• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Opleiding ChakratherapeutLeer om blokkades op te lossen in de chakra's!

Opleiding Chakratherapeut
Voordelen
€ 1.889
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Diploma
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze opleiding

Wie heeft er in het hectische leven van alledag geen behoefte aan momenten van rust en een positieve, levenslustige instelling? Als chakratherapeut ben je dan ook graag gezien! Jij bent de aangewezen persoon om mensen te helpen om hun innerlijke balans te herstellen en positieve energie vrij te maken. In deze opleiding chakratherapeut leer je blokkades te herkennen en op te heffen om de energiestroom te activeren en het zelfgenezend vermogen van mensen te stimuleren.

Op zoek naar innerlijke rust en levenskracht

Dat zijn belangrijke voorwaarden voor een gezond en gelukkig leven. Het is niet altijd gemakkelijk om deze balans te behouden. Onze chakra’s spelen hierin een belangrijke rol. Je kunt ze zien als energetische draaikolken, die zorgen dat de energie onbelemmerd stroomt. Onverwachte gebeurtenissen kunnen echter zwakke plekken en blokkades veroorzaken. Je leert in deze opleiding hoe je mensen kunt helpen om het evenwicht te herstellen en om ze te ondersteunen in het terugvinden van hun innerlijke rust en levenskracht. Voor je deze rol op je neemt, zul je in deze opleiding chakratherapeut eerst meer inzicht in jezelf verwerven om straks nog beter anderen te kunnen helpen!

Leer mensen te begeleiden bij het terugvinden van innerlijke rust en levenskracht!

Inhoud Opleiding Chakratherapeut

In de opleiding chakratherapeut ga je je kennis over chakra’s nog verder uitdiepen. Niet alleen doe je veel extra kennis op, je gaat de chakra’s nog beter leren voelen en ervaren. Je leert jezelf beter kennen en evalueren, waardoor je nog beter richting kunt geven aan jouw leven. Vanuit deze instelling kun je straks ook anderen optimaal begeleiden. We gaan op onderzoek uit naar hoe we de opgedane kennis en ervaringen kunnen toepassen om problemen bij klanten te ontrafelen en te verhelpen op zowel fysiek als mentaal niveau. Je leert om te werken met krachtige instrumenten die je hiervoor kunt inzetten, namelijk: intuïtieve massage, edelsteenmassage, magnetiseren, kruidenpads, lichaamskaarsen, Jin Shin Jyutsu en buikwiegen.

Voordelen van onze opleiding

Je krijgt les van vriendelijke en betrokken docenten, die al vele jaren actief zijn als chakratherapeut. Je kunt rekenen op begrijpbare taal en alle onderdelen van de opleiding kun je na afloop eenvoudig zelf als een professional in de praktijk brengen. Een extra voordeel is dat dit een opleiding is waarmee je niet alleen andere mensen, maar ook jezelf helpt. Je zult merken dat je in korte tijd een enorme groei doormaakt. De kleine lesgroepjes, de goed uitgeruste leslocatie en fijne lesmaterialen dragen ertoe bij dat het beslist een leerrijke en waardevolle ervaring wordt.   

Examen en diploma

Aan het einde van de opleiding leg je examen af. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Je mag eveneens onbeperkt en gratis herkansen. Ben je geslaagd voor je examen? Dan bekom je het diploma chakratherapeut; hét bewijs dat jouw klanten kunnen rekenen op een professionele aanpak. Met dit diploma kun je bijvoorbeeld aan het werk in wellness- en massagepraktijken, gezondheidscentra of je gaat aan de slag als zelfstandige chakratherapeut.

Lesindeling

Avondopleiding: 28 avonden van 19:30 tot 22:30

Verplichte voorkennis

Voor deze opleiding is het verplicht voorkennis te hebben van chakratherapie voor gevorderden

Het leerdoel van deze opleiding is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Invloed chakra’s op welzijn
 • Inzicht in jezelf ontwikkelen
 • Aandacht veelvoorkomende klachten
 • Blokkades opsporen en behandelen
 • Intuïtieve massage
 • Edelsteenmassage
 • Magnetiseren
 • Kruidenpads
 • Lichaamskaarsen
 • Jin shin jyutsu
 • Buikwiegen

1.889 euro

Mogelijkheid tot gespreide betaling in 3 termijnen (50% – 25% – 25%).

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Diploma
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Avondreeks

Startdatum: 29 mei 2024 (woensdagen)
Alle data: 29/05, 05/06, 12/06, 19/06, 26/06, 04/09, 11/09, 18/09, 25/09, 02/10, 09/10, 16/10, 23/10, 06/11, 13/11, 20/11, 27/11, 04/12, 11/12 2024, 29/01, 05/02, 12/02, 19/02, 26/02, 05/03, 12/03, 19/03 & 26/03 2025
Tijd: 19:30 tot 22:30
Nog maar enkele vrije plaatsen

Inschrijven
Jef & Jeanine Van Hove
Jef & Jeanine Van HoveDocent in Hasselt

Jeanine Groeneweg (1956) is docente chakratherapie aan de Wellness Academie. Als docente leert ze haar cursisten hoe ze zichzelf kunnen ontplooien om andere mensen te helpen. Jeanine had altijd al bijzonder veel interesse in de mens en zijn levenshouding. Voordat ze anderen in hun ontwikkeling kon helpen, legde ze eerst zelf een innerlijke zoektocht af.

Deze zoektocht leidde na haar studies tot het moederschap en daarna terug naar de arbeidsmarkt waar ze zich opwerkte tot een directiefunctie. Met veel plezier hielp ze het bedrijf uitbouwen, maar nog meer voldoening haalde ze uit het opleiden en motiveren van het personeel. Ze tilde haar coaching kwaliteiten naar een hoger plan met een training van de bekende schrijver Dale Carnegie. Ze won eveneens prijzen voor haar verdiensten op het gebied van menselijke relaties en communicatie.

Ze wilde vervolgens haar innerlijke zoektocht verdiepen en behaalde diploma’s tot energetische coach, Script-As begeleider, aromatherapeut, edelsteentherapeut, massagetherapeut, Herbalpad trainer en Go4Balance adviseur. In haar echtgenoot Jef van Hove trof ze een soulmate met dezelfde interesses en haar carrière onderging een metamorfose. Samen richtten ze in 2004 hun praktijk Zonnestreel op om mensen te ondersteunen in bewustwording en zelfontplooiing. Het opleiden van chakratherapeuten is Jeanine ’s levensmissie geworden!

10,0

Jef en jeanine hebben zich 100% ingezet voor ons. Ze hebben heel veel kennis van de opleiding en leggen dingen duidelijk uit.En hele vriendelijke mensen.

PetraHasselt
9,4

een leerrijke cursus waar je jezelf leert ontdekken met aangename en vriendelijke docenten !

CarineHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie