Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Eerste hulp bij wenkbrauw blunders

30 november 2020 | Schoonheidszorg
Eerste hulp bij wenkbrauw blunders

Wenkbrauwstyling is precisiewerk en je maakt al snel een foutje! Het kan zomaar gebeuren dat je per ongeluk te veel wenkbrauwhaartjes weghaalt of dat de symmetrie tussen je beide wenkbrauwen ver te zoeken is. Oeps! Het probleem is dat je wenkbrauwhaartjes niet in een keer terug groeien. Wat nu? We geven je hier tips voor eerste hulp bij wenkbrauw blunders. Deze tips zijn vooral handig als je zelf een beauty professional bent en klanten in je salon krijgt, die hun eigen wenkbrauwen hebben verpest.

1. Word een expert in brow styling & mapping!

Er zijn maar weinig mensen die even op gevoel hun wenkbrauwen perfect in vorm kunnen brengen. Waarom leer je niet gewoon hoe het echt moet? In deze Cursus Brow Styling & Mapping leer je alle nodige meettechnieken, waarmee jij bij iedereen gemakkelijk de perfecte wenkbrauwvorm kunt bepalen. Je leert bovendien hoe je als een professional een pincet hanteert en hoe je wenkbrauwen epileert met hars. Daarnaast leer je eveneens om de wenkbrauwen te verven met een passende kleur en hoe je verkeerd vormgegeven of verkeerd gekleurde wenkbrauwen corrigeert. Wenkbrauw blunders zijn voor jou vanaf nu echt verleden tijd en je kunt gemakkelijk eerste hulp verlenen aan wie wel nog deze blunders begaat!

2. Wenkbrauw corrigeren met henna brows

Klopt er een klant aan in jouw salon die een wenkbrauw blunder begaan heeft, dan kun je met henna brows deze fout mogelijk camoufleren. Stel dat de wenkbrauwen te ver uitgedund zijn, dan kun je ze door ze te verven met henna accentueren. Het voordeel van henna ten opzichte van gewone wenkbrauwverf is dat je hiermee niet alleen de haartjes kleurt, maar ook de huid. Dit geeft een mooi schaduweffect, waardoor de wenkbrauwen voller lijken. De henna blijft circa twee weken op de huid en zes weken op de wenkbrauwen zitten. De wenkbrauwfout wordt hiermee gecamoufleerd en in de tussentijd kunnen de haartjes terug groeien. Schrijf je hier in voor onze Cursus Henna Brows.

3. Wenkbrauw blunders verhelpen met wenkbrauwextensions

Een andere zeer effectieve manier om wenkbrauw blunders te verhelpen, is door wenkbrauwextensions aan te brengen. Heeft je klant te veel haartjes weggehaald of zijn er misschien zelfs kale plekjes ontstaan? Dan biedt deze wenkbrauw behandeling uitkomst. De wenkbrauwextensions kun je niet alleen aan de natuurlijke haartjes bevestigen, maar ook aan de huid. Met deze brow behandeling kun je wenkbrauwen voller laten lijken, de haartjes langer maken en eveneens littekens verbergen. Ze blijven twee tot drie weken mooi zitten, daarna moeten ze bijgewerkt worden. In onze Cursus Wenkbrauwextensions leren we je de 3D-techniek.

4. Semi-permanente make-up: microblading

Een van de veelvoorkomende wenkbrauw blunders is dat er door te veel of verkeerd epileren de wenkbrauwhaartjes niet meer terug groeien. Hoe los je dit probleem op? Elke dag opnieuw in de weer met wenkbrauw make-up? Daar heeft niet iedereen zin in en ook niet iedereen is daar behendig in. De semi-permanente make-up techniek microblading is dan ideaal. Hiermee kun je met de zogeheten ‘hairstroke techniek’ perfect de natuurlijke wenkbrauwhaartjes nabootsen. Ze zijn niet van echt te onderscheiden. Je klant heeft hier één tot drie jaar plezier van. Doordat het hier gaat om ‘semi-permanente’ make-up vervagen de pigmenten, die in de huid worden gebracht. Je klant geniet van een langdurige oplossing, maar zit er niet levenslang aan vast, zoals in het geval van het tatoeëren van de wenkbrauwen. Je leert er alles over in onze Cursus Microblading.

5. Altijd perfect opgemaakte wenkbrauwen met ombre brows

Je kunt ook nog een stapje verdergaan! Heb je al een cursus microblading of de opleiding PMU manueel gevolgd, dan kun je bij Wellness Academie ook nog een Masterclass Ombre Brows/Powder Brows volgen. Je leert in deze cursus hoe je je klanten met semi-permanente make-up voorziet van perfect opgemaakte wenkbrauwen, waar ze geen omkijken meer naar hebben. Met deze techniek verberg je gemakkelijk te dunne wenkbrauwen, kale plekjes of verkeerde wenkbrauwvormen. Je klant hoeft zelf niet meer aan haar wenkbrauwen te zitten. Wil je graag uitblinken als wenkbrauwstyliste? Dan mag deze cursus zeker niet op je cv ontbreken!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie