10% korting op alle opleidingen t/m 31/03!

Inschrijven

Cursus Lichaamskaarsen

Leer met lichaamskaarsen gezondheidsklachten te verzachten!
Leer met lichaamskaarsen gezondheidsklachten te verzachten!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 189

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Wil je meer weten over behandelingen met lichaamskaarsen? Of wil je graag leren hoe lichaamskaarsen een aanvulling kunnen bieden op jouw diensten als wellness- of massagetherapeut? Dan ben jij bij onze cursus lichaamskaarsen aan het juiste adres. We laten je hier graag kennismaken met deze zachte behandelwijze, die inzetbaar is bij veel gezondheidsklachten en die helpt blokkades in de levensenergie op te heffen en mensen in harmonie te brengen met zichzelf.

Lichaamskaarsen helpen om evenwichtig te leven!

Een goed evenwicht tussen lichaam en geest is een basisvoorwaarde voor een gezond en gelukkig leven. Dit evenwicht wordt dagelijks uitgedaagd door allerlei invloeden van buitenaf; stress en spanningen op het werk, relatieproblemen, trauma’s, indrukwekkende gebeurtenissen, gezondheidsproblemen, etc. Hierdoor kunnen er blokkades ontstaan, die een goede gezondheid en een ontspannen gevoel van welbevinden in de weg zitten. Lichaamskaarsen kunnen helpen om deze blokkades op te lossen door negatieve energie en toxines weg te voeren uit het lichaam.

In de cursus lichaamskaarsen leer je milde behandelingen om mensen in evenwicht te brengen!

Inhoud cursus lichaamskaarsen

We laten je in onze cursus zien wat lichaamskaarsen zijn en hoe ze werken. De kaarsen beschikken over een holle ruimte, die bij het branden van de kaars voor een zuigende kracht op het lichaam zorgt. Samen met de trillingen en de warmte zorgt dit voor een massage. Er kunnen ook essentiële oliën verwerkt worden in de kaarsen, zodat de welriekende dampen die vrijkomen eveneens helpen om spanning los te laten. Je gaat in de cursus uitgebreid oefenen met de lichaamskaarsen. Je leert om in te werken op acupunten en je leert om chakrabehandelingen met lichaamskaarsen te geven. Lichaamskaarsen bieden goede resultaten bij: spier- en gewrichtspijn, spijsverteringsproblemen, stress, verkoudheid, oorpijn en rouwprocessen.

Bekom een certificaat lichaamskaarsen

Je krijgt les van twee ervaren docenten, die jarenlang ervaring hebben als wellness therapeut en veel passie hebben voor hun vak. Dankzij de kleine lesgroepen kun je rekenen op een gemoedelijke sfeer en veel praktijkoefening. Na afloop bekom je een certificaat lichaamskaarsen, waarmee je meteen als deskundige aan de slag kunt in massagepraktijken, wellnesscentra of als zelfstandige therapeut. Bekijk hier ook onze Cursus Oorkaarstherapie.

Lesindeling

1-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis lichaamskaarsen
 • Werking van lichaamskaarsen
 • Toepassingen lichaamskaarsen
 • Contra-indicaties
 • Benodigdheden
 • Voorbereiding behandeling
 • Diverse lichaamsbehandelingen
 • Chakrabehandeling
 • Afronden behandeling
 • Aandachtspunten en tips
 • Nabespreking lichaamskaarsen

Prijs

189 euro

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zondagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: zondag 25 juni 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Jef & Jeanine Van Hove

Docent in Hasselt

Jeanine Groeneweg (1956) is docente chakratherapie aan de Wellness Academie. Als docente leert ze haar cursisten hoe ze zichzelf kunnen ontplooien om andere mensen te helpen. Jeanine had altijd al bijzonder veel interesse in de mens en zijn levenshouding. Voordat ze anderen in hun ontwikkeling kon helpen, legde ze eerst zelf een innerlijke zoektocht af.

Deze zoektocht leidde na haar studies tot het moederschap en daarna terug naar de arbeidsmarkt waar ze zich opwerkte tot een directiefunctie. Met veel plezier hielp ze het bedrijf uitbouwen, maar nog meer voldoening haalde ze uit het opleiden en motiveren van het personeel. Ze tilde haar coaching kwaliteiten naar een hoger plan met een training van de bekende schrijver Dale Carnegie. Ze won eveneens prijzen voor haar verdiensten op het gebied van menselijke relaties en communicatie.

Ze wilde vervolgens haar innerlijke zoektocht verdiepen en behaalde diploma’s tot energetische coach, Script-As begeleider, aromatherapeut, edelsteentherapeut, massagetherapeut, Herbalpad trainer en Go4Balance adviseur. In haar echtgenoot Jef van Hove trof ze een soulmate met dezelfde interesses en haar carrière onderging een metamorfose. Samen richtten ze in 2004 hun praktijk Zonnestreel op om mensen te ondersteunen in bewustwording en zelfontplooiing. Het opleiden van chakratherapeuten is Jeanine ’s levensmissie geworden!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.