• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Sugar waxing (suikerharsen)Leer ontharen met suiker met deze cursus sugar waxing!

Cursus Sugar waxing (suikerharsen)
Voordelen
vanaf
€ 308
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Ontharen is een veelgevraagde behandeling in het schoonheidssalon. Wil jij uitblinken in het ontharen van de gevoelige huid en gevoelige zones zonder irritaties en pijn? Volg dan onze cursus sugar waxing, waarin je leert ontharen met een suikerpasta. 

Sugar waxing: zacht en doeltreffend!

Wil je een specialist in ontharen worden of wil je je aanbod als schoonheidsspecialiste uitbreiden, dan is een cursus sugar waxing een goede zet. Een zachte, gladde huid is het schoonheidsideaal van veel vrouwen én mannen. De suikerpasta waar je in de cursus mee leert werken zorgt voor minder irritaties. Het is geschikt voor zowel grote oppervlaktes als gevoelige zones, waaronder het gelaat. Ook de kleinste haartjes worden verwijderd. Suikerhars bevat enkel natuurlijke ingrediënten, lost gemakkelijk op in water, is niet temperatuurgevoelig en is antibacterieel. Kortom, alleen maar voordelen!

Breid je diensten als schoonheidsspecialiste uit met een cursus suikerontharingen!

Programma cursus sugar waxing

In onze cursus sugar waxing vertellen we je meer over de voordelen van sugar waxing, we bespreken de verschillende ontharingstechnieken en we gaan in op de mogelijkheden van suikerontharingen in je salon. We bestuderen eveneens de anatomie van haar, de groeifasen en de oorzaken van overbeharing. Je leert alles over de ingrediënten van suikerpasta, de overige benodigdheden en het voorbereiden van de behandeling. Je gaat oefenen met het uitvoeren van sugar waxing op verschillende lichaamsdelen bij mannen en vrouwen. Daarnaast is er aandacht voor de after care en bespreken we mogelijke problemen die je in de praktijk kunt tegenkomen.

Bekom een certificaat sugar waxing

Je krijgt les van een ervaren docente, die zelf als schoonheidsspecialiste al talloze klanten heeft verwend met suikerontharingen. De lesgroepjes worden bewust klein gehouden, zodat elke cursist veel kan oefenen onder deskundige begeleiding. Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat sugar waxing. Je beheerst alle kennis en vaardigheden om sugar wax behandelingen aan te bieden als een pro! Bekijk hier ook onze Opleiding Wax Expert.

Lesindeling

2-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis van ontharen
 • Soorten ontharingsmethodes
 • Voordelen van suikerontharing
 • Anatomie van het haar
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Benodigdheden
 • Suikerpasta opwarmen
 • Werkwijze en stappenplan
 • Behandelen van de verschillende zones
 • Naverzorging na het ontharen
 • Problemen na foutief ontharen

Voor de cursus in België: 269 euro
(+ 39 euro verbruikskosten)
Voor de cursus in Nederland: 289 euro
(+ 39 euro verbruikskosten)

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat
Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Weekendreeks

Startdatum: 29 juni 2024
Alle data: 29/06 & 30/06 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 16 november 2024
Alle data: 16/11 & 17/11 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Rotterdam

Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 11 mei 2024
Alle data: 11/05 & 12/05 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Antwerpen (Wilrijk)

Boomsesteenweg 135, 2610 Wilrijk (België)

 • Gratis parking
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 25 mei 2024
Alle data: 25/05 & 26/05 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Jelena Lesnik
Jelena LesnikDocent in Amsterdam

Jelena Lesnik was al sinds haar tienerjaren bezig met beauty en had vooral veel interesse in harsen. Haar vriendinnen wisten haar te vinden voor een mooie, gladde huid. Maar voordat haar professionele carrière in de beautybranche begon, maakte ze eerst enkele omwegen, die haar loopbaan uiteindelijk op bijzondere wijze hebben verrijkt.

Jelena werkte vele jaren in restaurants, voordat zij haar studie commerciële economie volgde aan de Hogeschool van Rotterdam. Ze behaalde haar diploma en ging aan de slag als accountmanager, maar dit maakte haar niet helemaal gelukkig. Haar eerste grote liefde, de beautybranche, bleef roepen. Haar passie voor harsen werd alleen maar sterker. “Het geeft een goed gevoel als je merkt dat mensen na het harsen zoveel zelfverzekerder naar buiten lopen!”

Ze begon naast haar werk diverse beauty cursussen te volgen. Al gauw werd ze regelmatig ingehuurd door schoonheidssalons voor het verzorgen van Brazilian wax en body wax workshops. Ze ontdekte hoe leuk en inspirerend het was om haar kennis en vaardigheden over te dragen aan mensen met dezelfde interesses. Hier voelde ze zich helemaal in haar element en komt haar warme karakter helemaal tot zijn recht!

Binnen haar functie als docente bij Wellness Academie komen al haar skills samen, waardoor ze haar studenten een unieke leerervaring kan geven. Haar klantgerichtheid heeft zij verkregen in de horecabranche, haar marketing skills heeft zij geleerd tijdens haar opleiding en haar inspiratie en passie voor het onderwijs krijgt zij van haar leerlingen!

Lisa Van Hoecke
Lisa Van HoeckeDocent in Hasselt en Antwerpen (Wilrijk)

Lisa Van Hoecke startte haar professionele carrière in de sales, maar kwam er gauw achter dat een hele andere sector haar hart had gestolen: de beauty sector. Het leek haar heerlijk om voor andere mensen te kunnen zorgen en echt iets voor ze te kunnen betekenen, namelijk door ze te laten stralen met beauty behandelingen. Bij het inslaan van haar nieuwe weg, begon ze met een opleiding tot nagelstyliste.

Eenmaal haar diploma nagelstyliste op zak, wilde Lisa vooral veel praktijkervaring opdoen om haar nagelstyling kunsten naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen. Daarna volgde ze een opleiding sugaring. Met veel zorg en persoonlijke aandacht ontvangt ze inmiddels haar klanten in haar eigen salon, om ze heerlijk te verwennen en tot rust te laten komen. Ze had de smaak te pakken en een opleiding tot schoonheidsspecialiste kon niet uitblijven. Ondertussen biedt ze een breed scala aan beauty behandelingen aan in haar eigen zaak.

‘De passie om mensen te verzorgen en te verwennen geeft me elke dag een enorme voldoening. Ook het meegeven van mijn vaardigheden aan anderen is iets wat me heel gelukkig maakt!’ Kortom, Lisa Van Hoecke is een spontane en enthousiaste docente die vol overgave voor haar studenten klaarstaat en hen op unieke wijze weet te inspireren voor haar vak!

8,5

Super docent. Peter is erg vriendelijk en neemt de tijd voor zijn cursisten. Met zijn enthousiasme weet hij de stof perfect over te brengen.

JuneRotterdam
9,3

Goede uitleg en neemt de tijd!! Echt een aanrader.

PAmsterdam
9,8

Het was een super leuke cursus met een top docent! Het was jammer dat de 2 dagen om waren! Ik heb heel veel geleerd van Lisa en ben blij dat ik dit heb gevolgd!

AlenkaHasselt
9,3

In twee dagen veel geleerd, veel ruimte gekregen om te oefenen en om vragen te stellen waar uitgebreid antwoord op werd gegeven. Heel fijn!

RobinAmsterdam
7,8

De docent is zeer gedreven met passie voor de inhoud en technieken. Ik ben zeer enthousiast geworden om het ook in mijn eigen praktijk te gaan toepassen.

Bart-JanRotterdam
10,0

Super!!

NathalieHasselt
9,4

Super leuke cursus. Fijne groep en een TOP docente!

JessHasselt
10,0

Absolute aanrader!!

NadineHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wat is de leeftijd van de studenten?

De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).

Wat vereist de school van mij als student?

Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:

 • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
 • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
 • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
 • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies.

Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie