Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus KlankmassageLeer klankmassages geven; bijzonder om te geven en te ontvangen!

Cursus Klankmassage
Voordelen
€ 229
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Nieuwgierig naar klankmassage? Maak dan kennis met deze wel heel bijzondere massage in onze initiatie cursus klankmassage. De meeste mensen denken bij massage aan een manuele behandelvorm, maar in deze cursus ontdek je dat je ook massages kunt geven enkel met klanken! De trillingen van geluid kunnen namelijk tot diep in het lichaam doordringen. Schrijf je in voor onze cursus klankmassage en ontdek en ervaar wat deze massage voor je kan betekenen! 

Ontdek de helende kracht van klanken!

We laten je in deze cursus klankmassage graag kennismaken met de helende kracht van klanken. Hoe werkt dit? Klanken, geluiden, muziek; we horen ze met onze oren, maar ze komen ook via trillingen ons lichaam binnen. Ze kunnen letterlijk tot in elke cel doordringen. Op die manier kan een klankmassage met o.a. klankschalen en gongs je helpen om je bewust te worden van opgehoopte spanningen in je lichaam. Deze bewustwording is de eerste stap in het leren loslaten van deze spanningen. Daarbij kunnen specifieke geluiden ook emoties of herinneringen opwekken, die je daarna beter kunt loslaten. Klanken kunnen op deze manier een helende werking hebben! 

Klankmassages helpen mensen om opgehoopte spanningen en emoties los te laten!

Wat leer ik in de cursus klankmassage?

Om zelf klankmassages te kunnen geven, is het belangrijk dat je de werking van klankmassage goed doorgrondt. Dat kan alleen door het eerst zelf te ervaren. Daarom zal je in deze cursus op de eerste plaats een demonstratie van een klankmassage ondergaan. Je ervaart zelf wat de klanken met je doen. Daarna is er tijd voor reflectie en het uitwisselen van ervaringen met je medecursisten. Vervolgens laten we je kennismaken met diverse soorten klankschalen, gongs en sounds die je kunt gebruiken voor klankmassages. Als volgt is de beurt aan jou! Je gaat aan de slag met de basistechnieken voor het geven van klankmassage en je leert hoe je een klankmassage op een evenwichtige manier opbouwt voor optimale ontspanning.

Voordelen van deze cursus

Onze cursus klankmassage staat in het teken van ervaren, leren en doen! Dankzij de kleine lesgroep is er een leerzame interactie met je docent en je medecursisten. Binnen deze ongedwongen sfeer leer je nog beter! Je krijgt volop de mogelijkheid om het uitvoeren van klankmassages te oefenen. Daarnaast ontvang je een syllabus met uitgebreide informatie en krijg je toegang tot een instructievideo van je docent, zodat je ook thuis verder kunt leren en oefenen.

Bekom een certificaat klankmassage

De cursus klankmassage dient als eerste kennismaking met deze unieke massagebehandeling. Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat klankmassage. Je bent nu klaar om zelf je eerste stappen in de praktijk te zetten met het geven van klankmassages. Bekijk hier ook onze volwaardige Opleiding Massagetherapeut.

Lesindeling

1-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Ervaren klankmassage
 • Ervaringen uitwisselen
 • Achtergronden en effecten
 • Basisvoorwaarden klankmassage
 • Soorten klankschalen
 • Basistechnieken
 • Gongs
 • Sounds
 • Volledige klankmassage geven

229 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 23 november 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Zondagreeks

Datum: zondag 27 oktober 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Vol, zet mij op de wachtlijst
Marc Smitt
Marc SmittDocent in Hasselt

Marc Smitt (1960) is een echte klankspecialist die met zijn klanken mensen weet te raken. Sinds 2008 is hij verbonden aan de Wellness Academie als docent Klankmassage.

Marc volgde opleidingen aan de Muziekacademie van Diest, Kunsthumaniora Brussel en de Handelsscholen van Hasselt en Diest. Zijn unieke speelstijl werd opgemerkt door Jim Ledgerwood, de directeur van het wereldberoemde Paiste. Marc werd al gauw productspecialist bij Paiste en kreeg de kans om exclusieve opleidingen te volgen in Zwitserland en Duitsland.

Marc verdiepte zich in de klanktherapie met gongs en had het voorrecht om deze kunst te leren van klankgrootmeesters als Robert Paiste, Walter Meier, Jens Zygar, Michael Jullich en Johannes Heimrath. Jarenlang toerde Marc als Paiste Product Specialist intensief door Europa en de VS met zijn opmerkelijke product- en klankconcertendemo’s. Daarnaast toerde hij ook met diverse solo percussieprojecten.

2002 was een keerpunt; vanaf nu specialiseerde hij zich in het geven van percussie en teambuilding workshops voor scholen en bedrijven en in het geven van klankmassages en concerten. Zijn job als docent klankmassage aan de Wellness Academie sluit hier perfect op aan. Innovatief, to-the-point, toegankelijkheid en aandacht voor het individu zijn de sleutelwoorden van zijn lesmethode.

8,6

Is een prachtige cursus. Marc vertelde vol passie over al zijn klank materialen.

WendyHasselt
9,3

De cursus werd goed opgebouwd, met een lesgever die veel kennis heeft over de materie

FrankyHasselt
10,0

Prachtige onderdompeling in de wereld van klanken

IngeHasselt
8,3

Cursus heeft aan al mijn verwachtingen voldaan. Marc is een fantastische lesgever en weet zijn enthousiasme goed over te brengen op de cursisten.

DonaldHasselt
10,0

Marc heeft een ontzettend interessante en toffe cursus gegeven met veel informatie. Ook hier weer een docent met veel passie voor zijn vak.

TanjaHasselt
8,9

Heel boeiende materie om toe te passen bij ontspanning! Ik heb het gevoel dat ik hier nog meer cursussen over ga volgen. Heerlijk gevoel na de les!

TachaHasselt
9,6

Het was een hele leuke cursus. Het werken met en mogen ondergaan van de klankschaalmassage, was een hele intense en bijzondere ervaring.

NathalieHasselt
8,9

heel erg leerzaam en boeiiende cursus.

PetraHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie