10% korting op alle opleidingen t/m 31/03!

Inschrijven

Cursus Microblading

Geen verplichte aankoop van materialenpakket!
Geen verplichte aankoop van materialenpakket!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 599

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Wil je echt het verschil kunnen maken als beauty professional en wenkbrauwstyliste, dan mag je onze cursus microblading niet missen! Deze semi-permanente make-up techniek is zeer populair. Je kunt hiermee prachtige wenkbrauwen creëren, die niet van echt te onderscheiden zijn en waar je klanten jarenlang plezier van hebben. Microblading is een handmatige methode, die veel voordelen biedt ten opzichte van het machinaal tatoeëren van wenkbrauwen.

Microblading, hoe werkt dit?

Perfect vormgegeven wenkbrauwen zijn de blikvangers van het gelaat. Heb je van nature geen volle wenkbrauwen? Dan is microblading een uitstekende oplossing! Er wordt met een handmatige pen met dunne naaldjes pigment in de huid aangebracht. Dit gebeurt met ‘krassende’ bewegingen (hairstrokes). De krasjes imiteren perfect de natuurlijke wenkbrauwhaartjes. Hiermee bekom je een prachtig resultaat, dat tussen de één en drie jaar aanhoudt. Het pigment wordt enkel in de bovenste huidlaag aangebracht. Het vervaagt en verdwijnt onder invloed van de voortdurende huidvernieuwing. Verandert na enkele jaren je smaak, dan kun je je wenkbrauwen altijd aanpassen, dit in tegenstelling tot tatoeëren.

Na de cursus microblading kun je iedereen laten stralen met perfecte wenkbrauwen!

Wat leer ik in de cursus microblading?

In deze praktijkgerichte cursus microblading leren we je om op veilige en hygiënische wijze deze behandeling uit te voeren met verbluffende resultaten. De cursus start met een introductie over de voordelen van microblading, de toepassingen, contra-indicaties en anatomie van de wenkbrauwen. Er is veel aandacht voor pigmenten en kleurenleer. Je leert alles over gelaatszones, gelaatsvormen en wenkbrauwen shapen. Je leert om een correcte intake van je klant uit te voeren, de huid voor te bereiden en je krijgt tips om ongemakken te voorkomen. Je leert om een volledige microblading behandeling te geven met aandacht voor de regels, praktische tips, het opbouwen en opvullen van de wenkbrauwen en de nazorg. Ook het uitvoeren van touch-up behandelingen komt aan bod. Je krijgt les van een gepassioneerde en ervaren PMU-artist!

Voordelen van microblading

Een groot voordeel van microblading is dat wenkbrauw make-up daarna overbodig is. Daarnaast kun je er uitgedunde wenkbrauwen mee corrigeren en het is ook geschikt voor mensen met alopecia (kale plekken). Microblading is dan ook een innoverende beauty behandeling, die niet mag missen in het dienstenpakket van hedendaagse beauty salons. Er is een sterk toenemende vraag naar wenkbrauwstyling behandelingen. Ben je op zoek naar een nieuwe beauty behandeling waarmee je gegarandeerd veel succes zult boeken, dan is een cursus microbladig een echte aanrader.

Vereisten voor deelname cursus microblading

Voor deelname aan de cursus microblading is ervaring binnen de beautysector vereist, bijvoorbeeld als wimperstyliste, visagiste of schoonheidsspecialiste. Voor de tweede en derde lesdag dien je zelf een model mee te nemen om op te oefenen. Een groot voordeel van onze cursus is dat je niet hoeft te investeren in materialen. Je betaalt enkel een klein bedrag aan verbruikskosten. Wellness Academie organiseert deze cursus i.s.m. Maxelle. Wil je na afloop aan de slag met microblading, dan kun je tegen voordelige prijzen hier de benodigdheden aankopen. 

Bekom een certificaat microblading

Er wordt geen examen afgenomen aan het einde van de cursus. De docente zal er tijdens de lessen op toezien of je alle technieken voldoende beheerst. Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat microblading.

Lesindeling

3-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van negatief tekenen (aftekenen en meten met een touw) indien deze techniek niet gekend is dient u eerst de cursus browmapping en styling te volgen. .

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Wat is microblading en hoe werkt het?
 • Intake
 • Benodigdheden
 • Hygiëne
 • Bijwerken
 • Werkplaats
 • Voordelen
 • Anatomie van de wenkbrauw
 • Gelaatszones
 • Gelaatsvormen
 • Stencil werkwijze
 • Wenkbrauw tracer
 • Contra-indicaties
 • Verdoving
 • Kleuren en pigmenten
 • Voorbereiding van de huid
 • Behandeling
 • Haargroeirichting
 • Regels
 • Wat te verwachten
 • Nazorg
 • Houdbaarheid

Prijs

599 euro (+ 75 euro verbruikskosten)

 

STAP-budget

Voor deze opleiding kan je gebruik maken van je STAP-budget. Het STAP-budget is een subsidie van de Nederlandse overheid voor opleidingen (met een professionele doelstelling) en dit met een maximum van € 1.000 / jaar. Je kan deze subsidie maar 1x per jaar inzetten. Klik hier voor meer informatie.

Je kan je gewoon aanmelden via ons inschrijvingsformulier. Vervolgens ontvang je van ons per email een aanmeldbewijs en verdere instructies om uw subsidie aan te vragen.

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: maandag 12 juni 2023
Alle data: 12/06, 19/06 & 17/07 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: maandag 8 mei 2023
Alle data: 08/05, 15/05 & 03/07 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Eindhoven
Adres tonen
Stadhuisplein 10, 5611 EM Eindhoven (Nederland)
Goedkoop parkeren Openbaar vervoer Dicht aan centrum

Zondagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: zondag 29 oktober 2023
Alle data: 29/10, 05/11 & 17/12 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zondagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: zondag 26 november 2023
Alle data: 26/11, 03/12 2023 & 14/01 2024
Tijd: 10:00u tot 17:00

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zondagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: zondag 22 oktober 2023
Alle data: 22/10, 29/10 & 10/12 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docenten

Michelle Beskers

Docent in Rotterdam

Michelle Beskers is een gediplomeerd allround schoonheidsspecialiste. Na haar opleiding heeft ze zich verder ontwikkeld op het gebied van visagie en heeft ze zich geschoold tot een expert in huidverbetering en microblading. Ondertussen heeft Michelle veel praktijkervaring opgedaan en kent de branche door en door.

Steeds meer mensen uit België en Nederland weten haar te vinden vanwege haar ruime ervaring met microblading. Michelle kent echter niet alleen de fijne kneepjes van het vak van schoonheidsspecialiste, maar ook als ondernemer weet ze van wanten. Ze runt namelijk met veel succes haar eigen beautysalon in Gorssel. In haar lessen besteedt Michelle dan ook altijd veel aandacht aan klantenomgang en aan hoe je een klant met een volwaardig en tevreden gevoel de deur uit kunt laten gaan.

Na haar opleidingen tot schoonheidsspecialiste en visagiste, heeft Michelle een tijd geassisteerd bij de opleiding, waardoor ze ervaring heeft opgedaan met lesgeven. Met veel enthousiasme begeleidt ze nu haar eigen studenten bij het waarmaken van hun droom om beautyspecialist te worden op het gebied van microblading!

Lees verderInklappen

Salina Moinat

Docent in Amsterdam & Rotterdam

Salina Moinat startte haar droom om beauty professional te worden met een opleiding tot schoonheidsspecialiste, daarna volgde ze meteen een opleiding tot allround kapster. Maar ook een opleiding tot visagiste mocht niet op haar cv ontbreken.

Behalve dat Salina een vakspecialist is, is ze ook ondernemer. Na haar opleiding schoonheidsspecialiste begon ze een eigen salon aan huis; een salon waar klanten voor alles terecht konden. Inmiddels bestaat haar salon al meer dan 10 jaar en runt ze haar bedrijf met nog steeds evenveel plezier. “Mensen blij maken met een metamorfose of een compleet ander kapsel maakt mij blij.” Tijdens haar opleiding tot allround kapster begon het bij Salina te kriebelen; ze wilde ook graag het kappersvak doceren. Daarom schoolde ze zich eveneens tot docente.

In de tussentijd greep ze ook de uitdaging aan om als freelance make-up & hair artist creaties voor fotoshoots te maken. Creaties die je in de ‘gewone’ salon niet tegenkomt. ‘Hier kon ik alle creativiteit m.b.t. haar in kwijt.’ Het kappersvak verveelt volgens Salina nooit. Knippen, kleuren, dameskapsels, herenkapsels en hairstyling; ze hoopt dit nog lang te blijven doen. Evenals het delen van haar expertise en ervaring met haar studenten van de kappersopleiding.

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.