Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 tips voor beauty massages in je salon

10 mei 2023 | Schoonheidszorg
5 tips voor beauty massages in je salon

Beauty massages vormen een belangrijk onderdeel van elke schoonheidssalon. Bij massage denken de meeste mensen in eerste instantie aan ontspanning, maar er zijn ook uiteenlopende massage die op de eerste plaats tot doel hebben om mensen er mooier uit te laten zien. Daar weten we bij Wellness Academie alles van. Ben je op zoek naar nieuwe interessante behandelingen, waarmee je nieuwe klanten kunt aantrekken of waarmee je je klanten nog extra kunt verrassen? Laat je dan hier inspireren door 5 tips voor beauty massages in je salon!

Tip 1: ontdek de voordelen van buccal massage

Wil je helemaal bij de tijd blijven? Dan is de buccal massage een van die beauty massages die niet mag ontbreken in jouw salon. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van deze behandeling. Kenmerkend aan deze massage is dat er ook van binnenuit in de mond wordt gemasseerd. Deze beauty behandeling bevordert de bloedcirculatie van de gelaatshuid, waardoor je een mooie glow krijgt. Daarnaast lost het onderhuidse verklevingen op en het verstevigt de huid, met als gevolg dat fijne lijntjes en rimpels vervagen. Daarbij vermindert het ook spanningen in het gezicht. Veel mensen klemmen bij stress bijvoorbeeld veel met hun kaken. Wil je hier graag het fijne van weten? Bekijk dan hier onze cursus buccal massage en schrijf je in!

Tip 2: leer stevige huidverbeterende beauty massages

We moeten toegeven dat de bindweefselmassage voor het gelaat niet erg ontspannen aanvoelt, want het is een behoorlijk stevige massage. Onaangenaam is het ook zeker niet! Wil jij je als beauty professional onderscheiden op het gebied van huidverbetering? Dan is dit een van de beauty massages die niet mag missen in je aanbod. Je kunt hiermee veelvoorkomende huidproblemen aanpakken, waaronder:

 • Slecht doorbloede en doffe huid
 • Rimpels en plooien
 • Kringen en wallen onder de ogen
 • Verslapte huid

Daarnaast kan je deze beauty massages ook preventief inzetten voor het in topconditie houden van de gelaatshuid. Een ander interessant weetje is dat de huidverbeterende massage ook vaak wordt toegepast als voorbehandeling van cosmetisch-chirurgische ingrepen. Meer weten? Neem hier een kijkje bij onze cursus huidverbeterende massage.

Tip 3: ga cellulite te lijf met Sveltessa afslankmassages

Een andere interessante beauty massage is de unieke Sveltessa afslankmassage. Wil je graag als schoonheidsspecialist je klanten ondersteunen bij het afslanken, dan is het een aanrader om deze behandeling te leren. De Sveltessa afslankmassage is ontwikkeld door Wellness Academie en combineert stevige bindweefselmassages met een cuppingsysteem. Het doel hiervan is het losmaken van vastzittende vetcellen en cellulite. De massage verbetert de bloedcirculatie, waardoor opgehoopte afvalstoffen in de vetcellen loskomen en gemakkelijker het lichaam verlaten. Het primaire doel is omvangverlies, maar gewichtsverlies kan een bijkomstigheid zijn. Je leert er alles over in onze cursus sveltessa afslankingsmassage.

Tip 4: facial cupping voor huidversteviging

Een van de nieuwe trends onder de beauty massages is facial cupping. Tijdens de behandeling worden kleine cups op de gelaatshuid geplaatst. Deze cups worden vacuüm gezogen en over de huid bewogen. Dit stimuleert intens de bloedsomloop en daarmee de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen. Daarnaast leidt het afvalstoffen beter weg en bevordert het de aanmaak van collageen. De huid wordt steviger, waardoor rimpels en lijntjes minder opvallen. Met facial cupping kun je je klanten dus op een heel natuurlijke en verantwoorde wijze een ‘facelift’ aanbieden. Je behaalt de beste resultaten door facial cupping in kuurvorm aan te bieden. Past deze behandeling perfect binnen jouw salon? Wacht dan niet langer en schrijf je vandaag nog in voor onze cursus facial cupping!

Tip 5: de weldaad van de Indiase hoofdmassage

Een andere manier om je salon in de kijker te spelen, is door je te verdiepen in de Indiase hoofdmassage. Deze behandeling is afkomstig uit de Indiase gezondheidsleer de Ayurveda. Hoewel het een krachtige en stimulerende massage is, werkt deze tegelijkertijd ook ontspannend. Je leert om in te werken op rugspieren, schouders, nek, hoofd en het gelaat. Deze ayurvedische beauty massages zijn ideaal als aanvulling op een gezichtsbehandeling. Het maakt de huid steviger en je laat mensen er weer mee stralen. Daarnaast is deze massage eveneens een waardevolle aanvulling in kapperszaken, omdat het de haargroei stimuleert. Het is ook gewoon een weldadige massage, die je klanten helpt om diep te ontspannen en om vermoeidheid weg te nemen. Iets voor jou? Lees hier meer over de cursus Indiase hoofdmassage.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Indiase hoofdmassage (Indian head massage)
Indiase hoofdmassage (Indian head massage)
 • 1 dag
 • € 219
Meer informatie
Specialisatie Bindweefselmassage (Niveau 4) - Gelaat
Specialisatie Bindweefselmassage (Niveau 4) - Gelaat
 • 6 dagen
 • € 695
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie