Inschrijven

Cursus Handreflexologie

Leer handmassages die de algehele gezondheid bevorderen!
Leer handmassages die de algehele gezondheid bevorderen!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 189

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Wat kunnen handen je vertellen over iemands welzijn? Je ontdekt het in onze cursus handreflexologie. Volgens deze leer kunnen de handen ons complete lichaam weerspiegelen. Maar dat niet alleen, het is ook mogelijk om door in te werken op specifieke zones op de handen disbalans elders in het lichaam op te heffen. Handreflexologie is een adequate wijze om het zelfgenezend vermogen van de mens aan te spreken en de vitaliteit te vergroten!

Hoe werkt handreflexologie?

Handreflexologie, is net als voetreflexologie, een vorm van reflexzonetherapie. De achterliggende gedachte is dat in je handen diverse drukpunten en reflexzones liggen. Deze staan in verbinding met alle andere delen van het lichaam, waaronder de organen, klieren en spieren. Door met massagetechnieken op deze plekken in te werken, kun je invloed uitoefenen op de corresponderende delen van het lichaam. Handreflexologie zorgt voor ontspanning, stimuleert de bloedsomloop en de energie gaat weer stromen. Klachten worden hierdoor verminderd en de vitaliteit neemt toe. Er wordt bij deze behandeling steeds gekeken naar de mens in zijn geheel, waarbij lichaam, geest en emotie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Handreflexologie stimuleert het zelfgenezend vermogen en verhoogt de vitaliteit!

Inhoud cursus handreflexologie

We vertellen je in deze cursus handreflexologie graag nog veel meer over de werking van deze behandelmethode. Je ontdekt dat het een doeltreffende behandeling is voor het verminderen van vermoeidheid, stress gerelateerde klachten, nek-, schouder- en rugklachten, spijsverteringsproblemen, hoofdpijn, migraine, etc. Je leert om de drukpunten en reflexzones op te sporen en je gaat de massagetechnieken oefenen waarmee je op deze plekken kunt inwerken. Aan het einde van de cursus kun je een ontspannende handreflexologie behandeling geven en weet je hoe je specifieke klachten kunt aanpakken. Er is in de cursus ook aandacht voor zelfhulptechnieken.

Voordelen van de cursus handreflexologie

Wellness Academie staat bekend om haar kleine lesgroepen, topdocenten en persoonlijke aandacht voor elke cursist. Ook de deelnemers aan de cursus handreflexologie kunnen uiteraard op deze voordelen rekenen. Een ander voordeel van een cursus handreflexologie is dat het een behandelwijze is die weinig investering vergt; je kunt je behandelingen vrijwel overal en altijd uitvoeren!

Bekom een certificaat handreflexologie

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat handreflexologie. Hiermee kun je direct in de praktijk aan de slag als handreflexoloog. Je kunt handreflexologie ook perfect combineren met andere massagevormen. Bekijk hier ook onze Cursus Voetreflexologie en de Cursus Oorreflexologie!

Lesindeling

1-daagse cursus van 10:00 tot 18:00

Inhoud

 • Introductie handreflexologie
 • Werking en toepassingen
 • Reflexpunten lokaliseren
 • Massagetechnieken
 • Ontspannende massage geven
 • Specifieke klachten behandelen
 • Zelfhulp technieken en toepassingen

Prijs

189 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 30 oktober 2021
Tijd: 10:00u tot 18:00

Datum: zaterdag 26 maart 2022
Tijd: 10:00u tot 18:00

Docent

Suzy Jacops

Docent in Hasselt

Suzy Jacops (1963) is een professionele voetreflexoloog met veel ervaring. Ze is echter niet zomaar een voetreflexoloog; ze is onder meer opgeleid door Dwight Byers, de neef van de grondlegster van de voetreflexologie Eunice Ingham!

Maar Suzy heeft les gehad van nog meer grootmeesters in de voetreflexologie, waaronder van Tony Porter die een eigen methode van voetreflexologie heeft ontwikkeld. Met voetreflexologie had Suzy haar roeping gevonden. Na het behalen van haar diploma therapeutische voet- en handreflexoloog en na enkele jaren werkervaring opgedaan te hebben startte ze haar eigen praktijk. Daarnaast schoolde ze zich bij in de disciplines: precisie reflexologie, cranio-sacrale reflexologie, traditionele Chinese en Thaise reflexologie, de vijf elementenleer, Chinese tui-na en zenuwreflexologie.

Ook bewandelde Suzy vervolgens het pad van de verticale voetreflexologie, ontwikkeld door Lynne Booth met een nieuwe kijk op de traditionele reflexologie. Met haar ruime ervaring en kennis op het gebied van reflexologie wordt ze door de grondlegster Lynne Booth erkend als exclusieve docente verticale voetreflexologie in België en Nederland. Suzy is al meer dan 10 jaar verbonden aan de Wellness Academie en heeft al honderden studenten met succes de voetreflexologie aangeleerd!

 

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.