Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wenkbrauwstyling anno 2021 do's & don'ts!

18 maart 2021
Wenkbrauwstyling anno 2021 do's & don'ts!

Het blijft een van de belangrijkste focuspunten ook in 2021, de wenkbrauwen! Daarom is het maar beter dat je volop op de hoogte bent van de laatste trends op het gebied van wenkbrauwen. Wat zijn de wenkbrauw trends voor dit jaar? Wat is wel een goed idee en wat kun je maar beter laten als het gaat om wenkbrauwstyling? Daarvoor ben je bij de brow experts van Wellness Academie aan het juiste adres. We geven je hier alvast een idee van de do’s & don’ts van wenkbrauwstyling anno 2021!

1. Absolute 'don’t' voor wenkbrauwstyling anno 2021: te veel epileren!

Ook dit jaar zijn volle en natuurlijk ogende wenkbrauwen het schoonheidsideaal. Volop je wenkies plukken is dus geen goed idee. Maar wat als je dat in het verleden wel fanatiek hebt gedaan? Dan zijn mogelijk niet alle haartjes weer terug gegroeid, met als gevolg uitgedunde wenkbrauwen. Ook als beauty professional zul je tegenwoordig steeds vaker dames in je behandelstoel krijgen, die over dit probleem klagen. Gelukkig zijn er goede oplossingen, denk onder meer aan microblading. Nog niet bekend met deze techniek? Dan mag je onze Cursus Microblading niet missen!

2. Doen: leer de juiste wenkbrauw make-up technieken

Microblading behoort tot de trends voor wenkbrauwstyling anno 2021. Het betekent dat de schoonheidsspecialist met een microblading pen kleine krasjes in de huid maakt om hier pigment in aan te brengen. Hoewel het een veilige behandeling is, zal niet elke klant dit willen. Leer daarom de juiste wenkbrauwmake-up technieken om deze klanten van dienst te zijn. Met fijne wenkbrauwpotloden teken je gemakkelijk wenkbrauwhaartjes bij, die niet van echt te onderscheiden zijn. Met wenkbrauwpoeder geef je meer volume. Zijn de haartjes wat flets of zijn ze grijs aan het worden? Dan biedt wenkbrauwmascara uitkomst om ze mooi te accentueren en je klant er jonger uit te laten zien. Leer er meer over in onze Opleiding Visagiste.

3. Niet doen: je wenkbrauwhaartjes knippen

Heb je weerbarstige wenkbrauwen? Dan is de neiging groot om ze te knippen. Het bijknippen van wenkbrauwen is geen ‘absolute don’t’, maar doe dit alleen als je weet wat je doet. Het is het terrein van een getrainde wenkbrauwstyliste. Wist je dat er een goede oplossing is voor het in model brengen van koppige wenkbrauwen? Wenkbrauw lifting! Met speciale lotions kan een wenkbrauwstyliste de haartjes perfect in model brengen. Dit zorgt voor een geweldige volle en natuurlijke brow look gedurende circa 6 weken. Leer er alles over in onze Cursus Wenkbrauw Lifting (Brow Lamination).

4. Wenkbrauwstyling anno 2021: henna brows!

Met wenkbrauwmake-up kun je wonderen verrichten, maar je klant heeft er maar kort plezier van. Liever geen microblading? Stel dan voor om de wenkbrauwen meer expressie te geven door ze perfect te stylen. Dat leer je in onze Cursus Brow Mapping & Styling. In deze cursus leer je ook om de wenkbrauwen te verven. Wil je een nog intenser resultaat, dan is het slim ook een Cursus Henna Brows te volgen. Het voordeel van henna is dat ook de huid wordt gekleurd, waardoor je een intens en volle wenkbrauw look bekomt, waar je klant wekenlang plezier van heeft!

5. Doen: word een volleerde brow expert!

Heb je een passie voor beauty, make-up en andere mensen laten stralen? Dan is het beroep van wenkbrauwstyliste vast iets voor jou. Vanwege de grote populariteit van de wenkbrauwbehandelingen is het ook beslist een vak met toekomst. Wil je alles weten over wenkbrauwstyling anno 2021, dan zit er niets ander op dan onze Opleiding Brow Expert te volgen. Dit is een praktische modulaire opleiding die je gemakkelijk aan je eigen agenda kan aanpassen. Waar wacht je nog op, schrijf je alvast in voor de eerste module en bouw aan je toekomst!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Wenkbrauw Lifting (Brow Lift / Brow Lamination)
Wenkbrauw Lifting (Brow Lift / Brow Lamination)
 • 1 dag
 • v.a. € 169
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie