Inschrijven

Cursus Anti-aging acupunctuur

Leer huidveroudering tegengaan met tui-na en acupunctuur!
Leer huidveroudering tegengaan met tui-na en acupunctuur!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 289

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Deze cursus anti-aging acupunctuur laat je op een nieuwe manier naar schoonheid en veroudering kijken en met name naar veroudering in het gelaat. Anti-aging crèmes, fillers, botox, liftende behandelingen, chirurgische ingrepen; de mogelijkheden om veroudering tegen te gaan lijken eindeloos. Maar zijn deze behandelingen van buitenaf ook effectief? Creëren ze niet enkel een illusie van schoonheid? Leer in de cursus anti-aging acupunctuur hoe schoonheid van binnenuit wordt gecreëerd, hoe dit zich via het gelaat openbaart en hoe je dit met acupunctuur en tui-na positief kunt beïnvloeden.

Schoonheid komt van binnenuit!

Je leert in deze cursus om schoonheid op een andere manier te benaderen, vanuit het perspectief van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Deze leer laat je inzien dat uiterlijk een weerspiegeling is van de energie, die door onze energiebanen en -velden stroomt. Een onbelemmerde doorstroming van deze energie is essentieel voor ons welzijn, dat zich onvermijdelijk reflecteert in schoonheid. Vooral het gelaat weerspiegelt onze gezondheid. De TCM gaat ervan uit dat schoonheid op elke leeftijd kan worden bereikt. Rimpels, huidverslapping, oneffenheden, zijn sporen van onze leefstijl, persoonlijke ervaringen en emoties. Door middel van anti-aging acupunctuur in combinatie met tui-na kan het verouderingsproces van binnenuit worden vertraagd!

Met een cursus anti-aging acupunctuur kun je iedereen op elke leeftijd laten stralen!

Programma cursus anti-aging acupunctuur

Theorie

De cursus anti-aging acupunctuur heeft tot doel om je complete verjongende gelaatsbehandelingen te leren. Eerst is het nodig om een vlucht naar het verleden te maken, om inzicht te verwerven in de geschiedenis, filosofie en achtergronden van de TCM, waarin anti-aging acupunctuur al eeuwen geleden werd toegepast. Je maakt kennis met TCM basiskennis en principes, zoals Qi, Shen, de 5 elementenleer en facemapping. Je leert meer over factoren die een rol spelen bij huidveroudering, zoals vervuiling, zon, stress en ongezonde voeding en hoe deze zich manifesteren in het gelaat.

Praktijk

Daarna volgt het praktijkgedeelte, waarin je volledige verjongende gelaatsbehandelingen leert uitvoeren met: reinigende behandelingen, het geven van voedende en kalmerende maskers, het uitvoeren van tui-na gezichtsmassage, gezichtsmassage met een guasha steen en anti-aging acupunctuur. Je leer om met verschillende soorten naalden te werken, zowel lokaal als via de energiebanen (meridianen). Daarnaast is er aandacht voor tips en adviezen voor het vertragen van de veroudering met behulp van kruiden, voeding en leefregels.

Voordelen cursus anti-aging acupunctuur

Wellness Academie staat bekend om de prettige sfeer waarin de lessen gegeven worden, vanwege de kleine lesgroepen en deskundige docenten. Er is altijd ruimte om elke cursist op een persoonlijke wijze te begeleiden. Daarnaast zullen vooral de nieuwe benaderingswijze van schoonheid en de vernieuwende praktische vaardigheden die je in deze cursus leert, een relevante aanvulling bieden op je werkzaamheden als wellness of beauty professional. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat anti-aging acupunctuur, dat als kwaliteitslabel binnen de branche dient! Andere interessante bijscholingen zijn de Cursus Chinese Hoofd-, Nek- en Schoudermassage en de Cursus Japanse Gezichtsmassage.

Lesindeling

2-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Inhoud

 • Wat is anti-aging?
 • Huidverouderingsproces
 • Oorzaken en behandelingen
 • Anti-aging volgens de TCM
 • Huidverjonging met acupunctuur
 • Huidverjonging met tui-na
 • Voedingsvoorschriften
 • Leefregels
 • Kruiden

Prijs

289 euro (+ 15 euro verbruikskosten)

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Dagreeks

Startdatum: maandag 24 januari 2022
Alle data: 24/01 & 31/01 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Weekendreeks

Startdatum: 28 mei 2022
Alle data: 28/05 & 29/05 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Eindhoven-Stratum
Adres tonen
Boutenslaan 2-A, 5615 CW Eindhoven-Stratum (Nederland)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Dicht aan centrum

Dagreeks

Startdatum: maandag 18 oktober 2021
Alle data: 18/10 & 25/10 2021
Tijd: 10:00u tot 17:00

Weekendreeks

Startdatum: 26 februari 2022
Alle data: 26/02 & 27/02 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Startdatum: 25 juni 2022
Alle data: 25/06 & 26/06 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Startdatum: maandag 13 december 2021
Alle data: 13/12 & 20/12 2021
Tijd: 10:00u tot 17:00

Startdatum: dinsdag 21 juni 2022
Alle data: 21/06 & 28/06 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Jos Koch

Docent in Amsterdam, Eindhoven-Stratum & Rotterdam

Jos is een gediplomeerde TCM (Traditional Chinese Medicine) therapeut en Lau shi (leermeester) in Chinese krijgskunst Tai Chi Chuan en medicinale Qi gong. Hij heeft ondertussen ruim 30 jaar ervaring en heeft zich gespecialiseerd in acupunctuur, ooracupunctuur, tui-na, wai chuai, moxa, cupping, guasha, anti-aging en Chinese voedingsleer, Hara; buikpalpatie en Chinese bone setting.

Op 16-jarige leeftijd startte Jos met de Chinese Krijgskunst Tai Chi Chuan en Qi gong. Van daaruit groeide zijn passie voor Chinese geneeskunst. In 1995 vertrok hij voor 5 jaar naar China om TCM te studeren. Met een Chinees diploma op zak begon hij een eigen praktijk. Door de wetgeving was hij gedwongen om opnieuw te studeren, daar het Chinees diploma niet geldig was in Nederland. Daardoor werd zijn kennis zo breed, dat hij zijn passie wilde gaan delen, zodat deze eeuwenoude kennis doorgegeven kon worden. Hij is ruim 10 jaar werkzaam bij Wellness Academie en geeft nog steeds met veel passie, humor en enthousiasme les.

Jos probeert zijn studenten op een meer holistische manier te laten kijken naar de mens en de natuur, zoals de Chinezen dat al meer dan 3000 jaar doen. Hij wil hen inspireren en wegwijs maken in de Chinese geneeskunst. Van daaruit kunnen ze zelf een keuze maken welke richting ze uit gaan. De TCM is namelijk zeer veelzijdig. Jos geeft diverse vakken uit de TCM bij Wellness Academie. Kortom, Jos is een vakbekwame professional die met veel Qi zijn studenten begeleidt en het beste uit ze haalt!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Is de campus in Amsterdam bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja de campus in Amsterdam is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. Wij zijn gelegen op wandelafstand van NS station Sloterdijk.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.