Inschrijven

Cursus Hairextensions

Leer om kapsels nog mooier te maken met hairextensions!
Leer om kapsels nog mooier te maken met hairextensions!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 259

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Met een cursus hairextensions kun je het onmogelijke mogelijk maken op het gebied van kapsels en hairstyling! Je leert om in een handomdraai kapsels meer lengte of volume te geven of om met kleuraccenten en textuur te spelen. Deze cursus is voor iedereen toegankelijk die graag als een pro met hairextensions wil leren werken. Het is daarbij ook een mooie bijscholing voor elke kapper/kapster en hairstylist(e)!

Leer hairextensions plaatsen als een pro!

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van hairextensions. Ze kunnen op een hele subtiele manier worden toegepast, zodat de extensions vrijwel niet van het natuurlijke haar te onderscheiden te zijn. Je kunt hiermee kapsels nog meer uitstraling en elegantie geven. Dit is onder meer ideaal voor speciale gelegenheden, denk aan bruidskapsels. Je kunt met hairextensions mensen helpen om er binnen no-time nog mooier uit te zien en om mensen, die niet tevreden zijn met hun huidige kapsel, een snelle oplossing te bieden om toch te stralen met een schitterende coupe.

Met een cursus hairextensions kun jij op het gebied van kapsels het onmogelijke mogelijk maken!

Lesprogramma cursus hairextensions

Voordat je met je handen in het haar duikt, besteden we in deze cursus hairextensions eerst aandacht aan wat hairextensions zijn en de ontwikkeling van deze trend. We gaan in op de soorten extensions en welke technieken veel gebruikt worden. Daarna ga je zelf aan de slag met het voorbehandelen van het haar, het plaatsen van haarverlengingen, je leert verschillende bevestigingstechnieken en je oefent met uiteenlopende stijlen. Ook het plaatsen van hairextensions bij huidproblemen komt aan bod. Verder leer je alles over het verzorgen van kapsels met haarverlengingen, het verwijderen van de extensions en we wijzen je op veelvoorkomende fouten tijdens het werken met hairextensions.

Materialen en producten

Voor deelname aan de cursus hairextensions heb je eigen producten en materialen nodig. Wellness Academie heeft een pakket samengesteld dat je tegen kostprijs kunt aanschaffen. Het pakket kost € 240,-. Dit bedrag wordt bij de cursusprijs opgeteld. Na de cursus kun je direct met dit pakket aan de slag in de praktijk!

Bekom een certificaat hairextensions

Onze hairextensions cursus bereidt je perfect voor op de praktijk. Aan het einde van de cursus weet jij wel raad met het professioneel plaatsen van hairextensions voor uiteenlopende kapsels. Na afloop van de cursus bekom je het certificaat hairextensions! Bekijk hier al onze Haartooi Cursussen.

Lesindeling

2 daagse weekendcursus van 10:00 tot 17:00

Inhoud

 • Inleiding hairextensions
 • Soorten hairextensions en -technieken
 • Hairextensions bij huidaandoeningen
 • Toepassingen en effecten
 • Bevestigingsmethoden en materialen
 • Hairextensions afstemmen op het haar
 • Voorbehandeling van de haren
 • Inzetten van hairextensions
 • Basissnit
 • Stijlen van hairextensions
 • Naverzorging
 • Verwijderen hairextensions
 • Do’s & don’ts

Prijs

259 euro (+ 240 euro materiaalkosten)

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Startdatum: 28 mei 2022
Alle data: 28/05 & 29/05 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Maite Jaspers

Docent in Hasselt

Maite Jaspers is een ongekende expert op het gebied van hairextensions! Op 21-jarige leeftijd opende ze haar eerste salon, die onder de naam Maison Maite, uitgroeide tot een kapsalon gespecialiseerd in hairextensions. Ondertussen is ze ‘ladyboss’ van vier salons, waarvan drie salons zich volledig en fulltime richten op hairextensions. Maite is verbonden aan het hairextensions merk Perfect Hair. Ze voert voor dit merk kwaliteitscontroles uit. Aan ervaring geen gebrek!

Het enthousiasme van Maite over de vele mogelijkheden van hairextensions werkt zeer aanstekelijk. Ze weet als geen ander om met hart en ziel haar kennis en ervaring door te geven aan haar studenten. “70% van de “haarproblemen” kan je oplossen met hairextensions. De mogelijkheden zijn oneindig. Zo kan je een kleureffect toevoegen, een kleur versterken of afzwakken. De natuurlijke krul beter laten uitkomen, haren verlengen, verdikken en volume geven,” aldus Maite.

Als docente krijgt Maite de kans om beauty liefhebbers te inspireren en krijgt het toepassen van hairextensions nog meer bekendheid. Zo kunnen straks nog meer mensen genieten van de vele voordelen van hairextensions. “De glimlach op iemands gezicht, wanneer je haar eindelijk die coupe bezorgt, waar zij al heel haar leven van droomt en die ze van zichzelf wellicht nooit zal verkrijgen, daar doe ik het voor!” zegt Maite.

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.