Inschrijven

Opleiding Chakratherapeut

Leer om blokkades op te lossen in de chakra's!
Leer om blokkades op te lossen in de chakra's!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig diploma
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 1579

Beoordeling

Inschrijven voor deze Opleiding

Algemene informatie

Wie heeft er in het hectische leven van alledag geen behoefte aan momenten van rust en een positieve, levenslustige instelling? Als chakratherapeut ben je dan ook graag gezien! Jij bent de aangewezen persoon om mensen te helpen om hun innerlijke balans te herstellen en positieve energie vrij te maken. In deze opleiding chakratherapeut leer je blokkades te herkennen en op te heffen om de energiestroom te activeren en het zelfgenezend vermogen van mensen te stimuleren.

Op zoek naar innerlijke rust en levenskracht

Dat zijn belangrijke voorwaarden voor een gezond en gelukkig leven. Het is niet altijd gemakkelijk om deze balans te behouden. Onze chakra’s spelen hierin een belangrijke rol. Je kunt ze zien als energetische draaikolken, die zorgen dat de energie onbelemmerd stroomt. Onverwachte gebeurtenissen kunnen echter zwakke plekken en blokkades veroorzaken. Je leert in deze opleiding hoe je mensen kunt helpen om het evenwicht te herstellen en om ze te ondersteunen in het terugvinden van hun innerlijke rust en levenskracht. Voor je deze rol op je neemt, zul je in deze opleiding chakratherapeut eerst meer inzicht in jezelf verwerven om straks nog beter anderen te kunnen helpen!

Leer mensen te begeleiden bij het terugvinden van innerlijke rust en levenskracht!

Inhoud Opleiding Chakratherapeut

In de opleiding chakratherapeut ga je je kennis over chakra’s nog verder uitdiepen. Niet alleen doe je veel extra kennis op, je gaat de chakra’s nog beter leren voelen en ervaren. Je leert jezelf beter kennen en evalueren, waardoor je nog beter richting kunt geven aan jouw leven. Vanuit deze instelling kun je straks ook anderen optimaal begeleiden. We gaan op onderzoek uit naar hoe we de opgedane kennis en ervaringen kunnen toepassen om problemen bij klanten te ontrafelen en te verhelpen op zowel fysiek als mentaal niveau. Je leert om te werken met krachtige instrumenten die je hiervoor kunt inzetten, namelijk: intuïtieve massage, edelsteenmassage, magnetiseren, kruidenpads, lichaamskaarsen, Jin Shin Jyutsu en buikwiegen.

Voordelen van onze opleiding

Je krijgt les van vriendelijke en betrokken docenten, die al vele jaren actief zijn als chakratherapeut. Je kunt rekenen op begrijpbare taal en alle onderdelen van de opleiding kun je na afloop eenvoudig zelf als een professional in de praktijk brengen. Een extra voordeel is dat dit een opleiding is waarmee je niet alleen andere mensen, maar ook jezelf helpt. Je zult merken dat je in korte tijd een enorme groei doormaakt. De kleine lesgroepjes, de goed uitgeruste leslocatie en fijne lesmaterialen dragen ertoe bij dat het beslist een leerrijke en waardevolle ervaring wordt.   

Examen en diploma

Aan het einde van de opleiding leg je examen af. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Je mag eveneens onbeperkt en gratis herkansen. Ben je geslaagd voor je examen? Dan bekom je het diploma chakratherapeut; hét bewijs dat jouw klanten kunnen rekenen op een professionele aanpak. Met dit diploma kun je bijvoorbeeld aan het werk in wellness- en massagepraktijken, gezondheidscentra of je gaat aan de slag als zelfstandige chakratherapeut.

Lesindeling

Avondopleiding: 28 avonden van 19:30 tot 22:30

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding is het verplicht voorkennis te hebben van chakratherapie voor gevorderden.

Inhoud

 • Invloed chakra’s op welzijn
 • Inzicht in jezelf ontwikkelen
 • Aandacht veelvoorkomende klachten
 • Blokkades opsporen en behandelen
 • Intuïtieve massage
 • Edelsteenmassage
 • Magnetiseren
 • Kruidenpads
 • Lichaamskaarsen
 • Jin shin jyutsu
 • Buikwiegen

Prijs

1.579 euro

Mogelijkheid tot gespreide betaling in 3 termijnen (50% – 25% – 25%).

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma

Subsidies in Vlaanderen:

 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Avondreeks

Startdatum: 24 mei 2022 (dinsdagen)
Alle data: 24/05, 31/05, 07/06, 14/06, 21/06, 28/06, 06/09, 13/09, 04/10, 11/10, 18/10, 25/10, 08/11, 15/11, 22/11, 29/11, 06/12, 13/12, 20/12 2022, 10/01, 17/01, 24/01, 31/01, 07/02, 14/02, 28/02, 07/03 & 14/03 2023
Tijd: 19:30u tot 22:30

Docent

Jef & Jeanine Van Hove

Docent in Hasselt

Jeanine Groeneweg (1956) is docente chakratherapie aan de Wellness Academie. Als docente leert ze haar cursisten hoe ze zichzelf kunnen ontplooien om andere mensen te helpen. Jeanine had altijd al bijzonder veel interesse in de mens en zijn levenshouding. Voordat ze anderen in hun ontwikkeling kon helpen, legde ze eerst zelf een innerlijke zoektocht af.

Deze zoektocht leidde na haar studies tot het moederschap en daarna terug naar de arbeidsmarkt waar ze zich opwerkte tot een directiefunctie. Met veel plezier hielp ze het bedrijf uitbouwen, maar nog meer voldoening haalde ze uit het opleiden en motiveren van het personeel. Ze tilde haar coaching kwaliteiten naar een hoger plan met een training van de bekende schrijver Dale Carnegie. Ze won eveneens prijzen voor haar verdiensten op het gebied van menselijke relaties en communicatie.

Ze wilde vervolgens haar innerlijke zoektocht verdiepen en behaalde diploma’s tot energetische coach, Script-As begeleider, aromatherapeut, edelsteentherapeut, massagetherapeut, Herbalpad trainer en Go4Balance adviseur. In haar echtgenoot Jef van Hove trof ze een soulmate met dezelfde interesses en haar carrière onderging een metamorfose. Samen richtten ze in 2004 hun praktijk Zonnestreel op om mensen te ondersteunen in bewustwording en zelfontplooiing. Het opleiden van chakratherapeuten is Jeanine ’s levensmissie geworden!

Lees verderInklappen

Recensies

S. Van Lierde (17-12)

Gevolgd in Hasselt

ik ben Jeanine & Jef enorm DANKBAAR voor deze geweldige leerRIJKe cursus! het is omgevlogen, maar voor mij mocht het blijven duren, ik krijg er niet genoeg van, het blijft telkens boeiend, ze zijn GEWELDIG! ik raad het iedereen aan, als je een eyeopener wilt. je groeit

P. Servaes (08-02)

Gevolgd in Hasselt

Jef en jeanine hebben zich 100% ingezet voor ons. Ze hebben heel veel kennis van de opleiding en leggen dingen duidelijk uit. En hele vriendelijke mensen.

C. Bierwaerts (20-06)

Gevolgd in Hasselt

een leerrijke cursus waar je jezelf leert ontdekken met aangename en vriendelijke docenten !

Erkend door *

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.