• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Face mappingLeer wat een gelaat je te vertellen heeft met facemapping!

Cursus Face mapping
Voordelen
€ 229
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

In deze cursus face mapping leer je gezichten te analyseren via de Chinese face mapping techniek (mian xiang). Face mapping biedt je een unieke tool om je mensenkennis naar een hoger plan te tillen en praktisch in te zetten in de wellness- en massagepraktijk. Het is een uitstekend instrument om betere anamneses af te nemen, maar ook om mensen te coachen bij het vinden van hun ideale levensweg, of zoals de Chinezen zeggen: ‘om hun gouden pad te vinden!’ 

Help mensen om hun gouden pad te vinden

Volgens de TCM hebben oneffenheden, vlekjes, littekens en rimpels allemaal een betekenis. Ze weerspiegelen een disbalans in lichaam of geest in het verleden of in het heden. Face mapping werd binnen de Chinese geneeskunde ook toegepast om vroegtijdig ziektes op te sporen en te behandelen. Verder kan je via dit systeem inzicht krijgen in gedrag en persoonlijkheidskenmerken. Je leert in de cursus face mapping de Chinese gelaatsdiagnostiek mian xiang te doorgronden. Met deze kennis en het leren analyseren van het gelaat kun je mensen helpen hun gouden pad te vinden, oftewel je kunt ze begeleiden bij het zo optimaal mogelijk volgen van hun ideale levenspad!

Leer in de cursus face mapping mensen te helpen om hun ideale levenspad te volgen!

Programma cursus face mapping

Om de Chinese gelaatsdiagnostiek goed te begrijpen, duiken we dieper in de geschiedenis en in de toepassingen van face mapping. Vervolgens kijken we naar hoe we deze oude wijsheden vandaag de dag kunnen inzetten in de wellness praktijk. Je leert om gezichtsvormen te analyseren en je ontdekt welke kenmerken er bij welke vormen horen. We gaan in op wat er binnen de TCM met het ‘originele gezicht’ wordt bedoeld, hoe veranderingen en gebeurtenissen zich in het gezicht manifesteren, hoe je blokkades in de levensenergie kunt ontdekken via face mapping en wat de belangrijkste rimpellijnen zijn en wat ze betekenen. Daarnaast leer je meer over de 5 elementen in het gezicht. Tot slot leer hoe je face mapping uitvoert met veel praktische tips en adviezen.

Voordelen van onze cursus face mapping

Je krijgt les van een expert in TCM en face mapping. Er geldt verder een beperkt aantal inschrijvingen voor deze cursus, zodat iedereen voldoende ruimte krijgt om te oefenen en vragen te stellen. De opleiding face mapping is geschikt voor iedereen die meer mensenkennis wil opdoen. Er is voor deze cursus geen speciale vooropleiding vereist. Daarnaast is het vooral een interessante bijscholing voor wellness- en massagetherapeuten, die hun klanten nog beter willen leren begrijpen en helpen.

Bekom een certificaat face mapping!

Zeker als je al bekwaam bent in het geven van TCM-behandelingen, zoals tui-na, guasha, moxa en de Chinese voedingsleer, kan deze face mapping cursus daarop een mooie aanvulling bieden. Na afloop van de cursus bekom je een certificaat face mapping! Hiermee kun je je nog beter profileren als expert op het gebied van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Bekijk hier ook onze Cursus Wai Chuai, waarin je leert om de klachten van je klanten beter te doorgronden.

Lesindeling

1-daagse cursus van 10:00 tot 17:00.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis face mapping
 • Waarom face mapping?
 • Vorm van het hoofd
 • Markeringen in het gelaat
 • Markeringen en leeftijden
 • Jing in het gelaat
 • Het emotionele gezicht
 • De 5 elementen van het gelaat
 • Face mapping in de praktijk

229 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat
Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 2 november 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 28 september 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Zondagreeks

Datum: zondag 30 maart 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Jolié Ennik
Jolié EnnikDocent in Amsterdam

Jolié Ennik maakte in haar leven enkele bijzondere gebeurtenissen mee (3 x door bliksem geraakt, vele ongevallen en mystieke ervaringen). Dit zette haar aan om haar pad op het gebied van communicatie en accountmanagement rigoureus om te gooien. Ze ging zich richten op wellness en therapieën en speelde op een ondernemende manier in op de nieuwe kansen die op haar pad kwamen.

Sinds 1999 is het haar missie om de oosterse en westerse visie op geneeskracht te verbinden via een compilatie van massage, lichaamsbeweging, coaching, bewegingsvrijheid en de kracht terugbrengen in lichaam en geest. Ze volgde vele opleidingen en trainingen op het gebied van natuurgeneeskunde, INCA PAQO trainingen, sportmassage, klassieke ontspanningsmassage, shiatsu, coaching, healing, energetische therapie, zwangerschapsmassage, jadesteenmassage, Ko Bi Do, hamam, yoga en meditatie. Daarna deed ze 9 jaar praktijkervaring op in spa’s, sauna’s en yogastudio’s.

Toch miste ze in de trainingen en therapieën de technieken en werkwijze om nu ook anderen, net zoals zij voor zichzelf deed, te helpen herstellen en revalideren. Daarom ontwikkelde ze haar eigen therapie, de Quint Therapie. Ondertussen past ze deze therapie al 15 jaar met succes toe. ‘Geen minuut voelt als werk. Iedere minuut is een openbaring, een leermoment.’ Dit gevoel gunt zij iedereen en daarom traint ze graag haar studenten van Wellness Academie. Dit doet ze nuchter doch passievol, visionair doch commercieel verantwoord, vernieuwend doch medisch verklaarbaar. ‘Het is bijzonder om te zien hoe anderen hun eigen weg vinden binnen dit prachtige vakgebied!’

Jos Koch
Jos KochDocent in Hasselt

Jos is een gediplomeerde TCM (Traditional Chinese Medicine) therapeut en Lau shi (leermeester) in Chinese krijgskunst Tai Chi Chuan en medicinale Qi gong. Hij heeft ondertussen ruim 30 jaar ervaring en heeft zich gespecialiseerd in acupunctuur, ooracupunctuur, tui-na, wai chuai, moxa, cupping, guasha, anti-aging en Chinese voedingsleer, Hara; buikpalpatie en Chinese bone setting.

Op 16-jarige leeftijd startte Jos met de Chinese Krijgskunst Tai Chi Chuan en Qi gong. Van daaruit groeide zijn passie voor Chinese geneeskunst. In 1995 vertrok hij voor 5 jaar naar China om TCM te studeren. Met een Chinees diploma op zak begon hij een eigen praktijk. Door de wetgeving was hij gedwongen om opnieuw te studeren, daar het Chinees diploma niet geldig was in Nederland. Daardoor werd zijn kennis zo breed, dat hij zijn passie wilde gaan delen, zodat deze eeuwenoude kennis doorgegeven kon worden. Hij is ruim 10 jaar werkzaam bij Wellness Academie en geeft nog steeds met veel passie, humor en enthousiasme les.

Jos probeert zijn studenten op een meer holistische manier te laten kijken naar de mens en de natuur, zoals de Chinezen dat al meer dan 3000 jaar doen. Hij wil hen inspireren en wegwijs maken in de Chinese geneeskunst. Van daaruit kunnen ze zelf een keuze maken welke richting ze uit gaan. De TCM is namelijk zeer veelzijdig. Jos geeft diverse vakken uit de TCM bij Wellness Academie. Kortom, Jos is een vakbekwame professional die met veel Qi zijn studenten begeleidt en het beste uit ze haalt!

9,6

Cursus gegeven door een uiterst gedreven docent (Jos Koch) met een uitgebreide kennis over TCM. Top!

CarlaHasselt
9,2

Jos is een topdocent.

KarinAmsterdam
Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wat is de leeftijd van de studenten?

De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).

Wat vereist de school van mij als student?

Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:

 • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
 • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
 • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
 • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies.

Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie