Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Kapper/Kapster MasterclassTil je kappersvaardigheden naar een hoger niveau!

Cursus Kapper/Kapster Masterclass
Voordelen
€ 518
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Is kapper/kapster een vak naar jouw hart? Je hebt al een basisopleiding kapper afgerond en nu weet je het helemaal zeker; dit is het pad dat je wilt volgen! Na de basisopleiding is er nog veel meer te ontdekken op het gebied van knip-, snij- en texturizing technieken. Binnen het creatieve kappersvak zijn er vrijwel geen grenzen. Schrijf je hier in voor onze cursus kapper masterclass en word een expert in jouw branche!

Val op als hoogwaardige en creatieve kapper!

Hoe zorg je dat je als kapper/kapster opvalt? Dat doe je door creatieve inspiratie en nieuwe technieken op te doen in deze cursus kapper masterclass. Je leert stap voor stap om kapsels tot in de details perfect te knippen en vorm te geven. Na deze cursus slaag je erin om elke klant te voorzien van een perfect kapsel in overeenstemming met zijn of haar persoonlijke wensen en stijl. De nieuwe technieken die je leert zorgen ervoor dat je jouw creatieve ideeën moeiteloos naar de praktijk weet te vertalen, met verbluffende kapsels als eindresultaat.

Masterclass kapper: leer creatieve ideeën naar de praktijk vertalen!

Lesprogramma cursus kapper masterclass

Kapper is een vak dat je leert door te doen. Dankzij de basisopleiding heb je hier al veel handigheid in gekregen. We gaan in deze cursus kapper masterclass verder met het oefenen van nieuwe technieken. Je gaat oefenen met snijtechnieken met een aerorasor, texturizing technieken en nieuwe technieken voor gelaagde kapsels. Er is aandacht voor zowel lange als halflange en korte kapsels en voor zowel dames- als herenkapsels. Denk onder meer aan het creëren van korte kapsels met asymmetrie, korte kapsels met in bepaalde zones langere lengtes en herenkapsels opscheren met het mes. Kortom, tijdens deze cursus ben jij aan zet, maar uiteraard steeds onder de vakkundige begeleiding van een topdocent!

Bekom een certificaat kapper masterclass!

Voor de cursus kapper masterclass zijn de bekende voordelen van Wellness Academie van kracht: les in gelimiteerde groepjes, uitstekende leslocaties, goede didactische materialen en een to-the-point en praktisch ingesteld lesprogramma. Je krijgt les van een ervaren en inspirerende docente, die je helpt om het beste uit jezelf te halen. Heb je onze Opleiding Kapper al gevolgd en wil je meer? Aarzel dan niet en schrijf je hier in voor de Cursus Kapper masterclass! Na afloop bekom je het certificaat kapper masterclass. 

Lesindeling

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van kapper / kapster

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Afwerking kapsels
 • Productenleer
 • Gevorderde kniptechnieken
 • Snijtechnieken met aerorasor
 • Lange en halflange kapsels
 • Nieuwe technieken laagjeskapsels
 • Korte dameskapsels en asymmetrie
 • Korte kapsels met langere lengtes
 • Diverse korte herenkapsels
 • Opscheren met een mes

518 euro

 

Eindhoven

Stadhuisplein 10, 5611 EM Eindhoven (Nederland)

 • Goedkoop parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Dicht aan centrum
Dagreeks

Startdatum: maandag 26 augustus 2024
Alle data: 26/08, 02/09, 09/09 & 16/09 2024
Tijd: 10:00 tot 14:00

Inschrijven
Maastricht

Volmolen 31, 6229PJ Maastricht (Nederland)

Dagreeks

Startdatum: woensdag 28 augustus 2024
Alle data: 28/08, 04/09, 11/09 & 17/09 2024
Tijd: 10:00 tot 14:00

Inschrijven
Miriam Trentarossi
Miriam TrentarossiDocent in Eindhoven en Maastricht

Miriam Trentarossi wist altijd al wat ze wilde: kapster worden! Al vroeg hanteerde ze de schaar voor het toepassen van uiteenlopende kniptechnieken. Ze deed ervaring op in veel disciplines binnen het kappersvak en is bedreven in alle facetten die bij dit veelzijdige beroep komen kijken.

Miriam ontwikkelde zich tot een echte allrounder. Dameskapsels, herenkapsels, kinderkapsels; met een geoefend oog en met alle kniptechnieken in de vingers weet ze overal raad mee. Niet alleen deed ze vanaf jonge leeftijd veel ervaring op in diverse kapsalons, ze werd ook uitgenodigd om als zelfstandige aan de slag te gaan voor producers, fotografen en ontwerpers. Een eigen kapsalon kon niet uitblijven; deze droom werd in 2003 werkelijkheid met een eigen salon in Eindhoven.

Omdat Miriam de passie voor haar vak graag deelt, kwam ze in contact met de Wellness Academie, waar ze sinds 2013 docente Kapper/Kapster en Hairstyling is. Haar doel is om een nieuwe generatie op te leiden tot kundige, gedreven en milieubewuste kappers en haar-artiesten!

9,2

Niet twijfelen, DOEN!! Echt meerwaarde.

AnkeHasselt
8,7

Zeer waardevolle aanvulling op de basiscursus!

JudithHasselt
10,0

Top cursus en top lesgeefster zeer tevreden

NatalieHasselt
Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wat is de leeftijd van de studenten?

De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).

Wat vereist de school van mij als student?

Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:

 • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
 • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
 • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
 • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies.

Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie