• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Wat worden de wellness trends van 2020?

30 december 2019 | Massage & Therapieën
Wat worden de wellness trends van 2020?

Gezond en gelukkig door het leven gaan, dat is een dagelijkse uitdaging. Hoe gaan we dat aanpakken in het nieuwe jaar? Al jarenlang is de wellness branche booming met nieuwe ontwikkelingen, nieuwe behandelmethoden en oude behandelwijzen in een modern jasje. Wie zien dat meer mensen het belang van op een natuurlijke en holistische wijze voor zichzelf en de ander zorgen omhelzen. Ben je werkzaam in de wellness branche of overweeg je een wellness opleiding te volgen? Zorg dan dat je op de hoogte bent van de wellness trends van 2020.

1. Meer behoefte aan wellness coaching

Wellness gaat om een gezonde balans tussen lichaam en geest. Toch zien we dat de nadruk binnen onze samenleving vaker op de lichamelijke gezondheid ligt. Daarom zien we dat veel wellness experts erop aansturen om meer aandacht te geven aan de mentale gezondheid. Een groot deel van ons werkt te veel, te lang en te hard. Wie kent niet dat gevoel dat je steeds in de ‘fast forward mode’ staat? Hier liggen grote kansen voor de wellness branche, namelijk om mensen nog bewuster te maken van het belang om een stapje terug te doen en om ze te helpen om hun dagelijkse beslommeringen los te kunnen laten. Benadruk bij je klanten, dat ze hierdoor daarna juist productiever worden. Speel in op deze behoefte door je te profileren als holistisch therapeut of wellnoloog. Je helpt mensen om fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel in evenwicht te komen door op te treden als wellness coach en behandelaar. Ontdek hier onze Opleiding Holistisch Therapeut en de Opleiding Wellnoloog!

2. Terug naar de natuur

Je hebt vast al eens gehoord van digital detox. Het heeft er vooral mee te maken, dat veel mensen de behoefte hebben om teug te gaan naar de natuur. Dat blijkt vandaag de dag een grote uitdaging. We worden omringd door beeldschermen, fast food en drukke werkschema’s. Binnen de wellness branche kan je op diverse manieren hierop inspelen. Denk aan het organiseren van wellness retraites of behandelingen op bijzondere locaties in de natuur, ver van alle moderne technologie. Brits onderzoek wees in 2019 uit dat het verblijven in de natuur wordt geassocieerd met een goede gezondheid en welzijn. Een ander groot onderzoek wees uit dat mensen die aan zee wonen gezonder zijn; het reduceert stress en stimuleert onbewust lichaamsbeweging. Ga op zoek naar hoe je deze kennis kunt integreren in jouw werkzaamheden binnen de wellness branche! Tip: onze Cursus Lomi Lomi Samudra Massage!

3. Ontdek de kracht van kruiden en planten

Binnen de huidige ontwikkelingen is het een goed idee om in jouw wellness praktijk de nadruk te leggen op kruiden en planten. Dat kan zowel op het gebied van voeding als in het gebruik van overige plantaardige producten in je wellness praktijk. Er bestaat een verschuiving van de nadruk op vlees in het voedingspatroon, naar de nadruk op plantaardige voeding. Dat is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor het milieu. Het betekent niet dat iedereen vegetariër of vegan wordt, maar steeds meer mensen noemen zich nu ‘flexitariër’. Je volgt dan geen strikte regels, maar je eet wat voor jou het beste werkt met minder vlees en meer groenten. Leer meer over de kracht van kruiden in de Thuisstudie Herborist of over een gezond voedingspatroon in de Thuisstudie Voedingsconsulente. Wil je meer kruiden en planten toepassen in je massages en therapieën, mis dan niet onze Cursus Aromatherapie en de Cursus Kruidenstempel massage.

4. Chinese behandelwijzen aangepast aan westerse behoeften

Binnen de reguliere gezondheidszorg is al jarenlang een stijgende lijn te herkennen in de populariteit van complementaire Chinese behandelwijzen. Deze alternatieve behandelwijzen worden aangeboden als aanvullende behandelingen op de reguliere gezondheidszorg. Het verschil is dat deze behandelingen niet alleen worden ingezet om het herstelproces te bevorderen, maar vooral ook als preventieve zorg. Vaak gaat het om behandelwijzen met roots in de Traditionele Chinese Geneeswijze, maar dan aangepast aan de moderne westerse noden. Dit zien we bijvoorbeeld bij een behandeling als anti-aging acupunctuur en oorreflexologie. We verwachten dat vooral deze behandelingen tot de wellness trends van 2020 zullen behoren. Ben jij hier al mee bekend? Je leert er alles over in onze Cursus Anti-aging Acupunctuur en onze Cursus Oorreflexologie.

Hoe spring jij in op de wellness trends van 2020?

Bij Wellness Academie streven we ernaar om steeds voorop te lopen op het gebied van wellness en massage opleidingen. We hebben dan ook een zeer uitgebreid opleidingsaanbod, dat we jaarlijks uitbreiden met nieuwe cursussen die inspelen op de laatste ontwikkelingen. Wat wil jij leren op het gebied van wellness trends in 2020? Bekijk hier ons complete aanbod aan Wellness Opleidingen en laat je inspireren!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie