10% korting op alle opleidingen t/m 31/03!

Inschrijven

Cursus Buccal massage

Leer buccal massage als natuurlijke facelift behandeling!
Wellness Academie biedt een cursus buccal massage aan.
Leer buccal massage als natuurlijke facelift behandeling!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 299

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Ben je ook nieuwsgierig naar buccal massage? Steeds meer beroemdheden wereldwijd prijzen deze gelaatsmassage aan, die onder meer bestaat uit massages aan de binnenkant van de wang- en kaakzone. Wellness Academie biedt als een van de eerste een cursus buccal massage aan in onze omstreken. Wil je ook een voorloper zijn op het gebied van huidverbetering en anti-aging behandelingen? Dan mag deze cursus buccal massage niet op je cv ontbreken! Lees hier meer en schrijf je gauw in!

Waarom een cursus buccal massage?

Klagen je klanten in je salon regelmatig over hun doffe huidtint, verslapte gelaatscontouren of over lijntjes en rimpeltjes die steeds meer opvallen? Dan kun jij na het volgen van deze cursus buccal massage ze daar uitstekend mee helpen. Bij het ouder worden zakken de wangen iets uit, waardoor de contouren minder gedefinieerd zijn. Een buccal massage is dan een goede ‘work-out’ voor het gelaat. Je kunt hiermee de tekenen van het ouder worden mooi corrigeren. Daarbij kun je met deze massage de kaakzone ontspannen en de bloedcirculatie optimaliseren, waardoor het gelaat een gezonde teint krijgt. Neem hier ook een kijkje bij onze cursus facial cupping en de cursus bindweefselmassage voor het gelaat.

Cursus buccal massage: leer een ‘work-out’ geven voor het gelaat!

Lesprogramma cursus buccal massage

Aan het begin van onze buccal massage cursus vertellen we je alles over de theorie en het ontstaan van deze huidverbeterende behandeling. Belangrijke onderwerpen die hierbij aan bod komen, zijn: de opbouw van de huid, de werking van de massage op de huid, het bindweefsel en de spieren, de toepassingsmogelijkheden in je salon en hygiëne. Daarnaast leer je welke materialen je nodig hebt, hoe je je klant ontvangt, een intake houdt en de huid analyseert.

Hoewel de naam ‘buccal’ massage verwijst naar een massage aan de binnenkant van de wang, leer je in deze cursus nog veel meer. Een volledige behandeling bestaat namelijk eveneens uit massage voor de gezichtshuid, kaaklijn, hals en decolleté. Vervolgens leer je hoe je in de mond inwerkt op de spieren, het bindweefsel en de vetkussentjes in de wangen, het kaakgebied en de lippen. Je krijgt volop de gelegenheid om de technieken te oefenen onder de begeleiding van een topdocent!

De voordelen van buccal massage

Je kunt deze bijzondere mond- en gelaatsmassage inzetten voor de volgende doeleinden:

 • Bloedsomloop verbeteren
 • Huidteint opfrissen
 • Huid verstevigen
 • Rimpels, lijntjes en kraaienpootjes vervagen
 • Bindweefselverklevingen oplossen
 • Algehele huidconditie optimaliseren

Topdocenten en certificaat

Het is onze missie om jouw carrière in de lift te helpen met kwalitatieve beauty cursussen. Je kunt daarom altijd rekenen op topdocenten en gelimiteerde lesgroepen, zodat je steeds perfect wordt begeleid. Door de praktijkgerichte opzet van de cursus buccal massage, ben je na afloop goed voorbereid om deze behandeling zelfstandig in de praktijk uit te voeren. Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat, waarmee je je kunt onderscheiden binnen de beauty branche!

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van - gelaatsverzorging - schoonheidsspecialist(e) - skin expert.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Wat is buccal massage?
 • Anatomie van de huid
 • Effecten van massage op de huid
 • Intake en uitvoeren huidanalyse
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Hygiëne
 • Voorbereiding op de behandeling
 • Massagetechnieken
 • Gelaat
 • Hals
 • Decolleté
 • Technieken buccal massage
 • Binnenzijde wangen
 • Binnenzijde kaken
 • Lippen
 • Klantenadvies huidverzorging

Prijs

299 euro

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 1 juli 2023
Alle data: 01/07 & 02/07 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 8 juli 2023
Alle data: 08/07 & 09/07 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Marina Martinovic

Docent in Amsterdam & Hasselt

Marina Martinovic is een gemotiveerde docente met jarenlange ervaring binnen de beauty branche. Ze kan getypeerd worden als een veelzijdige beauty professional, want ze is thuis in bijna alle disciplines binnen deze branche. Al sinds 2000 timmert ze aan de weg als gecertificeerde schoonheidsspecialiste, pedicure én nagelstyliste. Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan binnen de branche, was het tijd om haar horizon te verleggen.

Haar volgende uitdaging bestond uit het lesgeven binnen de beauty branche. In 2004 startte ze als docente nagelstyliste en een jaar later werd ze eveneens docente schoonheidsspecialiste op MBO-niveau. Marina verbreedde haar loopbaan door vervolgens ook nog aan het werk te gaan voor diverse leveranciers van beauty producten voor het geven van producttrainingen en workshops voor het aanpakken van huidproblemen. ‘Het mooie aan de beauty branche, is dat je altijd kunt blijven bijleren.’ Marina beschikt ondertussen over meer dan 100 certificaten. 

Marina is inmiddels ook een gecertificeerde en ervaren wimper- en wenkbrauwstyliste. Daarnaast volgde ze bijscholingen op het gebied van apparatuur, waxen, henna, huidproblemen, microneedling, acne, dermapen, elektrisch ontharen, camouflage technieken, huidverbeterende massage, bindweefselmassage, lypossage, hotstonemassage, kruidenstempelmassage, massage allround, etc. Kortom, Marina is een echte allrounder binnen de branche. Met al haar ervaring, vaardigheden en talenten verzorgt ze nu diverse beauty en wellness cursussen bij Wellness Academie.

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.