Inschrijven

Cursus Face mapping

Leer wat een gelaat je te vertellen heeft met facemapping!
Leer wat een gelaat je te vertellen heeft met facemapping!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 179

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

In deze cursus face mapping leer je gezichten te analyseren via de Chinese face mapping techniek (mian xiang). Face mapping biedt je een unieke tool om je mensenkennis naar een hoger plan te tillen en praktisch in te zetten in de wellness- en massagepraktijk. Het is een uitstekend instrument om betere anamneses af te nemen, maar ook om mensen te coachen bij het vinden van hun ideale levensweg, of zoals de Chinezen zeggen: ‘om hun gouden pad te vinden!’ 

Help mensen om hun gouden pad te vinden

Volgens de TCM hebben oneffenheden, vlekjes, littekens en rimpels allemaal een betekenis. Ze weerspiegelen een disbalans in lichaam of geest in het verleden of in het heden. Face mapping werd binnen de Chinese geneeskunde ook toegepast om vroegtijdig ziektes op te sporen en te behandelen. Verder kan je via dit systeem inzicht krijgen in gedrag en persoonlijkheidskenmerken. Je leert in de cursus face mapping de Chinese gelaatsdiagnostiek mian xiang te doorgronden. Met deze kennis en het leren analyseren van het gelaat kun je mensen helpen hun gouden pad te vinden, oftewel je kunt ze begeleiden bij het zo optimaal mogelijk volgen van hun ideale levenspad!

Leer in de cursus face mapping mensen te helpen om hun ideale levenspad te volgen!

Programma cursus face mapping

Om de Chinese gelaatsdiagnostiek goed te begrijpen, duiken we dieper in de geschiedenis en in de toepassingen van face mapping. Vervolgens kijken we naar hoe we deze oude wijsheden vandaag de dag kunnen inzetten in de wellness praktijk. Je leert om gezichtsvormen te analyseren en je ontdekt welke kenmerken er bij welke vormen horen. We gaan in op wat er binnen de TCM met het ‘originele gezicht’ wordt bedoeld, hoe veranderingen en gebeurtenissen zich in het gezicht manifesteren, hoe je blokkades in de levensenergie kunt ontdekken via face mapping en wat de belangrijkste rimpellijnen zijn en wat ze betekenen. Daarnaast leer je meer over de 5 elementen in het gezicht. Tot slot leer hoe je face mapping uitvoert met veel praktische tips en adviezen.

Voordelen van onze cursus face mapping

Je krijgt les van een expert in TCM en face mapping. Er geldt verder een beperkt aantal inschrijvingen voor deze cursus, zodat iedereen voldoende ruimte krijgt om te oefenen en vragen te stellen. De opleiding face mapping is geschikt voor iedereen die meer mensenkennis wil opdoen. Er is voor deze cursus geen speciale vooropleiding vereist. Daarnaast is het vooral een interessante bijscholing voor wellness- en massagetherapeuten, die hun klanten nog beter willen leren begrijpen en helpen.

Bekom een certificaat face mapping!

Zeker als je al bekwaam bent in het geven van TCM-behandelingen, zoals tui-na, guasha, moxa en de Chinese voedingsleer, kan deze face mapping cursus daarop een mooie aanvulling bieden. Na afloop van de cursus bekom je een certificaat face mapping! Hiermee kun je je nog beter profileren als expert op het gebied van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Bekijk hier ook onze Cursus Wai Chuai, waarin je leert om de klachten van je klanten beter te doorgronden.

Lesindeling

1-daagse cursus van 10:00 tot 17:00.

Inhoud

 • Geschiedenis face mapping
 • Waarom face mapping?
 • Vorm van het hoofd
 • Markeringen in het gelaat
 • Markeringen en leeftijden
 • Jing in het gelaat
 • Het emotionele gezicht
 • De 5 elementen van het gelaat
 • Face mapping in de praktijk

Prijs

179 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Dagreeks

Datum: vrijdag 30 oktober 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 20 februari 2021
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Jos Koch

Docent in Amsterdam & Hasselt

Jos is een gediplomeerde TCM (Traditional Chinese Medicine) therapeut en Lau shi (leermeester) in Chinese krijgskunst Tai Chi Chuan en medicinale Qi gong. Hij heeft ondertussen ruim 30 jaar ervaring en heeft zich gespecialiseerd in acupunctuur, ooracupunctuur, tui-na, wai chuai, moxa, cupping, guasha, anti-aging en Chinese voedingsleer, Hara; buikpalpatie en Chinese bone setting.

Op 16-jarige leeftijd startte Jos met de Chinese Krijgskunst Tai Chi Chuan en Qi gong. Van daaruit groeide zijn passie voor Chinese geneeskunst. In 1995 vertrok hij voor 5 jaar naar China om TCM te studeren. Met een Chinees diploma op zak begon hij een eigen praktijk. Door de wetgeving was hij gedwongen om opnieuw te studeren, daar het Chinees diploma niet geldig was in Nederland. Daardoor werd zijn kennis zo breed, dat hij zijn passie wilde gaan delen, zodat deze eeuwenoude kennis doorgegeven kon worden. Hij is ruim 10 jaar werkzaam bij Wellness Academie en geeft nog steeds met veel passie, humor en enthousiasme les.

Jos probeert zijn studenten op een meer holistische manier te laten kijken naar de mens en de natuur, zoals de Chinezen dat al meer dan 3000 jaar doen. Hij wil hen inspireren en wegwijs maken in de Chinese geneeskunst. Van daaruit kunnen ze zelf een keuze maken welke richting ze uit gaan. De TCM is namelijk zeer veelzijdig. Jos geeft diverse vakken uit de TCM bij Wellness Academie. Kortom, Jos is een vakbekwame professional die met veel Qi zijn studenten begeleidt en het beste uit ze haalt!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.