Inschrijven

Cursus Spiertesten (kinesiologie)

Leer wat spieren vertellen over de zijnstoestand van het lichaam
Leer wat spieren vertellen over de zijnstoestand van het lichaam

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 299

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Nieuwsgierig naar spiertesten? Dan ben je van harte welkom bij onze cursus spiertesten (kinesiologie), waarin je een handige tool leert, waarmee je mensen kunt helpen met hun persoonlijke ontwikkeling en het geven van houvast bij het volgen van hun levenspad. Je kunt spiertesten uitvoeren als een afzonderlijke therapie, maar het is ook ideaal als aanvulling op andere wellness therapieën en behandelingen. Ontdek hier wat je kunt verwachten van onze cursus kinesiologie!

Spiertesten, wat is dat eigenlijk?

Het systeem van spiertesten of kinesiologie ontstond aan het begin van de vorige eeuw. Dit systeem gaat ervan uit dat spieren gedurende ons leven veel informatie opslaan over processen en patronen die vaak onbewust van grote invloed zijn op wie we zijn. Spieren kunnen ons daarom antwoord geven op vragen over wat er binnen ons lichaam en onze geest afspeelt. Spiertesten zijn dan ook een effectief instrument om energieblokkades op te sporen. Met de inzichten die spiertesten je verschaffen kun je allerlei klachten verhelpen. We leren je er graag het fijne van in onze cursus spiertesten (kinesiologie).

Met spiertesten kun je mensen helpen om zichzelf beter te leren kennen.

Programma cursus spiertesten (kinesiologie)

In onze cursus spiertesten vertellen we je meer over het ontstaan en de evolutie van spiertesten/kinesiologie. Je leert wat kinesiologie wel en niet is. Je leert hoe je jezelf en de testpersoon optimaal voorbereidt, het belang van een goed doel en hoe je de spiertesten correct uitvoert op jezelf en op anderen. Een goede innerlijke balans als tester is erg belangrijk om kinesiologie effectief toe te passen. Je ontdekt in deze cursus hoe de PACE-methode je daarbij van dienst kan zijn. Verder gaan we kijken naar de invloed van stress, de 5 elementenleer en de 14 meridianen. Met deze kennis kun je gerichter de bron van blokkades opsporen en effectiever de balans herstellen. Je leert het protocol van een kinesiologiebalans, maar ook hoe je voeding en producten test.

Voordelen cursus kinesiologie

De cursus kinesiologie biedt je een nieuwe tool om je eigen leven te verrijken en om anderen effectief te kunnen helpen om meer inzicht in hun doen en laten te verkrijgen. Dit leidt tot meer levenskracht, zelfvertrouwen en gezondheid. Je krijgt les van een gedreven docente met veel oprechte aandacht voor elke cursist. De lesgroepjes worden bewust klein gehouden, zodat alle cursisten gegarandeerd zijn van voldoende begeleiding. Er is veel ruimte voor praktijkoefening, reflectie en feedback.

Bekom een certificaat spiertesten

Na afloop van de cursus bekom je een certificaat spiertesten (kinesiologie) en kun je het geleerde in de praktijk toepassen. Zeer waarschijnlijk zullen er dan twijfels, vragen of moeilijkheden opspelen. Daarom is het mogelijk om na een tijdje een terugkomdag te organiseren om moeilijkheden te bespreken en ervaringen en ideeën uit te wisselen.

Lesindeling

1-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Jezelf in balans brengen met PACE-methode
 • Geschiedenis kinesiologie
 • Doel kinesiologie:
 • Potentieel versus Stress
 • Los testen
 • Test-protocol
 • De Voortesten
 • Doel bepalen
 • 5 elementenleer (shen-cyclus/ko-cyclus)
 • 14 meridianen
 • Balanceertechnieken:
 • Protocol van de 5 elementen en de alarmpunten
 • Emotional Stress Release
 • In de knoop - Uit de knoop
 • Kleurenbalans
 • Vingermodes van de 4 gebieden
 • Structureel
 • Persoonlijke ecologie
 • Emotioneel
 • Energetisch
 • Voeding testen
 • Producten testen (bv. verzorgingsproducten)
 • Ruimte voor vragen

Prijs

299 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 3 juni 2023
Alle data: 03/06 & 04/06 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 24 juni 2023
Alle data: 24/06 & 25/06 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 14 oktober 2023
Alle data: 14/10 & 15/10 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 17 februari 2024
Alle data: 17/02 & 18/02 2024
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Jolié Ennik

Docent in Amsterdam & Hasselt

Jolié Ennik maakte in haar leven enkele bijzondere gebeurtenissen mee (3 x door bliksem geraakt, vele ongevallen en mystieke ervaringen). Dit zette haar aan om haar pad op het gebied van communicatie en accountmanagement rigoureus om te gooien. Ze ging zich richten op wellness en therapieën en speelde op een ondernemende manier in op de nieuwe kansen die op haar pad kwamen.

Sinds 1999 is het haar missie om de oosterse en westerse visie op geneeskracht te verbinden via een compilatie van massage, lichaamsbeweging, coaching, bewegingsvrijheid en de kracht terugbrengen in lichaam en geest. Ze volgde vele opleidingen en trainingen op het gebied van natuurgeneeskunde, INCA PAQO trainingen, sportmassage, klassieke ontspanningsmassage, shiatsu, coaching, healing, energetische therapie, zwangerschapsmassage, jadesteenmassage, Ko Bi Do, hamam, yoga en meditatie. Daarna deed ze 9 jaar praktijkervaring op in spa’s, sauna’s en yogastudio’s.

Toch miste ze in de trainingen en therapieën de technieken en werkwijze om nu ook anderen, net zoals zij voor zichzelf deed, te helpen herstellen en revalideren. Daarom ontwikkelde ze haar eigen therapie, de Quint Therapie. Ondertussen past ze deze therapie al 15 jaar met succes toe. ‘Geen minuut voelt als werk. Iedere minuut is een openbaring, een leermoment.’ Dit gevoel gunt zij iedereen en daarom traint ze graag haar studenten van Wellness Academie. Dit doet ze nuchter doch passievol, visionair doch commercieel verantwoord, vernieuwend doch medisch verklaarbaar. ‘Het is bijzonder om te zien hoe anderen hun eigen weg vinden binnen dit prachtige vakgebied!’

Lees verderInklappen

Recensies

A. Hendrikx (14-02)

Gevolgd in Hasselt

Bij deze cursus krijg je meer dan verwacht, een aanrader.

M. Nijsten-Eurelings (13-10)

Gevolgd in Hasselt

Bijzondere ervaring deze cursus. Wel iets anders dan verwacht, maar daardoor alleen maar positief verrast door de wijze waarop er met de groep een 2-daags traject werd ingegaan. Veel geleerd en gedaan van een enthousiaste, zeer helder uitleggende docent. Complimenten en ik kom vast weer!

C. Regterschot (12-10)

Gevolgd in Hasselt

Ik heb deze cursus met veel voldoening ervaren. Bijzondere manier van lesgeven waarbij het eigen maken van de stof door een uniek ontstane groepsdynamiek een waardevolle betekenis kent.

D. Feuler (21-06)

Gevolgd in Hasselt

Wow, wat een prachtige cursus waarin de docente ook de cursisten de cursus vorm lieten geven, waardoor spontane gesprekken starten en er dus direct praktisch geoefend kon worden. Top docente!

J. Van Opstal (25-10)

Gevolgd in Hasselt

Bijzondere materie, uitgelegd door een zeer vrolijke en intelligente docente met veel kennis over kinesiologie en alles wat daarmee samenhangt.

P. Santhuizen (31-03)

Gevolgd in Hasselt

Wáánzinnig interessant!

C. Van Praet (01-11)

Gevolgd in Hasselt

Ik vond de cursus heel interessant. Ik heb veel bijgeleerd. Het was anders dan ik verwacht had, maar zoveel meer interessant.

J. Goethals (01-11)

Gevolgd in Hasselt

Ik wist niet echt wat te verwachten, maar deze opleiding was super! Kers op de taart: een docent die zichtbaar genoot van het lesgeven en de stof zo duidelijk kon uitleggen. Top!!!

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.