10% korting op alle opleidingen t/m 31/03!

Inschrijven

Cursus Chakratherapie (basis)

Deze cursus leidt tot persoonlijke en professionele groei!
Deze cursus leidt tot persoonlijke en professionele groei!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 329

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Ben je nieuwsgierig naar wat chakra’s precies zijn? Dan ben je bij onze cursus chakratherapie aan het juiste adres. We leggen je in deze cursus graag uit wat chakra’s zijn, maar dat niet alleen. Je gaat ook zelf deze energetische draaikolken bij jezelf ervaren. Ze zorgen ervoor dat onze energie soepel stroomt. Maar wat als hier verstoringen in ontstaan? We gaan in deze cursus in op hoe je deze verstoringen kunt opheffen voor een gezond en gelukkig leven.

Maak kennis met de 7 hoofdchakra’s

‘Chakra’ is Sanskriet voor ‘wiel’, vandaar dat we ons de chakra’s voorstellen als energetische draaikolken. Ze verbinden ons met de universele levensenergie. Als deze energie vrijelijk door ons lichaam stroomt, zijn we in evenwicht en voelen we ons gezond en gelukkig. We laten je in deze cursus chakratherapie kennismaken met de 7 hoofdchakra’s en hun eigenschappen. Je leert welke invloeden de chakra’s uit balans kunnen brengen. Daarna gaan we op zoek naar manieren om ze weer terug in balans te brengen en leer je om deze methoden toe te passen.

De cursus chakratherapie staat in het teken van leren, voelen en groeien als mens.

Cursus chakratherapie: leren, voelen en groeien!

De cursus chakratherapie is een praktijkgerichte cursus. Na een korte inleiding over chakratherapie, de geschiedenis, filosofie en achtergronden, gaan we vooral veel zelf oefenen met het voelen van onze eigen chakra’s. Je ontwikkelt hierdoor meer inzicht in hoe gebeurtenissen in je leven van invloed zijn op jouw welbevinden, in wie jij bent en waarom je op een bepaalde manier naar de wereld kijkt. Je wordt dichter bij jezelf gebracht. Dit helpt je om vervolgens bij anderen gemakkelijker blokkades in de chakra’s te herkennen en op te lossen. Kortom, de cursus chakratherapie staat in het teken van leren, voelen en groeien als mens. 

Voordelen van onze cursus

De kleine lesgroepjes en betrokken docenten zorgen voor een persoonlijke benadering voor elke cursist. Daarbij dragen ook de comfortabele leslocaties en lesmaterialen ertoe bij dat de cursus chakratherapie een prettige en leerrijke ervaring wordt. De opgedane kennis en vaardigheden kun je direct in de praktijk brengen. De cursus is een mooie eerste ontmoeting met de chakra’s en kan eveneens dienstdoen als waardevolle bijscholing voor wellness- en massagetherapeuten.

Bekom een certificaat chakratherapie

Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat chakratherapie. Wil je meer weten? Dan staat er ook een Cursus Chakratherapie voor gevorderden en een volwaardige Opleiding Chakratherapeut voor je klaar!

Lesindeling

Avondreeks: 7 avonden van 19.30 tot 22.30

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis chakra’s
 • Filosofie en achtergrond
 • Toepassingen chakratherapie
 • Zeven hoofdchakra’s
 • Functies en kenmerken
 • Chakra's leren voelen
 • Beïnvloeden chakra’s

Prijs

329 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Avondreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: maandag 8 mei 2023
Alle data: 08/05, 15/05, 05/06, 12/06, 19/06, 26/06 & 03/07 2023
Tijd: 19:30u tot 22:30

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: woensdag 6 september 2023
Alle data: 06/09, 13/09, 20/09, 27/09, 04/10, 11/10 & 18/10 2023
Tijd: 19:30u tot 22:30

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: donderdag 19 oktober 2023
Alle data: 19/10, 26/10, 09/11, 16/11, 23/11, 30/11 & 07/12 2023
Tijd: 19:30u tot 22:30

Docent

Jef & Jeanine Van Hove

Docent in Hasselt

Jeanine Groeneweg (1956) is docente chakratherapie aan de Wellness Academie. Als docente leert ze haar cursisten hoe ze zichzelf kunnen ontplooien om andere mensen te helpen. Jeanine had altijd al bijzonder veel interesse in de mens en zijn levenshouding. Voordat ze anderen in hun ontwikkeling kon helpen, legde ze eerst zelf een innerlijke zoektocht af.

Deze zoektocht leidde na haar studies tot het moederschap en daarna terug naar de arbeidsmarkt waar ze zich opwerkte tot een directiefunctie. Met veel plezier hielp ze het bedrijf uitbouwen, maar nog meer voldoening haalde ze uit het opleiden en motiveren van het personeel. Ze tilde haar coaching kwaliteiten naar een hoger plan met een training van de bekende schrijver Dale Carnegie. Ze won eveneens prijzen voor haar verdiensten op het gebied van menselijke relaties en communicatie.

Ze wilde vervolgens haar innerlijke zoektocht verdiepen en behaalde diploma’s tot energetische coach, Script-As begeleider, aromatherapeut, edelsteentherapeut, massagetherapeut, Herbalpad trainer en Go4Balance adviseur. In haar echtgenoot Jef van Hove trof ze een soulmate met dezelfde interesses en haar carrière onderging een metamorfose. Samen richtten ze in 2004 hun praktijk Zonnestreel op om mensen te ondersteunen in bewustwording en zelfontplooiing. Het opleiden van chakratherapeuten is Jeanine ’s levensmissie geworden!

Lees verderInklappen

Recensies

M. Van Esser (10-03)

Gevolgd in Hasselt

Het was een zeer leerrijke en boeiende cursus,wil de volgende cursus hiervan ook volgen.

A. Ariën (27-02)

Gevolgd in Hasselt

De cursus was boven mijn verwachtingen: eerst jezelf leren ontdekken om verder te kunnen gaan met anderen. Deze cursus is een must om tot volledige ontplooiing te komen.

S. Gijsen-Weekers (27-02)

Gevolgd in Hasselt

Deze cursus is voor iedereen aan aanrader. Bewustwording en zelfontplooiing staan alle weken centraal Jef en Jeanine zijn super docenten.

N. leyssen (25-02)

Gevolgd in Hasselt

Ik heb me onmiddelijk ingeschreven voor vervolgcursus. Super boeiende cursus!

E. Claes (11-01)

Gevolgd in Hasselt

De cursus chakratherapie heeft mij meer inzichten gegeven over de chakra's en over hoe deze beïnvloed worden in ons dagelijkse leven. Zeer interessante cursus en mede dankzij twee topdocenten die je vanaf de eerste les met veel liefde ontvangen. Danku Jef en Jeanine!!!

S. Broux (20-11)

Gevolgd in Hasselt

De beste docenten waarvan ik tot nu toe mocht les krijgen in de Wellness Academie! Toppers van het begin tot het einde! Een aanrader om bij hen een cursus te volgen! Mensen die met hart en ziel lesgeven!

G. Van Criekingen (14-11)

Gevolgd in Hasselt

Ben erg verrast van de positieve impact op mijn "denken" en "zijn".

B. Keljmeni (16-03)

Gevolgd in Hasselt

Ik ben zeer tevreden over Jeanine, zij is heel gepassioneerd mens en doet haar werk met liefde. Tegelijkertijd goed motivator, docent en coach. En mens die heeft alles voor mensen vooruit te helpen. Behulpzaam en duidelijk, en ook op helder en mooi manier

S. Moens (16-03)

Gevolgd in Hasselt

Heb info mogen ontvangen die zo mooi is en direct toepasbaar in het leven. Prachtig gegeven met een heeeel goed kennis van zaken op vele vlakken. Smaakt naar meer en ben dan ook ingeschreven voor de gevorderden.Kijk er naar uit ;-). Supercontent

S. Nelis (16-03)

Gevolgd in Hasselt

Geweldige cursus!

E. Volders (09-01)

Gevolgd in Hasselt

Jef en janine geven deze cursus met passie ,en zeer goed begrijpbaar voor mensen met niet veel voorkennis

L. Willaert (02-12)

Gevolgd in Hasselt

Zeer leerrijke cursus. Fijne vriendelijke mensen die tijd maken voor hun cursisten.

D. Bohy (29-11)

Gevolgd in Hasselt

Super cursus met super docenten.

M. Wellens (02-07)

Gevolgd in Hasselt

Dankjewel aan Jeanine en Jef, bij deze cursus heb ik ontzettend veel geleerd over de werking van de chakra's... maar ook over mezelf! Ik kijk er al vast naar uit om de volgende cursus bij jullie te mogen volgen. Groetjes Muriel-Anne

B. Woudstra (02-07)

Gevolgd in Hasselt

Was een super les met super goede en aardige leraren. Geweldig!

L. Adriaensen (01-07)

Gevolgd in Hasselt

Ik kan niet omschrijven hoe goed ik dit vond, omdat het nog beter was dan het het beste kan zijn. Het was uitstekend goed, en een aanrader voor alle mensen. Het zou de wereld een stuk makkelijker maken. Echt een zeer grote dank u wel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

V. Witters (29-04)

Gevolgd in Hasselt

Het is echt een verrijking in mijn leven om les te krijgen over de chakra's van docenten Jeff en Jeanine. Ze hebben mijn visie over het leven en omgaan met anderen nog meer in de positieve zin gebracht. Zodat ik zelf nog meer ben opengebloeid!!!! Een echte aanrader

J. Wouters (27-03)

Gevolgd in Hasselt

Deze cursus heeft mij beter in het leven gezet en ik kan alleen maar zeggen ik zou het iedereen aanbevelen ... Ongeacht....

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.