Inschrijven

Cursus Oorreflexologie

Ontdek de vele gezondheidsvoordelen van oorreflexologie!
Ontdek de vele gezondheidsvoordelen van oorreflexologie!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 269

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Klinkt oorreflexologie je nog niet bekend in de oren? Dan leren we je er graag meer over in onze cursus oorreflexologie. Voetreflexologie heeft ondertussen al vaste voet aan de grond gekregen en de meeste mensen hebben hier wel al eens van gehoord.  Oorreflexologie kent een vergelijkbare filosofie en werkwijze. Ontdek hier wat een cursus oorreflexologie voor je kan betekenen!

Oorreflexologie toegankelijk en effectief!

Oorreflexologie heeft zijn wortels in de Chinese ooracupunctuur. De Franse arts Paul Nogier, die zowel westerse als oosterse behandelwijzen (waaronder de Chinese acupunctuur) toepaste, ontwikkelde de moderne oorreflexologie of auriculotherapie. Hij ontdekte dat het hele lichaam op het oor wordt weerspiegeld en bracht dit in kaart. Door met reflextherapie in te werken op bepaalde punten op het oor, kunnen klachten elders in het lichaam effectief behandeld worden. Een ander voordeel is dat het oor gemakkelijk toegankelijk is, waardoor de behandeling laagdrempelig is. Meer weten? Schrijf je op tijd in voor onze cursus oorreflexologie, de plaatsen zijn beperkt!

Ontdek in de cursus oorreflexologie hoe het lichaam in het oor wordt geprojecteerd!

Wat leer ik in de cursus oorreflexologie?

We gaan in deze cursus oorreflexologie in op het ontstaan van oorreflexologie, je leert meer over de opbouw van het oor en de toepassingen van deze behandelwijze. We gaan de kaart van de arts Nogier met de oorreflexpunten bestuderen en je leert meer over de Chinese meesterpunten, de oorcorrespondentie punten (OCP’s) en hoe deze de andere delen van het lichaam weerspiegelen. Het grootste deel van de cursus staat in het teken van praktijkles; je gaat OCP’s lokaliseren met een druktaster, je leert oormassages uitvoeren en oorzaadjes aanbrengen. Er is tijdens de cursus aandacht voor specifieke klachten, zoals verslavingen, allergieën, spanningen, pijn, slaapproblemen, hormonale verstoringen en spijsverteringsproblemen.

Bekom een certificaat oorreflexologie

De cursus oorreflexologie wordt aangeboden in kleine lesgroepjes. Je kunt daarbij rekenen op de expertise en persoonlijke aandacht van een gepassioneerde docent. Binnen deze prettige sfeer ben je de oorreflexologie snel meester. Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat oorreflexologie en kun je het geleerde in de praktijk brengen als een pro! Ontdek ook onze aanverwante cursussen, zoals de Cursus Oorkaarstherapie, Voetreflexologie en Handreflexologie.

Lesindeling

2-daagse cursus van 10:00 tot 18:00

Inhoud

 • Geschiedenis oorreflexologie
 • Anatomie van het oor
 • Oorcorrespondentie punten (OCP’S) fase 1 ,2 ,3
 • Contra indicaties
 • Pijn behandelen en bijhorende pijnassen
 • Chinese meesterpunten
 • Specifieke punten en behandelingen
 • Oormassage
 • Lokaliseren van de OCP’S met druktaser
 • Punten bewerken
 • Oorzaadjes plaatsen

Prijs

269 euro (+ 15 euro verbruikskosten)

Subsidies in Vlaanderen:

 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Opleidingsdata

Docent

Suzy Jacops

Docent in Hasselt

Suzy Jacops (1963) is een professionele voetreflexoloog met veel ervaring. Ze is echter niet zomaar een voetreflexoloog; ze is onder meer opgeleid door Dwight Byers, de neef van de grondlegster van de voetreflexologie Eunice Ingham!

Maar Suzy heeft les gehad van nog meer grootmeesters in de voetreflexologie, waaronder van Tony Porter die een eigen methode van voetreflexologie heeft ontwikkeld. Met voetreflexologie had Suzy haar roeping gevonden. Na het behalen van haar diploma therapeutische voet- en handreflexoloog en na enkele jaren werkervaring opgedaan te hebben startte ze haar eigen praktijk. Daarnaast schoolde ze zich bij in de disciplines: precisie reflexologie, cranio-sacrale reflexologie, traditionele Chinese en Thaise reflexologie, de vijf elementenleer, Chinese tui-na en zenuwreflexologie.

Ook bewandelde Suzy vervolgens het pad van de verticale voetreflexologie, ontwikkeld door Lynne Booth met een nieuwe kijk op de traditionele reflexologie. Met haar ruime ervaring en kennis op het gebied van reflexologie wordt ze door de grondlegster Lynne Booth erkend als exclusieve docente verticale voetreflexologie in België en Nederland. Suzy is al meer dan 10 jaar verbonden aan de Wellness Academie en heeft al honderden studenten met succes de voetreflexologie aangeleerd!

 

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.