Inschrijven

Cursus Sugar waxing (suikerharsen)

Leer ontharen met suiker met deze cursus sugar waxing!
Leer ontharen met suiker met deze cursus sugar waxing!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 289

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Ontharen is een veelgevraagde behandeling in het schoonheidssalon. Wil jij uitblinken in het ontharen van de gevoelige huid en gevoelige zones zonder irritaties en pijn? Volg dan onze cursus sugar waxing, waarin je leert ontharen met een suikerpasta. 

Sugar waxing: zacht en doeltreffend!

Wil je een specialist in ontharen worden of wil je je aanbod als schoonheidsspecialiste uitbreiden, dan is een cursus sugar waxing een goede zet. Een zachte, gladde huid is het schoonheidsideaal van veel vrouwen én mannen. De suikerpasta waar je in de cursus mee leert werken zorgt voor minder irritaties. Het is geschikt voor zowel grote oppervlaktes als gevoelige zones, waaronder het gelaat. Ook de kleinste haartjes worden verwijderd. Suikerhars bevat enkel natuurlijke ingrediënten, lost gemakkelijk op in water, is niet temperatuurgevoelig en is antibacterieel. Kortom, alleen maar voordelen!

Breid je diensten als schoonheidsspecialiste uit met een cursus suikerontharingen!

Programma cursus sugar waxing

In onze cursus sugar waxing vertellen we je meer over de voordelen van sugar waxing, we bespreken de verschillende ontharingstechnieken en we gaan in op de mogelijkheden van suikerontharingen in je salon. We bestuderen eveneens de anatomie van haar, de groeifasen en de oorzaken van overbeharing. Je leert alles over de ingrediënten van suikerpasta, de overige benodigdheden en het voorbereiden van de behandeling. Je gaat oefenen met het uitvoeren van sugar waxing op verschillende lichaamsdelen bij mannen en vrouwen. Daarnaast is er aandacht voor de after care en bespreken we mogelijke problemen die je in de praktijk kunt tegenkomen.

Bekom een certificaat sugar waxing

Je krijgt les van een ervaren docente, die zelf als schoonheidsspecialiste al talloze klanten heeft verwend met suikerontharingen. De lesgroepjes worden bewust klein gehouden, zodat elke cursist veel kan oefenen onder deskundige begeleiding. Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat sugar waxing. Je beheerst alle kennis en vaardigheden om sugar wax behandelingen aan te bieden als een pro! Bekijk hier ook onze Opleiding Wax Expert.

Lesindeling

1-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis van ontharen
 • Soorten ontharingsmethodes
 • Voordelen van suikerontharing
 • Anatomie van het haar
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Benodigdheden
 • Suikerpasta opwarmen
 • Werkwijze en stappenplan
 • Behandelen van de verschillende zones
 • Naverzorging na het ontharen
 • Problemen na foutief ontharen

Prijs

289 euro (+ 35 euro verbruikskosten)

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 24 juni 2023
Alle data: 24/06 & 25/06 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 18 november 2023
Alle data: 18/11 & 19/11 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 20 mei 2023
Alle data: 20/05 & 21/05 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docenten

Jelena Lesnik

Docent in Amsterdam & Rotterdam

Jelena Lesnik was al sinds haar tienerjaren bezig met beauty en had vooral veel interesse in harsen. Haar vriendinnen wisten haar te vinden voor een mooie, gladde huid. Maar voordat haar professionele carrière in de beautybranche begon, maakte ze eerst enkele omwegen, die haar loopbaan uiteindelijk op bijzondere wijze hebben verrijkt.

Jelena werkte vele jaren in restaurants, voordat zij haar studie commerciële economie volgde aan de Hogeschool van Rotterdam. Ze behaalde haar diploma en ging aan de slag als accountmanager, maar dit maakte haar niet helemaal gelukkig. Haar eerste grote liefde, de beautybranche, bleef roepen. Haar passie voor harsen werd alleen maar sterker. “Het geeft een goed gevoel als je merkt dat mensen na het harsen zoveel zelfverzekerder naar buiten lopen!”

Ze begon naast haar werk diverse beauty cursussen te volgen. Al gauw werd ze regelmatig ingehuurd door schoonheidssalons voor het verzorgen van Brazilian wax en body wax workshops. Ze ontdekte hoe leuk en inspirerend het was om haar kennis en vaardigheden over te dragen aan mensen met dezelfde interesses. Hier voelde ze zich helemaal in haar element en komt haar warme karakter helemaal tot zijn recht!

Binnen haar functie als docente bij Wellness Academie komen al haar skills samen, waardoor ze haar studenten een unieke leerervaring kan geven. Haar klantgerichtheid heeft zij verkregen in de horecabranche, haar marketing skills heeft zij geleerd tijdens haar opleiding en haar inspiratie en passie voor het onderwijs krijgt zij van haar leerlingen!

Lees verderInklappen

Lisa Van Hoecke

Docent in Hasselt

Lisa Van Hoecke startte haar professionele carrière in de sales, maar kwam er gauw achter dat een hele andere sector haar hart had gestolen: de beauty sector. Het leek haar heerlijk om voor andere mensen te kunnen zorgen en echt iets voor ze te kunnen betekenen, namelijk door ze te laten stralen met beauty behandelingen. Bij het inslaan van haar nieuwe weg, begon ze met een opleiding tot nagelstyliste.

Eenmaal haar diploma nagelstyliste op zak, wilde Lisa vooral veel praktijkervaring opdoen om haar nagelstyling kunsten naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen. Daarna volgde ze een opleiding sugaring. Met veel zorg en persoonlijke aandacht ontvangt ze inmiddels haar klanten in haar eigen salon, om ze heerlijk te verwennen en tot rust te laten komen. Ze had de smaak te pakken en een opleiding tot schoonheidsspecialiste kon niet uitblijven. Ondertussen biedt ze een breed scala aan beauty behandelingen aan in haar eigen zaak.

‘De passie om mensen te verzorgen en te verwennen geeft me elke dag een enorme voldoening. Ook het meegeven van mijn vaardigheden aan anderen is iets wat me heel gelukkig maakt!’ Kortom, Lisa Van Hoecke is een spontane en enthousiaste docente die vol overgave voor haar studenten klaarstaat en hen op unieke wijze weet te inspireren voor haar vak!

Lees verderInklappen

Recensies

N. Soenens (11-10)

Gevolgd in Hasselt

Super!!

J. leten (02-05)

Gevolgd in Hasselt

Super leuke cursus. Fijne groep en een TOP docente!

N. Kalkman (08-03)

Gevolgd in Hasselt

Absolute aanrader!!

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.