Inschrijven

Opleiding Haarkleuren (hair colouring)

Word een deskundige in professionele haarkleuringen!
Word een deskundige in professionele haarkleuringen!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig diploma
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 749

Beoordeling

Inschrijven voor deze Opleiding

Algemene informatie

Wil je een expert worden in haarkleuren? Dan ben je hier op het juiste adres! We bieden een aparte opleiding haarkleuren aan, waarin we ons alleen maar focussen op dit essentiële onderdeel van het kappersvak. Er is in deze opleiding veel aandacht voor praktijkoefening. Je kunt deze opleiding volgen als een op zichzelf staande discipline, maar ook als onderdeel van onze complete Opleiding Allround Kapper, die uit drie modules bestaat.

Leer professionele haarkleuringen uitvoeren!

Grijze haren camoufleren, een nieuwe look uitproberen, een nieuwe twist geven aan het kapsel, subtiel of juist uitdagend? Er is ontzettend veel mogelijk als het gaat om haarkleuren. Zowel jong als oud vraagt om haarkleuringen in het kapsalon. Het is wel belangrijk dat het goed gebeurt. Er is veel achtergrondkennis nodig om de juiste kleur te bepalen en optimale resultaten te boeken. Alle benodigde kennis wordt in deze opleiding haarkleuren op een begrijpelijke manier overgedragen en steeds met het oog op de praktijk. Er is uitgebreid aandacht voor kleurenleer met uitleg over toonhoogten, karakters, complementaire kleuren, verbranden van pigmenten en toevoegen van pigmenten.

Leer de theorie en praktijk van haarkleuren tot in de puntjes doorgronden!

Inhoud Opleiding Haarkleuren

Onze praktische opleiding haarkleuren stelt je in staat om onder begeleiding van een hair colouring expert alle mogelijkheden van haarkleuren te onderzoeken. Hoe bepaal je wat de beste kleur is voor je klant? Welke kleurformules zijn er? Waar moet je op letten bij het samenstellen van kleurformules? Je gaat oefenen met talloze haarkleurtechnieken, zoals totaalkleuringen, deelkleuringen, het verbloemen van uitgroei, haarkleur opfrissen, blonderen, decaperen, highlights en lowlights. Elke stap binnen de behandeling wordt zorgvuldig uitgelegd. We besteden aandacht aan het afdelen van het haar op de schedel en we geven tips over haarverzorging en -producten. Om het kapsel de juiste finishing touch te geven, ga je ook oefenen met föhntechnieken.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

De cursus haarkleuren (hair colouring) is toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in professionele haarkleuringen. De opleiding wordt aangeboden als een op zichzelf staande cursus, maar ook als onderdeel van onze complete opleiding allround kapper. Daarnaast is het een ideale bijscholing voor kappers die vinden dat ze nog niet genoeg weten over haarkleuren en hier nog beter in willen worden. Ben je op zoek naar een manier om de inkomsten van je kapsalon te verhogen? Ook dan is deze cursus ideaal, gezien kappers doorgaans het meeste verdienen aan haarkleuren.

Bekom een diploma haarkleuren

Dankzij de uitstekende begeleiding van een topdocent en de mogelijkheid om veel te oefenen, ben je de kunst van hair colouring vlot meester. Aan het einde van de opleiding bekom je het diploma haarkleuren.

Model meebrengen

Gedurende het grootste deel van de lessen is het mogelijk om op een oefenhoofd te oefenen. In de tweede helft van de opleiding is het noodzakelijk om voor bepaalde lessen een model mee te nemen. Aan het begin van de opleiding krijg je een overzicht van wanneer je een model dient mee te nemen.

Lesindeling

 • Dagreeks: 8 dagen van 10:00 tot 16:00
 • Avondreeks: 12 avonden van 18:30 tot 22:00

Inhoud

 • Introductie haarkleuringen
 • Kleurenleer
 • Toonhoogten
 • Karakters
 • Complementaire kleuren
 • Verbranden van pigmenten
 • Toevoegen van pigmenten
 • Kleurbepalingen en kleurformules
 • Haarkleuring technieken
 • Highlights
 • Lowlights
 • Ombre
 • Deelkleuring
 • Totaalkleuring
 • Uitgroei kleuren
 • Kleur opfrissen
 • Blonderen
 • Decaperen
 • Grijsdekking
 • Voorbeitsen
 • Voorpigmenteren
 • Overpigmenteren
 • Organische vormen afdelen op de schedel
 • Wassen en verzorgen van het haar
 • Föhntechnieken
 • Productkennis

Prijs

749 euro (+ 200 euro verbruikskosten)

Mogelijkheid tot gespreide betaling in 2 termijnen (50% – 50%). Enkel de summerschool kan niet in termijnen betaald worden. Deze dient 14 dagen voor aanvang 100% betaald te worden.

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Dagreeks

Startdatum: dinsdag 25 oktober 2022
Alle data: 25/10, 01/11, 08/11, 15/11, 22/11, 29/11, 06/12 & 13/12 2022
Tijd: 10:00u tot 16:00

Antwerpen (Wilrijk)
Adres tonen
Boomsesteenweg 135, 2610 Wilrijk (België)
Gratis parking Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Startdatum: maandag 24 oktober 2022
Alle data: 24/10, 07/11, 14/11, 21/11, 28/11, 05/12, 12/12 & 19/12 2022
Tijd: 10:00u tot 16:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Startdatum: dinsdag 8 maart 2022
Alle data: 08/03, 15/03, 22/03, 29/03, 19/04, 26/04, 03/05 & 10/05 2022
Tijd: 10:00u tot 16:00

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Startdatum: woensdag 21 september 2022
Alle data: 21/09, 28/09, 05/10, 12/10, 26/10, 02/11, 09/11 & 16/11 2022
Tijd: 10:00u tot 16:00

Docenten

Miriam Trentarossi

Docent in Hasselt

Miriam Trentarossi wist altijd al wat ze wilde: kapster worden! Al vroeg hanteerde ze de schaar voor het toepassen van uiteenlopende kniptechnieken. Ze deed ervaring op in veel disciplines binnen het kappersvak en is bedreven in alle facetten die bij dit veelzijdige beroep komen kijken.

Miriam ontwikkelde zich tot een echte allrounder. Dameskapsels, herenkapsels, kinderkapsels; met een geoefend oog en met alle kniptechnieken in de vingers weet ze overal raad mee. Niet alleen deed ze vanaf jonge leeftijd veel ervaring op in diverse kapsalons, ze werd ook uitgenodigd om als zelfstandige aan de slag te gaan voor producers, fotografen en ontwerpers. Een eigen kapsalon kon niet uitblijven; deze droom werd in 2003 werkelijkheid met een eigen salon in Eindhoven.

Omdat Miriam de passie voor haar vak graag deelt, kwam ze in contact met de Wellness Academie, waar ze sinds 2013 docente Kapper/Kapster en Hairstyling is. Haar doel is om een nieuwe generatie op te leiden tot kundige, gedreven en milieubewuste kappers en haar-artiesten!

Lees verderInklappen

Rayshri Bhaggoe

Docent in Rotterdam

Rayshri Bhaggoe is een bezige bij binnen de beauty branche. Ze heeft een brede interesse en beheerst vele disciplines binnen de branche. Schoonheidsverzorging was altijd een grote passie. Het was dan ook een logische stap om haar kennis en vaardigheden naar een professioneel niveau te tillen en de nodige diploma’s te behalen. Zo behaalde ze onder meer met excellente resultaten haar kappersdiploma aan de Nederlandse Kappersakademie in Rotterdam.

Het kappersvak kent voor Rayshri geen geheimen. Knippen, stylen, kleurtechnieken, baarden verzorgen; ze weet overal raad mee. Ondertussen heeft ze haar kennis en vaardigheden ook uitgebreid op het gebied van wimper- en wenkbrauwstyling; twee facetten binnen de branche waar veel toekomst in zit. Ze beheerst behandelingen als de one-by-one techniek, 3D wimperextensions, Russian Volume, hybride wimpers, threading, wimpers verven, wenkbrauwen verven, henna brows en harsen. Daar bleef het niet bij, want Rayshri behaalde eveneens haar diploma nagelstyliste.

Momenteel werkt ze als zzp’er in een beautysalon, terwijl ze daarnaast openstaat voor nieuwe uitdagingen die op haar pad komen, zoals de mogelijkheid om als docente aan de slag te gaan bij Wellness Academie. Haar ervaring binnen de sales heeft ervoor gezorgd dat ze over uitstekende communicatievaardigheden beschikt. Daardoor weet ze als geen ander om haar cursisten te enthousiasmeren en haar kennis en vaardigheden op een toegankelijke en inspirerende wijze over te dragen.

Lees verderInklappen

Salina Moinat

Docent in Amsterdam

Salina Moinat startte haar droom om beauty professional te worden met een opleiding tot schoonheidsspecialiste, daarna volgde ze meteen een opleiding tot allround kapster. Maar ook een opleiding tot visagiste mocht niet op haar cv ontbreken.

Behalve dat Salina een vakspecialist is, is ze ook ondernemer. Na haar opleiding schoonheidsspecialiste begon ze een eigen salon aan huis; een salon waar klanten voor alles terecht konden. Inmiddels bestaat haar salon al meer dan 10 jaar en runt ze haar bedrijf met nog steeds evenveel plezier. “Mensen blij maken met een metamorfose of een compleet ander kapsel maakt mij blij.” Tijdens haar opleiding tot allround kapster begon het bij Salina te kriebelen; ze wilde ook graag het kappersvak doceren. Daarom schoolde ze zich eveneens tot docente.

In de tussentijd greep ze ook de uitdaging aan om als freelance make-up & hair artist creaties voor fotoshoots te maken. Creaties die je in de ‘gewone’ salon niet tegenkomt. ‘Hier kon ik alle creativiteit m.b.t. haar in kwijt.’ Het kappersvak verveelt volgens Salina nooit. Knippen, kleuren, dameskapsels, herenkapsels en hairstyling; ze hoopt dit nog lang te blijven doen. Evenals het delen van haar expertise en ervaring met haar studenten van de kappersopleiding.

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.