• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Chakratherapie (basis)Deze cursus leidt tot persoonlijke en professionele groei!

Cursus Chakratherapie (basis)
Voordelen
€ 345
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Ben je nieuwsgierig naar wat chakra’s precies zijn? Dan ben je bij onze cursus chakratherapie aan het juiste adres. We leggen je in deze cursus graag uit wat chakra’s zijn, maar dat niet alleen. Je gaat ook zelf deze energetische draaikolken bij jezelf ervaren. Ze zorgen ervoor dat onze energie soepel stroomt. Maar wat als hier verstoringen in ontstaan? We gaan in deze cursus in op hoe je deze verstoringen kunt opheffen voor een gezond en gelukkig leven.

Maak kennis met de 7 hoofdchakra’s

‘Chakra’ is Sanskriet voor ‘wiel’, vandaar dat we ons de chakra’s voorstellen als energetische draaikolken. Ze verbinden ons met de universele levensenergie. Als deze energie vrijelijk door ons lichaam stroomt, zijn we in evenwicht en voelen we ons gezond en gelukkig. We laten je in deze cursus chakratherapie kennismaken met de 7 hoofdchakra’s en hun eigenschappen. Je leert welke invloeden de chakra’s uit balans kunnen brengen. Daarna gaan we op zoek naar manieren om ze weer terug in balans te brengen en leer je om deze methoden toe te passen.

De cursus chakratherapie staat in het teken van leren, voelen en groeien als mens.

Cursus chakratherapie: leren, voelen en groeien!

De cursus chakratherapie is een praktijkgerichte cursus. Na een korte inleiding over chakratherapie, de geschiedenis, filosofie en achtergronden, gaan we vooral veel zelf oefenen met het voelen van onze eigen chakra’s. Je ontwikkelt hierdoor meer inzicht in hoe gebeurtenissen in je leven van invloed zijn op jouw welbevinden, in wie jij bent en waarom je op een bepaalde manier naar de wereld kijkt. Je wordt dichter bij jezelf gebracht. Dit helpt je om vervolgens bij anderen gemakkelijker blokkades in de chakra’s te herkennen en op te lossen. Kortom, de cursus chakratherapie staat in het teken van leren, voelen en groeien als mens. 

Voordelen van onze cursus

De kleine lesgroepjes en betrokken docenten zorgen voor een persoonlijke benadering voor elke cursist. Daarbij dragen ook de comfortabele leslocaties en lesmaterialen ertoe bij dat de cursus chakratherapie een prettige en leerrijke ervaring wordt. De opgedane kennis en vaardigheden kun je direct in de praktijk brengen. De cursus is een mooie eerste ontmoeting met de chakra’s en kan eveneens dienstdoen als waardevolle bijscholing voor wellness- en massagetherapeuten.

Bekom een certificaat chakratherapie

Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat chakratherapie. Wil je meer weten? Dan staat er ook een Cursus Chakratherapie voor gevorderden en een volwaardige Opleiding Chakratherapeut voor je klaar!

Lesindeling

Avondreeks: 7 avonden van 19.30 tot 22.30

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis chakra’s
 • Filosofie en achtergrond
 • Toepassingen chakratherapie
 • Zeven hoofdchakra’s
 • Functies en kenmerken
 • Chakra's leren voelen
 • Beïnvloeden chakra’s

345 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Avondreeks

Startdatum: donderdag 5 september 2024
Alle data: 05/09, 12/09, 19/09, 26/09, 03/10, 10/10 & 17/10 2024
Tijd: 19:30 tot 22:30

Inschrijven

Startdatum: donderdag 24 oktober 2024
Alle data: 24/10, 07/11, 14/11, 21/11, 28/11, 05/12 & 12/12 2024
Tijd: 19:30 tot 22:30

Inschrijven
Jef & Jeanine Van Hove
Jef & Jeanine Van HoveDocent in Hasselt

Jeanine Groeneweg (1956) is docente chakratherapie aan de Wellness Academie. Als docente leert ze haar cursisten hoe ze zichzelf kunnen ontplooien om andere mensen te helpen. Jeanine had altijd al bijzonder veel interesse in de mens en zijn levenshouding. Voordat ze anderen in hun ontwikkeling kon helpen, legde ze eerst zelf een innerlijke zoektocht af.

Deze zoektocht leidde na haar studies tot het moederschap en daarna terug naar de arbeidsmarkt waar ze zich opwerkte tot een directiefunctie. Met veel plezier hielp ze het bedrijf uitbouwen, maar nog meer voldoening haalde ze uit het opleiden en motiveren van het personeel. Ze tilde haar coaching kwaliteiten naar een hoger plan met een training van de bekende schrijver Dale Carnegie. Ze won eveneens prijzen voor haar verdiensten op het gebied van menselijke relaties en communicatie.

Ze wilde vervolgens haar innerlijke zoektocht verdiepen en behaalde diploma’s tot energetische coach, Script-As begeleider, aromatherapeut, edelsteentherapeut, massagetherapeut, Herbalpad trainer en Go4Balance adviseur. In haar echtgenoot Jef van Hove trof ze een soulmate met dezelfde interesses en haar carrière onderging een metamorfose. Samen richtten ze in 2004 hun praktijk Zonnestreel op om mensen te ondersteunen in bewustwording en zelfontplooiing. Het opleiden van chakratherapeuten is Jeanine ’s levensmissie geworden!

9,5

Heel fijn lesgeefster. Lessen waren boeiend en de hele groep deed open mee.

PatrikHasselt
10,0

Top cursus! Een meerwaarde voor het leven van iedereen!

VeerleHasselt
9,7

Zeer fijne positieve mensen (echte toppers!)die deze cursus geven, vol met wijsheid die me zeer veel inzichten hebben meegegeven. Zeer gedreven en motiverend... fijne cursus, een echte aanrader!

PatriciaHasselt
9,1

Wie verdwaald is , kan zichzelf hier terug vinden

SandraHasselt
9,4

Zeer goed

NancyHasselt
9,8

Mooie basis die uitnodigen naar de vervolgopleidingen.

DominiqueHasselt
10,0

Topdocenten, topmensen!

AnnickHasselt
9,8

Door deze cursus kan ik mij zelf veel beter tot rust brengen.Ik keek er iedere keer naar uit .Het was zalig en fijne lesavonden .Je leert jezelf beter kennen .Ze gaven hele mooie en goede tips

JimmyHasselt
10,0

Het was een zeer leerrijke en boeiende cursus,wil de volgende cursus hiervan ook volgen.

MoniqueHasselt
9,5

De cursus was boven mijn verwachtingen: eerst jezelf leren ontdekken om verder te kunnen gaan met anderen. Deze cursus is een must om tot volledige ontplooiing te komen.

AddyHasselt
9,1

Deze cursus is voor iedereen aan aanrader.Bewustwording en zelfontplooiing staan alle weken centraalJef en Jeanine zijn super docenten.

SandraHasselt
9,9

Ik heb me onmiddelijk ingeschreven voor vervolgcursus. Super boeiende cursus!

NeleHasselt
8,7

Ben erg verrast van de positieve impact op mijn "denken" en "zijn".

GeorgesHasselt
9,8

Geweldige cursus!

SabineHasselt
9,7

Jef en janine geven deze cursus met passie ,en zeer goed begrijpbaar voor mensen met niet veel voorkennis

ElsHasselt
9,8

Zeer leerrijke cursus. Fijne vriendelijke mensen die tijd maken voor hun cursisten.

LindaHasselt
8,4

Super cursus met super docenten.

DanaHasselt
9,2

Was een super les met super goede en aardige leraren. Geweldig!

BiancaHasselt
8,7

Deze cursus heeft mij beter in het leven gezet en ik kan alleen maar zeggen ik zou het iedereen aanbevelen ... Ongeacht....

JeffHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie