Inschrijven

Cursus Holistic pulsing

Laat het lichaam ontspannen via ritmische bewegingen!
Laat het lichaam ontspannen via ritmische bewegingen!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 319

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Nieuwsgierig naar holistic pulsing? Dan ben je bij onze cursus holistic pulsing aan het juiste adres. We leren je graag hoe je met deze milde en tegelijkertijd intense behandeling mensen tot rust kunt brengen en hun bewustwording kunt vergroten. Holistic pulsing is een prachtige wellness behandeling waar vrijwel iedereen baat bij heeft en waarmee je dus een grote doelgroep kunt aanspreken.

Bied mensen een ontdekkingsreis door hun lichaam!

Holistic pulsing is een wellness therapie waarbij je het lichaam van de ontvanger, de pulsee, in beweging brengt. De pulsee geeft zich over aan de continue pulsen en stromende golfbewegingen. De ritmische bewegingen zorgen ervoor dat lichaam en geest in een diepe staat van ontspanning raken en men zich bewust wordt van zijn eigen lichaam. Een sessie holistic pulsing mag dan ook met recht een ontdekkingsreis door het lichaam genoemd worden. Het is een milde en vriendelijke behandelwijze, maar die vanwege een speelse afwisseling tussen kleine en grote impulsen, wiegende bewegingen en mobilisaties, toch voor een intense beleving zorgt.

Ontdek de zachte kracht van holistic pulsing en laat mensen thuiskomen in zichzelf!

Wat leer ik in de cursus holistic pulsing?

We starten de cursus holistic pulsing met een korte inleiding over het ontstaan van deze behandelwijze. Je maakt kennis met de zeven basisprincipes, eventuele contra-indicaties en de toepassingsmogelijkheden. Bij holistic pulsing draait het vooral om mensen in hun eigen kracht zetten. Hierbij spelen bewustwording en acceptatie een cruciale rol. Het grootste deel van de cursus zul je zelf in actie komen en de technieken van holistic pulsing gaan oefenen. We letten hierbij goed op jouw lichaamshouding als pulser. Het doel is dat je leert om een volledige holistic pulsing behandeling uit te voeren, met veel aandacht voor hoe je een behandeling goed opbouwt, zodat je klant er optimaal van kan genieten!

Voordelen van onze cursus holistic pulsing

Een voordeel van holistic pulsing is dat de ontvanger niet uit de kleren hoeft. Niet iedereen vindt dat prettig, daarom kun je met deze behandeling een bredere doelgroep aanspreken. Het is vooral een aangewezen therapie bij veel stress, slapeloosheid, burn-out, te veel in je hoofd leven, verkrampte spieren en het verwerken van indrukwekkende gebeurtenissen. De cursus holistic pulsing wordt gegeven in een ongedwongen sfeer binnen een kleine groep. Er is veel ruimte voor praktijkoefening en reflectie. Je krijgt les van een deskundige en inspirerende docente.

Bekom een certificaat holistic pulsing

Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat holistic pulsing, waarmee je direct als professional in de praktijk aan de slag kunt, bijvoorbeeld binnen een massagepraktijk, kuuroord, wellnesscentrum of als zelfstandige holistic pulsing therapeut. Holistic pulsing is ook uitstekend te combineren met andere therapieën en massages. Bekijk hier ons volledige aanbod aan Massagecursussen!

Lesindeling

2-daagse weekendcursus van 10:00 tot 17:00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis holistic pulsing
 • Zeven grondbeginselen holistic pulsing
 • Effecten, indicaties en contra-indicaties
 • Hoofdstromen en zijstromen
 • Oefenen van de pulsbewegingen
 • Lichaamshouding pulser
 • Opbouwen van holistic pulsing sessie
 • Bewustwordingsprocessen
 • Acceptatieprocessen
 • In je eigen kracht komen

Prijs

319 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 4 november 2023
Alle data: 04/11 & 05/11 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 21 oktober 2023
Alle data: 21/10 & 22/10 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Joke Venmans

Docent in Amsterdam & Hasselt

Joke Venmans (1974) is sinds 2009 docente holistic pulsing aan de Wellness Academie. Holistic pulsing kwam op haar pad tijdens haar zoektocht naar holistische methoden om het zelfhelend vermogen van mensen te vergroten.

De professionele achtergrond van Joke is zeer gevarieerd. Ze volgde diverse opleidingen en is nu maatschappelijk werker, natuurgids, fytotherapeut (kruidendeskundige), massagetherapeut én wellness coach. Tijdens haar carrière begeleidde ze mensen met psychosociale problemen, mindervaliden, kinderen en mensen met spierziekten en hersenletsel. Hierdoor ontwikkelde ze een groot empathisch vermogen met veel aandacht voor het individu.

Joke ontdekte dat veel mensen behoefte hebben aan lichaamsgerichte therapieën. Vooral met holistic pulsing bereikte ze uitzonderlijke resultaten. Ze stond versteld van hoe snel ze hiermee mensen diep kon laten ontspannen. Ook de holistische filosofie erachter sprak haar aan. Ze volgde diverse cursussen holistic pulsing, waaronder een jaartraining bij Holistic Pulsing Trainingen Nederland.

Joke Venmans ontwikkelde een sterke eigen visie met betrekking tot het zelfhelend vermogen van de mens, die ze niet alleen uitdraagt in haar eigen praktijk ‘Vitalenta’, maar ook als docente holistic pulsing aan de Wellness Academie. Haar jarenlange ervaring, gevarieerde professionele achtergrond en sociale instelling maken haar tot een echte topdocente met oprechte aandacht voor elke cursist!

Lees verderInklappen

Recensies

M. Dobbels (17-11)

Gevolgd in Hasselt

een zalige opleiding, zelfs al doe je hier niets professioneels mee, een weekend om volledig te ontspannen en bijleren

A. Thyssen (15-11)

Gevolgd in Hasselt

Zeer aangename cursus en docente.

A. Driesen (15-11)

Gevolgd in Hasselt

De cursus was zeer boeiend. Fijne lesgeefster

H. Bok (03-11)

Gevolgd in Amsterdam

De cursus inhoudelijk erg goed. Veel geleerd op een prettige manier.

T. Moyson (03-05)

Gevolgd in Hasselt

Toffe, vriendelijke docente. Je merkt haar gedrevenheid en de passie voor wat ze doet. Fijne begrijpbare uitleg en goede begeleiding bij het oefenen. Een aanrader.

C. Braem (02-06)

Gevolgd in Hasselt

Het is heerlijk om deze cursus te krijgen van een gedreven lesgeefster met kennis van zaken.

H. Nagels (31-05)

Gevolgd in Hasselt

De docente was in 1 woord super!

N. Vandekerkhove (31-05)

Gevolgd in Hasselt

Een ontdekking! Zeer bruikbaar!!!! Ook gecombineerd met andere therapieën!

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.