Inschrijven

Cursus Klankmassage

Leer klankmassages geven; bijzonder om te geven en te ontvangen!
Leer klankmassages geven; bijzonder om te geven en te ontvangen!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 169

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Nieuwgierig naar klankmassage? Maak dan kennis met deze wel heel bijzondere massage in onze initiatie cursus klankmassage. De meeste mensen denken bij massage aan een manuele behandelvorm, maar in deze cursus ontdek je dat je ook massages kunt geven enkel met klanken! De trillingen van geluid kunnen namelijk tot diep in het lichaam doordringen. Schrijf je in voor onze cursus klankmassage en ontdek en ervaar wat deze massage voor je kan betekenen! 

Ontdek de helende kracht van klanken!

We laten je in deze cursus klankmassage graag kennismaken met de helende kracht van klanken. Hoe werkt dit? Klanken, geluiden, muziek; we horen ze met onze oren, maar ze komen ook via trillingen ons lichaam binnen. Ze kunnen letterlijk tot in elke cel doordringen. Op die manier kan een klankmassage met o.a. klankschalen en gongs je helpen om je bewust te worden van opgehoopte spanningen in je lichaam. Deze bewustwording is de eerste stap in het leren loslaten van deze spanningen. Daarbij kunnen specifieke geluiden ook emoties of herinneringen opwekken, die je daarna beter kunt loslaten. Klanken kunnen op deze manier een helende werking hebben! 

Klankmassages helpen mensen om opgehoopte spanningen en emoties los te laten!

Wat leer ik in de cursus klankmassage?

Om zelf klankmassages te kunnen geven, is het belangrijk dat je de werking van klankmassage goed doorgrondt. Dat kan alleen door het eerst zelf te ervaren. Daarom zal je in deze cursus op de eerste plaats een demonstratie van een klankmassage ondergaan. Je ervaart zelf wat de klanken met je doen. Daarna is er tijd voor reflectie en het uitwisselen van ervaringen met je medecursisten. Vervolgens laten we je kennismaken met diverse soorten klankschalen, gongs en sounds die je kunt gebruiken voor klankmassages. Als volgt is de beurt aan jou! Je gaat aan de slag met de basistechnieken voor het geven van klankmassage en je leert hoe je een klankmassage op een evenwichtige manier opbouwt voor optimale ontspanning.

Voordelen van deze cursus

Onze cursus klankmassage staat in het teken van ervaren, leren en doen! Dankzij de kleine lesgroep is er een leerzame interactie met je docent en je medecursisten. Binnen deze ongedwongen sfeer leer je nog beter! Je krijgt volop de mogelijkheid om het uitvoeren van klankmassages te oefenen. Daarnaast ontvang je een syllabus met uitgebreide informatie en krijg je toegang tot een instructievideo van je docent, zodat je ook thuis verder kunt leren en oefenen.

Bekom een certificaat klankmassage

De cursus klankmassage dient als eerste kennismaking met deze unieke massagebehandeling. Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat klankmassage. Je bent nu klaar om zelf je eerste stappen in de praktijk te zetten met het geven van klankmassages. Bekijk hier ook onze volwaardige Opleiding Massagetherapeut.

Lesindeling

1-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Inhoud

 • Ervaren klankmassage
 • Ervaringen uitwisselen
 • Achtergronden en effecten
 • Basisvoorwaarden klankmassage
 • Soorten klankschalen
 • Basistechnieken
 • Gongs
 • Sounds
 • Volledige klankmassage geven

Prijs

169 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 7 mei 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Marc Smitt

Docent in Hasselt

Marc Smitt (1960) is een echte klankspecialist die met zijn klanken mensen weet te raken. Sinds 2008 is hij verbonden aan de Wellness Academie als docent Klankmassage.

Marc volgde opleidingen aan de Muziekacademie van Diest, Kunsthumaniora Brussel en de Handelsscholen van Hasselt en Diest. Zijn unieke speelstijl werd opgemerkt door Jim Ledgerwood, de directeur van het wereldberoemde Paiste. Marc werd al gauw productspecialist bij Paiste en kreeg de kans om exclusieve opleidingen te volgen in Zwitserland en Duitsland.

Marc verdiepte zich in de klanktherapie met gongs en had het voorrecht om deze kunst te leren van klankgrootmeesters als Robert Paiste, Walter Meier, Jens Zygar, Michael Jullich en Johannes Heimrath. Jarenlang toerde Marc als Paiste Product Specialist intensief door Europa en de VS met zijn opmerkelijke product- en klankconcertendemo’s. Daarnaast toerde hij ook met diverse solo percussieprojecten.

2002 was een keerpunt; vanaf nu specialiseerde hij zich in het geven van percussie en teambuilding workshops voor scholen en bedrijven en in het geven van klankmassages en concerten. Zijn job als docent klankmassage aan de Wellness Academie sluit hier perfect op aan. Innovatief, to-the-point, toegankelijkheid en aandacht voor het individu zijn de sleutelwoorden van zijn lesmethode.

Lees verderInklappen

Recensies

T. Lambrix (19-10)

Gevolgd in Hasselt

Heel boeiende materie om toe te passen bij ontspanning! Ik heb het gevoel dat ik hier nog meer cursussen over ga volgen. Heerlijk gevoel na de les!

N. Haccuria (18-10)

Gevolgd in Hasselt

Het was een hele leuke cursus. Het werken met en mogen ondergaan van de klankschaalmassage, was een hele intense en bijzondere ervaring.

P. Zoons (18-11)

Gevolgd in Hasselt

heel erg leerzaam en boeiiende cursus.

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.