Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Specialisatie technieken voor Gespecialiseerd Voetverzorger

Leer voetproblemen behandelen met speciale technieken voetverzorging!
Cursus Specialisatie technieken voor Gespecialiseerd Voetverzorger
Voordelen
€ 599€ 539,10
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Ben je klaar om je expertise in de behandeling van voetklachten naar een hoger niveau te tillen? Ontdek dan onze cursus specialisatie technieken, speciaal ontworpen voor professionals in de pedicurebranche, die hun klanten nog meer welzijn en comfort willen bieden. Deze cursus biedt een diepgaande verkenning van technieken om voetproblemen doeltreffend te verminderen en te verhelpen. De nieuwe vaardigheden en kennis die je opdoet, vormen een waardevolle aanvulling op je pedicurebehandelingen. Lees hier gauw meer en schrijf je in!

Het programma van de cursus specialisatie technieken

In deze hands-on training van de Wellness Academie word je bekwaam in diverse gespecialiseerde technieken voor de behandeling van voetproblemen. Dit omvat het corrigeren en bevorderen van een gezonde nagelgroei met behulp van kunstnagelmethoden, zoals gel- en acryltechnieken. Je leert eveneens methoden voor nagelgroei-correctie en beugeltechnieken. Ook het gebruik van drukverlichtende hulpmiddelen komt aan de orde, evenals het toepassen van technieken voor nagelvervanging en -herstel.

Naast bovenstaande praktische skills, leer je binnen deze training alles over een goede communicatie met de klant en over de samenwerking met artsen en podologen. Als pedicure, die meester is in speciale technieken in voetverzorging, functioneer je namelijk als een spil binnen de sector. Voor het volgen van deze cursus dien je te beschikken over een pedicure-diploma. Heb dit diploma nog niet? Volg dan eerst onze pedicure-opleiding. Vervolgens helpt deze cursus je om verder de groeien in de boeiende branche van voetverzorging.

Verbeter het welzijn van je pedicureklanten met geavanceerde voetverzorging technieken!

Is de cursus specialisatie technieken iets voor mij?

Heb je een pedicure-diploma op zak en is het jouw missie om het welbevinden van mensen te vergroten middels een adequate voetverzorging? Dan is deze praktijkgerichte cursus specialisatie technieken voor jou absoluut een interessante vervolgopleiding! Binnen dit vak dien je over een sociale instelling te beschikken en moet je goed kunnen luisteren naar je cliënten. Herken je jezelf daarin? Aarzel dan niet en schrijf je in voor deze cursus. Het zal je veel voldoening geven om mensen nog doeltreffender te kunnen helpen met hun voetklachten, waardoor hun kwaliteit van leven beduidend verbetert. Heb je eveneens interesse in cosmetische nagelverzorging? Bekijk dan zeker ook onze opleiding nagelstyliste.

Wat Wellness Academie nog meer voor je kan betekenen?

Je krijgt bij ons opleidingsinstituut op de eerste plaats les van topdocenten, die baanbrekers zijn binnen de branche en die uitgebreide praktijkervaring hebben. Je bent dan ook gegarandeerd van een perfecte voorbereiding op het professionele werkveld. Wat je nog meer van Wellness Academie kunt verwachten, zijn moderne leslocaties en kleine lesgroepen, waardoor je gegarandeerd bent van een inspirerende en leerrijke ervaring. Je krijgt veel persoonlijke begeleiding van je docent en er is volop de mogelijkheid om de technieken te oefenen. Dit alles stelt je in staat om na het behalen van je certificaat uit te blinken in jouw vak. Schrijf je vandaag nog in en geef jouw carrière als professionele voetverzorger een boost!

Lesprogramma

Deze cursus omvat 4 intense trainingsdagen van 10:00 tot 16:00, waarin je je volledig onderdompelt in de wereld van specialisatie technieken. Een extra pluspunt is dat je geen model hoeft mee te nemen. Dat betekent dat je je volledig kunt richten op de lessen, zonder je druk te maken over geregel.

Materialenpakket

Ontdek het complete materialenpakket dat we hebben samengesteld, speciaal ontworpen om jouw cursus tot een succes te maken! Dit pakket bevat alles wat je nodig hebt om je cursus moeiteloos te doorlopen. En het beste van alles? We bieden dit verplichte basispakket aan tegen onverslaanbare groothandelsprijzen. Neem nu een voorproefje en ontdek de volledige inhoud van onze Materialenpakketten

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van gespecialiseerd voetverzorger (pedicure)

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Voetproblemen
 • Analyse en intake
 • Behandelplan opstellen
 • Kunstnagels
  • Acryltechnieken
  • Geltechnieken
 • Nagelgroeicorrectie
 • Beugeltechnieken
 • Drukontlastende hulpstukjes
 • Nagelvervangende en -hersteltechnieken
 • Communicatie met de klant
 • Samenwerking met gerelateerde disciplines
 • Praktische tips en adviezen

599 euro € 539,10

Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Dagreeks

Startdatum: maandag 16 september 2024
Alle data: 16/09, 23/09, 30/09 & 07/10 2024
Tijd: 10:00 tot 16:00

Inschrijven met 10% korting

Startdatum: dinsdag 11 maart 2025
Alle data: 11/03, 18/03, 25/03 & 01/04 2025
Tijd: 10:00 tot 16:00

Inschrijven
Antwerpen (Wilrijk)

Boomsesteenweg 135, 2610 Wilrijk (België)

 • Gratis parking
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Dagreeks

Startdatum: donderdag 19 september 2024
Alle data: 19/09, 26/09, 03/10 & 10/10 2024
Tijd: 10:00 tot 16:00

Inschrijven met 10% korting

Startdatum: dinsdag 22 april 2025
Alle data: 22/04, 29/04, 06/05 & 13/05 2025
Tijd: 10:00 tot 16:00

Inschrijven
Stephanie Van Hove
Stephanie Van HoveDocent in Hasselt en Antwerpen (Wilrijk)

Stephanie van Hove kreeg 15 jaar geleden de kans om haar diploma schoonheidsspecialiste te behalen, tijdens haar werkzaamheden in een bloeiende kine- en gezondheidspraktijk. Al snel ontdekte ze dat ze het meeste voldoening haalde uit het helpen van mensen met pedicurebehandelingen. “Het gaf me ontzettend veel voldoening als ik hoorde dat mensen na mijn behandeling ‘op wolkjes’ liepen.” Nu wist ze zeker wat ze wilde! Stephanie wilde zo veel mogelijk mensen helpen om pijn aan de voeten te verlichten.

Om haar missie nog beter te volbrengen volgde ze veel bijscholingen, bezocht ze talloze congressen en deed veel ervaring op. In de tussentijd bouwde ze een enorm klantenbestand op. “Het vak van pedicure is een ontzettend dankbaar vak, omdat je veel voor anderen kunt betekenen.” Daarnaast groeide bij Stephanie ook de passie om haar kennis door te geven aan anderen. Sinds een aantal jaar geeft ze daarom ook les in de medische voetverzorging bij verschillende opleidingsinstituten en geeft ze eveneens demolessen voor firma’s.

“Mensen motiveren voor deze mooie job, waar vandaag de dag enorm veel vraag naar is, daar wil ik voor gaan!  Met wijsheid, veel ervaring en humor wil ik graag goede en gedreven pedicures in spe stimuleren om voor dit vak te gaan.” Bij Wellness Academie vindt Stephanie alle vrijheid om haar kennis en praktijkervaring op een correcte manier door te geven aan haar studenten.

Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Is een verkorte opleiding iets voor mij?

Wij bieden enkel verkorte opleidingen aan. De keuze tussen een langdurige of een verkorte opleiding, is zeer persoonlijk. Onze opleidingen zijn er voor zij die op korte termijn wil beginnen en geen jaren kunnen uittrekken voor een opleiding. Let wel, buiten de lesuren dien je bij ons ook voldoende tijd vrij te maken om te studeren en te oefenen. Wij raden eveneens een stage aan in combinatie met je opleiding.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Kan ik stage lopen tijdens mijn opleiding?

Aangezien wij een onderwijsinstelling voor volwassenen zijn, ben je niet verplicht om stage te lopen. Bij de vakopleidingen raden wij het wel aan. Indien je stage wenst te lopen bij een salon, kan via de school de stagedocumenten aanvragen.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Pedicure (Gespecialiseerd Voetverzorger)
Pedicure (Gespecialiseerd Voetverzorger)
 • 10 - 16 dagen
 • € 1.149
Meer informatie
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie