Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waarom is cupping massage populair?

9 februari 2024 | Massage & Therapieën
Waarom is cupping massage populair?

In de wereld van wellness en ontspanning is er een techniek, die de laatste jaren steeds meer aandacht heeft gekregen: cupping massage! Misschien heb je erover gehoord van beroemdheden die ermee pronken op sociale media of misschien heeft een vriend het je aangeraden na een lange werkweek. Wat maakt deze behandeling zo populair? Laten we eens kijken naar de redenen achter de opkomst van deze bijzondere massagevorm, die je ook bij Wellness Academie kunt aanleren.

Het gevoel van authenticiteit en eeuwenoude wijsheid

Hoewel cupping massage misschien nieuw lijkt voor velen, heeft het een lange geschiedenis die teruggaat tot de oude culturen in het Midden-Oosten, China en Egypte. Vandaag de dag worden er voor deze methode siliconen cups gebruikt, die vacuüm worden gezogen op de huid. In vervlogen tijden gebruikten men hoorns van dieren of bamboe cups.

Deze traditionele techniek is door de jaren heen verfijnd en aangepast aan de moderne wellness praktijken. Het feit dat het al eeuwenlang wordt gebruikt, geeft het een gevoel van authenticiteit en betrouwbaarheid, waardoor mensen zich eerder geneigd voelen om het uit te proberen. Een massagetherapeut met een diploma cupping van Wellness Academie is altijd een goede keus!

Diepgaande ontspanning en ontgifting

Een van de belangrijkste redenen waarom cupping massage populair is, is vanwege de diepgaande ontspanning die het biedt. Door de cups op de huid te plaatsen en een vacuüm te creëren, wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden spanningen en knopen in de spieren losgemaakt. Dit helpt niet alleen bij het verminderen van pijn en stijfheid, maar bevordert ook de ontgifting van het lichaam. De cups trekken toxines en afvalstoffen naar de oppervlakte van de huid, waardoor het lichaam zichzelf kan reinigen en vernieuwen.

Wist je dat…
…. al eeuwen geleden cupping werd toegepast met een hoorn om toxines, zoals slangenbeten en teken, uit te zuigen? Men noemde het dan ook ‘jiaofa’, oftewel de ‘hoorntechniek’.

Verbeterde bloedcirculatie en huidconditie

Een van de voordelen van cupping massage is de verbetering van de bloedcirculatie. Het vacuüm dat wordt gecreëerd door de cups trekt bloed naar het behandelde gebied. Hierdoor verhoogt de zuurstof- en voedingsstoffenstroom naar de huid en de onderliggende weefsels. Dit leidt tot een gezondere, stralende huid en kan zelfs helpen bij het verminderen van cellulitis en striae. Mensen zijn vaak op zoek naar natuurlijke manieren om hun huidconditie te verbeteren en cupping massage biedt in dat geval een effectieve en niet-invasieve optie.

Wist je dat…
… je hier alles over leert in onze unieke cursus sveltessa afslankingsmassage? Binnen deze unieke behandelmethode, ontwikkeld binnen Wellness Academie, wordt eveneens gewerkt met cupping!

Waarom cupping massage populair is? Weer lekker in je vel!

Naast de bovengenoemde voordelen is cupping massage ook populair, vanwege het vermogen om stress te verminderen en het algeheel welbevinden van mensen te verhogen. De diepe ontspanning die je ervaart tijdens een cupping-sessie kan helpen bij het verminderen van een opgejaagd gevoel, angstgevoelens, somberheid en slaapproblemen. Kortom, je zult ervaren dat het je algemeen gevoel van kalmte en welzijn bevordert. In een wereld waarin stress en spanning vaak de overhand hebben, is dit een van de redenen waarom cupping massage populair is en veel mensen trekt. Wil je hier alles over leren? Schrijf je dan in voor onze cursus cupping massage en de cursus cupping voor gevorderden.

Wist je al…
… dat er bij Wellness Academie meerdere cursussen te volgen zijn die in het teken staan van de cupping massage?

Leer cupping massage bij Wellness Academie!

Een andere reden waarom cupping massage populair is onder massagetherapeuten, is omdat het uitstekend te integreren is binnen andere behandelingen. We vertelden je al, dat we ook cupping toepassen in onze cursus sveltessa afslankmassage. Deze methode richt zich op het ondersteunen van afslanken en het verminderen van cellulite. Daarnaast is cupping massage populair onder sporters. Met deze behandelingen willen ze zich nog beter voorbereiden op fysieke inspanningen en hier ook weer sneller van herstellen. Daarom is een cursus cupping ideaal te combineren met een opleiding sportmassage. Vanwege de huidverbeterende effecten is het ook een geliefde behandeling in beauty salons, in de vorm van facial cupping. Hiervoor gebruik je wel kleinere cups, vanwege de gevoeligere gezichtshuid. Daar leren we je graag alles over in de cursus facial cupping. Wil je meer weten over onze beauty en wellness opleidingen? Neem dan hier contact met ons op!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie