Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus facial cupping voor natuurlijke schoonheid!

5 juli 2024 | Schoonheidszorg
Cursus facial cupping voor natuurlijke schoonheid!

Ken je dat gevoel dat je huid wel wat extra aandacht kan gebruiken? Ben je echter sceptisch tegenover dure schoonheidsbehandelingen en crèmes vol chemische ingrediënten? Stel je dan eens een methode voor, die op een natuurlijke wijze de huid weer een gezonde glow geeft. Of wat dacht je van een behandelwijze, die daarbij ook je stressniveau verlaagt en je algehele welzijn bevordert? Dit is waar facial cupping om de hoek komt kijken. We nemen je hier mee in de wereld van cupping voor het gezicht. Ontdek hoe een cursus cupping je beauty routine of je carrière als schoonheidsspecialist verrijkt!

Cupping is een eeuwenoud ritueel!

Facial cupping, dat klinkt als een mysterieus, oud ritueel en dat is het eigenlijk ook! Deze behandelwijze heeft zijn oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde, samen met andere behandelwijzen als tui-na massage, acupunctuur en kruiden. Binnen de traditionele Chinese geneeskunde wordt cupping vooral toegepast op de acupunctuurpunten. Het stimuleert de levensenergie Chi en heft blokkades op in de doorstroming ervan. Hiermee kun je gezondheidsproblemen voorkomen en verhelpen. Cupping was in veel culturen ook een manier om gif van slangenbeten of insecten uit het lichaam te halen. De toepassingen zijn door de tijd heen verfijnd. In vroege tijden gebruikte men hoorns van dieren als cups, daarna bamboe, glazen cups en vandaag de dag gebruiken we siliconen cups.

Hier vind je meer informatie over onze cursus tui-na, de opleiding acupunctuur en de cursus Chinese voedingsleer.

Cursus facial cupping: leer een uniek beauty ritueel

Cupping massage is inmiddels erg populair in massagepraktijken in onze regio. Ook facial cupping neemt inmiddels een belangrijke plaats in in beauty salons. Voor deze gelaatsbehandeling gebruik je kleine, zachte siliconen cups, die zich vacuüm zuigen op de huid. Dit zorgt voor een subtiele trekkende kracht op de huid, waardoor de bloedcirculatie, de lymfedrainage en collageen-aanmaak worden gestimuleerd. Deze mix aan positieve invloeden zorgt ervoor dat de huid een gezonde glans krijgt. Dit geeft direct een jeugdigere uitstraling. Als je deze behandeling bovendien op regelmatige basis uitvoert, zorgt dit voor duurzamere resultaten. Denk aan een stevigere huid, waarbij rimpels en fijne lijntjes minder opvallen.

Bekijk hier ook onze cursus cupping massage en onze opleiding schoonheidsspecialiste!

Een natuurlijke en holistische benadering van beauty en welzijn

Een van de redenen waarom steeds meer beauty professionals kiezen voor een cursus facial cupping, is dat het hierbij gaat om zowel een natuurlijke als holistische benadering van beauty en welzijn. In een wereld vol met synthetische schoonheidsproducten en ingrepen, biedt facial cupping een verfrissende natuurlijke en niet-invasieve methode om je huid te verjongen. De zachte, ritmische bewegingen van de cups bieden niet alleen voordelen voor je huid, maar hebben ook een kalmerend effect op je geest. Facial cupping kan helpen om spanning te verlichten en om je een diep gevoel van ontspanning te geven. Combineer een cursus facial cupping met onze cursus gelaatsverzorging of met een cursus Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage!

Schrijf je in voor onze cursus facial cupping

Wil je in jouw salon ook de nadruk leggen op behandelingen met een natuurlijke en holistische benadering, dan is facial cupping een uitstekende aanvulling op je diensten. De cursus wordt gegeven door een ervaren en enthousiaste professional. Je leert alles over de achtergrond, de moderne toepassingen en het correct uitvoeren van deze gelaatsbehandeling. Je krijgt tijdens de cursus volop de gelegenheid om alle technieken voor een volledige behandeling perfect meester te worden. Tijdens de cursus ontmoet je gelijkgestemden met dezelfde passie voor welzijn en schoonheid. Dit belooft een leerrijke en inspirerende ervaring te worden. Schrijf je daarom vandaag nog in voor de cursus face cupping en verzeker jezelf van een plek!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie