Inschrijven

Cursus Handreflexologie

Leer handmassages die het algehele welzijn bevorderen!
Leer handmassages die het algehele welzijn bevorderen!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 219

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Wat kunnen handen je vertellen over iemands welzijn? Je ontdekt het in onze cursus handreflexologie. Volgens deze leer kunnen de handen ons complete lichaam weerspiegelen. Maar dat niet alleen, het is ook mogelijk om door in te werken op specifieke zones op de handen disbalans elders in het lichaam op te heffen. Handreflexologie is een adequate wijze om het zelfgenezend vermogen van de mens aan te spreken en de vitaliteit te vergroten!

Hoe werkt handreflexologie?

Handreflexologie, is net als voetreflexologie, een vorm van reflexzonetherapie. De achterliggende gedachte is dat in je handen diverse drukpunten en reflexzones liggen. Deze staan in verbinding met alle andere delen van het lichaam, waaronder de organen, klieren en spieren. Door met massagetechnieken op deze plekken in te werken, kun je invloed uitoefenen op de corresponderende delen van het lichaam. Handreflexologie zorgt voor ontspanning, stimuleert de bloedsomloop en de energie gaat weer stromen. Klachten worden hierdoor verminderd en de vitaliteit neemt toe. Er wordt bij deze behandeling steeds gekeken naar de mens in zijn geheel, waarbij lichaam, geest en emotie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Handreflexologie stimuleert het zelfgenezend vermogen en verhoogt de vitaliteit!

Inhoud cursus handreflexologie

We vertellen je in deze cursus handreflexologie graag nog veel meer over de werking van deze behandelmethode. Je ontdekt dat het een doeltreffende behandeling is voor het verminderen van vermoeidheid, stress gerelateerde klachten, nek-, schouder- en rugklachten, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn, migraine, etc. Je leert om de drukpunten en reflexzones op te sporen en je gaat de massagetechnieken oefenen waarmee je op deze plekken kunt inwerken. Aan het einde van de cursus kun je een ontspannende handreflexologie behandeling geven en weet je hoe je specifieke klachten kunt aanpakken. Er is in de cursus ook aandacht voor zelfhulptechnieken.

Voordelen van de cursus handreflexologie

Wellness Academie staat bekend om haar kleine lesgroepen, topdocenten en persoonlijke aandacht voor elke cursist. Ook de deelnemers aan de cursus handreflexologie kunnen uiteraard op deze voordelen rekenen. Een ander voordeel van een cursus handreflexologie is dat het een behandelwijze is die weinig investering vergt; je kunt je behandelingen vrijwel overal en altijd uitvoeren!

Bekom een certificaat handreflexologie

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat handreflexologie. Hiermee kun je direct in de praktijk aan de slag als handreflexoloog. Je kunt handreflexologie ook perfect combineren met andere massagevormen. Bekijk hier ook onze Cursus Voetreflexologie en de Cursus Oorreflexologie!

Lesindeling

1-daagse cursus van 10:00 tot 18:00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Introductie handreflexologie
 • Werking en toepassingen
 • Reflexpunten lokaliseren
 • Massagetechnieken
 • Ontspannende massage geven
 • Specifieke klachten behandelen
 • Zelfhulp technieken en toepassingen

Prijs

219 euro
(Online opleiding: € 199)

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Online opleiding

Passen de opleidingsdata niet of wil je meteen starten? Dan kan onze online opleiding een goed alternatief bieden.

Online opleidingen stellen je in staat om eender waar en wanneer een nieuwe vaardigheid aan te leren (mits internetverbinding). Na aanmelding ontvang je van ons een login. Hiermee heb je directe toegang tot ons online opleidingsplatform, waar deze cursus voor je klaarstaat. Je kan duidelijk je voortgang bekijken, hoofdstuk per hoofdstuk. Is alles duidelijk en ben klaar om je certificaat te behalen? Dan dien je enkel nog een digitaal eindexamen af te leggen. Gedurende de gehele opleiding staat je docent(e) klaar om je te begeleiden waar en wanneer nodig.

Je hebt 12 maanden de tijd om je online opleiding af te ronden.

Voordelen

 • Meteen starten
 • Lessen zelf indelen
 • Thuis studeren

Inbegrepen

 • Online opleidingsplatform
 • Begeleiding van docent
 • Online examen en certificaat

Inschrijven

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Zaterdagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: zaterdag 16 december 2023
Tijd: 10:00u tot 18:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zondagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: zondag 1 oktober 2023
Tijd: 10:00u tot 18:00

Docent

Suzy Jacops

Docent in Amsterdam & Hasselt

Suzy Jacops (1963) is een professionele voetreflexoloog met veel ervaring. Ze is opgeleid door de diverse grootmeesters in de klassieke voetreflexologie! Ze is dan ook uitgegroeid tot een echte expert op dit gebied.

Met voetreflexologie had Suzy haar roeping gevonden. Na het behalen van haar diploma therapeutische voet- en handreflexoloog en na enkele jaren werkervaring opgedaan te hebben, startte ze haar eigen praktijk. Daarnaast schoolde ze zich bij in de disciplines: precisie reflexologie, cranio-sacrale reflexologie, traditionele Chinese en Thaise reflexologie, de vijf elementenleer, Chinese tui-na en zenuwreflexologie.

Ook bewandelde Suzy vervolgens het pad van de verticale voetreflexologie, die een nieuwe kijk biedt op de traditionele reflexologie. Met haar ruime ervaring en kennis op het gebied van reflexologie is ze een grote naam binnen de voetreflexologie in België en Nederland. Suzy is al meer dan 10 jaar verbonden aan Wellness Academie en heeft al honderden studenten met succes de voetreflexologie aangeleerd!

 

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.