Inschrijven

Cursus Henna brows

Leer om met henna perfecte volle wenkbrauwen te verven!
Leer om met henna perfecte volle wenkbrauwen te verven!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig diploma
 • Geen extra kosten
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 165

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Brows met een wow-factor behoren tot de beauty idealen van nu. Een van de wenkbrauwbehandelingen, waarmee je dit kunt bereiken is henna brows. Dit is een laagdrempelige behandeling met langdurig resultaat, die wenkbrauw make-up overbodig maakt. Meer weten? Ontdek hier onze cursus henna brows!

Henna brows voor een expressieve look!

Er is steeds meer mogelijk op het gebied van wenkbrauwbehandelingen! Je hoort steeds meer over microblading en wenkbrauwextensions. Sommige mensen vinden deze behandelingen te ingrijpend en zoeken een toegankelijker alternatief. Henna brows kunnen dan de perfecte oplossing zijn! Wat zijn henna brows? Wat heb je nodig? Hoe voer je deze behandeling uit? Wat zijn precies de voordelen? Het komt allemaal aan bod in onze cursus henna brows! Voor je het weet kun je nog meer klanten blij maken met wenkbrauwen die gezien mogen worden!

In de cursus henna brows leer je hoe je iedereen een strakke wenkbrauwlook geeft!

Programma cursus henna brows

In onze cursus henna brows leer je om met hennaverf wenkbrauwen te accentueren, de perfecte vorm te bepalen en een strakke wenkbrauwlook te creëren. Je bekomt hiermee een intens effect, omdat niet alleen de wenkbrauwhaartjes worden geverfd, maar omdat er ook een schaduw achterblijft op de huid. De henna blijft circa 4 tot 5 weken op de wenkbrauwhaartjes en 1 tot 2 weken op de huid zitten. Je leert om de kleur perfect af te stemmen op de wenkbrauwen, de huid en de wensen van de klant. Hennaverf is namelijk beschikbaar in diverse tinten van licht- en asblond tot warm- en donkerbruin. Je leert ook alles over hygiëne, nazorg en het adviseren van je klanten.

Bekom een certificaat henna brows

Wil je uitblinken binnen de beauty branche als expert in wenkbrauwbehandelingen? Dan mag een cursus henna brows niet op je cv ontbreken. In onze begrijpelijke, to-the-point en praktische cursus heb je de technieken snel in de vingers. Je wordt bovendien begeleid door een topdocente binnen de branche. Na afloop van de cursus bekom je een certificaat henna brows en kun je direct als een pro aan de slag met deze unieke wenkbrauwbehandeling! 

Lesindeling

1-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van shapen en epileren van wenkbrauwen.

Inhoud

 • Wat zijn henna brows?
 • Toepassingsmogelijkheden
 • Producten en materialen
 • Bepalen wenkbrauwvorm
 • Verftechnieken henna
 • Nazorg henna brows
 • Hygiënisch werken

Prijs

165 euro (+ 45 euro verbruikskosten)

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Eindhoven
Adres tonen
Bogert 1, 5612LX Eindhoven (Nederland)

Zondagreeks

Datum: zondag 15 september 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 5 september 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 5 oktober 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: zaterdag 19 september 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Zondagreeks

Datum: zondag 16 februari 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Antwerpen (Wilrijk)
Adres tonen
Boomsesteenweg 135, 2610 Wilrijk (België)

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 12 oktober 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: zaterdag 6 juni 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Zondagreeks

Datum: zondag 16 februari 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Amsterdam
Adres tonen
Naritaweg 12, 1043BZ Amsterdam (Nederland)

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 26 oktober 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Zondagreeks

Datum: zondag 22 maart 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 2 november 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: zaterdag 25 april 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Zondagreeks

Datum: zondag 18 oktober 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: zondag 25 oktober 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Nijmegen
Adres tonen
Kerkenbos 1045 (gebouw 10-45), 6546 BB Nijmegen (Nederland)

Zondagreeks

Datum: zondag 29 maart 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docenten

Mieke Strubbe

Docent in Antwerpen (Wilrijk), Eindhoven & Hasselt

Mieke Strubbe begon haar loopbaan op 19-jarige leeftijd bij een dermatoloog, waar haar interesse voor huidverzorging en huidverbetering verder werd aangewakkerd. Binnen deze job leerde ze veel over de gezondheid van de huid en het behandelen van huidproblemen als acne. Ze kreeg de kans om onder deskundige begeleiding laserbehandelingen uit te voeren voor huidverbetering, permanente ontharing en bij couperose.

Mieke vervolgde haar loopbaan in een beauty salon, waar ze vooral haar kennis op het gebied van cosmetica uitbreidde. Ze werkte met uiteenlopende cosmeticamerken en -producten en deed een flinke dosis praktijkervaring op. Dat vond Mieke echter niet voldoende; ze wilde overal het fijne van weten en met de tijd meegroeien. Daarom volgde ze vele bijscholingen op het gebied van schoonheidszorg en make-up.

Ook het zelfstandig ondernemerschap trok haar! Op 26-jarige leeftijd startte ze haar eigen beauty salon, waar ze samen met haar team onder meer make-up verzorgde, wimperextensions plaatste en afslankbehandelingen aanbood. Ondertussen heeft ze haar eigen zaak verkocht en richt ze zich op het scholen van anderen met een passie voor het vak van schoonheidsspecialiste. Met veel plezier en toewijding is ze nu als docente verbonden aan Wellness Academie!

Lees verderInklappen

Rayshri Bhaggoe

Docent in Rotterdam

Rayshri Bhaggoe is een bezige bij binnen de beauty branche. Ze heeft een brede interesse en beheerst vele disciplines binnen de branche. Schoonheidsverzorging was altijd een grote passie. Het was dan ook een logische stap om haar kennis en vaardigheden naar een professioneel niveau te tillen en de nodige diploma’s te behalen. Zo behaalde ze onder meer met excellente resultaten haar kappersdiploma aan de Nederlandse Kappersakademie in Rotterdam.

Het kappersvak kent voor Rayshri geen geheimen. Knippen, stylen, kleurtechnieken, baarden verzorgen; ze weet overal raad mee. Ondertussen heeft ze haar kennis en vaardigheden ook uitgebreid op het gebied van wimper- en wenkbrauwstyling; twee facetten binnen de branche waar veel toekomst in zit. Ze beheerst behandelingen als de one-by-one techniek, 3D wimperextensions, Russian Volume, hybride wimpers, threading, wimpers verven, wenkbrauwen verven, henna brows en harsen. Daar bleef het niet bij, want Rayshri behaalde eveneens haar diploma nagelstyliste.

Momenteel werkt ze als zzp’er in een beautysalon, terwijl ze daarnaast openstaat voor nieuwe uitdagingen die op haar pad komen, zoals de mogelijkheid om als docente aan de slag te gaan bij Wellness Academie. Haar ervaring binnen de sales heeft ervoor gezorgd dat ze over uitstekende communicatievaardigheden beschikt. Daardoor weet ze als geen ander om haar cursisten te enthousiasmeren en haar kennis en vaardigheden op een toegankelijke en inspirerende wijze over te dragen.

Lees verderInklappen

Sabina Mullaavda

Docent in Amsterdam, Eindhoven, Nijmegen & Rotterdam

Sabina Mullaavda (26) begon haar carrière als wenkbrauwstyliste al op vroege leeftijd en is sindsdien al tien jaar actief op het gebied van wenkbrauwstyling en beauty. In de tussentijd studeerde ze in 2017 af aan de Engelstalige opleiding European Studies aan de Haagse Hogeschool. Ze deed o.a. vrijwilligerswerk voor VluchtelingenWerk, waar ze als juridische begeleider cliënten ondersteunde tijdens hun procedures. Een intense en mooie ervaring!

Na haar studie deed Sabina ervaring op in het onderwijs en in het begeleiden van leerlingen. Zij heeft taalbegeleiding aangeboden aan basis- en middelbare scholen in het Nederlands, Engels en Frans. Naast haar studie heeft Sabina jarenlange ervaring opgedaan met brow shaping, threading, ombre brows, henna brows en algemene wenkbrauwstyling en visagie. Sinds begin 2019 is ze haar eigen onderneming gestart.

Sabina is een energieke sfeermaker die veel waarde hecht aan (zelf)ontwikkeling; ‘Practice makes perfect, and if you don’t believe me, here’s a picture of my eyebrows in 2005′. De nodige humor mag ook zeker niet ontbreken tijdens de lessen, evenals een gezellige sfeer. Ze is vastberaden om haar kennis en ervaring als wenkbrauwstyliste op een aanstekelijke wijze te delen met haar cursisten!

Lees verderInklappen

Recensies

F. Lammens (01-11)

Gevolgd in Antwerpen

Het was zeer erg in orde en leerrijk. De lesgeefster was top! Ze had een heel goede ke nis van zaken en niets was haar teveel. Ik kom zeker terug !

M. Ciulla (01-11)

Gevolgd in Antwerpen

Mieke heeft deze cursus schitterend voor gebracht. Good job!

D. den Breems (29-10)

Gevolgd in Rotterdam

Geweldige docent. Ik wil alle cursussen het liefst van haar. Geweldig dat zij ook verschillende merken behandeld,verschillende metingen. In een woord een topdocent

M. Hendrikse (23-10)

Gevolgd in Rotterdam

Marina is een topdocente! Vriendelijk, lief, geduldig en zeer veel kennis. Aanrader!

A. de Lange (23-10)

Gevolgd in Rotterdam

Super veel geleerd van een geweldige enthousiaste docent