Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat kun je doen in de strijd tegen rimpels?

23 november 2022 | Schoonheidszorg
Wat kun je doen in de strijd tegen rimpels?

Wie wil er niet mooi oud worden? Rimpels, ouderdomsvlekken en een doffe uitstraling van de huid zijn bekende verschijnselen, die nu eenmaal gepaard gaan met ouder worden. We weten allemaal dat een wondermiddel niet bestaat, maar met de juiste beauty behandelingen en huidverzorgingsproducten kun je dit proces vertragen en de huid op elke leeftijd in optimale conditie houden. Daarmee kan iemand al gauw enkele jaartjes jonger ogen. Wat kun je doen in de strijd tegen rimpels? Lees hier gauw meer!

De strijd tegen rimpels?

Is dat een strijd die je als schoonheidsspecialist kunt winnen? Rimpels kun je niet voorkomen, maar wel verminderen en minder op laten vallen. Het is belangrijk dat je weet dat bij de vorming van rimpels twee belangrijke factoren een rol spelen, namelijk: intrinsieke factoren en extrinsieke factoren. Met intrinsieke factoren bedoelen we de natuurlijke huidveroudering die in onze genen zit. Het is voor een deel erfelijk bepaald hoe vroeg of laat iemand rimpels krijgt. Daar hebben we geen invloed op. Waar we wel invloed op hebben, zijn de extrinsieke factoren. Denk hierbij aan: roken, alcohol, zonnen, stress, voeding, mimiek, cosmetica en huidverzorging. Wat deze punten betreft, kun je dus wel de strijd tegen rimpels aangaan!

De tendens van natuurlijke huidverbetering

Hierboven las je al goed nieuws! Je kunt toch met glans uit de strijd komen, door je klanten te helpen om de invloed van deze extrinsieke factoren die rimpels veroorzaken te verminderen. Er is nog meer goed nieuws, want het zijn juist deze extrinsieke factoren die meestal voor vroegtijdige huidveroudering zorgen. Dit betekent dat je als schoonheidsspecialist veel voor je klanten kunt betekenen met de juiste anti-aging en huidverbeterende behandelingen. Plastische chirurgie hoeft daar niet bij aan te pas te komen. Sterker nog, natuurlijke huidverbetering is de tendens van het moment. Er bestaat een waaier aan geavanceerde beauty behandelingen met uitgebalanceerde huidproducten, waarmee je mooie resultaten kunt behalen! Bekijk hier het complete aanbod aan Beauty Cursussen van Wellness Academie.

Stimuleer de natuurlijke huidvernieuwing

Met het ouder worden vertraagt het huidvernieuwingsproces. De huid wordt daardoor doffer, slapper en droger. Dit zorgt ervoor dat ook fijne lijntjes en rimpels meer opvallen. Als schoonheidsspecialist kun je je klant dan helpen door dit proces te stimuleren. Dat kan via diverse exfoliërende behandelingen. Afhankelijk van de huid, de mate van huidveroudering en de wensen van de klant kun je kiezen uit behandelingen, zoals:

Je kunt al deze behandelingen leren bij Wellness Academie. Door op bovenstaande links te klikken, vind je meer informatie over de betreffende cursus. Ben je nog geen gecertificeerde schoonheidsspecialist? Dan kun je ook eerst een volwaardige Opleiding Schoonheidsspecialiste volgen!

Steeds meer aandacht voor voeding en supplementen

Een van de tendensen op het gebied van huidverbetering die we momenteel in beauty salons zien, is dat er veel aandacht is voor voeding en supplementen in de strijd tegen rimpels. Dat is niet vreemd, want de huid kan gezien worden als de uiterlijke indicator van de inwendige gezondheid. Huidproblemen en vroegtijdige rimpels kunnen namelijk een reactie zijn op een disbalans in het lichaam, door een verkeerd voedingspatroon, een overdaad aan slechte voedingsmiddelen en/of een gebrek aan belangrijke bouwstoffen voor een gezonde huid. Je kunt je wel voorstellen, dat het smeren met crèmes dan weinig effect heeft. Wil je een expert worden in huidverbetering? Dan mag je onze opleiding skin expert niet missen. In deze opleiding is onder meer aandacht voor nutriceuticals (voedingssupplementen voor een mooie huid). Bekijk hier de volledige Opleiding Skin Expert en schrijf je in!

De juiste cosmetica producten

Het is voor veel consumenten lastig om door de bomen het bos te zien in beauty land. Er bestaan talloze crèmes, die van alles beloven, maar komen ze die beloftes ook na? Daarvoor is het belangrijk dat je kennis hebt van de ingrediënten in cosmetica. Welke bestanddelen kunnen echt iets voor de huid betekenen in de strijd tegen rimpels? Er zijn maar weinig ingrediënten, waarvan bewezen is dat ze daadwerking tot huidverbetering leiden. Enkele voorbeelden van ingrediënten waarvan dit effect bewezen is, zijn: glycolzuur, niacinamide en vitamine C. Bij diepe rimpels kan vitamine A-zuur de huid zichtbaar verbeteren. Echter zijn producten met vitamine A-zuur alleen verkrijgbaar op doktersrecept. Het kan de huid namelijk ook irriteren. In de opleiding skin expert leren we je graag het fijne over de werkzame stoffen in huidproducten.

Nog enkele belangrijke regels in de strijd tegen rimpels!

Tot slot kan je je klanten ook helpen in hun strijd tegen rimpels door goede leefstijl adviezen mee te geven. Deze zijn ontzettend belangrijk, want alleen als deze regels door je klanten nauwkeurig worden opgevolgd, zullen jouw beauty behandelingen optimaal effect hebben. We zetten hier deze regels kort op een rij:

 • Stoppen met roken
 • Zo min mogelijk alcohol
 • Suikers zo veel mogelijk vermijden
 • Dagelijks smeren met zonnebrandcrème
 • De juiste verzorgingsproducten gebruiken

Er komt dus heel wat kijken bij het goed verzorgen van de huid. Het is echter de moeite meer dan waard. De huid is namelijk het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Daarbij, je huid draag je je leven lang! Daarom kunnen we er maar beter heel goed voor zorgen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie