Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Alles wat je moet weten over wenkbrauwen verven

23 juli 2020 | Schoonheidszorg
Alles wat je moet weten over wenkbrauwen verven

Wil je graag sprekendere wenkbrauwen? Vraag je je misschien af of je wenkbrauwen verven een goed idee is? Dan ben je hier op het juiste adres. Er zijn diverse professionele wenkbrauwstylisten verbonden aan Wellness Academie. Ze hebben de belangrijkste informatie over wenkbrauwen verven samengevat in dit artikel. Leer hier alles over wat je moet weten over wenkbrauwen verven!

1. Waarom je wenkbrauwen verven?

Je kunt natuurlijk elke dag in de weer gaan met wenkbrauwpotloodjes en -poeders, maar dat vergt veel tijd. Wil je voor een langere tijd geen omkijken hebben naar je wenkbrauwen, dan is verven een uitstekend idee. De verf legt een laagje om de wenkbrauwen, waardoor de wenkbrauwen meteen voller lijken. Vooral de uiteinden van de wenkbrauwen zijn vaak dunner, waardoor je ze bijna niet ziet. Met wenkbrauwverf zorg je ervoor dat je wenkbrauwen goed naar voren komen.

2. Welke kleur past bij mij?

Het mooiste en meest natuurlijke resultaat behaal je wanneer je voor wenkbrauwverf kiest, die net één tintje donkerder is dan de natuurlijke kleur van je wenkbrauwen. Doordat de wenkbrauwen iets donkerder worden, krijgt je gezicht meteen meer uitstraling. Probeer het eens uit. Wil je je wenkbrauwen toch nog iets meer nadruk geven, dan kun je daarna altijd nog een tintje donkerder gaan. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je je haren in een andere kleur hebt geverfd en dat je wenkbrauwen daar niet mooi meer bij passen. Dan kun je ervoor kiezen om je wenkbrauwen te verven in een kleur die dichter bij je nieuwe haarkleur ligt.

3. Ik heb van nature geen volle wenkbrauwen

Heb je van nature dunne wenkbrauwen of missen er misschien wat haartjes? Dan is het belangrijk dat je je ervan bewust bent, dat kale plekjes door het donker verven van de wenkbrauwen meer zullen opvallen. Dit betekent dat je elke dag extra aandacht moet besteden aan het bijtekenen van de missende haartjes. Er zijn alternatieven, waarmee je dit probleem kunt oplossen. Je kun dunne wenkbrauwen opvullen met hennaverf en mooie henna brows creëren. Met deze verf kleur je niet alleen de wenkbrauwhaartjes maar ook de huid. Andere oplossingen zijn wenkbrauwextensions en microblading. Wil je daar meer over weten? Bekijk dan hier onze Cursus 3D Wenkbrauwextensions en de Cursus Microblading.

4. Vergeet niet om je wenkbrauwen mooi vorm te geven!

Je geverfde wenkbrauwen zullen alleen maar goed tot hun recht komen als ze ook mooi in vorm zijn. Het shapen van de wenkbrauwen gebeurt steeds na het verven. Door de wenkbrauwen na het verven te epileren heb je minder kans op huidirritatie. Het epileren kan eenvoudig met een pincet of op oosterse wijze met een draadje. Deze laatste methode wordt ook wel ‘threading’ genoemd en is ontzettend populair. We leren je er graag alles over in onze Cursus Threading.

5. Geverfde wenkbrauwen vragen om onderhoud

Hoewel je enkele weken geen omkijken hebt naar geverfde wenkbrauwen, moet je er wel rekening mee houden, dat je daarna de wenkbrauwen wel weer bij zult moeten werken. Wil je de gekozen kleur behouden, dan zul je de wenkbrauwen steeds weer opnieuw moeten verven. Je zult dus om de paar weken een afspraak moeten maken bij je wenkbrauwstyliste voor het bijwerken van je wenkbrauwen.

6. Niet doen! Gebruik geen haarverf

De grootste fout die je kunt maken, is je wenkbrauwen verven met haarverf. Er zijn mensen die denken dat ze zelf gemakkelijk hun wenkbrauwen kunnen kleuren met haarverf. Dat klinkt misschien logisch, maar doe het niet. De huid op de plek van je wenkbrauwen is heel gevoelig, waardoor normale haarverf al snel allergische reacties geeft. Voor wenkbrauwen bestaat er speciale wenkbrauwverf. Laat het verven van je wenkbrauwen door een professionele wenkbrauwstyliste uitvoeren, dan weet je zeker dat het goed gebeurt. Ook zul je goed geadviseerd worden over de kleur en de wenkbrauwstyliste kan je wenkbrauwen perfect shapen.

Cursus brows verven en vormgeven

Wil je zelf wenkbrauwen leren vormgeven en verven als een pro? Dan kun je bij Wellness Academie de Cursus brow mapping & styling volgen! Je krijgt les van de beste professionele wenkbrauwstylistes!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie