Inschrijven

Cursus Voetreflexologie voor gevorderden

Leer specifieke klachten aan te pakken via Voetreflexologie
Leer specifieke klachten aan te pakken via Voetreflexologie

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 569

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Beschik je over basiskennis van voetreflexologie en wil je meer leren? Dan staat hier onze cursus voetreflexologie voor gevorderden voor je klaar, die in het teken staat van de therapeutische voetreflexologie. Hiermee kun je nog beter op de wensen en behoeften van je klanten inspelen!

School je in de therapeutische voetreflexologie!

Het lichaam is een complex systeem dat door alledaagse stress, invloeden en gebeurtenissen uit balans kan raken. Er kunnen hierdoor allerlei gezondheidsproblemen ontstaan. In deze cursus voetreflexologie voor gevorderden leer je hoe je de natuur kunt helpen bij zijn normaliserende functie door de doorbloeding en de innervatie van ieder orgaan en iedere klier te optimaliseren. Dat doe je door in te werken op de reflexzones op de voeten. We gaan in deze cursus alle kennis en vaardigheden uit de basiscursus uitdiepen om jouw kwaliteiten als voetreflexoloog naar een hoger niveau te tillen!

Leer in deze cursus voetreflexologie gevorderden de unieke Dwight Byers methode!

Programma cursus voetreflexologie voor gevorderden

Door het volgen van onze cursus voetreflexologie voor gevorderden kun je nog effectievere behandelingen geven. Je gaat je kennis van de zonetheorie, visuele voetdiagnose en terminologie uitdiepen. Je leert om een uitgebreide en correcte klantenintake uit te voeren en de voetreflexbehandeling goed voor te bereiden. Je leert uiteenlopende therapeutische voetreflexologie behandelingen die gericht zijn op het verminderen van specifieke klachten binnen de verschillende lichaamsstelsels. Let op: je geeft als voetreflexoloog altijd ondersteunende behandelingen om het zelfgenezend vermogen te bevorderen. Je stelt nooit diagnoses en slaat geen medische adviezen in de wind.

Bekom een certificaat voetreflexologie voor gevorderden

Binnen onze cursus voetreflexologie voor gevorderden geniet je van een directe kennisoverdracht! Je docente is geschoold door de topdocent Dwight Byers, de neef van de grondlegster Eunice Ingham. Profileer je na afloop als derde generatie student van Eunice Ingham. Andere voordelen van onze cursus zijn dat je steeds les krijgt in een kleine groep en meteen veel gaat oefenen. Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat voetreflexologie voor gevorderden en ben je perfect in staat om zelfstandig therapeutische voetreflexologie behandelingen te geven. Bekijk hier ook onze volwaardige Opleiding Voetreflexoloog.

Lesindeling

4-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van voetreflexologie basiskennis .

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Verdieping voetreflexologie
 • Inleiding gevorderden cursus
 • Zonetheorie
 • Definities veelvoorkomende termen
 • Visuele voetdiagnose
 • Aandachtspunten behandeling
 • Losmaken van de voet
 • Beschrijving technieken
 • Behandeling aandoeningen per lichaamsdeel/-stelsel
 • Hoofd
 • Zintuigen
 • Beenderstelsel
 • Stelsel hart en bloedvaten
 • Ademhalingsstelsel
 • Spijsverteringsstelsel
 • Uitscheidingsstelsel
 • Geslachtsorganen
 • Lymfatisch systeem
 • Endocrien stelsel
 • Afwerking behandeling
 • Anamnese

Prijs

569 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Intructiefilm
 • Certificaat

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Weekendreeks

Startdatum: 11 maart 2023
Alle data: 11/03, 12/03, 18/03 & 19/03 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Startdatum: 17 september 2022
Alle data: 17/09, 18/09, 24/09 & 25/09 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Startdatum: 20 mei 2023
Alle data: 20/05, 21/05, 27/05 & 28/05 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Suzy Jacops

Docent in Amsterdam & Hasselt

Suzy Jacops (1963) is een professionele voetreflexoloog met veel ervaring. Ze is echter niet zomaar een voetreflexoloog; ze is onder meer opgeleid door Dwight Byers, de neef van de grondlegster van de voetreflexologie Eunice Ingham!

Maar Suzy heeft les gehad van nog meer grootmeesters in de voetreflexologie, waaronder van Tony Porter die een eigen methode van voetreflexologie heeft ontwikkeld. Met voetreflexologie had Suzy haar roeping gevonden. Na het behalen van haar diploma therapeutische voet- en handreflexoloog en na enkele jaren werkervaring opgedaan te hebben startte ze haar eigen praktijk. Daarnaast schoolde ze zich bij in de disciplines: precisie reflexologie, cranio-sacrale reflexologie, traditionele Chinese en Thaise reflexologie, de vijf elementenleer, Chinese tui-na en zenuwreflexologie.

Ook bewandelde Suzy vervolgens het pad van de verticale voetreflexologie, ontwikkeld door Lynne Booth met een nieuwe kijk op de traditionele reflexologie. Met haar ruime ervaring en kennis op het gebied van reflexologie is ze volgens de eisen van de grondlegster Lynne Booth bevoegd als docente verticale voetreflexologie in België en Nederland. Suzy is al meer dan 10 jaar verbonden aan de Wellness Academie en heeft al honderden studenten met succes de voetreflexologie aangeleerd!

 

Lees verderInklappen

Recensies

K. Sokol (04-10)

Gevolgd in Hasselt

Mooie uitbreiding van de basiscursus voetreflexologie. De basis wordt herhaald en aangevuld met nieuwe informatie, technieken, ... Ook specifieker gericht op bepaalde klachten. Zeker de moeite!

M. Vonk (04-10)

Gevolgd in Hasselt

Een veel omvattende opleiding waarin ook anatomie, fysiologie, pathologie wordt behandelt. Voorkennis hiervan maakt het allemaal makkelijker te begrijpen. Een voetreflexologie behandeling werk echt!

H. Sinay (04-10)

Gevolgd in Hasselt

super leuke en leerzame lessen en zeer goed uitgelegd. ook op de werkhouding werd gelet en dat vind ik ook heel belangrijk.

B. Schaller (04-10)

Gevolgd in Hasselt

Leuk en leerzaam!

H. Putzeys (19-01)

Gevolgd in Hasselt

Zeer goed! Echt een aanrader!

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.