Inschrijven

Cursus Dermaplaning

Donshaartjes en dode huidcellen verwijderen met een mesje!
Donshaartjes en dode huidcellen verwijderen met een mesje!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 269

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

In de cursus dermaplaning leren we je een zeer effectieve manier om het gelaat mee te exfoliëren en om van donshaartjes af te komen, namelijk door te exfoliëren met een mesje. Wees gerust, het klinkt ingrijpender dan het is! Het mesje wordt gebruikt om over de huid te ‘schrapen’, niet om te snijden. Het is een veilige en pijnloze methode. De resultaten zijn verbluffend; het zorgt voor een natuurlijk glanzende en vederzachte huid. Lees hier meer over wat je van onze cursus dermaplaning kunt verwachten!

Wil je dermaplaning aanbieden in je salon?

Dan is deze cursus dermaplaning precies wat je zoekt. Het gaat om een 1-daagse cursus waarin je alles leert over de voordelen, de benodigdheden, de voorbereiding, uitvoering en nazorg van dermaplaning behandelingen. De behandeling wordt uitgevoerd met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje, waarmee over de huid geschraapt wordt. Dit heeft een exfoliërende werking; dode huidcellen, vuil en donshaartjes worden effectief verwijderd en nieuwe, gezonde huid komt aan de oppervlakte. Je kunt hiermee de huid ophelderen, verstopte poriën voorkomen, oneffenheden, pigmentvlekjes en fijne lijntjes verminderen, de huid toegankelijker maken voor verzorgende producten en het zorgt ervoor dat make-up mooier hecht!

Behaal tijdens deze 1-daagse cursus dermaplaning een volwaardig certificaat!

Leer werken met een dermaplaning mesje

Na een korte theoretische inleiding over de geschiedenis, de voordelen, indicaties en contra-indicaties van dermaplaning, ga je zelf praktisch aan de slag. Dermaplaning is een zeer toegankelijke behandeling, die gemakkelijk uit te voeren is en voor vrijwel iedereen geschikt is. Het is wel essentieel dat je het chirurgisch mesje op de juiste manier leert hanteren en onder deskundige begeleiding de technieken oefent om de beste resultaten te behalen. Je leert in deze dermaplaning cursus om volgens protocol een complete dermaplaning behandeling uit te voeren; van voorzorg, tot de eigenlijke behandeling en de nazorg. Dermaplaning kan als een op zichzelf staande behandeling uitgevoerd worden, maar het kan ook als voorbereiding dienen van o.a. fruitzuur peelings. Bekijk hier ook onze Cursus Fruitzuren/ Chemische Peelings.

Bekom een certificaat dermaplaning!

Dermaplaning is een toegankelijke behandeling met ontzettend veel voordelen voor de huid. Het is beslist een waardevolle aanvulling voor elke beauty salon. Zorg dat ook jouw klanten binnenkort van deze behandeling kunnen genieten. Dankzij onze kleine lesgroepen, vakkundige begeleiding en goed uitgeruste leslocaties zul je deze behandeling vlot in de vingers hebben. Aan het einde van de cursus dermaplaning bekom je een certificaat; hét bewijs dat jij dermaplaning behandelingen weet te geven als een pro!

Lesindeling

1-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van schoonheidsverzorging of skin expert.

Inhoud

 • Geschiedenis dermaplaning
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Hygiënisch werken
 • Producten en materialen
 • Voorbereiden van de huid
 • Techniek en uitvoering
 • Nabehandeling
 • Protocol dermaplaning

Prijs

269 euro

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Dagreeks

Datum: maandag 2 mei 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: dinsdag 9 november 2021
Tijd: 10:00u tot 17:00

Eindhoven-Stratum
Adres tonen
Boutenslaan 2-A, 5615 CW Eindhoven-Stratum (Nederland)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Dicht aan centrum

Dagreeks

Datum: maandag 4 juli 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Datum: dinsdag 18 januari 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: maandag 23 mei 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Mieke Strubbe

Docent in Amsterdam, Eindhoven-Stratum & Hasselt

Mieke Strubbe begon haar loopbaan op 19-jarige leeftijd bij een dermatoloog, waar haar interesse voor huidverzorging en huidverbetering verder werd aangewakkerd. Binnen deze job leerde ze veel over de gezondheid van de huid en het behandelen van huidproblemen als acne. Ze kreeg de kans om onder deskundige begeleiding laserbehandelingen uit te voeren voor huidverbetering, permanente ontharing en bij couperose.

Mieke vervolgde haar loopbaan in een beauty salon, waar ze vooral haar kennis op het gebied van cosmetica uitbreidde. Ze werkte met uiteenlopende cosmeticamerken en -producten en deed een flinke dosis praktijkervaring op. Dat vond Mieke echter niet voldoende; ze wilde overal het fijne van weten en met de tijd meegroeien. Daarom volgde ze vele bijscholingen op het gebied van schoonheidszorg en make-up.

Ook het zelfstandig ondernemerschap trok haar! Op 26-jarige leeftijd startte ze haar eigen beauty salon, waar ze samen met haar team onder meer make-up verzorgde, wimperextensions plaatste en afslankbehandelingen aanbood. Ondertussen heeft ze haar eigen zaak verkocht en richt ze zich op het scholen van anderen met een passie voor het vak van schoonheidsspecialiste. Met veel plezier en toewijding is ze nu als docente verbonden aan Wellness Academie!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.