag je niet direct, dan mag je onbeperkt en gratis herkansen, wel met steeds twee weken wachttijd tussen de examens.

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie, pathologie & fysiologie
 • Grondleggers en geschiedenis
 • Reflexpunten ontdekken
 • Reflexpunten behandelen
 • Ontspannende reflexzone massage
 • Energieblokkades opsporen en opheffen
 • Specifieke aandoeningen behandelen aan:
  • Hoofd
  • Zintuigen
  • Beenderstelsel
  • Hart en bloedvaten
  • Ademhalingsstelsel
  • Endocrien stelsel
  • Spijsverteringsstelsel
  • Lymfatisch systeem
  • Geslachtsorganen
  • Uitscheidingsstelsel
 • Verticale reflexologie

1.672 euro

Gespreide betaling is voor deze opleiding helaas niet mogelijk. Wel kan je er voor kiezen om per module apart te betalen en de termijn waarin u de modules volgt ook te spreiden naar gelang uw eigen agenda en budget.

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma

Dit is een modulaire opleiding en bestaat uit 4 modules. Deze modules kun je volgen naar gelang je eigen agenda en op eender welke opleidingslocatie.

9,1

De docent Mario beheerst de materie voortreffelijk en weet hoe hij de soms wat droge stof kan omtoveren tot een boeiend verhaal dat nog lang bij blijft.

BartHasselt
9,5

De cursus werd met veel passie en kennis gegeven. Het is een droge materie maar Mario weet de inhoud op een leuke manier te brengen zodat je aandacht erbij blijft.

NadineHasselt
9,5

Top cursus zeer interessant !

VesselinaWilrijk
9,8

Suzy is echt een geweldige docente! Heb ontzettend veel geleerd van haar.

INEHasselt
10,0

heel interessante cursus.

KatieHasselt
9,5

Zeer kundige docente, vriendelijk en sympathiek

HortenseEindhoven
8,6

Het was een geslaagde cursus met een gedreven enthousiaste docent met veel kennis in huis.

BrigitteEindhoven
9,4

Marlies wist de vele informatie op een leuke, interessante manier te vertellen. Met duidelijke voorbeelden onderbouwt. Leerzame lessen op een prettige manier gegeven.

RitaEindhoven
9,0

Marlies heeft en taaie lesstof heel luchtig en goed begrijpbaar uitgelegd.

MaddyEindhoven
9,3

Mario is een zeer kundige docent met veel passie voor zijn vak. Veel interactie met de studenten en hij weet de theorie begrijpelijk, boeiend en met humor tussendoor goed te over te brengen.

JudithNijmegen
8,4

Ik vond de cursus erg leerzaam, taaie stof die in hapbare brokken met beeldmateriaal verduidelijkt werd. Veel informatie, veel bijgeschreven en veel geleerd.

IreneNijmegen
8,9

Ongelooflijk knap hoe deze docent zo'n droge materie met zoveel passie, energie, humor en eigen kennis over kan dragen.

EugenieNijmegen
9,3

wat een fijne cursus, dacht van te voren saai!! .... maar het waren twee zeer boeiende dagen!!!!

CarolienAmsterdam
8,8

Leuke cursus gegeven door een topdocente. Mooie inkijk in de wereld van de voetreflexologie.

Diana
8,6

Een heel interessante cursus die meer diepgang had dan verwacht, dit kwam zeker door de docent die heel veel extra informatie op een zeer boeiende manier met ons deelde!

MarionRotterdam
9,5

Wat ben ik gelukkig de Wellness academie te hebben mogen leren kennen. Heel fijn leren zo en zeer aangename lerares! Zeer kundig en alle aandacht voor iedereen.

TimDrongen
9,5

Docent; geweldig! Gedreven man, verteld vol passie over het vak en meer!

CézanneRotterdam
9,1

Uitstekende dicent. Hoog niveau les. Byzonder prettige manier van lesgeven

OrlandoRotterdam
9,6

Duidelijk, theorie en praktijk en geweldige ondersteuning voor thuis door de video opnames

MarionNijmegen
7,8

Zeer leerzame en waardevolle cursus!

DNijmegen
9,7

Ik heb veel bijgeleerd tijdens dit weekend en een geweldige man die het leuk laat worden om deze cursus te volgen ik vindt het echt een aanrader

RebeccaWilrijk
10,0

Een fijne cursus voor iedereen toegankelijk, goede uitleg en voldoende tijd en aandacht voor alle cursisten

INEHasselt
9,4

een heel gedreven docent met super veel kennis!

EviHasselt
9,2

Zeer interessante lessen.

SarinaHasselt
10,0

1 woord GEWELDIG

YaniHasselt
9,4

Heel interessant, boeiende docent die zijn ruime kennis op een aangename manier weet over te brengen.

HarmkeHasselt
9,0

Zeer tevreden over deze cursus. Mario is een zeer goede kundig docent, weet alles van het menselijk lichaam en kan er zeer boeiend over vertellen.

DennisHasselt
9,8

Top docent die de stof goed weet te brengen door de cursisten aan het denken te zetten en interactief bezig te zijn

NataschaHasselt
10,0

de docent spreekt met veel passie en gedrevenheid

MaikelHasselt
9,2

Ik vond het best een pittige cursus maar wel heel interessant.Marlies heeft alles ook heel duidelijk en goed uitgelegd.

MandyEindhoven
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wanneer start de opleiding Voetreflexoloog?

Dit is een modulaire vakopleiding. Dit betekent dat de vakopleiding een combinatie is van verschillende cursussen (= modules). De modules u kan volgen naar gelang uw eigen kalender en uw eigen budget. De juiste data kan u terugvinden onder de tab "opleidingsdata".

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie