Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat is beste manier van wenkbrauw shaping?

6 juli 2022 | Schoonheidszorg
Wat is beste manier van wenkbrauw shaping?

‘Als je brows maar goed zitten!’ Dat lijkt het motto te zijn binnen de beauty wereld! Maar hoe krijg je wenkbrauwen zo in model, dat ze de uitstraling van je klant optimaal tot zijn recht laten komen? Epileren met een pincet is allang niet meer de enige manier om dit voor elkaar te krijgen. Er bestaan inmiddels meerdere technieken waarmee je dunne, strakke of juist dikke en fluffy wenkbrauwen kunt creëren. Wat is nu de beste manier van wenkbrauw shaping? Daar gaan we het hier over hebben!

De klassieke wijze: epileren met een pincet

Epileren met een pincet is een doeltreffende wijze om overtollige wenkbrauwhaartjes weg te halen. Begin echter niet zomaar wat te plukken, want voor je het weet haal je te veel weg en zien de wenkbrauwen er leeg en overplukt uit! Wenkbrauwhaartjes groeien niet 1-2-3 weer terug. Sommige haartjes groeien na veel epileren helemaal niet meer terug, omdat de haarzakjes beschadigd zijn. Daarom raden we je aan om je eerst goed te verdiepen in hoe je brows kunt mappen en shapen, zodat je precies weet welke haartjes je wel en niet mag epileren voor een betoverend resultaat. Je leert om voor elk gezicht de perfecte wenkbrauwen tevoorschijn te toveren. Volg daarvoor onze Cursus Brow Mapping & Styling.

Wenkbrauw shaping: harsen en sugaring

Een andere werkwijze voor wenkbrauw shaping is harsen. Het voordeel van wenkbrauw shaping met hars is dat je scherpe en strak gedefinieerde wenkbrauwen krijgt. Bovendien kun je meerdere haartjes tegelijk weghalen, in plaats van een voor een, zoals bij het epileren met een pincet. Het zorgt eerder voor een gestileerde look. Heeft je klant een gevoelige huid? Dan is harsen niet geschikt. Het kan de huid sneller irriteren en voor roodheid zorgen. Daar is nu een oplossing voor, namelijk sugaring. Dit is ook een manier van harsen, maar dan met een mildere suikerhars. Het resultaat is bovendien hetzelfde als met hars. Suikerhars is een 100% natuurlijk product, waardoor er minder risico is op allergie en roodheid. Wil je leren ontharen met suikerhars? Bekijk dan hier onze Cursus Sugar Waxing.

Epileren met een katoenen draadje

Nog een andere mogelijkheid is epileren met een draadje. Dit heet ook wel threading. Ook deze manier is een goed alternatief als je een gevoelige huid hebt of allergisch reageert op hars. Threading wordt uitgevoerd met twee dunne katoenen draadjes die in elkaar worden gedraaid. Met een rollende en twistende beweging gaan de draadjes over het huidoppervlak en trekken zo de haartjes met wortel en al uit. Een groot voordeel van deze techniek voor wenkbrauw shaping is dat je er snel mee kunt werken. Daarbij is het tevens een hele precieze methode, zodat ook die lastig te grijpen kleine haartjes worden verwijderd. Je moet wel even goed weten hoe je threading uitvoert en er goed mee oefenen. Dat leer je gemakkelijk in onze Cursus Threading (Oosters epileren).

Wat als de wenkbrauwen te dun zijn?

Een veelvoorkomende beauty frustratie is dat de wenkbrauwen te dun zijn. Dan valt er weinig te epileren, harsen of threaden. Niet getreurd, want er zijn andere manieren om er toch voor te zorgen dat je klanten met mooie wenkbrauwen de deur uitgaan. Je kunt met make-up, zoals een wenkbrauwpotloodje en wenkbrauwpoeder, de haartjes bijtekenen. Helaas, heeft je klant daar maar korte tijd plezier van. Je kunt je ook scholen in microblading, zodat je met semi-permanente make-up de wenkbrauwen kunt nabootsen. Je klant heeft maandenlang tot 1,5 jaar plezier van deze manier van wenkbrauw shaping. Wil je daar meer van weten? Bekijk dan hier onze Cursus Microblading!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie