• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus OorkaarstherapieLeer hoe je met oorkaarstherapie mensen in balans brengt!

Cursus Oorkaarstherapie
Voordelen
€ 199
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Treed in de voetsporen van de sjamanen en de hopi-indianen door onze cursus oorkaarstherapie te volgen. Deze eeuwenoude behandelwijze biedt vele gezondheidsvoordelen, waaronder pure ontspanning en het verhelpen van vele klachten in het hoofdhalsgebied. De cursus is voor iedereen toegankelijk. Daarnaast is het een ideale bijscholing voor elke wellness- en massagetherapeut!

Oude rituelen komen weer tot leven!

We zien het steeds vaker dat in moderne wellness- en massagepraktijken oude rituelen tot leven komen. Veel eeuwenoude behandelmethoden worden vandaag de dag herontdekt. Dat geldt ook voor oorkaarstherapie; een weldadig warme en ontspannende behandeling met holle kaarsen die op het oor worden geplaatst en hier een lichte trilling veroorzaken. Hiermee kun je diep inwerken op de acupunten op het oor en de bloedcirculatie en lymfedoorstroom stimuleren. Oorkaarstherapie is bij uitstek geschikt voor het verlichten van klachten in het hoofdhalsgebied. We leren je er graag meer over in onze cursus oorkaarstherapie.

In de cursus oorkaarstherapie leer je hoe je met kaarsen het oor kunt masseren.

Lesprogramma cursus oorkaarstherapie

We leren je in onze cursus oorkaarstherapie meer over de historie en ontwikkeling van de oorkaarstherapie, de anatomie van het oor en de indicaties en contra-indicaties. We gaan in op de verschillende soorten oorkaarsen en de heilzame kruiden en oliën die er in verwerkt kunnen worden. Je leert hoe de kaarsen werken en hoe een behandeling ervaren wordt. Je gaat onder deskundige begeleiding oefenen met het geven van oorkaarstherapie. Er is veel aandacht voor het creëren van een prettige sfeer voor je klant en het combineren van oorkaarstherapie met lymfedrainage technieken en relfexzonemassages van het oor.

Bekom een certificaat oorkaarstherapie

Wie kiest voor onze cursus oorkaarstherapie kiest voor les in kleine groepjes, de beste docenten en goed uitgeruste leslocaties. Binnen deze sfeer zul je de oorkaarstherapie snel meester zijn! Na afloop van de cursus bekom je een certificaat oorkaarstherapie! Ontdek ook onze aanverwante cursussen, zoals de Cursus Lichaamskaarsen en de Cursus Oorreflexologie.

Lesindeling

Avondcursus van 19:30 tot 23:00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Bouw en werking van het oor
 • Geschiedenis en achtergronden oorkaars
 • Oorkaarsen en chakra’s
 • Toepassingen
 • Uitvoeren oorkaarstherapie

199 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat
 • Verbruik oorkaarsen tijden de les
Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Avondreeks

Datum: maandag 27 november 2023
Tijd: 19:30 tot 23:00

Inschrijven
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Avondreeks

Datum: dinsdag 7 november 2023
Tijd: 19:30 tot 23:00

Inschrijven
Jolié Ennik
Jolié EnnikDocent in Amsterdam

Jolié Ennik maakte in haar leven enkele bijzondere gebeurtenissen mee (3 x door bliksem geraakt, vele ongevallen en mystieke ervaringen). Dit zette haar aan om haar pad op het gebied van communicatie en accountmanagement rigoureus om te gooien. Ze ging zich richten op wellness en therapieën en speelde op een ondernemende manier in op de nieuwe kansen die op haar pad kwamen.

Sinds 1999 is het haar missie om de oosterse en westerse visie op geneeskracht te verbinden via een compilatie van massage, lichaamsbeweging, coaching, bewegingsvrijheid en de kracht terugbrengen in lichaam en geest. Ze volgde vele opleidingen en trainingen op het gebied van natuurgeneeskunde, INCA PAQO trainingen, sportmassage, klassieke ontspanningsmassage, shiatsu, coaching, healing, energetische therapie, zwangerschapsmassage, jadesteenmassage, Ko Bi Do, hamam, yoga en meditatie. Daarna deed ze 9 jaar praktijkervaring op in spa’s, sauna’s en yogastudio’s.

Toch miste ze in de trainingen en therapieën de technieken en werkwijze om nu ook anderen, net zoals zij voor zichzelf deed, te helpen herstellen en revalideren. Daarom ontwikkelde ze haar eigen therapie, de Quint Therapie. Ondertussen past ze deze therapie al 15 jaar met succes toe. ‘Geen minuut voelt als werk. Iedere minuut is een openbaring, een leermoment.’ Dit gevoel gunt zij iedereen en daarom traint ze graag haar studenten van Wellness Academie. Dit doet ze nuchter doch passievol, visionair doch commercieel verantwoord, vernieuwend doch medisch verklaarbaar. ‘Het is bijzonder om te zien hoe anderen hun eigen weg vinden binnen dit prachtige vakgebied!’

9,8

Een leuke en unieke cursus voor een andere kijk op het gebruik van oorkaarsen en de werking hiervan.

DeniceAmsterdam
10,0

Echt een super vriendelijke docente!Bedankt voor de fijne leerrijke opleiding!

AlenkaHasselt
9,1

Heel leerlijke ervaring.

ShauniHasselt
8,9

het was helemaal in orde

AlyssaHasselt
9,3

Zeer vriendelijke docent, weet waarover ze spreekt. Zeker aan te raden.

SilviaHasselt
8,9

Is een fijne en gemakkelijk bereikbare locatie,duidelijke uitleg zowel theorie als praktijk,was een aangename avondles.

ClaudiaHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Kom eens kennismakenVolgende
infoavonden

Wil je de Wellness Academie beter leren kennen? Dan ben je van harte welkom op onze infoavonden of opendagen.

Meer over onze infoavonden

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie